Tek çocukta kalıp sonradan pişmanlık duyan...

Rabbim isteyen herkeslere dilediğince çocuk nasip etsin bende 28 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var Rabbim nasip ederse 2.yi planlıyorum umarım kısa zamanda 2.kez anneliği tadarım :)çocuklarınızı tek bırakmayın kardeşsiz bırakmayın derim..Tabi Rabbim diler ve verirse..2.ler ikiz olsa bile itirazım yok sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat olacaksa varsın olsun

29 yaşıma girmek üzereyim. kızım da 2 yaşını geçti. Hamileliğimin ilk ayları o kadar kötü geçti ki hep tek yeter dedim. Ama biliyorum ki kızım kardeşsiz kalırsa ilerde pişman olacağım. 1 ya da 2 yıl içinde 2. çocuğu da mutlaka istiyorum inşallah. Eğer maddi gücümüz yeterse 3. yü bile düşünüyorum.
Çünkü biz 4 kardeşiz. Çok düşündüm eğer hiç kardeşim olmasaydı nasıl olurdu diye. Kendime verdiğim cevaptan sonra da 2. ye kesin karar verdim zaten :)

ay canim yaa ne guzel yazmissin agzina saglik..coook haklisin inan sanirim benim birilerinden bunu duyup tasdik etmem gerekiyordu..evet bemde bi hatyatim ve bende bir bireyim..hele bide onca sene okuyup calistiktan sora ev hanimi olmak inan dunyadaki en zor seylerden biri..bunladim iyice..evet cook istiyorum calismayi, birazcik olsun baska insanlar baska hayatlar gormeyi, biseyler uretmeyii..offff alahim duy sesimii bi firsat ciksin karsima..

28ya$inda iki çocuk annesiyim
o kadar guzel oynuyolarki ( daha kuçukler aslinda)
birini digeri olmadan du$unemiyorum
çocuklar benle SIKILIYO oteki uykuda yada okulda olunca
onlarin evde saklambaç yada kovalambaç oynamasi herseye deger

karde$siz birakmayin yavrularinizi, er yada geç olsun bence ( tabi kocanizdan ayrilmayi du$unmuyorsaniz ilerde :) )
yalnizlik Allah a mahsustur..

Bende çok düşündüm ikinci çocuğu yaşım 37 Olsun Mu Olmaasın Mı. Tek Çocuk Olunca daha Iyi Şartlarda Bakarız Gibi Geliyor Bana. Geçen Doktora Gittim Bebek Için kapıdan Çıkarken Bak Treni Kaçırıyorsun acele Et Dedi. Bende O Gazla Geldim Hadi bir Çocuğumuz Olsun Dedim. Adetimden 2 gün Geçti Sanırım Hamileyim. Ama Tereddütlüyüm Iyi Mi Oldu Kötümü? Rabbim Hakkım Da En Hayırlısını nasip Eder Inş.

20 yaşındaydım oğlum dünyaya geldi . çok zorluk çektim hevesim kaldı diye bilirim hiç bir şey istedigim gibi olmadı ev ödüyorduk ne istedigim gibi giydire bildim nede yedire bildim . İkinci çocugu uzun yıllar düşünmedim çalışmalıyım ev ödensin araba alınsın eşyalar degişsin bu süre zarfında korunuyoruz şüpe duydugumda ise ertesi günü hapı alıyordum. Bir gün her şey istedigim gibi oldu artık iknci çocuk olabilir dedigimde oğlum 8 yaşındaydı . ama planladıgımız gibi gitmedi her şey bu ay olucak yok bidaki ay olucak derken uzun zaman geçti amile kaldım düşükle sonuçlandı. sonrasında bu ay olur bir dahaki ay olur derken doktora gittim yumurta takibi oldu aşılama oldu herkeste aşılama sonrası çok sayıda yumurta gelişirken bende 1 tanesi bile istenilen şekilde olmadı . Bu sürede kendimi suçladım kullandın hapları erteledim erteledim bak şimdi cezalandırılıyorum bir daha anne olamıcam diye kendimi dahada yıpratmaya başladım. Bir çok doktora gittim yok rahim filmi çekilmeli diyen oldu yaş ilrledi yumurtlama bitmiş diyen oldu tüp bebek olmalı diyen oldu . Eşimle oturup konuşup bu olayı konuşmama üzere kapama kararı aldık bir evladımız var olmuyosa takdir Allahın dedik ama oğlumda istiyor içimde sürekli yanıyor yaş ilerliyor biz ölüp gidicez yavrum yanlız başına kalıcak sarılıp aglıcak bir kardeşi bile olmucak diye düşünüyorum. Sürekli adetim gecikiyordu artık aldırmıyordum bir hafta on gün sonra oluyordum. O ay inanılmaz agrılar yaşadım ayaga bile kalkamıyorudum . günümde geçmişti ama iki büklümüm doktora gittim dış gebelik geçirdigimi söyledi bir süre bekliceksin baktın olmadın gene gel müdahalede bulunucaz dedi o kadar çok üzüldüm ki anlatamam size verdigi süre dolmadan başka bir doktora gittim ve 2 kese oluştugunu agrılarımın bu nedenle oldugunu 10 gün arayla iki kere hamile kaldıgımı görendim o şaşkınlıgımı sevincimi hiç bir şekilde anlatamam ne ev e ne arabaya neden dünyaları verseler degişemem o mutlulugumu . çok uzattım kusura bakmayın 2,5 aylıktı bebeklerimden birini kaybettim sonrasını sürekli yatarak geçirdim ve Rabbime şükürler olsun kızım dünyaya geldi . 11 yaş var aralarında oğlum 12 yaşında kızım 1 yaşında çok seviyor kardeşini . kardeş gibi paylaşımlarda bulunmaları şu an mümkün degil arkadaş gibi olamıcaklar ama yarın biz bu dünyadan gittgimizde oğlum yanlız kalmıcak artık bir kardeşi var. Minik mucizem evimin neşesi çok geç olsada geldi çok şükür evime neşe geldi bana yeni bir yaşama kaynagı yeni umutlar yeni heyecanlar getirdi. Olmalı bence çocuklar kardeşsiz kalmamalı bunu geçte olsa anladım.

