Tek sorun yaratan para..O da yok..

zor bir durum ama hayatta herşey sınav..eşin işe girerse durumunuz düzelir sanırsam.umarım kira vermiyorsunuzdur.yoksa işiniz daha da yaş diyebilirim.kira mı ödeyeceksin,bakıcıya paramı vereceksin,çocuğa mı bakacaksın..hayat gerçekten de zor ...Allah yardım etsin.
bizimde durumlar kötü..Allahtan çocuk yok..yoksa ne yapardık..birde sanki hiçbirşey bilmiyormuş gibi davranıp eşimin ailesi çocuk demezmi? sinirlerim bin kat artıyor.......desen para ver çocuğun bişiyini alamadım ,vermezler,bizdede yok derler..yada az bir zaman sonra hemen geri isterler..eeee ben nasıl bakayım çocuğa değilmi?gel de onlara dert anlat..
.neymiş çocuk için para gerekmezmiş..............bak bakkkkkkkkkkkkkkkkkk
ööööööööööööööööffffffffffffffffffffffffffff çok sinirleniyorum
umarım eşin en kısa zamanda işe girer.işsizlik ne demek bilirim
aman canım sen kimseyi dinleme ayaklarının üstüne sağlam bastığın an kendine güvendiğin an çocuğunu yap..kaynana ben kamam diyor,anne ay banamı sordun çok gördüm bölelerini..annanelerimiz babannelerimiz bizlere bakmış ama şimdi büyükler istemiyorlar bakmak.çalışan bir kadında bakıcı tutmak zorunda kalıyor en ucuzu 500 e geliyor..hayat çok zor yaa...Allah herkeze yardım etsin..
bebeği dünyaya getirmeden önce durumum vardı. tedavide harcadık hep .
canım ben genel olarak söylemiştim:bir bebeği dünyaya getirmeden önce düşünmek gerek die....sadece bu cümlemi alma ben yardımcı olmaya çalışıyorum.devlet 2 aşılamaya kadar karşılıyor die biliyorum..hem bu değil konu..büyüklerden yardım isteyin.baksınlar çocuğa ya yardımcı olsunlar..annemede üzüldüm demişsin demek oda hasta Allah yardımcınız olsun.herkezin bir derdi var işte yaa...
bir bebeğe sahip olabilmek için yıllarca tedavi görüp varını yokunu veren kişileri tanıyorum...
şanslısın ki bir bebeğin var tedaviyle olsa bile...
şükür et...bebeği veren rabbim rızkınıda verir...
katılıyorum kuşum.arkadaşımın amcası dediğin gibi.45 yaşındalar denemedikleri şey kalmadı.sebebi bulunmayan bir şeymiş.demek Allah vermek istemedi diyip kabullenmeye başladılar...Allah isteyen herkeze bebek versin.hayat zor yaa

canım yazını okuyunca çok üzüldüm..senağlamasenağlama

rabbim bizleri farklı şekillerde imtihan ediyor işte..allah daha kötüsünü vermesin diye dua et lütfen,mesela sağlığınıza bir şey olsa idi diye düşün..seni çok iyi anlıyorum çünkü bende maddi açıdan çok sıkıntılı bir ailenin evladıyım.allah kimseleri darda koymasın..güzel allahım yardımcın olsun,en kısa zamanda sıkıntılarınızı hafifletsin mevlam...
:Saruboceq:senağlama

Bu cok dengesiz bir dünya yaaaaaaa Görmek istemiyorum artık butür seyler.

kimi peydahlar bi bebe atar sokaga. yada para verir git arkadaslarınla gez dolaş benden uzak dur der.
bolluk iinde insanlıklarını harcamaya baslarlar.
Kimi binbir umutla.binbir duayla cocuk sahibi olur.Ama para bulamaz.

Bu nasıl bir adalettir.
Allahın adaleti bu olmamalı arkadaslar!
bir yaratıcı bu kadar kulları arasında ayrım yapacak kadar Sadist olamaz diye düşünüyorum.
Bir Taraftanda aklıma birtek su takılıyor.
Parayı biz kullar icat ettik.ve zamanla ona ezilmeye basladık.
Parası olan kral,olmayan köle... bu kavramlar hep biz kullara ait.

Allah ne yapsın?

Canım arkadasım sadece sabret.Gün doğmadan neler doğar. Bebegin için üzülüyosun.haklısında.
Ama bişeyi atlama.ona maddi imkan saglayamazsın belki ama onun kişiliğine yönelik bircok yatırım yapabilirsin.
bebişine benim için bişey asılarmısın büyüme,algılama yasına geldiğinde???

Para cokşeydir ama herşey değildir.
bir insan parayı ararken asla maneviyatını kaybetmemelidir.

