Tek çocukta kalıp sonradan pişmanlık duyan...

Henüz tek çocukta kaldım tamamdır demedim ama 3 kişilik dünyamızda takılıyoruz tabir-i caizse.

34 yaşındayız oğlum 3 yaşında ; bende tek çocuk büyütmüş annelerden durumun olumlu-olumsuz yönlerini yaşadıkları tecrübeler doğrultusunda dinlemek isterim.

Sanırım oğlumu bu dünyada '' kardeş '' duygusundan mahrum bırakmamaktan yana gönlüm ama herşey gönülden geçen gibi de olmuyor pek tabii.

Bakalım , dikkatle takip edeyim yazılanları

evet haklısın ahhh gönül neler istemiyorki :))))

benim teyzemin bir oğlu var çok geç olduğu için bir daha çocuk düşünemedi ona sorarım bazen tek çocuk yetiştirmek gerçekten zor der hep

birde benim çocukluk arkadaşım, karşı komşumuz tek çocuktu
uzun süredir haber alamamıştım kendisinden kopmuştuk.
geçenlerde ortak bir arkadaşımızdan duydum evlenir evlenemez 2 çocuk yapmış.
sanırım yaşayan bilir dedi ve kendi gibi olmasını istemedi

bir oğlum var Allah cümlemizinkiyle beraber bağışlasın.2006 aralık doğumlu.Ben 76 lıyım yani 36 yeni bitti:))yaşımdan ürküyorum.çalışınca bebek bakmak daha zor .oğlumla çok sıkıntı çektik bakıcı ve kreşlerden.aynı şeyleri yaşama fikri kabus gibi geliyor.eşim çok istiyor o konuyu açtıkca tüylerim diken diken oluyor.
ancak ben de kendi içimde düşünüp tartınca oğlumun kardeşi olması gerektiğini düşünüyorum.bu duyguyu tatsın istiyorum.oğlum bu sene ilkokul 1 e başladı.kreşteyken de şimdi de kardeşlerinden bahseden arkadaşlarından etkileniyor.benim niye kardeşim yok diyor hesap soruyor:))
içimdeki en büyük yara da kızkardeşimin bebeğinin olmaması ve eşinden dolayı olmayacak olması(çok derin bir üzüntü duyuyorum.onun hissedeceklerini düşündükçe de içim daha da daralıyor.yanlış bir düşünce belki ama işte kardeş bu.üstelik annemiz yok.2 sene olacak kaybedeli.
bir de kilo problemim var tabi.bu kilo ile hamilelikten çok korkuyorum.ilk hamileliğimi 89 kiloda başlayıp 103 kiloda bitirdim.bir sıkıntı yaşamadım ama yediklerime dikkat ede ede bu kadar başarılı olabildim kilo almama konusunda.şimdi daha yaşlıyım olur da haimle kalırsam çok kilo alıp çeşitli riskler yaşamaktan korkuyorum.
ben de bahane üstüne bahane yazıyorum gibi oldu.
ama ben de bu konuda dertleşmek istiyorum sizinle.
bu topik çok iyi olmuş canım eline sağlık:))

sanırım hala düşünüyorsun bebek.inşallah Allah sağlıklı bir bebek nasip eder.
maddi olarak ben de sıkıntı yaşamaktan korkuyorum biraz.ama illa çocuklarıma mükemmel maddi imkanlarla dolu bir hayat sağlamalıyım diye düşünmüyorum.bizler de azla büyüdük okuduk.belirli bir gelir seviyesinde isek orta halli bir yaşam sürülüyor.
gençlere ben de tavsiye ederim zaman geçirmeden kardeş yapsınlar:))
yaş ilerledikçe çok zor
çok katılıyorum canım ben de yukarda buna benzer şeyler kastetmiştim.
sen 78 lisin anladığım kadarıyla.öyleyse yaş açısından biraz daha avantajlısın.

