- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
- Konu Sahibi Hayatsahnem
-
Aynı şeyden bahsediyoruz zaaten. Konu sahibi yaşlılık için çocuk istiyor onun saçma bi fikir olduğundan bahsettim zaten gayet açık bir şekilde. Fakat hayatın evresi kısmına katılmıyorum benin hayatımın değil mesela.Siz çocuk olayını çok farklı anlamışsın.Yaşlılık için çocuk yapma bizim kültürümüz bakın avrupada 18 inde bağımsız oluyorlar.Yaşlılar bakım evine gidiyor.Çocuk yapmak hayatın bir evresi.Sevginin farklı bir boyutu.Çocuk ile hersey değişiyor.
Aynı şeyi bana da hala soruyor annemler ben de tek çocuğum ve çok memnunum hele ki arkadaşlarımın kardeşleriyle olan ilişkilerini dertlerini vs gördükten sonra bana yaptıkları en bütün iyilik gibi geliyor 34 yaşımdayım bir gün bile değişmedi fikrim.Kızım da tek çocuk, o da hem küçükken kardeş istemedi, hem de şimdi tek olmaktan memnun, bazen belli bir yaştan sonra kardeş eksikliği hissetmiş midir diye soruyorum sohbet ederken, kardeşi olmamasından memnun olduğunu söylüyor bunu da benle ve babasıyla olan ilişkilerinin iyi olmasına bağlıyor, duygularını samimi olarak dile getirdiğine inanıyorum, tek çocuk hiç çocuk veya tek çocuk şımarık olur sözlerine de katılmıyorum, çocuğu nasıl yetiştirdiğinize bağlı bence.
İyi geceler arkadaşlar önceki konularımda da yazmıştım 2. Çocuk yapmak bana çok imkansız geliyor diye bakamıcam gibi geliyor korkuyorum ama annem de her zaman tek çocuk olmaz ilerde yalnız kalırsın diyor içime dert oldu illa istiyor çocukların sahip çıkar diyor düşündüğüm de dogru geliyor çevremde yaşı ilerlemiş olanların bir sürü çocugu var torunları çok ama cesaretim hiç yok zaten ölüm korkum var ölğcemizi bile bile yaşamak çok korkunç geliyor sevdiklerimin ölecegini bilerek yaşamak beynim donuyor sanki ama annem illa yap diyor kırmak ta istemiyorum sizce tek çocukla olmaz mı
Bizde de daha iki gun once mevzu gecti annemle. Allah razi olsun dedim iyi ki tek cocuk yapmissiniz,ya bir kardesim olsaydi o da manyagin biri olsaydi napardim dedimKızım da tek çocuk, o da hem küçükken kardeş istemedi, hem de şimdi tek olmaktan memnun, bazen belli bir yaştan sonra kardeş eksikliği hissetmiş midir diye soruyorum sohbet ederken, kardeşi olmamasından memnun olduğunu söylüyor bunu da benle ve babasıyla olan ilişkilerinin iyi olmasına bağlıyor, duygularını samimi olarak dile getirdiğine inanıyorum, tek çocuk hiç çocuk veya tek çocuk şımarık olur sözlerine de katılmıyorum, çocuğu nasıl yetiştirdiğinize bağlı bence.
3 kardeşiz annemle babam su an yalnız keske 1 tane daha cocugumuz olsaydı dıyorlarİyi geceler arkadaşlar önceki konularımda da yazmıştım 2. Çocuk yapmak bana çok imkansız geliyor diye bakamıcam gibi geliyor korkuyorum ama annem de her zaman tek çocuk olmaz ilerde yalnız kalırsın diyor içime dert oldu illa istiyor çocukların sahip çıkar diyor düşündüğüm de dogru geliyor çevremde yaşı ilerlemiş olanların bir sürü çocugu var torunları çok ama cesaretim hiç yok zaten ölüm korkum var ölğcemizi bile bile yaşamak çok korkunç geliyor sevdiklerimin ölecegini bilerek yaşamak beynim donuyor sanki ama annem illa yap diyor kırmak ta istemiyorum sizce tek çocukla olmaz mı
Kendiniz için degıl de çocugunuz için bir kardeş düşünebilirsiniz. Kardeş.. Kosulsuz sartsız guvenebılecegın aynı karnı paylastıgın insan.. Çok degerli cok büyük bir olay bence.. Şimdi burada kötü kardeşler de var diyen olacak ama en kötü kardeş bile en iyi elden iyidirİyi geceler arkadaşlar önceki konularımda da yazmıştım 2. Çocuk yapmak bana çok imkansız geliyor diye bakamıcam gibi geliyor korkuyorum ama annem de her zaman tek çocuk olmaz ilerde yalnız kalırsın diyor içime dert oldu illa istiyor çocukların sahip çıkar diyor düşündüğüm de dogru geliyor çevremde yaşı ilerlemiş olanların bir sürü çocugu var torunları çok ama cesaretim hiç yok zaten ölüm korkum var ölğcemizi bile bile yaşamak çok korkunç geliyor sevdiklerimin ölecegini bilerek yaşamak beynim donuyor sanki ama annem illa yap diyor kırmak ta istemiyorum sizce tek çocukla olmaz mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?