Tek çocukta kalanlar

Ben iki cocuk sahibiyim 29 yasindayim, ikinciyi zor yaptim yani saglik sorunlarim sartlarim hamileligimi zor gecirmeme neden oldu yine de göze alip ikinciyi yaptim
Abimle aram hic yok, 10 yildir konusmadik hic, daha da konusmayiz. O da öyle bir insan
Ben cocuklarimi bizim gibi yetistirmiyorum ama
Bizim iliskimizin böyle olma sebebi aile ve cevre zaten, kardeslerin sucu yok
Bu sekilde yetisip yönlendiriliyorlar
abimle aram bu sekilde olmasina ragmen ben kardes istedim kizima
Sürekli birbirlerini cok seveceklerini asiliyorum
Seviyorlar birbirlerini, aralarinda üc yas var
e illa ki huysuz da oluyor, kolay mi iki kücük cocuk
Sabahlari kizim geliyor kardesini alip gidiyor, birbirlerini savunuyorlar, disarida birbirlerine cok baglilar
Bu mutluluga sahit oldugum icin cok sansliyim, cok sükür
sagligim le verseydi imkanim olsaydi, gercekten cok zengin olsaydik valla esim de ben de en az bes alti cocugumuz olsun isterdik, bu mutluluk cok baska
Ama sartlar böyle malesef, iki cocuk zaten sinir
Ikisini iyi besleyip iyi yetistirebilmek, zaman ayirabilmek önemli
bunlar öyle kolay seyler degil, ne bakicimiz var ne de anadan babadan destek aliyoruz
Maddi manevi yalniziz, iki cocuga bakmak da öyle kolay olmuyor, bir saat bile dinlenmek cogu zaman hayal oluyor öyle zor yetistirdik, epeyce yorulduk
Ama ben cok menunum, herkes kalbini dinlesin, sonra da iyi bakip bakamayacagini iyice düsünsün
Her cocuk sonsuz sevgiyi ve iyi bir beslenme ve egitimi hak ediyor, bu sartlari mümkün oldugunca saglayabilmeli anne babalar, diger türlü yazik bebeklere sevgisini veremeyen insanlar bile anne baba oluyor, burada cocugun sucu ne

Inanın hic alakası yok ben kendimden bir örnek vereyim hemen 4 kardeşiz 3 kiz 1 erkek üçümüz cok bağlıyız birbirimize asiri ama erkek olanla alakaniz bile yok kardeş bozuntusu diyorum ben ona ha varlığı ha yokluğu benim için
Eşim.sehir değiştirdik is için bizden 1 ay önce gitti Istanbul da 2 çocuk tam bir ay hem ev topladim hem okul hem alışveriş bir kere bile aramadı desem
Onu da gectim burada hep yazarim evladim hasta oldu nadie görülen bir hastalik geçirdi cigerim yandı benim de o kardeş dediğim işyeri ile hastane arası 5 dk bir kere uğradı ayak üstü ve bir daha 10 gun ne aradi ne sordu ne oldu ama benim için öldü naparsa yapsin bu saatten sonra dönüşü yok nefret bile etmiyorum oyle diyim.
O yüzden Allah kardeşinden hayırlısını versin olsa cok güzel tabi ki en zor zamanlarımda kizkardeslerim yanimda ama bazısında.boyle çıkabiliyor malesef

Bence manevi gücünüze inanıyorsanız ve tabi ki çocuğa da imkanlar dahilinde maddi olarak da iyi bakilacaksa bence yapılmalı.

Ama herşeyden önce kardeş olsun diye yapılmaz ikinci çocuk.

İkinci kez anne baba olmak istendiği için olmalı bence.

Ayrıca geçinmek denilen şeyin de gayet göreceli olduğunu düşünüyorum.
Kimisi her ay ayakkabı, çanta, lüks markalar alamazsa geçinemiyorum der.

Biz öyle zengin falan değiliz, ama çocuğumun beslenmesine aşırı dikkat ederiz.
Organik dışında beslemedik desem yeri.
Kıyafetleri marka yada pahalı almadık ama oğlum piyano ve bateri kursuna gidiyor.

