Tek çocukta kalıp sonradan pişmanlık duyan...

Daha önce fikrimi yazmıştım burada ama okudukça içim açılıyor
Rabbim nasip ederse dört çocuğum olsun isterim çünkü..

Dayımın eşi, çok sevdiğim yengem de hep dört dört derdi...
İki canavar oğlan, bir de oğlan azmanı kız olunca üçte kaldı, tamam yeter dedi..
Oğlanlar 13-11, kız da 6 yaşındayken 4.'ye kaldı kazayla..
"Aaaa hep dört dedin bak Allah verdi" dedik gülüştük..
Zor olacağını bilse de çok sevindi..
Bebişi 9 aylıkken (benim kız doğmuştu o zaman) mevlüdümde bir haber..
Yengem 5. ye hamile
İnanamadık, şok olduk, sevinçten çıldırdık
İki ergeni, bir 1. sınıf çocuğu, iki de bebeği vardı
Dayım çocukların hepsini hafta sonu bir yere götürürse, etkinlik vs, evde canı sıkılıyormuş
Nefes bile alamıyorum sanki der, Rabbim acılarını göstermesin..
Biz de hepsine çıldırırız, öyle güzeller ki Rabbim nazardan korusun :)))

Ben de kesin kararlıyım 4'te, Rabbim nasip eder inşallah..
Şimdilik kimseden (annem ve kv) izin yok ama olsun azimliyim

5.çocuk mu bilmem ya sizlerle benim çocuk yetiştirme bilincimiz farklı ya hayat görüşlerimiz,ya da hepsi birden..kusura bakmayın ben,bir ailenin özellikle annenin,o kadar çocuğuna hakkıyla bakabildiğine inanamıyorum.maddi manevi olarak. tabii gerçekten zengin değilse(maddi olarak)....
beslenmesi,giyimi,sosyal hayatı,eğitimi,okulu,hangi birine yetişecek insanlar?hangisinin dersiyle okuluyla,sorunuyla sıkıntısıyla ilgilenecek??
biz2. yi tartışırken 4-5 ten bahsetmek mümkün değil bana göre...
az olsun ama gerçekten herşeyiyle,ilgilenilerek,özenilerek büyütülmüş çocuklarımız olsun bana göre..

Çocuk yetiştirme bilincimiz gibi inançlar da farklı sanırım..
Kazayla olmuş iki çocuk (ki bir kaç türlü korunma şekliyle) var ortada ve aldırılması mümkün değil, inancımıza inanılmaz aykırı..
Durumları da çok çok iyi, şükürler olsun..
İnanın öyle de güzel ilgileniyor ki çocuklarıyla, tek çocuğu olup o kadar ilgilenemez bir çok insan...
Herşeyden önce Allah'ın verdiği bir canı almak söz konusu bile olamayacağı için, haklısınız farklı düşünce ve inançlarımız var..
Ama Rabbim kısmetiyle gönderiyor ki, çocuklarla birlikte şirketleri ve maddiyatları da arttı..
Tekrar hak veriyorum size, herkesin fikri ayrı, düşüncesi ayrı..

siz benim inancımı sorgulayamazsınız,ne hakla bunu söyleyebilrsiniz??burda düzgünce fikirlerimizi paylaşıyorduk,taa ki şimdiye kadar!!!!!!!!!
size ne desem boş,anlamazsınız anlayamasınız!!!!!!!! ben ne kürtajdan bahsetttim ne başka şeyden,istediğiniz gibi alıp sürüklüyosunuz,kaldı ki şimdi size ne demek istediğimi anlatamıcam,zira her konuyu alıp inanaca getiren bi insanla birşey tartışamam,cevap vermeyeceğim...

bu yorumum da size değil diğer okuyanlara; çocuk kısmetiyle gelir belki ,peki o zaman fakirlik iiçinde kıvranan,sefil ,perişan,her haktan mahrum bırakılmış çocuklar kimin acaba ,onların ne suçu günahı var,5-10 kardeş olmaktan başka?

