Tek çocukta kalanlar

Aynı ben.

Reactions: 000
3 kız kardeşiz ve ilk ikimiz maddi olarak ortalamanın altında büyürken sonuncumuz oldukça iyi imkanlarla büyüdü en küçük kardeşimle aramda 11 yaş var ve kuşak çatışması yaşadık sürekli hala çok anlaşamayız. Bana göre kardeş sürekli karşına kötü insanlar çıkıyorsa mıknatıs gibi sürekli kötüleri çekiyorsa kişi arkadaş olarak, işte o zaman en iyi arkadaşın kardeşinmiş diyorsun.. Tabiki bu herkes için aynı olmayacak..

Sorum belli yaşın üzerindekilere ve tek çocuk da kalanlara.Pişman oldunuz mu keşke bir kardeş daha yapsaydım zamanında diye?
Iki tane çocuğum var ama ilerde birbirine destek olurlarmi arayip sorarlarmi bilemiyorum bence bunun garantisi yok bi erkek kardesim var esiminde bir ablasi var napiyosun iyimsn diye iletişim yok he bsey olsa can feda kardeslerimize ama hayat mücadelesi iste ole duygusal bakma olaya gelecek kurabiliyorsan yap

33 yaşındayım bir çocugum var 3 yaşında.
Allah uzun ömür versin bana kalsa tek çocukta kalırım ama işte ilerde Allah korusun dünyanın bin türlü hali var hastalıkta falan kardeşlerin uyumu açısından sanki mecbur gibi hissediyorum kendimi.
Nasip bakalım hayırlısı

Sorum belli yaşın üzerindekilere ve tek çocuk da kalanlara.Pişman oldunuz mu keşke bir kardeş daha yapsaydım zamanında diye?
38yaşındayım ve 3.çocuğum 3aylık.3.çocuğu hep istiyordum ve yaşim daha geçmesin pişman olmayım diye istedik bu sene. Rabbim de nasip etti. 3çocuğumda çok isteyerek oldu. İyiki de olmuşlar kızım ve oglum ergen onlarla başka dünyalara dalıyorum ama bebeğimi kucagıma aldıgımdada kendimi çok gençleşmiş ve yenilenmiş hissediyorum. Annelik mükemmel bir şey bence. Tabi ben kardeşlerimle çok güzel bir ilişki yaşıyorum onun etkisi büyük muhtemelen

2 çocuğum var ama hep tek olsa idi diyorum içten içten, de derken uzuluyorum dünyaya gelmiş cunki, halinize şükür edin su zamanda çocuk büyük sorumluluk.

Şimdiden bir şey düşünmüyorum yaş 27 ilk bebeğimi bekliyorum. Zamanla birkaç yıl sonra, maddi manevi uygunsak canımız istiyorsa Allah da nasip ederse yaparız ikinciyi.

Evet kardeş meselesi benimde güzel kardeşlik geçmişi yaşadığım için olumlu baktığım bi durum biz üç kız kardeşiz ve güzel bi ilişkimiz var yani normal seviyede benim de bi oğlum var 4 Yaşında ben 33 yaşındayım her zaman üç çocuk hayali olan bi insandım tabi hayallerle gerçeklet aynı olmuyor eşim pek çocuk hevesi olan bi insan değildi ben çok istiyordum sağolsun 24 yaşında evlenmeme rağmen çocuk sahibi olmam için beni 29 yaşıma kadar süründürdü oğlumu 29 yaşında kucağıma aldım çok şükür rabbim verdi en önemlisi bu tabi ama eşimi ikna etme yılları beni öyle hırpaladı ki bunu hiç bi zaman unutamam. Öte yandan oğlum çok ama çok zor bi bebekti yaklaşık 3.5 seneye yakın sürekli ve saatlerce ağlama krizleri olan bi çocuktu gece ve gündüz ama sürekli 2 saatten az sürmezdi ağlama krizleri çok dehşet zamanlardı ve hiç ama hiç uyumazdı inanılacak gibi gelmiyor ama gerçekten yaşadığımı ben biliyorım 3 senenin her günü hiç aksamaz 24 saatin 24 ündede 5 dakika yastık yüzü görmeden büyüttüm hiç uyumadan yaşadım yani nasıl hayatta olduğuma hep şaşarım bu yüzden işte rabbimin hikmetinden olsa gerek çok zor bi süreçten geçtin yani anlayacağınız ama herşeye ragmen tabi biraz bişiler yoluna girnce insanın içindeki o ikinci çocuk arzusu ortaya atıveriyor kendini Ben çok istiyorum ama eşim o kadar istemiyorki bu duygularımı konuşmuyorum bile onunla çünkü biliyorum beni anlamayacağını çocuğa karşı pek hevesş olmayan bir insanın bide anlattığım gibi hayatı zindana çeviren bi çocukla babalık deneyimide olunca üstüne tabiki asla düşünmüyor ve çok katı bu yüzden benimde ikinci çocuk hevesim çocuk büyütmenin zorluğunun yanında en çok eşim yüzünden içimde kalacak tabi ben de allaha dua ediyorum hakkımda hayırlıysa versin diye çünkü rabbim isterse eşim naparsa yapsın olacağını bildiğim için bende ona dua ediyorum son olarak allah herkesin gönlüne göre versin tek çocuk isteyene tek çok isteyene çok

Çok değişik insanlar var yahu, kadın tek çocukta kalanlar demiş.İnsanlar 3 çocuğum var çok mutluyum demiş. Amaç ne anlamak çok zor. Yaş 36 tek çocuğum var. Ben de tek çocuğum. Bazen istiyorum ikinciyi ama bana baksın yok ablasına destek olsun falan değil sebeplerim. Evlat sevgisi çok güzel ama sonra vazgeçiyorum yaş da geçiyor sanırım.

