- 22 Ekim 2007
- 441
- 1
- 116
22 yaşımda anne oldum, 25 yaşındayım kızım da 3.
Allah nasip kısmet ederse, işlerimiz böyle giderse, inancıma ve kültürüme göre hayırlı evlat yetiştirebileceksem eğer 4 çocuk istiyorum..
Hiç fazla değil bana göre, en ama en az üç olsun diyorum..
Annem 36 yaşındaydı kardeşim 3. kardeşim olduğunda, ben 15..
Kardeşimi kızım zannediyorlar, iki kızım var sanıyorlar :)))
Sakın 2.'yi yap görelim demeyin, o kadar seviyorum ki çocukları..
Asla bıkacağımı zannetmiyorumki ara sıra kızımla bunalsam da ne üşenirim 2. çocuğa ne bıkarım
İnşallah Rabbim nasip eder.. İnşallah
merhaba çok teşekkür ederim
inan seni çok iyi anlıyorum o ikilemlerin hepsini yaşadım bende
çocuktan sonra ev ve iş hayatı durumları zorluyor
ama sanırım ben biraz da bu cesareti çalıştığım için buldum denilebilir
tamam anne oluyoruz ama bunun dışında devam etmesi gereken bir hayatımız da var.başlarda bebeğimi bırakıp işe gelicem diye günlerce ağlamıştım ama sonraları alışmaya başlayınca
inan bazen işe gelmek bana kaçış gibi geliyordu.
evde pijama,eşortman modundan çıkıp iş için giyinip süslenip hazırlanmak ve moral deposuyla eve dönüp bebekle ilgilenmek hem bana hem ona çok iyi geliyordu.sonuçta ben kendimi iyi hissetmezsem çocuğuma nasıl faydalı olabiliimki?
hemde ona sağlamaya çalıştığım gelecek için birikim yapıp kendini daha iyi hissedebiliyorsun
bence şartlarını zorla ve bir işin olsun,kafanı dağıt kendini iyi hisset kendimi eve kapatmam lazım fikrinden de uzaklaş
bunun kreşi var okulu var her daim onlarla olamıyoruz ne kadar istesekte
onlarda bir an önce kendilerini bu şartlara hazırlamalılar diye düşünüyorum
baktın güzel gidiyor ikinci bebişi o zaman düşünebilrisin derim arkadaşım
20 yaşındaydım oğlum dünyaya geldi . çok zorluk çektim hevesim kaldı diye bilirim hiç bir şey istedigim gibi olmadı ev ödüyorduk ne istedigim gibi giydire bildim nede yedire bildim . İkinci çocugu uzun yıllar düşünmedim çalışmalıyım ev ödensin araba alınsın eşyalar degişsin bu süre zarfında korunuyoruz şüpe duydugumda ise ertesi günü hapı alıyordum. Bir gün her şey istedigim gibi oldu artık iknci çocuk olabilir dedigimde oğlum 8 yaşındaydı . ama planladıgımız gibi gitmedi her şey bu ay olucak yok bidaki ay olucak derken uzun zaman geçti amile kaldım düşükle sonuçlandı. sonrasında bu ay olur bir dahaki ay olur derken doktora gittim yumurta takibi oldu aşılama oldu herkeste aşılama sonrası çok sayıda yumurta gelişirken bende 1 tanesi bile istenilen şekilde olmadı . Bu sürede kendimi suçladım kullandın hapları erteledim erteledim bak şimdi cezalandırılıyorum bir daha anne olamıcam diye kendimi dahada yıpratmaya başladım. Bir çok doktora gittim yok rahim filmi çekilmeli diyen oldu yaş ilrledi yumurtlama bitmiş diyen oldu tüp bebek olmalı diyen oldu . Eşimle oturup konuşup bu olayı konuşmama üzere kapama kararı aldık bir evladımız var olmuyosa takdir Allahın dedik ama oğlumda istiyor içimde sürekli yanıyor yaş ilerliyor biz ölüp gidicez yavrum yanlız başına kalıcak sarılıp aglıcak bir kardeşi bile olmucak diye düşünüyorum.Sürekli adetim gecikiyordu artık aldırmıyordum bir hafta on gün sonra oluyordum. O ay inanılmaz agrılar yaşadım ayaga bile kalkamıyorudum . günümde geçmişti ama iki büklümüm doktora gittim dış gebelik geçirdigimi söyledi bir süre bekliceksin baktın olmadın gene gel müdahalede bulunucaz dedi o kadar çok üzüldüm ki anlatamam size verdigi süre dolmadan başka bir doktora gittim ve 2 kese oluştugunu agrılarımın bu nedenle oldugunu 10 gün arayla iki kere hamile kaldıgımı görendim o şaşkınlıgımı sevincimi hiç bir şekilde anlatamam ne ev e ne arabaya neden dünyaları verseler degişemem o mutlulugumu . çok uzattım kusura bakmayın 2,5 aylıktı bebeklerimden birini kaybettim sonrasını sürekli yatarak geçirdim ve Rabbime şükürler olsun kızım dünyaya geldi . 11 yaş var aralarında oğlum 12 yaşında kızım 1 yaşında çok seviyor kardeşini . kardeş gibi paylaşımlarda bulunmaları şu an mümkün degil arkadaş gibi olamıcaklar ama yarın biz bu dünyadan gittgimizde oğlum yanlız kalmıcak artık bir kardeşi var. Minik mucizem evimin neşesi çok geç olsada geldi çok şükür evime neşe geldi bana yeni bir yaşama kaynagı yeni umutlar yeni heyecanlar getirdi. Olmalı bence çocuklar kardeşsiz kalmamalı bunu geçte olsa anladım.
