Canım sen 30 merdiven dayamış arıyorsun ben 40 dayadım hala vazgeçmedim arıyorum ölene kadar da hep arayacağım galiba...Kıskanç bir insan hiç değilim ama kız kardeşi olanları çok kıskanıyorum daha doğrusu ne kadar imreniyorum onlara....benim tek karde$im var oda erkek :)
annemi 2007 de kaybettim , sonra evlendim vs hamile kaldim lohusa oldum dogum yaptigim gunleri saymiyorum bile , hastanedeki ebeler ogretmese bilmeml nolurdu halim çocuk bakma konusunda
ben 5.5 yildir yalnizim,hasta olsam çocuklara bi tas çorba verecek kimsem yok
onu geçtim $u net olmasa derdimi payla$acakda yok
ben sorunumu yabancilara diyemiyorum nedense , yabanciyi geçtim kuzenlerime onuda geçtim teyzelere halalarada diyemiyom hiç bi $eyimi , çunku hepsi ayakli gazete mubaek kendilerine hayirlari yok ki bu insanlarin bana olsun
e karde$im erkek zaten bi$ey diyemiyorsun
kiz karde$i 30 a merdiven dayadim hala ariyorum yani
in$allah kizima en buyuk miras olarak bi kizkarde$ birakabilirim , bunu herseyden çok istiyorum diyebilirim, yinede Allah bilir tabi, nasip kismet bu i$ler ..
bende kasım 1981 doğumluyum ve 11 yaşında bir oğlum var (Allah cümlesinin yavrusu bağışlasın)bende iş ev yok biraz daha büyüsün aman zor büyüttüm falan derken yıllar geçti yaşta 32 ye geldi ama şu son 6-7 aydır 2. çocuğu düşünürken buluyorum kendimi ama oğlum fazla istemiyor ama ben nerde bebek görsem içim bir garip oluyor eşimde çok istiyor ama ben bazen evet yapsam diyorum bazen yok ya diyorum bide ben oğluma hamileyken çook kilo aldım bide gençtim nede olsa o kiloları verirken biraz zorlandım bu kilo olayınada takılıyorum ama bilemiyorum kararsızım
ama geçen gün kardeşimle konuşurken bana abla neden bir bebek daha yapmıyorsun kardeş çook önemli değilmi bak biz birbirimize destek oluyoruz beraber gülüyoruz paylaşıyoruz neden oğlunu bundan mahrum bırakıyorsun dedi kiloyu yada başka şeyi takma dedi kiloyu nasıl verdiysen yine verirsin dedi aslında benim aklım neden karışıyor bilmiyorum Allaha şükür maddi açıdan rahatız
ama kimi görsem bak beren bitane daha yap diyor benimde aklım karışık bu 2. çocuk konusunda bende hep bu konuda düşünüp duruyorum Allah hayırlısını nasip etsin bide belki güleceksiniz ama ben sanki başka bir çocuk yapsam oğluma ihanet edecekmişim gibi geliyor sanki onun boynu bükülecekmiş gibi offfffffffffffffff işte benimde aklım karışık
dogrudurCanım sen 30 merdiven dayamış arıyorsun ben 40 dayadım hala vazgeçmedim arıyorum ölene kadar da hep arayacağım galiba...Kıskanç bir insan hiç değilim ama kız kardeşi olanları çok kıskanıyorum daha doğrusu ne kadar imreniyorum onlara....
dogrudur
annem varkende ariyordum yokken daha çok eeksik oldu
bi tane olmu$ ama 15 gunluk ken melek olmu$
annemle beraber oda herzaman dualarimda
valla ne biliyim herkes bi kiz oglan yeter der ama ben uçuncu oglan olursa gozumu dorduncuye dikerim diye korkuyorum ben
4 de çok fazla yaa çocuk sayisi olarak
Aslında hiç de çok değil hem yaşın çok ileri değil ( 30 dimi) hem de istiyorsan neden olmasın ki. Ben erken evlilik nasip olsaydı eğer hep 4 çocuk isterdim ama bırak 4 ü 37 yaşında ancak 1 tane doğurabildim, yani evdeki hesap çarşıya uymadı maalesef. 32 de evlendim ama 4 yıl sonra oldu yine de rabbime çok şükür ya hiç olmasaydı...