İkinci çocuğumuz olduğunda da yine oglumdan kismayiz, şuana kadar nasilsa yine öyle olur.

Kısılması gerekiyorsa da bu benden yada eşimden olur.
Bence bunu yapabilecek ve yaparken de hayatından memnun olup çocuklarını sevgiyle buyutebilecek, ve tabi ki isteyenler anne baba olmalı.

bence çocuğun mutlaka kardeşi olmalı. belki erken çocukluk ve ergenlik döneminde nefret edicekler birbirlerinden, ama ileride can dostu olucaklar. kendi geleceğimi ve yaşlılığımı düşünmüyorum da birbirlerine arkadaş ve canyoldaşı olmaları için tek çocuk fikrini düşünmüyorum. en az 1 kardeşi olmalı bence.

hayalimdeki ise 3 çocuk

Şuan kızlarım küçük büyük 4 küçük iki yaşında Rabbim bunları büyütme güvü versin bir evlat daha düşünmüyoruz tabi Allah bilir muhakak ama bence kardeş şart ya şimdi kızlarımın kardeşlşklerini izliyorum çok güzel bir duygu birnirlerni düşünmeleri tabi paylaşamaam anlaşamama da haf safhada zorluyor bizi ama ileride anlaşabilir birbilerine saygılı olurlasa beraber olmazlarlarsa ayrı düşerler oda ayrı inşallah birbirlerini severler

Yapacağın kadar değil bakacağın kadar çocuk yap demişler.

1 tane kızım var 2.b ir çocuğu hiç düşünmedim,asla ve asla pişmanlık duymadım bu kararımda.
Kızımın 1 tane bebeği var,gerçi o düşünüyor ileriki zamanlarda.

21 yaşındayım 4,5 aylık bir oğlum var. O kadar zor ki bakması. Uzuuun seneler ikinciyi düşünmüyorum. Belki 9-10 sene sonra ikinci bebeği düşünürüm. O da yaşım genç olduğu için. Onun haricinde bence 2 çocuk ideal. Bence tabi, herkesin kendi fikri.

İkinciye gebeyim 2bucuk yaşında kızım var, ikinci hamileligim planlı idi ama hicbir zaman kızım kardeşsiz olmasın onu yalnız bırakmayayım gibi bir düşünce ile plânlamadık. Kârı koca bir çocuğumuz daha olsun istedik ailemiz büyüsün diye tekrar anne baba olabilmek için hamile kaldım. Allah nasip etti cok şükür. Çocuklara böyle ağır sorumluluklar yüklemenin doğru olmadığını düşünüyorum.

gecen gun eltımın annesı dedı yap pısman olursun yap bır tane daha
yahu dedım mevzu sadece cocuk buyutmek degıl ılerısı cocuk kendı kendıne yıne buyur ama bunun okulu sınavı işi evlılıgı cocugu yasım 33 ben 60 yasıma geldıgımde o mu bana yetısecek ben mı ona ? bır tane kızım var yeter ıste
bırde maddı manevı yanı buna yeterlı olmak lazım

e cocuk kısmetıyle gelır ıste dedı
o kısmet dedıgın allahın verdıgı sut ya sonrası? bırde hep saglıklı olur dıye dusunuyorsunuz ya engellı olursa ya dogumda bır anomalı gerceklesırse ya hayat bızım ıcın daha da zorlasırsa sırf bır cocuk daha yapmak ıcın bu kadar rıske gerek var mı zaten dunyanın sonuna yaklasmısız ne ıcın dogurucam hangı dunyaya dogurucam ? bır tane var tattım allah ısteyene nasıp etsın dıyorum

yok pısman olursun yok dogur kendısı 3 tane dogurmus keske dıyor 3 daha dogursaymısım
e dedım dogursaydın banane

bu karısan ınsanlara gercekten ınanılmaz sınır oluyorum ve onlar yuzunden boyle dusuncelere gırıyoruz
yaslılıgı var hastalıgı var ölümü var , bıle bıle ısteyerek dogurdugumuz cocugun maddı manevı tamamen yeterlı duzeyde yasamından bız sorumluyuz . kendıne her anlamda guvenen dogursun .