Bende çok düşündüm ikinci çocuğu yaşım 37 Olsun Mu Olmaasın Mı. Tek Çocuk Olunca daha Iyi Şartlarda Bakarız Gibi Geliyor Bana. Geçen Doktora Gittim Bebek Için kapıdan Çıkarken Bak Treni Kaçırıyorsun acele Et Dedi. Bende O Gazla Geldim Hadi bir Çocuğumuz Olsun Dedim. Adetimden 2 gün Geçti Sanırım Hamileyim. Ama Tereddütlüyüm Iyi Mi Oldu Kötümü? Rabbim Hakkım Da En Hayırlısını nasip Eder Inş.
beril78 hayırlı olsun,inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini..
daha önce yazdığımda,iyi bir bakıcım olmasına rağmen,2. çocuk için endişelerimi yazmıştım..şimdi o bakıcım da gitti...amaliyat olacakmış.2 hafatadır,oğluma 1 gün annem 1 gün k.v bakıyor. perişanım evimin yolunu unuttum.oğlumun uyku sorunları tekrar başladı..
ben de 78 doğumluyum,oğlum 2 yaşında..yani 2. couk aklımın köşesinden geçerken,engele takıldı,köşeyi dönemeden gitti..:)
bende kasım 1981 doğumluyum ve 11 yaşında bir oğlum var (Allah cümlesinin yavrusu bağışlasın)bende iş ev yok biraz daha büyüsün aman zor büyüttüm falan derken yıllar geçti yaşta 32 ye geldi ama şu son 6-7 aydır 2. çocuğu düşünürken buluyorum kendimi ama oğlum fazla istemiyor ama ben nerde bebek görsem içim bir garip oluyor eşimde çok istiyor ama ben bazen evet yapsam diyorum bazen yok ya diyorum bide ben oğluma hamileyken çook kilo aldım bide gençtim nede olsa o kiloları verirken biraz zorlandım bu kilo olayınada takılıyorum ama bilemiyorum kararsızım
ama geçen gün kardeşimle konuşurken bana abla neden bir bebek daha yapmıyorsun kardeş çook önemli değilmi bak biz birbirimize destek oluyoruz beraber gülüyoruz paylaşıyoruz neden oğlunu bundan mahrum bırakıyorsun dedi kiloyu yada başka şeyi takma dedi kiloyu nasıl verdiysen yine verirsin dedi aslında benim aklım neden karışıyor bilmiyorum Allaha şükür maddi açıdan rahatız
ama kimi görsem bak beren bitane daha yap diyor benimde aklım karışık bu 2. çocuk konusunda bende hep bu konuda düşünüp duruyorum Allah hayırlısını nasip etsin bide belki güleceksiniz ama ben sanki başka bir çocuk yapsam oğluma ihanet edecekmişim gibi geliyor sanki onun boynu bükülecekmiş gibi offfffffffffffffff işte benimde aklım karışık
28ya$inda iki çocuk annesiyim
o kadar guzel oynuyolarki ( daha kuçukler aslinda)
birini digeri olmadan du$unemiyorum
çocuklar benle SIKILIYO oteki uykuda yada okulda olunca
onlarin evde saklambaç yada kovalambaç oynamasi herseye deger
karde$siz birakmayin yavrularinizi, er yada geç olsun bence ( tabi kocanizdan ayrilmayi du$unmuyorsaniz ilerde :) )
yalnizlik Allah a mahsustur..