[rıght][/rıght] merhaba arkadaşlar...ben de tam bu konuyu arıyordum.hepinizin hikayelerini okumaya çalıştım.en güzeli de yanılmıyorsam beril galiba.önce bebek isteğini duyup maşallah hemen akabinde hamile haberini duymam.rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...ben 76 doğumluyum 2 ay sonra nüfus kayıtlarında yaşım 37 yazacak...hikayemi anlatmaya çalışacağım sizlere...samimi fikirlerinizi bekliyorum...oğlum 15 yaşında gebeliğimde help sendromu denen bir hastalık yaşadım.oğlumla bu hastalığın pençesinden sağ salim kurtulduk.hayati riskimiz vardı ikimizinde.sonraki yıllarda da çoğumuzun yaşadığı hayat mücadelesi ve tek çocuk yeter düşüncesi...ta ki 3 yıl öncesine kadar...yaşadığım rahatsızlıktan dolayı 2.gebeliğimi kontrol altında geçirmem gerektiği için bir prof.la görüştük doktorun 2.gebeliğimde risk olduğunu söylemesi bizi yine bu duygudan uzaklaştırdı.ta ki 2 ay öncesine kadar sanki kocaman adam olmuş da annesine 'anne siz babamla yine bir doktora gitseniz teknoloji gelişti belki bu kez doktor daha olumlu konuşur'demesi benim düşüncelerimi yine değiştirdi.eşimi ikna edebilirsem ne dersiniz çalışıyorum da bu saatten sonra kaldırabilir miyim bu sorumluluğu.anlayacağınız armudun sapı üzümün çöpü modundayım...
84 luyum canim
ya çocuklari çok sverim, kendiminkileri herseyden çok severim ( herkes gibi :))
ama 4 çocuk beni a$ar , o kadar gucum yok galiba
bu arada konuyu açan arkada$ ikinciyi soruyordu biz dorde geçtik sohbetde iyimi
benim durum vahim galiba...kızlar fikir verin siz olsanız ne yapardınız?
hatres bizi kovalayacaklar burdan
güzel dilekleriniz için saolun Allah razı olsun ibretlik benim yaşadıklarım hayatımızı tam olarak planlıyamıyoruz işte iyi düşünüp hareket etmek lazım çocuklar evin neşesi eger ailede sorun yoksa ayrılık düşüncesi falan kardeş sevgisinden mahrum bırakılmamalı çocuklar. Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah
20 yaşındaydım oğlum dünyaya geldi . çok zorluk çektim hevesim kaldı diye bilirim hiç bir şey istedigim gibi olmadı ev ödüyorduk ne istedigim gibi giydire bildim nede yedire bildim . İkinci çocugu uzun yıllar düşünmedim çalışmalıyım ev ödensin araba alınsın eşyalar degişsin bu süre zarfında korunuyoruz şüpe duydugumda ise ertesi günü hapı alıyordum. Bir gün her şey istedigim gibi oldu artık iknci çocuk olabilir dedigimde oğlum 8 yaşındaydı . ama planladıgımız gibi gitmedi her şey bu ay olucak yok bidaki ay olucak derken uzun zaman geçti amile kaldım düşükle sonuçlandı. sonrasında bu ay olur bir dahaki ay olur derken doktora gittim yumurta takibi oldu aşılama oldu herkeste aşılama sonrası çok sayıda yumurta gelişirken bende 1 tanesi bile istenilen şekilde olmadı . Bu sürede kendimi suçladım kullandın hapları erteledim erteledim bak şimdi cezalandırılıyorum bir daha anne olamıcam diye kendimi dahada yıpratmaya başladım. Bir çok doktora gittim yok rahim filmi çekilmeli diyen oldu yaş ilrledi yumurtlama bitmiş diyen oldu tüp bebek olmalı diyen oldu . Eşimle oturup konuşup bu olayı konuşmama üzere kapama kararı aldık bir evladımız var olmuyosa takdir Allahın dedik ama oğlumda istiyor içimde sürekli yanıyor