- Konu Sahibi Hayatsahnem
-
Peki sizin yaklaşımınız nasıldı? Çocukken hiç mi konusu açılmadı.Kızım da tek çocuk, o da hem küçükken kardeş istemedi, hem de şimdi tek olmaktan memnun, bazen belli bir yaştan sonra kardeş eksikliği hissetmiş midir diye soruyorum sohbet ederken, kardeşi olmamasından memnun olduğunu söylüyor bunu da benle ve babasıyla olan ilişkilerinin iyi olmasına bağlıyor, duygularını samimi olarak dile getirdiğine inanıyorum, tek çocuk hiç çocuk veya tek çocuk şımarık olur sözlerine de katılmıyorum, çocuğu nasıl yetiştirdiğinize bağlı bence.
Benimde 6 buçuk yaşında kızım var. O kadar ilgi delisi, kıskanç bi o kadar da cana yakın ve sevgi dolu bir çocuk.Bizde de daha iki gun once mevzu gecti annemle. Allah razi olsun dedim iyi ki tek cocuk yapmissiniz,ya bir kardesim olsaydi o da manyagin biri olsaydi napardim dedimcok guldu annem ahahaha
Geyigi bir yana gercekten anne babayi ikinci bir kisiyle daha paylasmamak harika bir duygu bencebutun ilgi benim uzerimde yasasin
Bugün de aktif olacağım tuttuBen bile seni paylasamiyorum burdakilerle hahayyt
Tek cocuk sendromu bu
Valla gordugum kadariyla kimse kardesi olsun istemiyor. Herkesin ilgisi de bolunuyor parasi pulu da. Cocuga yapilacak en buyuk iyilik onu tek birakmak benceBenimde 6 buçuk yaşında kızım var. O kadar ilgi delisi, kıskanç bi o kadar da cana yakın ve sevgi dolu bir çocuk.
Siz şimdi böyle yazınca acaba diyorum oda memnun kalır mı tek çocuk olmaktan :)
Tek çocukla olmaz bana göre...benim eşimde tek çocuk..eşimin memleketinde değil benim memleketimde yaşıyoruz...kv ve kp hep gözleri yollarda, kulakları telefon sesinde...İyi geceler arkadaşlar önceki konularımda da yazmıştım 2. Çocuk yapmak bana çok imkansız geliyor diye bakamıcam gibi geliyor korkuyorum ama annem de her zaman tek çocuk olmaz ilerde yalnız kalırsın diyor içime dert oldu illa istiyor çocukların sahip çıkar diyor düşündüğüm de dogru geliyor çevremde yaşı ilerlemiş olanların bir sürü çocugu var torunları çok ama cesaretim hiç yok zaten ölüm korkum var ölğcemizi bile bile yaşamak çok korkunç geliyor sevdiklerimin ölecegini bilerek yaşamak beynim donuyor sanki ama annem illa yap diyor kırmak ta istemiyorum sizce tek çocukla olmaz mı
Peki sizin yaklaşımınız nasıldı? Çocukken hiç mi konusu açılmadı.
Açıkçası ben ileride neden kardeşim yok der korkuyorum..şuan için kardeş istemiyorum diyor ama daha 6 buçuk yaşında.
Mesela kızınızın çok samimi olduğu kız arkadaşı var mı?
Peki sizin yaklaşımınız nasıldı? Çocukken hiç mi konusu açılmadı.
Açıkçası ben ileride neden kardeşim yok der korkuyorum..şuan için kardeş istemiyorum diyor ama daha 6 buçuk yaşında.
Mesela kızınızın çok samimi olduğu kız arkadaşı var mı?
Bugün de aktif olacağım tuttu
Mune hep yazmıyor ya, ondan mı yoksa aurasından mı bilemedim ama benim için özel bi insan.
Yaptığı yorumlar gerçekten insanı aydınlatıyor ve müthiş bir hayat tecrübesi var.
Keşke hep yorum yapsa
Tabiki çevre baskısıda çok nesliniz olmaz diyorlarBencede anneniz istiyor diye degil siz isterseniz olmali oda nasibinizde varsa.sadece anneniz degil eminim cevre baskisida vardir.bende ayni durundayim bir cocugum var ve ilac kullanmak zorunda oldugum icin ikinciyi yapamiyorum.istedigim halde yapamiyorum.kadere inaniyorum o yaratildiysa bizi bulucaktir.hersey allahtan
O güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.Hakkımdaki düşünceleriniz için teşekkür ederim
Aslında çocukluğunda hep kardeş konusu açıldı çünkü doğup büyüdüğü muhitte kızımla aynı zamanda doğan arkadaşlarının hepsinin birer ikişer kardeşi oldu, arkadaşlarının kardeşlerini seviyordu fakat kendisine bir kardeş istemiyordu, işin aslı eşimle ben 2. bir çocuk istemiyorduk ama eğer kızım bir kardeşi olsun isteseydi kararımızı yeniden gözden geçirebilirdik, bilirsiniz okula başlayınca öğretmen çocukları tanımak için anne babalarını kardeşlerini sorar, kızıma sorulduğunda gayet memnun tek çocuğum diyormuş, lise de keza 5-6 kardeşi olan arkadaşları kızım tek çocuğum dediğinde çok şanslısın diyorlarmış, bundan acayip keyif alıp mutlu oluyordu.
Valla benden çok arkadaşı var dersem yalan olmaz, hepsiyle samimi ve çok sosyal, aktif bir kız.
Çocuğunuz kardeş istemiyor, peki siz başka çocuk düşünüyor musunuz? Benim kızın bu yaşa kadar kardeş fikri hiç değişmedi ama belki sizin çocuğunuz birkaç sene sonra fikrini değiştirir bilemiyorum, eğer düşüncesi değişirse yeniden bir düşünürsünüz, siz 2. çocuğu düşünüyorsanız araya fazla yaş farkı girmesine izin vermeyin, çok yaş farkı kardeşler arası çokça çatışma demek.
Damdan cım biliyorsun konu açtığım zaman zaten sizi etiketliyorum :)Bana sormamışsın ama ben de yazayım
Tek çocuğum ve 40 a yakın yaşım
Bizim Zamanımızda tek çocuk çok azdı ama aklım erince de kardeş istemedim hiç şikayetim olmadı
Oğlum da tek çocuk arada kardeş olsa Nasıl olur vs diye sorardık ama memnun şimdilik
Hatta anaokulunda arkadaşınım kardeşi oldu eve gelip asla kardeş istemediğini söyledi o çocuk ne hissedip buna be anlattı ise
Tek odak olmanın avantajını fark ediyor yaşı büyüdükçe zira arkadaşlarının kardeşleri olduğu için arada onlara uymaları gerektiğini vs görüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?