Tek çocuk yalnızlığı..

Gerçekten inanamıyorum. Sanki aynı anne iki farklı yerdeymis gibi geldi bana. Amaaan neyse geçti gitti. İnşallah onların yaptığı hataları yapmaz, evlatlarımıza iyi anneler oluruz :)
Aynen öyle, hem çocuklara şefkatli, hem annelerimize. Onların yaptığı hataları yapmadan, anne ve evlat olmanın bilincinde oluruz hep. Çünkü belli bir yaştan sonra onlar da çocuklaşmaya başlıyor. Ben çok korkuyorum. Çok şey yapıyorum annem için, ama mesela onunla normal konuşma imkanımız yok gittiğimde. Bir şekilde bağırmaya gidiyor. Sıktığı limonların kabuklarını attığım için evden kovuyor mesela. Önce kızsam da, şimdi daha anlayışlı olmaya çalışıyorum. Kendimi frenliyorum ama durması gerektiğini bazen yalnızca kızınca anlıyor. Ve oğluma anneme gidip gelerek örnek olacağım derken, kavga edince, ileride bunu örnek alacak diye korkuyorum.

Biz küçüğümle şehir dışlarında filan okuduk ama ortancamız en çok annemle kalan oldu. Ve o da aksi ve kendine yardım etmeye çalışana hakaret ederek iten biri oldu. Gerçekten anne olunca hassas olmak gerekiyor, bazen de çok takmamak ve akışına bırakabilmek :)

benim ikiz kızlarım var 1,5 yaşındalar kavga edıp 5 dk sonra oyun kuruyorlar bırbırlerı ıle güreşiyorlar...bakınca ıyı kı 2 taneler dıyorum...ha tek cocuk dogursaydım gene ımkanım da varsa yaş farkı aralarında olmadan yıne yapardım..kardeş başka kim ne derse desin.amaaa şu var sizin istemenız önemli.sonucta sız bakıcaksınız...

ne kardesler bılıyorum düşman gibiler kanlı bıcaklılar.allah herseyın hayırlsını versın..

Amin inşallah. Ben gebeliğinizdem biliyorum ikizlerinizi, güle güle büyütün, hayırlı mutlu evlatlar olsunlar inşallah.

tek büyüdüm sayılır 13 yaşında kardeşim oldu.ay kardeşim oldu rahatladım ailemin beni bunaltması ona kaydı derken.kardeşimin kendisi dert gibi bişey oldu.şimdi hakkında tek düşündüğüm gen israfı olduğu.

bende 3 numaralı kardesim için aynısını dıyorm

Ben annemi alttan alıyorum da o bi de eşime yükleniyor. Havlu istedi diye bağırıp çağırıp kovdu mesela. Şimdi mecbur kalmadıkça görüşmüyorlar. İnşallah biz en iyi şekilde yetistirebiliriz çocuklarımızı

:-/ belki ergenlikten filandır tavırları. İnşallah çok üzmez ailenizi ve sizi. Benim bir arkadaşımın da 4 çocuğu var ama 2 numaralı çocuğu, yedi bitirdi aileyi ve diğer kardeşlerini. Allah her şeyin hayırlısını versin. Umarım kardeşinizle en kısa zamanda kurulur yeniden o köprüler.

Amin. Benim eşim hem esprili, hem mesafelidir. Kaynana bak kalkar giderim ha der, annem de yok yok der. Kapanır konu. Ama çok da yanında durmaz. Biz otururken geçer kuran okur içerde, haber izler. Ya da çıkma zamanına yakın gelir.

kardeşim, hani bi söz vardı ya ben gidince gemileri yakmam limanları yakarım diye.sorun icat edip yakmıştır o herşeyi.

bütün bu sebeplerinizden daha önemlisi eğer çok iyi bir eğitim ve gelecek hazırlayabikecekseniz kardeş düşünmelisinşz

bütün bu sebeplerinizden daha önemlisi eğer çok iyi bir eğitim ve gelecek hazırlayabikecekseniz kardeş düşünmelisinşz
Biz hazırız inşallah bunun için. Her zaman beklediğin gibi olmuyor. Daha önce anlatmıştım şu anda tedavi gördüğümü. Bazen akışına bırakmak çok daha iyi bir plan.

En iyisini yapıyor eşin. Allah sevginizi muhabbetinizi arttırsın insallah

Benimde oğlum 8yaşında ve tek çocuk.Ben 6 kardeşli bir ailede büyüdüm ve hepimiz cok iyi anlasiyoruz .çok cocuğum olsun isterdim hep ama maalesef sorunlu bir evliliğim oldu .oğluma hep çok iyi bir anne baba olmaya calistik.Ama ikinci çocuğa cesaret edemedim çünkü evliliğim hep bitecek gibiydi.. Bizler evlâtlarımıza kardeş yapmak istiyiruz mutlu olsunlar istiyoruz ama burada asıl irade Allah .eğer rabbim nasib edecekse bahaneye bakmaz o çocuğu nasib eder.

