farkındayım ama adım atamıyorum nedense, çok kızıyorum kendime kocaman kadınsın hatalarını düzelt diye ama neden böyle oluyor anlamadım hala yerimde sayıyorumKendinize bu kadar dürüst bir özeleştri yapmanız bile büyük bir adım.Çoğumuz hatalarımızı kendimize itiraf etmeye üşeniyoruz sonra harekete geçmemiz gerekir diye.
alakanız için teşekkür ederim göbeğim de çok çıktı bu aralar, dikkat etmeye başlamam iyi olacak her yöndenHaddim olmayarak uyarmak istiyorum sizi. Durumu değiştirmek istiyorsanız hemen baslayın, böyle aralar vermek kendinizi oyalamaktır. Pzt diyeti hikayesine döner. Bunu genel yasam döngüsü için söylüyorum. Konu baslığına da istinaden. Ya da olmadı kendinizi böyle kabul edersiniz,olur biter, ama hem sikayet edip hem adım atmazsanız o zaman biraz sacma oluyor =)
ilaç mı kullanmalıyım yaniBence siz depresyondasınız bunlar depresyon belirtisi. Bende de olmuştu
Ben kullandım bir süre çok hafif doz neydi ismi.... mutluluk ilacı diye lakabı vardı. Prozac galiba. Korkmayın ilaçtan iyi geliyorilaç mı kullanmalıyım yani
Yok rica ederim, bende bu aralar cok yiyorum biraz sıkıntılarım var, ama ben bıraktım diyorum biraz yiyeyim sonra bırakırım.Kötü bir sey tabiki benim de .alakanız için teşekkür ederim göbeğim de çok çıktı bu aralar, dikkat etmeye başlamam iyi olacak her yönden
ilaç beni daha titiz ve düzenli yapmaz ama asıl konu onlar sanki, bir de telefon bağımlılığıBen kullandım bir süre çok hafif doz neydi ismi.... mutluluk ilacı diye lakabı vardı. Prozac galiba. Korkmayın ilaçtan iyi geliyor
İnan kafam sakin olsa yapman gerekenlere odaklanırsın. Çocuk- tez-ev gibi. İlaç beynindeki arka planda kalmış uygulamaları kapatır.ilaç beni daha titiz ve düzenli yapmaz ama asıl konu onlar sanki, bir de telefon bağımlılığı
bende bipolar var.onla bağlantısı var mı bilmiyorumBence siz depresyondasınız bunlar depresyon belirtisi. Bende de olmuştu
keşke el yüz yıkanınca kendime gelebilsem..Icim daraldi okurken.. kalk bi elini yuzunu yika kendine gel
benim kadar olamazsıngüzel yapıcı yorumun için teşekkür ederim canımmhaftada bir evi çocuğa bakan bakıcı abla süpürüyor canım, bulaşık yemek dışında pek ev işi de yapmıyorum aslında hani ev işi yapsam da ona bağlı olsa hiç içim yanmayacak ev de aşırı dağınık rezalet çamaşır telim bir hafta asılı kalır bazen 5 dk da onu toplamam, bakıcı kimbilir neler düşünüyprdur arkamdan, dünyanın en tembel insanı olaabilirim
bağımlılık yaparsa??İnan kafam sakin olsa yapman gerekenlere odaklanırsın. Çocuk- tez-ev gibi. İlaç beynindeki arka planda kalmış uygulamaları kapatır.
sen nasılsın kibenim kadar olamazsın
Bilemiyorum. Bipolar kaygı bozukluğu muydu. Olabilirbende bipolar var.onla bağlantısı var mı bilmiyorum
Bilemiyorum canım doktora sormalı bu durumu. Ne desem yanlış olabilir. Ben şu an kullanmıyorum. Doktor kontrolünde bıraktımbağımlılık yaparsa??
seninle tıpatıp aynıyızsen nasılsın ki
Ben de öyleyim maalesef fıtrat mi diyeyim, az enerjim var mi diyeyim. Bazen koala gibi hissediyorum kendimi. Ama çocuklardan sonra tabi hizlandim. Bir de mesela mutfakta yemek yaparken o kadar titiz yaparım ki hiç biryer kirlenmez böylece sık sık temizlemek zorunda kalmam. Tezgahım bomboş. Bulaşıkları koy sil tertemiz. Dolaplarim tikis tikis değil. Mutfakta da gardropta da çok çok azalttim.tembele is buyur, sana is ogretsin
babaannem bunu benim icin gunde on kez falan soylerdi herhalde,
sadece huy olarak degil prensipte tembel biriydim, cok calismak, efor sarfetmek, duzenli olmak vs bana gereksiz gelirdi, utu yapmanin gereksizligi uzerine tum gun konusabilirdim.
32 yasindayim,
ne degisti,
hala tembelim,
ama prensiplerimi degistiriyorum,
vucuduma daha iyi bakmam gerektigini biliyorum, zira yasla birlikte bazi seyler zorlasmaya basladi bile, sporumu aksatmamaya ozen gosteriyorum,
cok ani oldu ama, duzenli tertipli olmanin ic huzura daha iyi geldigini dusunmeye basladim, minimalist yasam uzerine okuyup arastirdikca da kendi hayatima yedirebilecegimi fark ettim,
ve yillar sonra belki de gercekten ilk defa evim gercekten temiz ve duzenli ve de minimalist.
yani degisim her an olabiliyor, siz yeterki kendinizi iyi hissedeceginiz yone dogru soyle bir yonelin,
yavas yavas da olabilir, birden de olabilir,
strese sokmadan kendinizi hayatinizi guzellestirmeye calisin.
Ben de öyleyim maalesef fıtrat mi diyeyim, az enerjim var mi diyeyim. Bazen koala gibi hissediyorum kendimi. Ama çocuklardan sonra tabi hizlandim. Bir de mesela mutfakta yemek yaparken o kadar titiz yaparım ki hiç biryer kirlenmez böylece sık sık temizlemek zorunda kalmam. Tezgahım bomboş. Bulaşıkları koy sil tertemiz. Dolaplarim tikis tikis değil. Mutfakta da gardropta da çok çok azalttim.
Ama özellikle bu sade yaşamla ilgili bilgiler edindikce tam duzenimi oluşturdum. Fazlaliklardan kurtuldum. Herşeyin bir yeri var. Bu çok önemli. Evdeki tek dağınıklık oyuncak. O da normal şuan küçükler. Sabah yarım saat içinde her yeri düzene koyabiliyorum. Bir de süpürüp silince oh mis. Ütü konusunda da aynı fikirdeyim. En büyük sıkıntım ipek esarpti. Pamuklu şallar çıktı. Al cekmeceden tak çık.
Velhasıl. Az eşya, çok huzur, az vakit kaybı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?