Yok yok öyle değil ya dur bi sakin olYapmayın ya , çokmu zor?Azıcık gözüm korkmadı değil
Haklısın ben de aynı şeyleri düşünüyorum.. muhakkak harika bir duygudur; zor olsa da dünyanın en güzel duygusu olduğuna eminimYok yok öyle değil ya dur bi sakin olÇok güzel bir şey inan annelik. Ama zorluğu var olmaz mı? Uykusuzluga alışmaya başladım ama mesela dün gece ona rağmen zorladı. Bir de bende anksiyete var, bebeğe doğru bakamam korkusu beni yeyip bitiren. İkinciyi yaparsam eşit davranamam korkusu da eklenecek. O yüzden birde kalmak benim akıl sagligim açısından daha iyi Ya ama çok tatlı inan. Melek gibi bir şey sağlıkla doğur inşallah
38 yaşındayım. Oğlum 14 aylık. Allah nasip ederse bir kardeşi olsun istiyorum. Korunmuyorum ama olsun diye de uğraşmıyorum. Hayırlı, sağlıklı olacaksa Rabbim nasip etsin diyorum.
Doğum yapalı bir ay oluyor. Bilinçli bir şekilde ikinci çocuğu şu an hiç düşünmüyorum. Hiç kolay değilmiş annelik...
Bi arkadaşım sürekli 'Allahım bana 3üz ver 5iz ver' diye dua edip duruyordu o geldi aklıma. Yine bi yakınımın 5 çocugu var ama kadın en az 15 yaş bitik durumda akıl karı değil yine de isteyenin olsun tabiKalabalık sofralar, gürültülü evler severim. Şöyle bi 6 tane çocuğum olsa güzel olurdu. Her biri evin bi tarafında oynasın, anne anne diye boynuma sarılsınlar. Erkekler korumacı olsun kızlar nazlı,süslü.Bi çıkalım dışarı sürü gibi. Birbirimize yetelim. İlerde de birbirlerine sımsıkı bağlı olsunlar şimdiki bozuk,uzak soğuk kardeşliklere inat. Ben de tabi altı çocuk doğurmuşum ama vücut kız gibi Her gören nerenden çıkardın sen bunları desin. Eşim de canım karım bana 6 çocuk verdin seni çok seviyorum diye kıçımda dolanıyo, Falan filan Bunlar sadece hayal ürünü tabi Hayal etmesi güzel ama yaşaması imkansız gibi ve korkunç. Bi çocuğum var. Onu bile ne cesaretle yaptım hala aklım almıyor Bazen kendime haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Yavrum doğdu dolalı kendime zaman ayıramıyorum yoruluyorum daralıyorum eski rahatımı hala arıyorum. Beş altı çocuk annelerine helal olsun diyorum. Güç ister cesaret ister özveri ister emek ister. Sabır ister. Helal valla
Gençsiniz zatenBen 36 yasindayim ilk cocugu hamileyim suan. baska da dusunmuyorum bi tane yeter.daha genc olsaydim dusunurdum belki
Bu düşünüyorum saçma diyorlar kardeş her çocuğun hakkı diyorlar. Eşim erkek olsun diye 2. Çocuğu ister34 yasimdayim bir kizim var 2.5 yasinda bazen acaba kardesi olmalimi diye dusunuyorum yalniz kalmasin diye.
sonra bir cocuk yalniz kalmasin diye 2.bir cocuk yapmak bana bencillik gibi geliyor.
al bunu senin icin yaptik bak der gibi.
bakabilecek gucunuz varsa maddi manevi yapilabilir, cocuk seviyorsaniz yapilabilir ama diger kardesi yalniz kalmasin diye cocuk yapilmaz.
dunya okadar pis bir yer olmaya basladi ki bazen hatta cogu zaman kizima bakip uzuluyorum.
okula gonderecegim ilerde acaba bisey olurmu basina bir bela gelecekmi diye dusunuyorum iki cocuklu olsam bu stresi kendimde ×2 olarak yasayamam kaldiramam bir hayrim olmaz onlara bu sekilde.
o yuzden tek cocukta kalmaya karar verdim.
allah ona uzun saglikli guzel bir omur versin iyi insanlarla karsilastirsin.
varsa 2.bir cocuk hakkim onuda evlat hasretiyle tutsanlara olmayanlara nasip etsin allah.
benim kaynanamda hamileyken insallah erkek olur soyumuz yurusun diyordu sanki paşa soyu bana.Bu düşünüyorum saçma diyorlar kardeş her çocuğun hakkı diyorlar. Eşim erkek olsun diye 2. Çocuğu ister
Emzirirken mi hamile kaldiniz acaba emzirme hamile kalmaya engelmiSağlıklı gebe kalanabiliniyor, gebe kalmada problem yaşanmıyor ise ikinci çocuk olmalı.
Oğlum 11aylik 11haftalik gebeyim.
İnşallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder Allah.
Malum artık akrabalık ilişkileri yok denecek kadar.
Bı kardeşi olmalı bence hayırlısı ile tabi ki...
Suç işleyen kisiler uzerınde yapılan arastırmada suç işleyenlerin ve suça meyilli olanların hep cok kardeslı bir ailede buyuduklerı saptanmış. Ayrıca basari oranı yuksek cocuklarında buyuk orani tek cocuk. Bende sızınle aynı gorusteyım tek cocuk yeter3 Yeğenim var, ikisi kardeş biri tek çocuk. Üçünün arasında en mutlu ve keyifli olan hangisi derseniz tek çocuk olan derim. Çocuk değiller üçü de 15-27 arası değişiyor yaşları. Uzun süre gözlemleme fırsatım oldu yani.
ben tek çocuk olarak cevaplayayım. çocuğunuzu tek bırakmayın ne olursa olsun. bu hayatta hep yalnız olmak, özel zamanlarınızda tek kalmak, hayatınızda sadece anne baba olması çok kötü. odanızı paylaşabilecek yeri geldiğinde kavga edip yeri geldiğinde birbirinize destek olacağınız bir kardeş, üzüldüğümde ağlayacağım bir omuz olsun çok isterdim. benim lanetim de bu diye düşünüyorum çoğu zamanSorum belli yaşın üzerindekilere ve tek çocuk da kalanlara.Pişman oldunuz mu keşke bir kardeş daha yapsaydım zamanında diye?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?