çok çok geçmiş olsun arkadaşım
inan yazdıklarını bir solukta okudum en sonunda mutlu haberi görünce çok sevindim
allah bağışlasın hepimizin yavrularını
işte tamda bu nedenlerden dolayı elimi biraz çabuk tutup daha fazla irdelememeye çalışmıştım bende çünkü bunun yaşı var biyolojik durumlarımız var
allah'ım çok bekletmedi bizi
isteyen herkese nasip olsun inşallah

inşallah dilediğin gibi olur herşey canım:)

çooooook teşekkür ederim quarta,
durumuna üzüldüm insan özellikle çocuğu için çok güvendiği birilerinden olunca kötü oluyor gerçekten.
bakıcı bulmak zaten çok zor Allah yardımcın olsun arkadaşım,
ama inşallah rabbim sana ikinci çocuğu verecekse senin her türlü durumun yoluna girer
bu sıkıntıları hep geçecek diye düşün o şekilde motive et kendini
bu bebeler hep 2 yaşında kalıp hep böyle huysuz olacak değiller ya dimi ama :)

ayyyyyyy o kilodan ben çektim ne çektim bilemezsin :)
ama tüm doğum kilolarımı verip üzerine birde ekstra 5-6 kilo daha verince ikinci hamileliğime daha bir moralli başladım
ilkinde zaten kilolu hamile kalmıştım,birde daha bilinçleniyosun en azından ben artık öyle gereksiz kilo yapıcı bana ve bebişe faydası olmayan birşey yememeye başladım
ama artık 2 bıdıkla kiloların çokta yerleşeceğini sanmıyorum :) yani umarım öyle olur:)

ama neden ihanet gibi düşünüyosun bence o kadar karamsar olma
o bebeği eşin ve çocuğunda en az senin kadar sevecek tabiki
hatta bizlerin pabucu dama atılır gibi geliyor
hayırlısı olsun tabiki :)

çocuklari yatakalrina birakip ççikdim odadan
bi sure sonra gidip bakdim , oglan gitmi$ ablasinin yanina sarilip uyumu$lar
ben bunu dunyalara degi$mem ..
biliyorum devir o devir deil artik ama dolabinda iki kiayafet az olsun,ba$ka $eylerden eksik olsunlar ama karde$den eksik olmasinlar
iki çcougum var ya$im 28 demi$tim
3. yu yapicam elbet Alllah izin verirse ama biraz daha zzamani var
fabrikator deiliz , kendi kendimize yeten bi ayleyiz i$te, kendi evimiz barkimizda yok
butun kiralik evler bizim

Evet bir anne ne kadar ilgilense de çocuğuyla bir yere kadar onu anlar ancak, hepimiz kendi akranlarımızla mutlu olmuyor muyuz?