Hikayeniz gerçekten de çok enterasan Mevla istedikten sonra her şey olur. Hele 1 ay içerisinde iki kez hamile kalmak gerçekten çok ilginç. Ben de hayatımda bir mucizem olsun diye bekleyenlerdenim hayırlısı her şeyin.Tüp bebek yoluyla bir kızım var hamdolsun şimdi ben de eşimde kızımız yalnız kalmasın hem de daha kalabalık bir aile olalım diye ikinciyi istiyoruz istemesine ama doktor normal yolla gebelik mümkün değil dedi.Tekrar tüp bebek deneyeceğiz Rabbim umutlarımızı yeşertir inşallah.Bir yandan yaşımın ilerlemesi( 38) bir yandan tedavilerin verdiği stres nasıl olacak diye sürekli gerginim. Ailemden uzakta oluşum daha da zorlaştırıyor işleri yanımda destek yok Allah'tan başka.Arkadaşlar da bir yere kadar insanın yanında olabiliyor aile gibi değil maalesef20 yaşındaydım oğlum dünyaya geldi . çok zorluk çektim hevesim kaldı diye bilirim hiç bir şey istedigim gibi olmadı ev ödüyorduk ne istedigim gibi giydire bildim nede yedire bildim . İkinci çocugu uzun yıllar düşünmedim çalışmalıyım ev ödensin araba alınsın eşyalar degişsin bu süre zarfında korunuyoruz şüpe duydugumda ise ertesi günü hapı alıyordum. Bir gün her şey istedigim gibi oldu artık iknci çocuk olabilir dedigimde oğlum 8 yaşındaydı . ama planladıgımız gibi gitmedi her şey bu ay olucak yok bidaki ay olucak derken uzun zaman geçti amile kaldım düşükle sonuçlandı. sonrasında bu ay olur bir dahaki ay olur derken doktora gittim yumurta takibi oldu aşılama oldu herkeste aşılama sonrası çok sayıda yumurta gelişirken bende 1 tanesi bile istenilen şekilde olmadı . Bu sürede kendimi suçladım kullandın hapları erteledim erteledim bak şimdi cezalandırılıyorum bir daha anne olamıcam diye kendimi dahada yıpratmaya başladım. Bir çok doktora gittim yok rahim filmi çekilmeli diyen oldu yaş ilrledi yumurtlama bitmiş diyen oldu tüp bebek olmalı diyen oldu . Eşimle oturup konuşup bu olayı konuşmama üzere kapama kararı aldık bir evladımız var olmuyosa takdir Allahın dedik ama oğlumda istiyor içimde sürekli yanıyor yaş ilerliyor biz ölüp gidicez yavrum yanlız başına kalıcak sarılıp aglıcak bir kardeşi bile olmucak diye düşünüyorum.Sürekli adetim gecikiyordu artık aldırmıyordum bir hafta on gün sonra oluyordum. O ay inanılmaz agrılar yaşadım ayaga bile kalkamıyorudum . günümde geçmişti ama iki büklümüm doktora gittim dış gebelik geçirdigimi söyledi bir süre bekliceksin baktın olmadın gene gel müdahalede bulunucaz dedi o kadar çok üzüldüm ki anlatamam size verdigi süre dolmadan başka bir doktora gittim ve 2 kese oluştugunu agrılarımın bu nedenle oldugunu 10 gün arayla iki kere hamile kaldıgımı görendim o şaşkınlıgımı sevincimi hiç bir şekilde anlatamam ne ev e ne arabaya neden dünyaları verseler degişemem o mutlulugumu . çok uzattım kusura bakmayın 2,5 aylıktı bebeklerimden birini kaybettim sonrasını sürekli yatarak geçirdim ve Rabbime şükürler olsun kızım dünyaya geldi . 11 yaş var aralarında oğlum 12 yaşında kızım 1 yaşında çok seviyor kardeşini . kardeş gibi paylaşımlarda bulunmaları şu an mümkün degil arkadaş gibi olamıcaklar ama yarın biz bu dünyadan gittgimizde oğlum yanlız kalmıcak artık bir kardeşi var. Minik mucizem evimin neşesi çok geç olsada geldi çok şükür evime neşe geldi bana yeni bir yaşama kaynagı yeni umutlar yeni heyecanlar getirdi. Olmalı bence çocuklar kardeşsiz kalmamalı bunu geçte olsa anladım.