Ben uzulmekten zıyada kendımden cok utandım!!!!!
evet utandım cunku az oncekı dusuncelerımle smdıkıler cok farklı ama bunları anlattgmdn dolayı utanmıyorum..Benım haftaya pazar sözum var durumumuz ole cok cok ıyı degıl.Yazını okumadan once kara kara dusunuyordum ney neye yetıcek yetermı sıkıntı cekıcekmıyız fln dıye ustelık maaslarımız yetıor sadce azıcık kredı kartını kullandık o bıle sıkıntıya dusurmustu.Bıde evdekılerın baskısı bılırsınız kız aılelerını hersey en mukemmelı olsun zengın olsun ısterler ama bencde para karın doyurmuyor benım sozlumu sevmesedyım mıdem bulanırdı zengın bırıyle evlenmek..Ama smdı her zmanakınden daha cok sukredıyourm halıme dua et canım hep.Hersey duzelır sukredınce hersey oluyor Allah bebegını sana vermıs arkdslrın dedıklerı gıbı rızkınıda verır uzulme lutfen...Ben daha cok ınanıyorum smdı baglanıyorum sevgı saygı olsun bıde uzerıne bebıss ohh daha ne ıstenırkı sabret para ne kı oda gecıcektır hıc hata mı yaptım dıye dusunme herkes anne olmayı hakedıyorrra.s.

Para hersey değildir...
Ama hersey paraya endekslidir maalesef...
Okurken cok üzüldüm... Rabbim büyüktür...
Annelik herkesın yasaması tatması gereken bır duygu...
Bırde bardaga dolu tarafından bakın,o sıkıntıların sıze bir hediyesi oldu bebeğiniz...
Cok güzel bir varlıgınız var artık...
Su saatten sonra eşiniz işe gırene kadar ayagınızı yorganınıza göre uzatacaksınız...
Umarım tez zamanda düzelir durumunuz...

canım okurken sanki ileride yaşayacaklarımı gördüm. ve çok üzüldüm.
şu an bizde çok zor durumdayız. ben de asgari ücret alıyorum. eşimin kendi işyeri. yani dükkanı abim açtı eşim işletiyor. kar ortağı. şu an işler çok durgun. eline ayda 150-200 tl ancak geçiyor. evimiz kira. elektrik su tüp yol parası derken para kalmıyor. gıda temizlik ürünlerini bile doğru düzgün alamıyoruz.
buna da şükür deyip yaşıyoruz. 2 kişi olunca idare ediyorsun bir şekilde ama herkes bana bebek yap deyip duruyor. bebek nasibiyle gelir diyorlar. tamam nasibiyle gelir ama bak sizin haliniz ortada. zor günler yaşıyorsun. bebek bu aç durmaz. bezsiz durmaz. kendin idare edersin ama bebek idare dinlemez.
allah size yardımcı olsun. inşallah eşin tez zamanda işe girer ve rahata kavuşursunuz.

okuyunca gercekten cok üzüldüm.bizde bebek tedavisi görürken cok harcama yaptik..ama insan o anda onu düsünmüyo kimse ileride ne olacagini bilemiyo sen planlarini esinin issiz kalmasi üzerine yapip dünyaya getirmedin ki o bebegi...insan evlat hasretiyle yanip tutusurken herseyini feda edebilecek kadar düsüncesiz oluyo...yasadigim icin biliyorum...
esin calismiyosa senin calistigin saatlarde muhtemelen evde oluyo niye bebeginize esin bakmiyo en azindan bakici parasini ödemezsin..yada annen kayinvaliden yokmu yakinlarda yani para ödemeden bebegine bakabilcek kimse komsu bile mi yok?
bebek kismetiyle gelir derler ama sizde öyle olmamis.. allah size yardimci olsun tez elden bir cikis yolu göstersin ..
size ve tüm issiz olupta care arayanlara

o kadar doluyum ki yazmazsam eğer patlayacak gibiyim.
ben asgari ücretle çalışan bir anneyim. eşim işyerinden çıkarıldı.
3 aşılama 1 tüp bebek denemesinden 5,5 aylık bebeğim var. okadar sıkışığımki ne bez nede mama alabiliyorum. bide bebeğmi bi kadına baktırıyom günlük onada veriyom para. işte bugün tıkandığımın son noktası.
bebeğim için ne varsa sattık. Allaha şükür bebeğime kavuştum dünyaya geldi.
ya bundan sonrası... içim daralıyo.
acaba hakkım varmıydı o bebeği dünyaya getirmeye. ihtiyaçlarını karşılayamayan anne baba olarak. kendimden nefret ediyorum. dokunsanız ağlayacam ama ağlayamam işyerindeyim .o da yasak.. yüreğim daralıyo... ne zormuş anne baba olmak sorumluluk sahibi olmak. iki kişi olsak bi soğan ekmek yer kalkarsın sofradan.ama ya bebek.
nedir bu işsizlik ya. Allah kahretsin...

isyan etme canım
seni çoookkk iyi anlıyorum yaşadıklarını yaşadım
şuan bir iş yeri sahibiyim fakat ilk kızımız dünyaya geldiği zaman çalışıyorduk işsiz kaldık
hatta doğumda hastane parasını veremediğimiz için 4 gün rehin bile kaldım
dediğin gibi o günleri yaşarken dünyaya getirdiğine bazen pişman oluyorsun
aslında pişmanlık dememek lazım bakamayacak oluşun acizliğini düşününce oluşan şeyler bunlar
yılma canım inanki yıllar insana çok şey kazandırıyor
hiç ummadığın anda fırsatlar doğuyor öyle güzellikler oluyorki hayatta dün yaşadığımız şeyler biranda çok basit şeyler gibi gelmeye başlıyor
zor şartlarla nasip olan bir çocuğun var en büyük servetin o şuanda rabbim sağlıklı ömür nasip etsin yavrunuzla birlikte
sıkıntılı günleriniz dilerim hayırlarla son bulur

canım Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm.umarım eşin en kısa zamanda iş bulur...bir kapı kapanır başkası açılır...