....................................
mesaj tekrarı

Son düzenleme:
mesaj tekrarı

Son düzenleme:
mesaj tekrarı

Son düzenleme:

merhaba umut hoş geldin canım aramıza
tabiki dertleşelim konuşalım,rahatlayalım:)
aslında senin yaşında çok geç değilki artık gerçekten kadınlar 33 den sonra ilk hamileliklerini yaşar oldu
helede bizim gibi çalışan kadınların durumu ortada
iyi bir iş bulayım, aman işim garanti olsun, 2-3 sene doğum izni kullandırmazlar deyip beklemeler falan derken yaş elbet biraz ilerliyor tabiki
işin maddiyatına gelince bizde klasik memur ailesiydik ama annem ve babam
çok şükür Allah'ıma bizi hiç mağdur etmeden pırıl pırıl yetiştirdiler.
imkanlarımız sınırsız olsa ne olacakki...iş ailede ve yetiştirme tarzında bitiyor.
çok arkadaşım oldu aynı imkanlarla yetişip sonradan yurt dışında kendi imkanıyla okuyan çalışan...
ben artık işin maddiyat boyutunu düşünmemeye çalışıyorum,herşey bizde bitiyor çünkü.
kız kardeşinin durumuna da gelince Allah'tan ümit kesilmez tabiki bu işlerde çok ilerledi tıp inşallah rabbim onlarada bir evlat nasip eder.
ama seni anlayacaktır kardeşsiniz siz...sen o üzülmesin diyemi bebek fikrini erteliyosun?

ben 35 yaşındyaım,2 yaşında oğlum var,çalışıyorum,neredeyse her çalışan anne gibi ben de bakıcısıydı,uyku sorunuydu derken çok zor büyüttüm oğlumu.üstelik kolikti ve devamlı ağlardı,çok şükür geçti,rahatladık uykular düzene girdi,iyi bir bakıcımız var,seneye de yarım gün kreşe vereceğim.
oğlumun kardeşi olsun istesem de maddi manevi cesaret edemiyorum.gerçi 1-2 seneye düşünürüm ancak ,karar versem de,şimdiden düşünceler aklımı meşgul ediyor. yaşım ilerliyor aynı zamanda..
evet şu hayatta biz varken de bizden sonra da tutunacak dalı olsuın istiyorum oğlumun,(sadece 2 kuzeni var),kadeş duysunu tatsın istiyorum ama gel gör ki aynı şeyleri yaşamaya korkuyorum.eşimle bile ilişkilerimiiz yeni düzene koyduk,alışmamız uzun zaman aldı bizim çocuk olayına,tabii uyku sorununun eetkisi çok büyük..
şimdi bile eve geliyorum,oğlumla oynuyorum,yemek hazırlıyorum,yedik kalktık,oyun oynadık vs derken oğlumu bi yatırıyorum,ben de onunla uyuyakalıyorum saat 10 da..
yanii ne yapmalı ne etmeli sıkıntı çekmeden,kardeşi olmalı

kardeşimin durumu son bir yıldır gündemimizde ve yoğun bir üzüntü yaşayıp çok ağladığı için çok etkileniyorum ben de.hamile haberlerine falan çok duyarlı(benim için d eöyle duygular beslemesini istemiyorum belki ne bileyim zor bi durum.ama özellikle bu tek sebep değil.bir soru işareti ve endişe sebebplerimden biri.
korkuyorum daha çok.sanki bakamazmışım gibi geliyor.iş şartlarım da zor.herşey birleşince daha da endişelerim artıyor.

en zor dönemler zaten bu yaşları.büyüyünce de sorunları büyüyor deniliyo elbette doğru ancak.çalışan bi bayanın hem bebeğe hem eve hem eşe hem işe yetmeye çalışması çok yıpratıcı.
hele benim annem de yok destek alacağım.
uykusuzluk çok zor gerçekten.şimdi düşündüm de benim oğlum doğduğu günden itibaren az uyurdu uyku düşmanı.sabaha kadar kucakta salladığım 2 saat uykuyla işe geldiğim çok oldu.normal tabi bizler de böyle büyüdük ama sanırım annelerimiz kadar sabırlı değiliz:))

tekrardan merhabalar,

çok uzuuuuuun süren öylemi olsun , böylemi kalsın , napsak , netsek derken ve sonunda

ben hamileyim arkadaşlar...