çocuklari yatakalrina birakip ççikdim odadan
bi sure sonra gidip bakdim , oglan gitmi$ ablasinin yanina sarilip uyumu$lar
ben bunu dunyalara degi$mem ..
biliyorum devir o devir deil artik ama dolabinda iki kiayafet az olsun,ba$ka $eylerden eksik olsunlar ama karde$den eksik olmasinlar
iki çcougum var ya$im 28 demi$tim
3. yu yapicam elbet Alllah izin verirse ama biraz daha zzamani var
fabrikator deiliz , kendi kendimize yeten bi ayleyiz i$te, kendi evimiz barkimizda yok
butun kiralik evler bizim
ben bir tek çocuk olarak yorum yapmak istedim konuya ...
benim kardeşim yoktu ve çok isterdim olmasını .. ama annem yaşadığı düşükler ve bir ölü doğum sonrası bıktığı için bir daha çocuk yapmadı ...
mesela şu an kendimi çok yalnız hissediyorum bir ablam olmasını çok isterdim .. tek çocuk olmak öyle zor ki ...
bi kere çok naif oluyorsunuz hayata karşı ....
her denilen yapılıyor o yüzden sürekli birşeyler istiyorsunuz hayat öyle her istediğinizi vermeyincede mutsuz oluyorsunuz ..
hayatta anneniz babanızdan başka güveneceğiniz biri yok ... bir destek yok .ne bileyim zor ... tek çocuk başka arkadaşlarımda var hepsi bu şekilde düşünüyor ..
o yüzden en azından iki çocuk olmalı bir ailede diye düşünüyorum .....
selam ferida konumuza yorum yaptığın için çok teşekkürler...
tek çocuk olarak söylediklerin benim için gerçekten çok önemli sen bizi herkesten iyi anlarsın aslında
bahsetmiştim, benim teyzeminde bir oğlu var geç olduğu için sonra olmadı
ona sorduğumda tek çocuk büyütmek öyle zor ki dedi
insan düşününce nesi zor 2 yerine 1 çocukla ilgilenmek her açıdan kolay gibi geliyor ama sanırım demek istediği işin psikolojik boyutuydu.
sende ondan bahsetmişsin
çok teşekkürler...
Evet bir anne ne kadar ilgilense de çocuğuyla bir yere kadar onu anlar ancak, hepimiz kendi akranlarımızla mutlu olmuyor muyuz?
Hikayeniz gerçekten de çok enterasan Mevla istedikten sonra her şey olur. Hele 1 ay içerisinde iki kez hamile kalmak gerçekten çok ilginç. Ben de hayatımda bir mucizem olsun diye bekleyenlerdenim hayırlısı her şeyin.Tüp bebek yoluyla bir kızım var hamdolsun şimdi ben de eşimde kızımız yalnız kalmasın hem de daha kalabalık bir aile olalım diye ikinciyi istiyoruz istemesine ama doktor normal yolla gebelik mümkün değil dedi.Tekrar tüp bebek deneyeceğiz Rabbim umutlarımızı yeşertir inşallah.Bir yandan yaşımın ilerlemesi( 38) bir yandan tedavilerin verdiği stres nasıl olacak diye sürekli gerginim. Ailemden uzakta oluşum daha da zorlaştırıyor işleri yanımda destek yok Allah'tan başka.Arkadaşlar da bir yere kadar insanın yanında olabiliyor aile gibi değil maalesef
Benim annem üç çocuk doğurdu ( ölenleri saymazsak, ki onlar yaşasaymış bizleri doğurmazmış zaten hep öyle der)Üç kardeşiz ama ben kız olarak tektim maalesef. Kardeşlerimle çok iyi geçinmemize rağmen bir kız kardeşin yokluğunu hep yaşadım.Çünkü erkek kardeşler evlenip çoluk çocuğa karışınca eskisi gibi olmuyor maalesef.Paylaşılan şeyler hep yüzeysel kalıyor.Anneme küçüklüğümde hep derdim anne bir tane daha yap belki kız olur bana arkadaş olur diye, çok bile doğurdum derdi kızardı bana.Ama şimdi konuşuruz dertleşiriz de keşke seni dinleseydim, ben öldüğümde yalnız kalmazdın der şimdi...
O yüzden kızımın değil kız kardeşi erkek kardeşi bile yok, o nedenle ben de tüm güçlüklere rağmen yine de hayırlısıyla kızımın da erkek kız farketmez kardeşi olsun istiyorum inşallah. Rabbim hiçbirimizi mahrum etmesin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?