bırde soruyorsunuz ya pısman mısınız tek cocugunuz var dıye ... sormayın bu kısıye gore degısır ben hıc pısman degılım mesela bır kısıde pısmanım dedı kıme gore karar vereceksınız :)
herkes kendı evının durumunu esıyle durumunu cocuguyla durumunu kendısı en ıyısını bılır
o yuzden bence bu soruların cevabını en ıyısı sız bılırsınız

hakkınızda hayırlısıysa olsun gonlunuzden gecenın en ıyısı olsun ınsallah ve allahım ısteyen herkese de nasıp etsın

Ben tek çocuğum. Oğlum da tek kalacak. Ikinci kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü ben bu şekilde hayatımdan çok memnunum, oğlum da ileride bana teşekkür eder bence iyi ki tekim diye :)

Ben kendim tek çocuğum. Kardeşim illa olsun diye düşünmedim hiç. Bunun eksikliğini de hissetmedim. Kızım 3 yaşında, ikinci çocuk fikrini bazen düşünüyorum ama aklımda soru işaretleri var. Örneğin kızım özel bir kreşe gidiyor ve eşim de ben de çalışıyoruz özel okula yollamak niyetindeyim, hafta sonları baleye gidiyor vs doğacak olan ikinci çocuğum da ablasıyla eşit imkanlara sahip olmalı. Şu an iki çocuğun özel okul masrafını karşılayabilecek bit ekonomik durumum yok mesela. Eşim terfi bekliyor ondan sonra birikim yapıp düşünebilirim. Eğer ikinci çocuk olduğunda ilk çocuğun imkanlarından kısılmayacaksa ve aynı imkanlar sağlanacak ise düşünülmeli bence ikinci çocuk. Kızımın yalnız kalacağını düşünmüyorum her kardeş çok iyi olur diye bir şey yok. Biz gittikten sonra kuzenleri var, kendi ailesi olur belki. Benim eniştemler 8 kardeş kimse birbiriyle görüşmüyor. Çocuk yalnız kalmasın diye kardeş yapmayı kendi adıma doğru bulmuyorum.

Bu durum çocuğun yapısıyla da ilgili.ben hep çok çocuk hayal ettim sağlık vs şartlar imkansiz gibiydi.ama kızım kalabalığı çok seven bir çocuk çok yalnız kaldı en yakınlarımız bile kardeşleri olunca kızıma nispet yaptı.onu üzmemek için şartlarını çok zorladım.cok şükür ikinci kizima hamileyim.anne babanın isteği bir tarafa evet sorunlarımız var evlilikte ama başa cikilmayacak gibi değil dort dörtlük Luk ev zor bulunur . çocuklara yansitilmadigi surece hayatdenen bu zor süreçte çocuğu tek bırakmak çok doğru gelmiyor.ben de kardeşimle hiç iyi değildim.hayatimda çok olumsuz durumlara sebep oldu ama en yakın dostum dediklerim bile zor zamanımda yanımda değildi.insallah biz güzel yetistiririz de onlar çok iyi iki kız kardeşler olurlar

sayfa sayfa yorumları okuyordum
bu yorumu görünce artık sıra bana geldi dedim ,

45 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var rabbime çok şükür ,
32 yaşında dogum yaptım ve beni koca tarafı inanılmaz pişman etti neden erkek olmamış ,anlatsam sayfalar alır ,
ama ben kv inat 6 sene dogurmam diye yerleri gökleri inlettim , sonra kızım istedi , gözlerimin içine baka baka ben kardeş istiyorum dedi , madem sen istiyorsun ok yapıyorum dedim ama artık is işten geçmişti ,
tam 6 seneye girdik ve olmuyor 3 kez gebe kaldım ama kalbi durdu ikiside boş gebelık tüp bebek bile yaptık düşün ,
ama olmadı zaten bu saatten sonrada olmaz ,
gelelim kocama ilk başlarda oda istiyordu ama aile içi sorunları kardeşleri ,burda anlatılmayacak şeyler ,
boşver aşkım dedi , bana benzeyecegı ne malum ( kızım huyu suyu karekteri herşeyi baba onun için öyle diyor )
amcalarına benzer mazallah uğraş dur annem babam onların yuzunden ölecek neredeyse , allah bize birtane nasip etti onu en iyi şekilde büyütelim dedi , çok mantıklı geldi amaaaaa ,