Hikayeniz gerçekten de çok enterasan Mevla istedikten sonra her şey olur. Hele 1 ay içerisinde iki kez hamile kalmak gerçekten çok ilginç. Ben de hayatımda bir mucizem olsun diye bekleyenlerdenim hayırlısı her şeyin.Tüp bebek yoluyla bir kızım var hamdolsun şimdi ben de eşimde kızımız yalnız kalmasın hem de daha kalabalık bir aile olalım diye ikinciyi istiyoruz istemesine ama doktor normal yolla gebelik mümkün değil dedi.Tekrar tüp bebek deneyeceğiz Rabbim umutlarımızı yeşertir inşallah.Bir yandan yaşımın ilerlemesi( 38) bir yandan tedavilerin verdiği stres nasıl olacak diye sürekli gerginim. Ailemden uzakta oluşum daha da zorlaştırıyor işleri yanımda destek yok Allah'tan başka.Arkadaşlar da bir yere kadar insanın yanında olabiliyor aile gibi değil maalesef
Benim annem üç çocuk doğurdu ( ölenleri saymazsak, ki onlar yaşasaymış bizleri doğurmazmış zaten hep öyle der )Üç kardeşiz ama ben kız olarak tektim maalesef. Kardeşlerimle çok iyi geçinmemize rağmen bir kız kardeşin yokluğunu hep yaşadım.Çünkü erkek kardeşler evlenip çoluk çocuğa karışınca eskisi gibi olmuyor maalesef.Paylaşılan şeyler hep yüzeysel kalıyor.Anneme küçüklüğümde hep derdim anne bir tane daha yap belki kız olur bana arkadaş olur diye, çok bile doğurdum derdi kızardı bana.Ama şimdi konuşuruz dertleşiriz de keşke seni dinleseydim, ben öldüğümde yalnız kalmazdın der şimdi...
O yüzden kızımın değil kız kardeşi erkek kardeşi bile yok, o nedenle ben de tüm güçlüklere rağmen yine de hayırlısıyla kızımın da erkek kız farketmez kardeşi olsun istiyorum inşallah. Rabbim hiçbirimizi mahrum etmesin inşallah.

Son düzenleme:
ben bir tek çocuk olarak yorum yapmak istedim konuya ...
benim kardeşim yoktu ve çok isterdim olmasını .. ama annem yaşadığı düşükler ve bir ölü doğum sonrası bıktığı için bir daha çocuk yapmadı ...
mesela şu an kendimi çok yalnız hissediyorum bir ablam olmasını çok isterdim .. tek çocuk olmak öyle zor ki ...
bi kere çok naif oluyorsunuz hayata karşı ....
her denilen yapılıyor o yüzden sürekli birşeyler istiyorsunuz hayat öyle her istediğinizi vermeyincede mutsuz oluyorsunuz ..
hayatta anneniz babanızdan başka güveneceğiniz biri yok ... bir destek yok .ne bileyim zor ... tek çocuk başka arkadaşlarımda var hepsi bu şekilde düşünüyor ..
o yüzden en azından iki çocuk olmalı bir ailede diye düşünüyorum .....

:))))))))))))))))) çok güzel anlatmışsın
birde kirlık ev yorumuna çok güldüm Allah gönlüne göre versin arkadaşım inşallah.

çok güzel özetlemişsin varsın 2 kıyafeti az olsun gerçekten öyle

selam ferida konumuza yorum yaptığın için çok teşekkürler...
tek çocuk olarak söylediklerin benim için gerçekten çok önemli sen bizi herkesten iyi anlarsın aslında
bahsetmiştim, benim teyzeminde bir oğlu var geç olduğu için sonra olmadı
ona sorduğumda tek çocuk büyütmek öyle zor ki dedi
insan düşününce nesi zor 2 yerine 1 çocukla ilgilenmek her açıdan kolay gibi geliyor ama sanırım demek istediği işin psikolojik boyutuydu.
sende ondan bahsetmişsin
çok teşekkürler...