Tabi ki tek çocuk.
Bu zamanda iki çocuk yetiştirmek çok masraflı.
Muz olmuş kilosu 17 tl. Diğer masrafları saymıyorum. Bu devirde herşey uçuk. Bez mama vs..
Ben evli değilim..ama inşallah evlenince tek çocuk istiyorum. Ikıncı olmasın. Isteyenin olsun..

Zaten özelde çalışıyorum. Iki çocukla ilgilenecek imkanım yok. Anca tek çocuğa enerjim yeter. Ayrıca şu devirde her kardeş birbirini sevmiyor. Hatta miras davasına düşen çok kardeş var. O yüzden tek çocuk iyidir. Güzel ve dengeli bir eğitim verilirse bencil de olmaz. Maddi ve manevi imkanlar hepsi ona aktarılır.

Ayrıca benim gözlemim çok kardeş olanlarda (3,4,5) kardeşlerden birinin yaşı büyükse ondan ikinci annelik beklenir. Anne 4. Bebeği ile ilgilenirken şanssız ilk çocuk diğer kardeşlere bakar. Bunu sakıncalı buluyorum. Her çocuk çocukluğunu yaşamalı.
O yüzden tek çocuk..Umarım tek çocuğum olur.

(Yaşım bu arada 33)

Ben buraya konu acacak kadar bir dert goremedim acikcasi. Yani kiminin tek cocugu var, kiminin 2, kiminin 3.... insanlar cesit cesit, sagligi elveren var, elvermeyen var; ekonomik durumu elveren var elvemeyen var ... Tek cocuk olmak da kotu bir sey degil, 2 kardes olmak da ayni sekilde artilari var eksileri var. Dunyada tonla tek cocuk var, acaip bir sey degil ki. Benim de tek cocuk 2 arkadasim var gayet normal ve tatli insanlar. dert edinmeyin bence cocugum tek kaldi diye uzulmeyin.

Benim de çoğu arkadaşım maddi imkanları olmasına rağmen tek çocuk tercih ettiler, her yönüyle en iyi imkanları sunabilmek için, benim nasipse 2. Bebeğim doğacak oğlumun kardeşi olsun istedim . Ama bizde de eşim 4 kardeş araları hiç iyi değil biz 3 kardeşiz aramız çok iyi. İlerde eşimin ailesi gibi mi olurlar bizim gibi mi bilemiyorum. Önemli olan maddi manevi onlara yetip iyi bir hayat sunabilmek,2. Çocuk olup ilk çocuğun imkanları kısıtlanacaksa bence de tek çocukta kalınmalı

40 yasindayim. 8 aylik bir oglum var. Baska cocuk dusunmuyorum. Pismanlik yasayacagimi dusunmuyorum. 30'lu yaslarin basinda olsaydim belki dusunebilirdim ama.

Kalabalık sofralar, gürültülü evler severim. Şöyle bi 6 tane çocuğum olsa güzel olurdu. Her biri evin bi tarafında oynasın, anne anne diye boynuma sarılsınlar. Erkekler korumacı olsun kızlar nazlı,süslü. Bi çıkalım dışarı sürü gibi. Birbirimize yetelim. İlerde de birbirlerine sımsıkı bağlı olsunlar şimdiki bozuk,uzak soğuk kardeşliklere inat. Ben de tabi altı çocuk doğurmuşum ama vücut kız gibi Her gören nerenden çıkardın sen bunları desin. Eşim de canım karım bana 6 çocuk verdin seni çok seviyorum diye kıçımda dolanıyo, Falan filan Bunlar sadece hayal ürünü tabi Hayal etmesi güzel ama yaşaması imkansız gibi ve korkunç. Bi çocuğum var. Onu bile ne cesaretle yaptım hala aklım almıyor Bazen kendime haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Yavrum doğdu dolalı kendime zaman ayıramıyorum yoruluyorum daralıyorum eski rahatımı hala arıyorum. Beş altı çocuk annelerine helal olsun diyorum. Güç ister cesaret ister özveri ister emek ister. Sabır ister. Helal valla

32 yaşındayım, 1 kızım var 4.5 yaşında, 2 senedir kardeş kardeş diye tutturuyordu, özellikle kardeşi olanları görünce kendini çok eksik hissediyordu. Geçen sene hamile kaldım malesef 4.5 aylıkken bebeği kaybettim, kızım üzüldü tabi, şimdi yine hamileyim ve kızım bu bebek için cok dua etti olsun diye ve öyle heyecanla bekliyor ki. Bence bu hayatta herkesin kardeşi olmalı. Çok ara vermeden 2 tane yapın. Tek cocuk anneyi çok yoruyor, ablamın 2 kızı var sürekli beraber oynuyorlar vakit geçiriyorlar, birbirlerine olan sevgileri anne babasına olandan çok:)

Bi çok yorumu okudum. Galiba birden fazla çocuğu olan ailelerde evlatlar arasında ayrım, evlat kayırma gibi durumlar olmayınca. Çocuklar arasında ki bağ da kuvvetli oluyor. Yani iş dönüp dolaşıp ebeveynlere dönüyor

Doğum yapalı bir ay oluyor. Bilinçli bir şekilde ikinci çocuğu şu an hiç düşünmüyorum. Hiç kolay değilmiş annelik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…