Bende tek çocuğum ve çok merak ediyorum yaşlılık veya hastalıklar kapıya dayandığında çevrenizde görüp görebileceğiniz herkesin ilk kardeşleri yanına kosuyorken siz kendi kendinizle bir başınıza kalabilirsiniz. Kardeş dediğiniz anne baba gibi bişey bi güç bi dayanak bence. Kardeşsizligin eksikligini ben daha simdiden cok fazla hissediyorum ileride durum ne olur bilemem ama daha iyi olamayacağı kesin

Ben tek cocuk büyüdüm. Kardesimle aramda 15 yas var...
Herkese, yakinim, arkadasim inanin hatta tesadüfen ayaküstü konustugum insanlara bile hep ayni seyleri söylerim. tek büyütmeyin cocugunuzu
Ben tek büyüdüm hala icimde kardes kavgasina bile bir özenti var.
Cok sey eksik kaliyo insanda...cok

bende tek çocuğum üstelik ne yaşıtım kuzenlerim vardi nede arkadas cevrem hem annem babam da oyle arkadas gibi olalim oyunlar oynayalim olmadi yani anlayacaginiz tek cocuk olmanin en kötüsünü en zorunu yasadim hala yasiyorum smdi 2 bebegm var aralarinda 15 ay var benm icin bakimlari zor oluyor ama sirf onlar benm gibi tek olmasinlar diye katlaniyorum ileride büyüdüklerinde birbirlerine destek olacaklar diye düsünüyorum
insallah sizde kardes düsünürsünüz

Biz hazırız inşallah bunun için. Her zaman beklediğin gibi olmuyor. Daha önce anlatmıştım şu anda tedavi gördüğümü. Bazen akışına bırakmak çok daha iyi bir plan.
E kopek alin :) valla ondan guzel oyun arkadasi yok :) yani oyun arkadasi olarak anlattiginiz icin dedim. yoksa buyuyunce birbirlerine destek olsunlar iste kardes bagi olsun diye dusunuyorsaniz yapin tabii ama biz esimle bir tane yapmaya zor karar verdik. baska da yapmayacagiz. iki kopegimiz var beraber oynar buyurler diyoruz :) cunku ilkini yapip biraz buyutup ikinci cocugu 37-8 yasindan sonra yapip hayatimi karartamam gibi geliyor. Gecen arkadasimdaydim. 7 ve 3 yasinda cocuklari. kucuk aglayinca buyuk de atiyor kendini yere. ne yemek yiyebildik ne iki laf konusabildik. eve gelince basimin agrisindan aldigim ilac da cabasi oldu. ikinci cocuk istemiyorsanz ama yalniz kalmasin diyosaniz hemen krese verin. orda baya arkadas edinir sosyal olur eve gelince sadece sizle cok enerji istemeyen seyler yapar. herkes mutlu :) arkadasimin kizi 18 aylikken basladi krese.

Iste her daim kafamin icinde fink atam bi konu..
Ben de tek cocugum. Bazen soruyorlar "nasi yani,hic mi kardesin yok?!?" - evet hic yok,tekim ya hani,hic yok tabi
Kendimle ilgili dusundugumde evet kardesim olsaydi nasil olurdu bilemem,hic hissetmedim boyle bi duyguyu,kardes sevgisini..ama olsaydi iyi olurdu diyorum, ana baba baki degil tabi,onlardan kalan en guzel yadigar kardes olurdu heralde.
Cocuklugumda da kardesi,ablasi olan arkadaslarima ozenir,yalniz hissederdim kendimi uzulurdum.
Oglum 7bucuk yasinda, hayirlisiyla saglikla bi kardesi olur insallah

Ben de tek çocuğum . Küçükken hiç ihtiyaç hissetmedim . Sosyal bir çocuktum . Paylaşımcıydım. Ailem istememiş ikinciyi . Ben de hiç söylemedim . Eksiklik gelmedi bana ta ki evleninceye kadar. Nişan düğün hazırlıkları hep yalnızdım . Evlendim uzağa . Baskı . Tek çocuğumuz var o da uzak demeler. Eşimle araları bozuk olduğunda bizim başka çocuğumuz yok kimden görücez demeler . Yaşlanınca biz ne olacağız demeler . Yani hep baskı . Bilmiyorum her tek çocuk ailesi böyle mi yapıyor bizimkiler mi bencil . Benim de oğlum var . Şu an 4 yaşında . İstiyorum ikinciyi . Ama çocuğa oyun arkadaşı olsun diye değil ilerde kendini bize karşı sorumlu hissetmesin diye . Bi de şu var iki çocuk arasında yaş farkı çok az olunca da birinci çocuğa haksızlık olur gibi geliyor . Tam sevgi , ilgi görmesi gereken zamanda ikinci plana düşer gibi geliyor . Onunla doya doya vakit geçirip ikinci çocuğa sahip olmak daha güzel sanki . Allah isteyene uygun zamanda nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…