merhaba arkadaşlar...ben de tam bu konuyu arıyordum.hepinizin hikayelerini okumaya çalıştım.en güzeli de yanılmıyorsam beril galiba.önce bebek isteğini duyup maşallah hemen akabinde hamile haberini duymam.rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...ben 76 doğumluyum 2 ay sonra nüfus kayıtlarında yaşım 37 YAZACAK...HİKAYEMİ ANLATMAYA ÇALIŞACAĞIM SİZLERE...SAMİMİ FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM...OĞLUM 15 YAŞINDA GEBELİĞİMDE HELP SENDROMU DENEN BİR HASTALIK YAŞADIM.OĞLUMLA BU HASTALIĞIN PENÇESİNDEN SAĞ SALİM KURTULDUK.HAYATİ RİSKİMİZ VARDI İKİMİZİNDE.SONRAKİ YILLARDA DA ÇOĞUMUZUN YAŞADIĞI HAYAT MÜCADELESİ VE TEK ÇOCUK YETER DÜŞÜNCESİ...TA Kİ 3 YIL ÖNCESİNE KADAR...YAŞADIĞIM RAHATSIZLIKTAN DOLAYI 2.GEBELİĞİMİ KONTROL ALTINDA GEÇİRMEM GEREKTİĞİ İÇİN BİR PROF.LA GÖRÜŞTÜK DOKTORUN 2.GEBELİĞİMDE RİSK OLDUĞUNU SÖYLEMESİ BİZİ YİNE BU DUYGUDAN UZAKLAŞTIRDI.TA Kİ 2 AY ÖNCESİNE KADAR SANKİ KOCAMAN ADAM OLMUŞ DA ANNESİNE 'ANNE SİZ BABAMLA YİNE BİR DOKTORA GİTSENİZ TEKNOLOJİ GELİŞTİ BELKİ BU KEZ DOKTOR DAHA OLUMLU KONUŞUR'DEMESİ BENİM DÜŞÜNCELERİMİ YİNE DEĞİŞTİRDİ.EŞİMİ İKNA EDEBİLİRSEM NE DERSİNİZ ÇALIŞIYORUM DA BU SAATTEN SONRA KALDIRABİLİR MİYİM BU SORUMLULUĞU.ANLAYACAĞINIZ ARMUDUN SAPI ÜZÜMÜN ÇÖPÜ MODUNDAYIM...

evet haklısınız piskolojik olarak insanı yoruyor hem çocuğu hemde anne-babayı .. bi kere teksen herşeyi isteyebiliyorsun ... paylaşıcak biri yok ... herşeyi kendine düşünüyorsun ..buda bencil biri olmanı sağlıyor .benim ailem beni şımarttı biraz ..mesela çok sorumluluk almayı sevmem .istediğim olmayınca çok üzülürüm ..çünkü ailem her istediğimi verdi ..ama gel gör ki hayatta aynısı olmuyor .. o yüzden fazla kırılgan oluyorsun ...annem de hep diyor mesela çevresindekilere tek çocuk zordur o yüzden kardeşi olsun çocuklarınızın der .ama işte hayat şartları artık çok farklı .kadınlar okuyor çalışıyor bebek yapma işi 30 lara dayanıyor .o saatten sonrada bir çocuk ideal olarak görülüyor .. ama dediğim gibi en azından iki tane olması ideal ...
rica ederim ....

canım ben de konuyu okuyunca hemen fikrimi düşüncelerimi paylaşmak istedim...26 yaşındayım henüz nişanlıyım ve 1 erkek kardeşim var...Rabbim izin verirse en az 3 çocuk istiyorum..annemler 3 kardes 2 dayım yurt dışında görüşemiyoruz...babamlar 9 kardeş:) tabiki de sen de 9 çocuk yap demek istemiyorum ama bayram geldimi oohh bütün kuzenler toplanırız,amcamlar halamlar bi arada..düğün dernek oldumu hepimiz toplanırız:)annemde çok pişman şimdi keşke bi kaç çocuk daha doğursaydım diyo:)bir de bizim bi komşumuzun 1 kızı 1 oğlu vardı..oğlu 20 yaşında kanser oldu..3 sene yaşam mücadelesi verdi ve yazık ki yenildi şimdi komşumuz bi kızım kaldı başka kimsem yok,başka evlat gidenin yerini tutmaz ama teselli olurdu keşke başka çocuklarımda olsaydı diyor konu maddiyata gelince Allah zaten rızkını veriyor...sen ne kadar çalışırsan çalış tek evlatta olsa çok evlatta olsa Rabbim rızkını ne kadar yazmışsa görüp görebileceği o olur..sen sadece sevgini bol bol ver,elinden geleni yap tevekkül et..

benim tek karde$im var oda erkek :)
annemi 2007 de kaybettim , sonra evlendim vs hamile kaldim lohusa oldum dogum yaptigim gunleri saymiyorum bile , hastanedeki ebeler ogretmese bilmeml nolurdu halim çocuk bakma konusunda
ben 5.5 yildir yalnizim,hasta olsam çocuklara bi tas çorba verecek kimsem yok
onu geçtim $u net olmasa derdimi payla$acakda yok
ben sorunumu yabancilara diyemiyorum nedense , yabanciyi geçtim kuzenlerime onuda geçtim teyzelere halalarada diyemiyom hiç bi $eyimi , çunku hepsi ayakli gazete mubaek kendilerine hayirlari yok ki bu insanlarin bana olsun
e karde$im erkek zaten bi$ey diyemiyorsun
kiz karde$i 30 a merdiven dayadim hala ariyorum yani
in$allah kizima en buyuk miras olarak bi kizkarde$ birakabilirim , bunu herseyden çok istiyorum diyebilirim, yinede Allah bilir tabi, nasip kismet bu i$ler ..

in$allah olur canim kizina bi karde$
Allah yardilciniz olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…