Tek çocukta kalıp sonradan pişmanlık duyan...

Canım sen 30 merdiven dayamış arıyorsun ben 40 dayadım hala vazgeçmedim arıyorum ölene kadar da hep arayacağım galiba...Kıskanç bir insan hiç değilim ama kız kardeşi olanları çok kıskanıyorum daha doğrusu ne kadar imreniyorum onlara....

Çocuklar kardeş olayına hep zıt yaklaşır. Oğlunuzun tavrının değişeceğine eminim.
zaten siz karar vermişsinizde birilerinin sizin düşüncelerinizi onaylamasını bekliyormuşsunuz gibi geliyor :)
sevgiler...

dogrudur
annem varkende ariyordum yokken daha çok eeksik oldu
bi tane olmu$ ama 15 gunluk ken melek olmu$
annemle beraber oda herzaman dualarimda
valla ne biliyim herkes bi kiz oglan yeter der ama ben uçuncu oglan olursa gozumu dorduncuye dikerim diye korkuyorum ben
4 de çok fazla yaa çocuk sayisi olarak

Son düzenleme:
yukarda tr karakteri unutmu$um yaws
kiz karde$im 15 gunlukken ölmü$ diycekdim

Aslında hiç de çok değil hem yaşın çok ileri değil ( 30 dimi) hem de istiyorsan neden olmasın ki. Ben erken evlilik nasip olsaydı eğer hep 4 çocuk isterdim ama bırak 4 ü 37 yaşında ancak 1 tane doğurabildim, yani evdeki hesap çarşıya uymadı maalesef. 32 de evlendim ama 4 yıl sonra oldu yine de rabbime çok şükür ya hiç olmasaydı...

Son düzenleme:

84 luyum canim
ya çocuklari çok sverim, kendiminkileri herseyden çok severim ( herkes gibi :))
ama 4 çocuk beni a$ar , o kadar gucum yok galiba

bu arada konuyu açan arkada$ ikinciyi soruyordu biz dorde geçtik sohbetde iyimi

benim durum vahim galiba...kızlar fikir verin siz olsanız ne yapardınız?

bebek07 zor bi karar
kendi hayatini tehlikeye atmadan yapman lazim ama o nasil olacak bilmiyorum :26:

84 luyum canim
ya çocuklari çok sverim, kendiminkileri herseyden çok severim ( herkes gibi :))
ama 4 çocuk beni a$ar , o kadar gucum yok galiba

bu arada konuyu açan arkada$ ikinciyi soruyordu biz dorde geçtik sohbetde iyimi

Ne güzel daha genç olmanın avantajını kaçırmamak gerek derim ama tabi ki bunu sen kendin daha iyi bilirsin canım hayırlısı... Evet Maral haklısın ama bence beril kardeşimize şunu dolaylı olarak anlatmış oluyoruz: 4.yü düşünenler varken 2.yi yapmamak olmazzzzzzzzzzzz

Canım ben senin yerinde olsam şartları zorlardım, şimdi bile benim normal yolla bebeğim olmaz dedi doktor, daha önce iki tüp denedim,ilkinde ikiz hamile kaldım 2 aylık ölünce kürtaj oldum.Sonra 1,5 yıl arayla yine tüp denedim yine ikiz oldu ama biri yaşamadı çok şükür kızım dünyaya geldi .Şimdi kızım için yine tüp tedavisini deneyecegiz hayırlısıyla inşallah.Senin durumun daha da ciddi ama,şimdi artık zahmetsiz çocuk dünyaya getirmek nadir olmaya başladı,sen de çok iyi bir doktorla görüşüp bütün tetkiklerini yaptırıp düşünebilirsin bence, baksana oğluşun bile kardeş için nasıl cesaret vermeye çalışmış annesiAma doktor kontrolünde olarak ve eğer doktorlar sana izin verirse yapman uygun olur yoksa kaş yapalım derken gözden olunmamalı...Her şeyden önce sağlık, sağlık olmazsa başka şeyler anlam ifade etmez oluyor. Allah hakkında hayırlısıyla nasip etsin canım.