yaş ilerliyor biz ölüp gidicez yavrum yanlız başına kalıcak sarılıp aglıcak bir kardeşi bile olmucak diye düşünüyorum.Sürekli adetim gecikiyordu artık aldırmıyordum bir hafta on gün sonra oluyordum. O ay inanılmaz agrılar yaşadım ayaga bile kalkamıyorudum . günümde geçmişti ama iki büklümüm doktora gittim dış gebelik geçirdigimi söyledi bir süre bekliceksin baktın olmadın gene gel müdahalede bulunucaz dedi o kadar çok üzüldüm ki anlatamam size verdigi süre dolmadan başka bir doktora gittim ve 2 kese oluştugunu agrılarımın bu nedenle oldugunu 10 gün arayla iki kere hamile kaldıgımı görendim o şaşkınlıgımı sevincimi hiç bir şekilde anlatamam ne ev e ne arabaya neden dünyaları verseler degişemem o mutlulugumu . çok uzattım kusura bakmayın 2,5 aylıktı bebeklerimden birini kaybettim sonrasını sürekli yatarak geçirdim ve Rabbime şükürler olsun kızım dünyaya geldi . 11 yaş var aralarında oğlum 12 yaşında kızım 1 yaşında çok seviyor kardeşini . kardeş gibi paylaşımlarda bulunmaları şu an mümkün degil arkadaş gibi olamıcaklar ama yarın biz bu dünyadan gittgimizde oğlum yanlız kalmıcak artık bir kardeşi var. Minik mucizem evimin neşesi çok geç olsada geldi çok şükür evime neşe geldi bana yeni bir yaşama kaynagı yeni umutlar yeni heyecanlar getirdi. Olmalı bence çocuklar kardeşsiz kalmamalı bunu geçte olsa anladım.
Amin canım amin...Ne güzel bir şey yaşatmiş rabbim sana ,hele bir kadının ayda tek yumurta yaptığını buna karşılık senin 10 gün arayla iki kere hamile kaldığını okuyunca işte Mevlamın açık ve seçik bir mucizesi daha dedim kendi kendime...
ayyy canım yaaa ne güzel anlatmışsın eşimle 3 yıl önce gittiğimiz prof.hayati tehliken var ama önlemini alabiliriz problem yaşarsan bebeği erken alırız demesi bizi de uzaklaştırmıştı bebek fikrinden.benim oğlumda o zaman 12 yaşındaydı.sen de riskli bir gebelik geçirmişsin şükürler olsun rabbim kızına kavuşturmuş hayırlıysa inşallah bana da nasip eder.kaç yaşındasın şimdi ben 36 yaşındayım allah nasip ederse tabii 38 falan olacağım kucağıma aldığımda zorlanırmıyım çevremdekiler hep yeni bir heyecan getireceğini söylüyorlar
33 yaşındayım kesinlikle yeni bir hayat gibi oluyor insana onun var oluşu gülümsemesi şimdi 2 gündür yürümeye başladı bu heyecanı mutlulugu anlatamam gamgamm stayyl bile yapmaya başladı :) inanılmaz zorluklar yaşadım hamileligim hep yatarak geçti diğer bebegi kaybetmem düşük riskim olması ara ara kanamalar her an kaybediyorum korkusu yaşadım çok zor bir süreç oldu 3 haftada erken dogdu 5 günde yogun bakımda yattı nefes alamamak nasıl bi şey o 5 günde yaşadım minicik bir bedenin hareketsiz küvezde yatması çok acı bunlar ne yalan söliyim kaybedicem evime hazırladıgım beşigine getiremicegimide düşündüm . dogum yaptım 2 saat sonra başka bir hastanenin yogun bakım kapısında sandalye tepesinde sabahladım dogum acısıymış dikişmiş o an vız geliyor insana hiç acı hissetmezmi insan ben acımı hissedemedim. Taki 5 gün sonra kızımı kucama alıp evimize gelene kadar o gece evde bayıldım . dikişlerim tutmamış sonra hastaneye git gel falan binlercekere şükürler olsun kızım çok iyi hiç bir sorunu kalmadı saglıgı yerinde .
