Kesinlikle benimde tek cocuk esim askerdi sehit dustu .dusunuyorum bitane dahami olsaydi diye sonra hayirlisi buymus evet oglum tek cocuk ama mutlu en onemlisi bu benceOgluma hamile kaldigimda 33 yasindaydim. Ben ikinciyi dusunuyirdum ama babasi istemedi. Oglum 7 yasinda iken de ayrildik zaten. Su an 14 yasinda. Tek cocuk. Mutlu. Onemli olan onun mutlu olmasi. Rabbim hayirli insanlarla karsilastirsin. Onemli olan o. Hayirsiz kardesi de olabilirdi. Rabbim ne verirse hayirlisini versin.
Rabbim evladini sana bagislasin.Kesinlikle benimde tek cocuk esim askerdi sehit dustu .dusunuyorum bitane dahami olsaydi diye sonra hayirlisi buymus evet oglum tek cocuk ama mutlu en onemlisi bu bence
Hepimizinki inşallahRabbim evladini sana bagislasin.
Bende tek cocugum hatta tek torunum. Yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum.ben tek çocuk olarak cevaplayayım. çocuğunuzu tek bırakmayın ne olursa olsun. bu hayatta hep yalnız olmak, özel zamanlarınızda tek kalmak, hayatınızda sadece anne baba olması çok kötü. odanızı paylaşabilecek yeri geldiğinde kavga edip yeri geldiğinde birbirinize destek olacağınız bir kardeş, üzüldüğümde ağlayacağım bir omuz olsun çok isterdim. benim lanetim de bu diye düşünüyorum çoğu zaman
Emzirirken mi hamile kaldiniz acaba emzirme hamile kalmaya engelmi
Ahaha sizi okurken kendi kardesim geldi aklima ve annemin ve babamin ve yakin arkadaslarimin kardesleri....ne kadar şansliymissiniz kardeş açısından, keske ben veya kardesim tek olsaydik da bir düşman eksik olsaydik derim hep, ölsem bi bardak su vermez, annemin ve babamin kardesleri de öyledir, sömürürken iyi dara düşünce düşman olurlar, 2 yakin bir arkadasim var ikisi de kardesleriyle mahkemelik ...o yüzden çok da zorlamamak lazım, yetebileceksen evlattan güzel bir sey yok ama geleceklerini sağlayacak gücün yoksa sırf kardes olsun diye çocuk doğurmak inanılmaz bencilceEğer imkanin varsa bence tek çocukla kalma . Bunu evlendikten sonra daha iyi anladim . Çünkü kimseden kimseye fayda yok inan ki başın sıkışsa kardeşini arıyorsun . Örnek zamaninda senle kardes gibi olanlar bir bakmışsın en zor zamanında yoklar . Belki de en çok bu yüzden kardeş şart . Hastalığı vs falan var . Yarin bir gün sizle ilgilenebilecek çocuklar şart. Ben 3 kardeşim diyorum keske iki tane daha olsaymış. Allah gecinden versin yarin bir gün sizlere bir şey olduğunda o çocuk tek başına kalacak . Ve inanın ona yazık her şeyi tek başına yapmak zorunda kalacak kimseden destek göremeyecek . Ama kardeş oyle mı en zor zamaninda yaninda . Insanın kardesinden baska hic kimse arayipta bir seye ihtiyacin var mi diye sormaz . Iyi ki kardeşlerim var diyorum. Rabbim onlara hayirli uzun ömürler versin
Ben de bu yaşlarda çocuklu oldum. 10nyaşında oğlum, rabbim bize bağışlasın. Rabbim olmayana versin. Oğlum son 2 yıldır kardeş diye delirdiBen 36 yasindayim ilk cocugu hamileyim suan. baska da dusunmuyorum bi tane yeter.daha genc olsaydim dusunurdum belki
Onun istemesiyle cinsiyet belirlenmiyor zaten.1 kızım var dünyam iyiki var. Eşim ailesi hep erkek olsun istedi ama kızım oldu ne güzel. Şimdi 3 yaşında. Babası tabiki çok seviyor ama biliyorum ki eşim 2. Çocuğu erkek olsun diye istiycek ama ondan gizli doğum kontrollüyüm. Yanlışmı yapıyorum bilmiyorum
Aynen öyle ya eskiden 4 5 kardeş olunurdu şimdi gerçekten çok zor. Daha ana sınıfına giden çocuk arkadaşım için doğum günü partisi yapıldı bende istiyorum diyorlar kaldı ki lise üniversite oo ama onlar için soyumuz devam etsin dünyaya gelen büyür.benim kaynanamda hamileyken insallah erkek olur soyumuz yurusun diyordu sanki paşa soyu bana.
bende kizim olsun istiyordum.
simdide 2.yi yapin bu tek napacak diyor sizin soyunuz yuruyecek diye kuluçkayami yatalim istemiyoruz biz diyorum zorla cocukmu yapilir ya.
erkek olsunmus kiz olsunmuş ne sacma hadi 2.de kiz oldu eee napacaz surekli doguracakmiyiz.
valla kimsenin soyu ureyecek diye cocugumu maddi manevi perisan edemem.
cocugum perisan olduktan sonra başlarim öyle soya
Aynen öyle kızımın cinsiyetini öğrenince doktora küfür etmişti hiç unutmuyorum,Onun istemesiyle cinsiyet belirlenmiyor zaten.
Çok yazık.Bu zihniyete ikinci çocuğu vermeyin lütfen.İnsan sağlıklı olsun demek yerine neler istiyor.Aynen öyle kızımın cinsiyetini öğrenince doktora küfür etmişti hiç unutmuyorum,
biz kendimizden biliyoruz dünyaya gelen bakamayacagim sayida cocugun nasil büyüdügünü.Aynen öyle ya eskiden 4 5 kardeş olunurdu şimdi gerçekten çok zor. Daha ana sınıfına giden çocuk arkadaşım için doğum günü partisi yapıldı bende istiyorum diyorlar kaldı ki lise üniversite oo ama onlar için soyumuz devam etsin dünyaya gelen büyür.
Öyle zorki durumum zaten kızım abla olsun istiyorum kız erkek fark etmez kardeşim dediği bir can olsun. Ama böyle zihniyet için çok zorÇok yazık.Bu zihniyete ikinci çocuğu vermeyin lütfen.İnsan sağlıklı olsun demek yerine neler istiyor.
Aynen öyle net.biz kendimizden biliyoruz dünyaya gelen bakamayacagim sayida cocugun nasil büyüdügünü.
herşey yarim yamalak istedigin ufacik bir şeyin bile alinmasi icin aylarca bekledigimizi.
abim var çokta severim allah yoklugunu gostermesin ama yilda 1 kez zor goruyorum.
dogum yaptim gelemedi nikahim oldu gelemedi.
kendisi evlendi gidemedim nikahini goremedim esinin dogumunda bulunamadim.
annem ameliyat oldu herşeye tek başima yuklenmek zorunda kaldim manen.
eskiden bir koyun icinde yasarlarmis insanlar 5 kardes bir tarliyi 3 gunde surer cikarmis ayni sofrayi ayni evi paylasirlarmis güzelmiş.
ama artik insanlar buyuk sehirlerde kimsenin kimseyi gordugu yok gormemenin verdigi uzuntusu var uzerimizde anlayamiyorlar bir turlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?