sanırım tek çocukta kalsaydım daha çok düşünecektim hatta belki yıllarca aynı şeye takılacaktım acaba?acaba? olsaydı dahamı iyi olurdu demektense evel Allah'ımın izniyle hamilelik sürecine başlamış bulunmaktayım...

inşallah Allah'ım isteyen herkese nasip etsin

kızım kardeşiyle büyüsün,birbirlerine can yoldaş arkadaş dost olsunlar,kendisini hayatının hiçbir döneminde yanlız hissetmesin inşallah...

hep derlerdi de bana biraz bencillik gibi gelirdi ama doğruymuş.

ikinciler birazda ilk çocuk için yapılıyor.tabiki imkanları zorlamamak şartıyla.illa olsun diye bir kuralda yok ama Allah sağlık sıhhat iş güç verdiği sürece bakılır büyütülür yaaaaa

hadi bakalım bu sürede karar verme aşamasında olan arkadaşlardan da bekliyorum taze haberler

tek çocuk gayet iyidir ama özel şekilde yetiştirmeniz gerekir bunu dikkate aldığınız sürece tek olmasından zarar gelmez. bakamayacağınız kadar çocuk yapıp topluma zararlı bireyler olmasından daha iyidir özellikle.

hayırlı olsun canım.ben 32 yaşındayım ev hanımıyım 7 yaşında kızm ve 6 aylıkda oğlum var.

bebek bakması sabır ve emek istiyor.cesaretim olsa üçüncüyüde yaparım.kalabalık aile çok güzel oluyor .kardeş sevgisi ise bambaşka.

hamile arkadasim allah hayirli etsin ins. saglikla kucagina alirsin umaraim
tam benim aradigim konu bu..oglum iki yasinda yasim 30..ama gel gorki bu iki sne bana 22 sne gibi geldi
o kdar huysuz yaramaz agresif bi coocugum var..kendi oz annem bile kac kere allah yard etsin isin cok zor dedi oglumdan icin..
bende bi kac ay oncesine kadar ikinci cocouk mu asla tovbe dedim.ki hala diyorum ara ara..

ama kendimi ikinci cocouk fikrini dusunurken buluyorum..bilmem belki yas geciyo ondan..
bide diyorum bize bisey olsa su yalan dunyada oglumun bi kardesi olmasin mi

ha bu arada calismiyorum..yurt dsindayim..isi diplomayi attim geldim denilebilir.burada calismak istiyorum ama okumam laizm tekrardan
ev hayati ev hanimligi beni cok yipratti. isin bide bu boyutu var insan icine karismak eski hayatima donmek istiyorum.ayni zamanda da ikinci cocugu dusunuyorum.. yoksa deliriyormuyum ben.

bilmiyorum kafam cok kariksik.ikincide olursa bu benim kafadan 5 yil daha eve kapanmam,dunyayla iletisimimi kesmem demek. bu kadar risk almaya degermi bilmiyorum.ama ev hanimligindan da biktim artik..neyse hayirlisi bakalim

merhaba çok teşekkür ederim
inan seni çok iyi anlıyorum o ikilemlerin hepsini yaşadım bende
çocuktan sonra ev ve iş hayatı durumları zorluyor
ama sanırım ben biraz da bu cesareti çalıştığım için buldum denilebilir
tamam anne oluyoruz ama bunun dışında devam etmesi gereken bir hayatımız da var.başlarda bebeğimi bırakıp işe gelicem diye günlerce ağlamıştım ama sonraları alışmaya başlayınca
inan bazen işe gelmek bana kaçış gibi geliyordu.
evde pijama,eşortman modundan çıkıp iş için giyinip süslenip hazırlanmak ve moral deposuyla eve dönüp bebekle ilgilenmek hem bana hem ona çok iyi geliyordu.sonuçta ben kendimi iyi hissetmezsem çocuğuma nasıl faydalı olabiliimki?
hemde ona sağlamaya çalıştığım gelecek için birikim yapıp kendini daha iyi hissedebiliyorsun
bence şartlarını zorla ve bir işin olsun,kafanı dağıt kendini iyi hisset kendimi eve kapatmam lazım fikrinden de uzaklaş
bunun kreşi var okulu var her daim onlarla olamıyoruz ne kadar istesekte
onlarda bir an önce kendilerini bu şartlara hazırlamalılar diye düşünüyorum
baktın güzel gidiyor ikinci bebişi o zaman düşünebilrisin derim arkadaşım

tabiki bu bir tercih meselesi.
tek çocuk olup gayette iyi yetişen çocuklar var benimde bildiğim ve gördüğüm.
herkes aile olarak kendi sınırlarını bilir zaten bencede bakılamayacak kadar çok çocuk yapılması doğru olmaz...