canim once sunu soylemek lazim bebek icin acabalari dusunmek icin cok gec cunku bunu bebegi yaparken hesapliyacaktin ama Allah sana o minik melegi yollamis her bebek rizk ile gelir ne mutlu sana ki bu duyguyu yasamissin gun dogmadan neler dogar canini SIKma bakici hergun mu geliyor yazmamissin ama soyle yapabilirsin 2gun annen bakar ne bileyim yorulmaz hem o iki gunun parasi en azindan bebegin bir kisim ihtiyacina aktarirsin

sevgili arkadaşlar çok tşk ederim hepinize. hemen hemenherkez eşimin bebeğe bakmasını söylüyor. aslında evet belki bakabilir. ama bebeğimin bi problemi var. poposunda perinal fistül diye bişey çıkmış iyi temizlenip hijyen kalması gerek. eşim bunu beceremez. en azından bi bayan gibi bakamaz. her ne kadarda olsa erkek. bazı erkeklerin eli yatkın oluyo butür işlere bilirsiniz işte.ama benimkinin eli pek yatkın değil.yoksa istemezmi. herkezden çok o ister.bi görseniz okadar düşkünke oğluna.

sevgili arkadaşlar çok tşk ederim hepinize. hemen hemenherkez eşimin bebeğe bakmasını söylüyor. aslında evet belki bakabilir. ama bebeğimin bi problemi var. poposunda perinal fistül diye bişey çıkmış iyi temizlenip hijyen kalması gerek. eşim bunu beceremez. en azından bi bayan gibi bakamaz. her ne kadarda olsa erkek. bazı erkeklerin eli yatkın oluyo butür işlere bilirsiniz işte.ama benimkinin eli pek yatkın değil.yoksa istemezmi. herkezden çok o ister.bi görseniz okadar düşkünke oğluna.
geçmiş olsun.
ama eşin bu kadar beceriksizmidir?yani bu kadar zor durumdayken,bebeğine mama alamazken 300-500 ü başkasına vereceğine bu temizliği yapamazmı?
ne kadınlar var pislikten yanlarına yaklaşılmıyor.

o kadar doluyum ki yazmazsam eğer patlayacak gibiyim.
ben asgari ücretle çalışan bir anneyim. eşim işyerinden çıkarıldı.
3 aşılama 1 tüp bebek denemesinden 5,5 aylık bebeğim var. okadar sıkışığımki ne bez nede mama alabiliyorum. bide bebeğmi bi kadına baktırıyom günlük onada veriyom para. işte bugün tıkandığımın son noktası.
bebeğim için ne varsa sattık. Allaha şükür bebeğime kavuştum dünyaya geldi.
ya bundan sonrası... içim daralıyo.
acaba hakkım varmıydı o bebeği dünyaya getirmeye. ihtiyaçlarını karşılayamayan anne baba olarak. kendimden nefret ediyorum. dokunsanız ağlayacam ama ağlayamam işyerindeyim .o da yasak.. yüreğim daralıyo... ne zormuş anne baba olmak sorumluluk sahibi olmak. iki kişi olsak bi soğan ekmek yer kalkarsın sofradan.ama ya bebek.
nedir bu işsizlik ya. Allah kahretsin...

gercekten üzüldüm canım ama bak bebegin olmus cok sukur ALLAH onunla birlikte evine bereket vercektir merak etme içini ferah tut yerimseniben Allah tan ümidini kesme sen yeterki sabret birazcık eminim gecici bir durumdur :teselli:

valla canım erkekler yemek pişiremez derler dünyanın en iyi aşçıları erkeklerden çıkar. ısteyen erkek çocuk da bakar temizlik te yapar. Ama tabi çok zenginseniz ve bakıcıya vercek paranız varsa bilemem.

valla canım erkekler yemek pişiremez derler dünyanın en iyi aşçıları erkeklerden çıkar. İsteyen erkek çocuk da bakar temizlik te yapar. Ama tabi çok zenginseniz ve bakıcıya vercek paranız varsa bilemem.

doğru dünyanın en işi aşçıları erkekler. benim eşimin elinden bu tür işler gelmiyor maalesef. öğretmeye çalışıyorum bende yavaş yavaş bebek bakımını.

benim eşim evde yemeği yapar bende köpeğimle ilgilenirim,allahtan sevıyor mutfakta olmayı bende arada gırerım mutfaga hamur ısı yapmak ıcın :)Elinden her iş gelse de ben çocuk yapmayı uzun bir sure dusunmuyorum yaw: Hayatını yaşamak varken neden eve bağlanasın kı.

Back
X