gel onu yüreğime sor her bebek gördüğümde kv susuz kaşıklarda bogasım geliyor senın yüzünden kzım kardeşsiz kaldı diyorum , kızımın oyuncak bebeklerini bile gerçek bebek gibi öpmesi falan ,
işte öyle pişmanmıyım evet çok pişmanım aklım alamıyacak kadar pişmanım ,
ama allah nasip etseydi olurdu diyorum ,
bunada şükür çok şükür bin şükür diyorum ,

umarım sorunu cavplayabilmisimdir

Sağlıklı gebe kalanabiliniyor, gebe kalmada problem yaşanmıyor ise ikinci çocuk olmalı.
Oğlum 11aylik 11haftalik gebeyim.
İnşallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder Allah.
Malum artık akrabalık ilişkileri yok denecek kadar.
Bı kardeşi olmalı bence hayırlısı ile tabi ki...

Tek çocuk iyidir.
Bende tek çocuk istiyorum.
Ya tek ya tek..
Öyle 2 3 4 çocuk devri bence bitti..
Hele çalışan biriyseniz iki cocuk çok zor..
Onda bile annenize veya kayinvalideye rica minnet ediliyor. Bakıcı desen ben çok güvenemiyorum hele aylık çocuk ise..
Tek olsun anne sevgisi alarak yetişsin..

Ilginizi sevginizi verin yeter..

Ben 28 yaşındayım yazın 28 yaşım bitecek ilk çocuğuma hamileyim ve hic 2.cocugu istemiyorum
1.Sebep bu hamileliğinde kaynanam tercihim kız ama erkek olcak galiba senin çocuğun demişti. Oooh canıma değsin erkek olcak diyorum mesela
2. Bir konuşmada tek cocuk mu olur yaaa demisti daha o zaman hamile falan değildim üstelik
Kendisinin rahmetli kocasi da tek cocuk istemiş. Baya modern birisiymiş kaynanam 2.çocuğuna hamile kalınca aldır demis hatta güya yanlışlıkla olmus

Heralde buda hapını icmeyip ya da gizli gizli spiralini çıkarıp yanlışlıkla hamile kaldım diye kandırmış rahmetliyi( günahı boynuna)

Sırf tek cocuk mu olur ya dediği için de tek cocukta kalmayı düşünüyorum.
Yani bende ortalığı inletcem artik 10 sene sonra ister miyim. Hic zannetmiyorum ama oladabilir
Cocugum isterse bilemiyorum insallah o da istemez
Kaynana da kahrından ne hali varsa görebilir. Yani sebebin mantıksız degil mantıklı ymiş zamanında.

33 yaşındayım ve istemiyorum kardeşimi 2 çocukla sürekli görmemden midir nedir kesinlikle psikolojimin kaldıracağını düşünmüyorum. (maddi boyutu da var tabiki)
3 yaşında oğlumun hareketliliğine şu an bile yetemiyorum. İlerde okulu vs.büyüdükçe de sorumluluklar azalmayacak.. Bir de özel sektör çalışanı olunca zaten kısıtlı zaman ayırabiliyoruz. Allah can sağlığı versin: Bana neden kardeş yapmadın derse kendin istediğin kadar çocuk yap benim imkanım bu derim artık

Benim kardeşimle aram 2 yaş bile değil evet ikiz gibi büyüdük birbirimizin kıyafetlerini hala giyeriz. Mesela bugün geldi yağmurda ıslanmış diye uğramış oturdu yedik içtik kazak istedi giydi gitti :) birlikte kafe vs gezeriz de. Kimseye ihtiyaç duymayız baş basayken Ama birbirimizi inanılmaz yerdik çocukken. :) cidden. Kıskançlk ta cok oluyor yaş arası az olanlarda gördüğüm kadarıyla.
Mesela doğumda o gelcek.. bana bakmaya ama kavga da olcak esime karsi rezillik yani. YaS arasi az ormanında bazı dez avantajları var tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…