beril78 hayırlı olsun,inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini..
daha önce yazdığımda,iyi bir bakıcım olmasına rağmen,2. çocuk için endişelerimi yazmıştım..şimdi o bakıcım da gitti...amaliyat olacakmış.2 hafatadır,oğluma 1 gün annem 1 gün k.v bakıyor. perişanım evimin yolunu unuttum.oğlumun uyku sorunları tekrar başladı..
ben de 78 doğumluyum,oğlum 2 yaşında..yani 2. couk aklımın köşesinden geçerken,engele takıldı,köşeyi dönemeden gitti..:)

Ben 29 yaşındayım, kardeşim 13..
Çalışan annem, geçim derdi, ev alalım şuda olsun buda derken kardeşim hayatımıza süpriz bir şekilde girdi ve bir dönüm noktası yarattı.

iyiki doğmuş benim prensesim..
Hayatta onun bana benim ona herzaman destek olacağım şüphesiz..

Ve benim kızım 2,5 yaşında.
Bende çalışan bir anneyim. Şuan çok zor geliyor 2. çocuk ama bir kaç sene sonra kesinlikle istiyorum bir bebeğimin daha olmasını.
o zaman biraz daha fedakar olmam gerekecek, şuanda bile kendime zor zaman ayırırken o zaman ne yaparım bilemiyorum
ama olsun bir mis kokulum daha...

kalabalık sofralarımız, evde koşturan neşe dağıtan çocuklarımız olsun hep yanı başımızda.
ve hiç eksik olmasınlar...

tek çocuğum bi kardeşim olmasını isterdim ama annem bakamayacağını düşündüğü için istememiş
eğer maddiyat varsa iki çocuk birbirinden ayrılmadan büyütülebilecekse
birine yapılandan diğeri eksik kalmayacaksa 2 çocuk olması her zaman daha güzeldir tabiki

bende kasım 1981 doğumluyum ve 11 yaşında bir oğlum var (Allah cümlesinin yavrusu bağışlasın)bende iş ev yok biraz daha büyüsün aman zor büyüttüm falan derken yıllar geçti yaşta 32 ye geldi ama şu son 6-7 aydır 2. çocuğu düşünürken buluyorum kendimi ama oğlum fazla istemiyor ama ben nerde bebek görsem içim bir garip oluyor eşimde çok istiyor ama ben bazen evet yapsam diyorum bazen yok ya diyorum bide ben oğluma hamileyken çook kilo aldım bide gençtim nede olsa o kiloları verirken biraz zorlandım bu kilo olayınada takılıyorum ama bilemiyorum kararsızım
ama geçen gün kardeşimle konuşurken bana abla neden bir bebek daha yapmıyorsun kardeş çook önemli değilmi bak biz birbirimize destek oluyoruz beraber gülüyoruz paylaşıyoruz neden oğlunu bundan mahrum bırakıyorsun dedi kiloyu yada başka şeyi takma dedi kiloyu nasıl verdiysen yine verirsin dedi aslında benim aklım neden karışıyor bilmiyorum Allaha şükür maddi açıdan rahatız
ama kimi görsem bak beren bitane daha yap diyor benimde aklım karışık bu 2. çocuk konusunda bende hep bu konuda düşünüp duruyorum Allah hayırlısını nasip etsin bide belki güleceksiniz ama ben sanki başka bir çocuk yapsam oğluma ihanet edecekmişim gibi geliyor sanki onun boynu bükülecekmiş gibi offfffffffffffffff işte benimde aklım karışık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…