Bende su saate kadar bu konuyla ilgili nette ne varsa okudum buradaki tum yorumlar dahil ben sekiz sene cocugum olmayip tup bebek yontemi ile hamike kalmayi basardim bir kizim var iki yasinda ikinci cocugu hic dusunmek istemedim taki bu hafta hastane tarafindan dondurlmuslari kullanicakmisiniz dinilene kadar cok kararsiz kaldim

Cunku ben bes kardes buyudum ve ailem biz yokken inanilmaz rahat bir hayat surmusler biz olduktan sonra hersey degismis annem hep oyle soylerdi biz zorluklarla eksik baska cocuklara imrenerek buyuduk

Ve kucuk yasta erkek kardedim okulu birakti cslismak zorunda kaldi digeri gene oyke ben gene oyle iki kardesim okuyabildi ben evlendim edim sayesinde yarim biraktigim yerden aciktan bitirdim sonrada esimin istegiyle ozel universide okudum isterdimki ben baba evinde bunlari yapayim esime mihnet borcum var

Bes kardes ne mi olduk biri almanyada ne yapiyor sadece anlattigi kadarini biliyoruz biri evlendi yuzunh gorfugum yok biri calisiyor gorusemiyoruz bile biri de sirdasim dostum kiz kardesim dogdugu gunu hatirliyorum benden yedi yas kucuk evlendi sadece nasilsin iyimisin olduk suan tek dostum esim ve minik kizim blue nin yazdiklarina katiliyorum ama hala karasizim

Arkadaslarin bazilari yanlizliktan bahsetmis ben hep yanlizim hamileligimde tup bebek olmasina ragmen kimse yoktu yanimda annem erkek kardesimin cocuguna bakmakla mesguldu butun kotu zamanlarmda hep esim yanimdaydi sezeryanli olmama ragmen bir gun yatabildim islerimi yapmak zorundaydim ve yaptim simdi ise iki elimdede sinir sikismasi var ameliyat olup dikkat etmem gerekiyor ben ikinciyi yaptigimda kizima ve esime nasil yetebilecegim anneyim ama esimde ayni zamanda yani cok uzattim kusuruma bakmayin kardes evet guzel ama bakilabilinirse eksik buyumus biri olarak bence gereksiz ama zaman ne gosterir kararim yine aynimi olur bakalim sevgiler

benim kızım 8yaşında ve özellikle çalışan bı anne oldugum ıcın de aman 1 tane yeter hele bi bu yavruyu hakedelim ayyhh kesinlikle istemıyorum ben ıkıncı falan diyen ben 1buçuk aylık hamileyim bile isteye..ben de sen gibi cok arkadaşıma sordum danıştım tabi Allah veriese:) ıkı tane olanlar ıkıncı yapama konusunda şiddetle gaz verdiler :) 1.ye can olaur kan olur hayata bakış açısı değişir 1.nın kardeş demek dünyada başka hiçbişiye sahip olmasan da eksikliğini hissettirmeyecej bişi falan dediler :) ben de yeminimi bozdum:)))

Ben henüz 29yasindayim. Aslinda hayatim boyunca hep 2cocuk istedim. Ama esim tek cocuk yeter diyo. Bende ilerde pisman olmaktan cok korkuyorum

Sanırım çocuk işi biraz sevmek birazda yetiştiriliş tarzınızla alakalı . Ben kendi çocuğum olana kadar kucağıma bebek almadım . Hatta karnımdayken anneme ben bunu nasıl sevicem tutamam ki diyordum doğumumda pleasenta previaydım dekolmanla yani bebeğin eşi ayrıldı ölümle burun buruna geldim . Şimdi 39 yaşındayım kızım 8 yaşında kardeş istiyor . Sabah sabah kahvaltıda benim hasta olduğumu ( geçen sene büyük bir operasyon geçirdim ) ve kardeşi olamayacağını anlattım . Ağladı içim yandı . Ama çocuk istiyor diye kardeşteyapılmaz ki kafam karmakarışık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…