İnsanın çocuklugundan beri kurdugu hayalleri vardır yaa benim öle uçuk maddi hayallerim olmadı iyi bir eş bir ev bir kız bir erkek evlat mütevazı bir hayat düşledim. Çok şükür hepsine sahip oldum. Senin içinde söyliyecegim şunlar tıp ilerledi sürekli kontrol altında olursan iyi birde doktor bulursan çünkü senin saglıgın çok önemli zor bir 9 ayda geçirsende sonu çok güzel olur yeni bir hayat minicik bir bebek . Rabbim gönlüne göre versin inşallah
ne güzel 2 kardeş paylaşımları ,biz de 2 kardeşiz..çocuklari yatakalrina birakip ççikdim odadan
bi sure sonra gidip bakdim , oglan gitmi$ ablasinin yanina sarilip uyumu$lar
ben bunu dunyalara degi$mem ..
biliyorum devir o devir deil artik ama dolabinda iki kiayafet az olsun,ba$ka $eylerden eksik olsunlar ama karde$den eksik olmasinlar
iki çcougum var ya$im 28 demi$tim
3. yu yapicam elbet Alllah izin verirse ama biraz daha zzamani var
fabrikator deiliz , kendi kendimize yeten bi ayleyiz i$te, kendi evimiz barkimizda yok
butun kiralik evler bizim
sizin durumunuz değişik,sadece şöyle b,irşey söylemek isterim,bebek doğduktan sonra,kardeş isteyen oğlunuzun size pek faydası olmayacak..:):)şaka bi yana ,olgun yaşlardaki anneliğin daha tatlı olduğunu duymuştum.diğer yorumlarımdan farklı sizin durumunuz,oğlunuz kocaman olmuş maşallah..ancak düşünmeniz gerekn şey şu,oğlunuzu büyütüp rahata ermişken(maddi manevi)tekrar zor günlere hazır mısınız??Allah gönlünüze göre versin..benim durum vahim galiba...kızlar fikir verin siz olsanız ne yapardınız?
ne güzel 2 kardeş paylaşımları ,biz de 2 kardeşiz..
ancak şu konuda sana katılmıyorum,çocuk dediğin 2 kıyafet eksikle büyümüyo..yani birinin 2 kıyafeti eksik olsun da,kardeşi olsun diye düşünmüyorum.sadece az para kısıtlamasıyla olmuyo ne yazık ki..eğitimi var,sosyal gelişimi var,sağlık harcamalarıvar da var yani..ayrıca çocuğa verdiğin ilgi,gelişimi için harcadığın enerji,o kadar çok şey var ki..
o kadar basitçe ve duygusal bir yaklaşımla olmuyo bana göre..o yüzden iyi düşünülüp verilmes,i gereken bir karar bu..
sizin durumunuz değişik,sadece şöyle b,irşey söylemek isterim,bebek doğduktan sonra,kardeş isteyen oğlunuzun size pek faydası olmayacak..:):)şaka bi yana ,olgun yaşlardaki anneliğin daha tatlı olduğunu duymuştum.diğer yorumlarımdan farklı sizin durumunuz,oğlunuz kocaman olmuş maşallah..ancak düşünmeniz gerekn şey şu,oğlunuzu büyütüp rahata ermişken(maddi manevi)tekrar zor günlere hazır mısınız??Allah gönlünüze göre versin..
bir de ben bazen çocuk konusunda kadınalrın baen kendilerini unutup,sadece aANNE olduklarını görüyorum.mutlaka hepimiz arasıra böyle oluyorz,evladımızın ihtiyacı olduğunda,kenidmiz falan yokuz tabii ki,böyle durumlar hariç; sanki benliğimizi unutyoruz,tek görevimiz ve hayatımız anne olmak gibi görüyoruz..
halbuki birer bireyiz,kendimizi geliştirmeye,sadece kişi olarak kendimiz için de birşeyler yapmaya ihtiyacımız var.bence 1 den çocuk kararını veririken bunu da düşünmeliyiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?