Aynen öyle, hem çocuklara şefkatli, hem annelerimize. Onların yaptığı hataları yapmadan, anne ve evlat olmanın bilincinde oluruz hep. Çünkü belli bir yaştan sonra onlar da çocuklaşmaya başlıyor. Ben çok korkuyorum. Çok şey yapıyorum annem için, ama mesela onunla normal konuşma imkanımız yok gittiğimde. Bir şekilde bağırmaya gidiyor. Sıktığı limonların kabuklarını attığım için evden kovuyor mesela. Önce kızsam da, şimdi daha anlayışlı olmaya çalışıyorum. Kendimi frenliyorum ama durması gerektiğini bazen yalnızca kızınca anlıyor. Ve oğluma anneme gidip gelerek örnek olacağım derken, kavga edince, ileride bunu örnek alacak diye korkuyorum.Gerçekten inanamıyorum. Sanki aynı anne iki farklı yerdeymis gibi geldi bana. Amaaan neyse geçti gitti. İnşallah onların yaptığı hataları yapmaz, evlatlarımıza iyi anneler oluruz :)
Amin inşallah. Ben gebeliğinizdem biliyorum ikizlerinizi, güle güle büyütün, hayırlı mutlu evlatlar olsunlar inşallah.benim ikiz kızlarım var 1,5 yaşındalar kavga edıp 5 dk sonra oyun kuruyorlar bırbırlerı ıle güreşiyorlar...bakınca ıyı kı 2 taneler dıyorum...ha tek cocuk dogursaydım gene ımkanım da varsa yaş farkı aralarında olmadan yıne yapardım..kardeş başka kim ne derse desin.amaaa şu var sizin istemenız önemli.sonucta sız bakıcaksınız...
ne kardesler bılıyorum düşman gibiler kanlı bıcaklılar.allah herseyın hayırlsını versın..
Amin inşallah. Ben gebeliğinizdem biliyorum ikizlerinizi, güle güle büyütün, hayırlı mutlu evlatlar olsunlar inşallah.
tek büyüdüm sayılır 13 yaşında kardeşim oldu.ay kardeşim oldu rahatladım ailemin beni bunaltması ona kaydı derken.kardeşimin kendisi dert gibi bişey oldu.şimdi hakkında tek düşündüğüm gen israfı olduğu.
Ben annemi alttan alıyorum da o bi de eşime yükleniyor. Havlu istedi diye bağırıp çağırıp kovdu mesela. Şimdi mecbur kalmadıkça görüşmüyorlar. İnşallah biz en iyi şekilde yetistirebiliriz çocuklarımızıAynen öyle, hem çocuklara şefkatli, hem annelerimize. Onların yaptığı hataları yapmadan, anne ve evlat olmanın bilincinde oluruz hep. Çünkü belli bir yaştan sonra onlar da çocuklaşmaya başlıyor. Ben çok korkuyorum. Çok şey yapıyorum annem için, ama mesela onunla normal konuşma imkanımız yok gittiğimde. Bir şekilde bağırmaya gidiyor. Sıktığı limonların kabuklarını attığım için evden kovuyor mesela. Önce kızsam da, şimdi daha anlayışlı olmaya çalışıyorum. Kendimi frenliyorum ama durması gerektiğini bazen yalnızca kızınca anlıyor. Ve oğluma anneme gidip gelerek örnek olacağım derken, kavga edince, ileride bunu örnek alacak diye korkuyorum.
Biz küçüğümle şehir dışlarında filan okuduk ama ortancamız en çok annemle kalan oldu. Ve o da aksi ve kendine yardım etmeye çalışana hakaret ederek iten biri oldu. Gerçekten anne olunca hassas olmak gerekiyor, bazen de çok takmamak ve akışına bırakabilmek :)
:-/ belki ergenlikten filandır tavırları. İnşallah çok üzmez ailenizi ve sizi. Benim bir arkadaşımın da 4 çocuğu var ama 2 numaralı çocuğu, yedi bitirdi aileyi ve diğer kardeşlerini. Allah her şeyin hayırlısını versin. Umarım kardeşinizle en kısa zamanda kurulur yeniden o köprüler.tek büyüdüm sayılır 13 yaşında kardeşim oldu.ay kardeşim oldu rahatladım ailemin beni bunaltması ona kaydı derken.kardeşimin kendisi dert gibi bişey oldu.şimdi hakkında tek düşündüğüm gen israfı olduğu.