Son düzenleme:
güzel dilekleriniz için saolun Allah razı olsun ibretlik benim yaşadıklarım hayatımızı tam olarak planlıyamıyoruz işte iyi düşünüp hareket etmek lazım çocuklar evin neşesi eger ailede sorun yoksa ayrılık düşüncesi falan kardeş sevgisinden mahrum bırakılmamalı çocuklar. Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah

Amin canım amin...Ne güzel bir şey yaşatmiş rabbim sana ,hele bir kadının ayda tek yumurta yaptığını buna karşılık senin 10 gün arayla iki kere hamile kaldığını okuyunca işte Mevlamın açık ve seçik bir mucizesi daha dedim kendi kendime...

ayyy canım yaaa ne güzel anlatmışsın eşimle 3 yıl önce gittiğimiz prof.hayati tehliken var ama önlemini alabiliriz problem yaşarsan bebeği erken alırız demesi bizi de uzaklaştırmıştı bebek fikrinden.benim oğlumda o zaman 12 yaşındaydı.sen de riskli bir gebelik geçirmişsin şükürler olsun rabbim kızına kavuşturmuş hayırlıysa inşallah bana da nasip eder.kaç yaşındasın şimdi ben 36 yaşındayım allah nasip ederse tabii 38 falan olacağım kucağıma aldığımda zorlanırmıyım çevremdekiler hep yeni bir heyecan getireceğini söylüyorlar

Ne kadar şükretsem azdır halaa hayal gibi geliyor bana imkansız artık bu düşünceyi kafamdan atmalıyım hayalini kurdugum kızımın saçlarını degil torunlarımın saçlarını örerim diye düşünüyordum ki minik mucizem geldi .

33 yaşındayım kesinlikle yeni bir hayat gibi oluyor insana onun var oluşu gülümsemesi şimdi 2 gündür yürümeye başladı bu heyecanı mutlulugu anlatamam gamgamm stayyl bile yapmaya başladı :) inanılmaz zorluklar yaşadım hamileligim hep yatarak geçti diğer bebegi kaybetmem düşük riskim olması ara ara kanamalar her an kaybediyorum korkusu yaşadım çok zor bir süreç oldu 3 haftada erken dogdu 5 günde yogun bakımda yattı nefes alamamak nasıl bi şey o 5 günde yaşadım minicik bir bedenin hareketsiz küvezde yatması çok acı bunlar ne yalan söliyim kaybedicem evime hazırladıgım beşigine getiremicegimide düşündüm . dogum yaptım 2 saat sonra başka bir hastanenin yogun bakım kapısında sandalye tepesinde sabahladım dogum acısıymış dikişmiş o an vız geliyor insana hiç acı hissetmezmi insan ben acımı hissedemedim. Taki 5 gün sonra kızımı kucama alıp evimize gelene kadar o gece evde bayıldım . dikişlerim tutmamış sonra hastaneye git gel falan binlercekere şükürler olsun kızım çok iyi hiç bir sorunu kalmadı saglıgı yerinde .
İnsanın çocuklugundan beri kurdugu hayalleri vardır yaa benim öle uçuk maddi hayallerim olmadı iyi bir eş bir ev bir kız bir erkek evlat mütevazı bir hayat düşledim. Çok şükür hepsine sahip oldum. Senin içinde söyliyecegim şunlar tıp ilerledi sürekli kontrol altında olursan iyi birde doktor bulursan çünkü senin saglıgın çok önemli zor bir 9 ayda geçirsende sonu çok güzel olur yeni bir hayat minicik bir bebek . Rabbim gönlüne göre versin inşallah