Amin. Benim eşim hem esprili, hem mesafelidir. Kaynana bak kalkar giderim ha der, annem de yok yok der. Kapanır konu. Ama çok da yanında durmaz. Biz otururken geçer kuran okur içerde, haber izler. Ya da çıkma zamanına yakın gelir.Ben annemi alttan alıyorum da o bi de eşime yükleniyor. Havlu istedi diye bağırıp çağırıp kovdu mesela. Şimdi mecbur kalmadıkça görüşmüyorlar. İnşallah biz en iyi şekilde yetistirebiliriz çocuklarımızı
kardeşim, hani bi söz vardı ya ben gidince gemileri yakmam limanları yakarım diye.sorun icat edip yakmıştır o herşeyi.:-/ belki ergenlikten filandır tavırları. İnşallah çok üzmez ailenizi ve sizi. Benim bir arkadaşımın da 4 çocuğu var ama 2 numaralı çocuğu, yedi bitirdi aileyi ve diğer kardeşlerini. Allah her şeyin hayırlısını versin. Umarım kardeşinizle en kısa zamanda kurulur yeniden o köprüler.
Biz hazırız inşallah bunun için. Her zaman beklediğin gibi olmuyor. Daha önce anlatmıştım şu anda tedavi gördüğümü. Bazen akışına bırakmak çok daha iyi bir plan.bütün bu sebeplerinizden daha önemlisi eğer çok iyi bir eğitim ve gelecek hazırlayabikecekseniz kardeş düşünmelisinşz
En iyisini yapıyor eşin. Allah sevginizi muhabbetinizi arttırsın insallahAmin. Benim eşim hem esprili, hem mesafelidir. Kaynana bak kalkar giderim ha der, annem de yok yok der. Kapanır konu. Ama çok da yanında durmaz. Biz otururken geçer kuran okur içerde, haber izler. Ya da çıkma zamanına yakın gelir.
Bende tek çocuğum ve çok merak ediyorum yaşlılık veya hastalıklar kapıya dayandığında çevrenizde görüp görebileceğiniz herkesin ilk kardeşleri yanına kosuyorken siz kendi kendinizle bir başınıza kalabilirsiniz. Kardeş dediğiniz anne baba gibi bişey bi güç bi dayanak bence. Kardeşsizligin eksikligini ben daha simdiden cok fazla hissediyorum ileride durum ne olur bilemem ama daha iyi olamayacağı kesinAçılın ben tek çocuğum! Ve ileride anne olursam da tek çocukta kalacağım. Gerçi şimdi bu konuda da tartışmalar çıkacak ve size " en azından iki kardeş olsun" diyenler olacak ama korkmayın. Can-ı gönülden söylüyorum bunu size gerçekten korkmayın çocuğa paylaşma ve sorumluluk bilincini aşılarsanız hiç eksikliğini hissetmez. O kadar korkulacak bir durum değil tek çocuk olmak ben hissetmedim şahsen. Hatta ailenin göz bebeği olmak hoşuma bile gider :) Endişe etmeyin bence.
E kopek alin :) valla ondan guzel oyun arkadasi yok :) yani oyun arkadasi olarak anlattiginiz icin dedim. yoksa buyuyunce birbirlerine destek olsunlar iste kardes bagi olsun diye dusunuyorsaniz yapin tabii ama biz esimle bir tane yapmaya zor karar verdik. baska da yapmayacagiz. iki kopegimiz var beraber oynar buyurler diyoruz :) cunku ilkini yapip biraz buyutup ikinci cocugu 37-8 yasindan sonra yapip hayatimi karartamam gibi geliyor. Gecen arkadasimdaydim. 7 ve 3 yasinda cocuklari. kucuk aglayinca buyuk de atiyor kendini yere. ne yemek yiyebildik ne iki laf konusabildik. eve gelince basimin agrisindan aldigim ilac da cabasi oldu. ikinci cocuk istemiyorsanz ama yalniz kalmasin diyosaniz hemen krese verin. orda baya arkadas edinir sosyal olur eve gelince sadece sizle cok enerji istemeyen seyler yapar. herkes mutlu :) arkadasimin kizi 18 aylikken basladi krese.Biz hazırız inşallah bunun için. Her zaman beklediğin gibi olmuyor. Daha önce anlatmıştım şu anda tedavi gördüğümü. Bazen akışına bırakmak çok daha iyi bir plan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?