Ahhh canım ya sen gibi, senin ki gibi hikayeleri okudukça Allahım diyorum ne zorluklarla anne olanlar var, ne güzel Allah istediklerinden mahrum etmemiş seni...Ben de tüp bebek yöntemiyle kızımı dünyaya getirdim, büyütürken çok zorlandım, şimdi ikinciyi düşünüyorum ama yine tüp tedavisiyle...Bazen çok şükür Rabbim bitane verdi bununla yetinelim diyorum, çünkü çok zor günler geçirdim acaba ikincisine bakabilir miyim acaba diye düşünüyorum. Ama kızımın Allahın izniyle yalnız kalmaması için bitane daha olsun istiyorum zorluklar için de Allah kerimdir diyorum hayırlısı artık...

ne güzel 2 kardeş paylaşımları ,biz de 2 kardeşiz..
ancak şu konuda sana katılmıyorum,çocuk dediğin 2 kıyafet eksikle büyümüyo..yani birinin 2 kıyafeti eksik olsun da,kardeşi olsun diye düşünmüyorum.sadece az para kısıtlamasıyla olmuyo ne yazık ki..eğitimi var,sosyal gelişimi var,sağlık harcamalarıvar da var yani..ayrıca çocuğa verdiğin ilgi,gelişimi için harcadığın enerji,o kadar çok şey var ki..
o kadar basitçe ve duygusal bir yaklaşımla olmuyo bana göre..o yüzden iyi düşünülüp verilmes,i gereken bir karar bu..

sizin durumunuz değişik,sadece şöyle b,irşey söylemek isterim,bebek doğduktan sonra,kardeş isteyen oğlunuzun size pek faydası olmayacak..:):)şaka bi yana ,olgun yaşlardaki anneliğin daha tatlı olduğunu duymuştum.diğer yorumlarımdan farklı sizin durumunuz,oğlunuz kocaman olmuş maşallah..ancak düşünmeniz gerekn şey şu,oğlunuzu büyütüp rahata ermişken(maddi manevi)tekrar zor günlere hazır mısınız??Allah gönlünüze göre versin..

bir de ben bazen çocuk konusunda kadınalrın baen kendilerini unutup,sadece aANNE olduklarını görüyorum.mutlaka hepimiz arasıra böyle oluyorz,evladımızın ihtiyacı olduğunda,kenidmiz falan yokuz tabii ki,böyle durumlar hariç; sanki benliğimizi unutyoruz,tek görevimiz ve hayatımız anne olmak gibi görüyoruz..
halbuki birer bireyiz,kendimizi geliştirmeye,sadece kişi olarak kendimiz için de birşeyler yapmaya ihtiyacımız var.bence 1 den çocuk kararını veririken bunu da düşünmeliyiz..

yorumunuz için teşekkür etmek istiyorum.tek düşüncem yaşımın verdiği olgunluğun bende hisettirdiğidiye düşünüyorum)maalesef daha önce uyanamadım onu yanlız bırakmaya hakkım var mı?yoksa madden ve manen eşimle konuştuğumuzda buna hazır olmadığımızı konuşuyoruz fakat bu ana kadar çok şükür her yönden rahatlığı yaşadık gezdik tozduk uyuduk dolu dolu yaşadık hayatı gibi geliyor itiraf etmeliyim ki 3 yıl sonra oğlum üniversiteye gidecek nasipse biz yine çalışmaya devam fakat bi emekli moduna girmekten de korkuyorum...inanın elim kolum bağlı rabbim doğruyu gösterecek inşallah...

gerçekten geç kaldım ben yaaaa.2013 debir kardeşi olsa 2 yaşına kadar yanında olabilecek sonra bebğimi de abisinden uzak büyüteceğim oğlumun hissettiği duyguları da on a yaşatacağım evlenip çoluk çocuğa karışınca herkes de bir hayat mücadelesi zaten.biz 3 kız kardeşiz bekarken herşey güzeldi de şimdi bir kardeşlerimle ayrı şehirlerdeyiz gün geliyor kardeşinle bile paylaşamayacağın sorunların oluyor yok yok ben gerçekten geç kaldımmmmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…