Temizlik derdi

Temizlik yapmak olarak değil de
Yaşam alanınızı mikroplardan arındırmak ve daha temiz bir yerde yaşamak için elinize vileda, süpürge ve çamaşır suyu alacaksınız.
Kendinizi kandırmayı deneyin...

Biriktirmeyin işleri. Annem hep temizlik yapmak değil temiz tutmak önemli der. Güzelce dip köşe yapın bir kişi zaten haftada bir bile süpürseniz yeterli olur. Tuvalet banyoyu iki günde bir yıkayın ama mutlaka. Mutfağı da temiz tutun bulaşık biriktirmeyin kırıntı falan dökülünce mini süpürgeniz yoksa bile bir gırgır alın. Saçınızı da banyoda yapın mutlaka. Ve 1 de uyanmayın. Günün yarısından çoğu bitiyor siz kendinize gelene kadar zaten değil temizlik hiçbir şey yapmak istemez canınız. Tembellik yapmayın yani gerisi hallolur 1+1 ev al tarafı

Organizerim var.taki dolabi da aldim ama ywtmiyir ya da bwn beceremiyorum.
Firca derken supurdukten sonra kalan killari fircayla topluyorum.

Dip köşe derken

1+1 bekar evinde ne dibi ne köşesi

Yatak odası oturma odası banyo hadi varsa küçük bir mutfak var

Kışın ortası cam vs silmek gereksiz efor kaybı

Yatağın nevresimini değiştirin ortada çamaşır varsa temiz dolaba kirli banyoya süpür yeri bitti

Saç varsa da süpürünce gider yerde ne serili

Oturulan oda için de az topla tv sehpa vs varsa sil yeri süpür

haklisiniz ama zamanimi temizliğe harcamak dusuncesi sogutuyor beni. dolabi temizleyecegime kitap okurum diyorum.Lavaboyu temizleyecegime arkadasimla bulusurum diyorum.Biri cagirsa ev isim var ,gelemem demek cok zor benim icin.Ev isinden boykece nefret ettiriyor sizi .

Çok bayılarak yapılan bir iş değil zaten
Düzen lazım , 1+1 ev büyük avantaj genel temizliği bir saatte biter
Her gün bir yerde detaya gir mesela çamaşır yıkadın yerleştirirken bir dolabını düzelt. Yemek yedikten sonra bir mutfak dolabını sil, ertesi gün bir dolap daha sil gibi böylece dip köşe sürekli temizlenmiş olur. Duş almadan önce klozeti lavaboyu temizle duştan çıkarken duşakabini yıka en son çıkarken yerini sil, alış verişten sonra buzdolabını temizle. Çok zor değil her gün yarım saatini ayırsan her yer elden geçer. Halılarını da yıkamaya ver bitti gitti

Temizlik yapmayı bende sevmem ama 1+1 nasıl o kadar yoruyor ve uzun sürüyor?ben daha önce 1+1 3 yıl yaşadım bu kadar uzun sürmez ve yormaz.şuan dubleks ev mesela

Organizerim var.taki dolabi da aldim ama ywtmiyir ya da bwn beceremiyorum.
Firca derken supurdukten sonra kalan killari fircayla topluyorum.

Yani bence sorun sizde. Yetmiyorsa daha büyük daha genişini alın veya aynısından bir tane daha alın. Ivır zıvır bu kadar ortadaysa dediğiniz gibi siz toplayamadığınızdandır. İlk defa duydum bu kılları fırçayla toplama işini. Süpürgeniz o kadar kötü madem şart yeni bir süpürge almanız. Böyle fırçayla falan çok yorucu olur

Zamanımı temizliğe harcamak istemiyorum demişsiniz ama hadi sosyal hayatınızdan, kitabınızdan fedakarlık etmeyin ama öğlene kadar da uyumayın. Bir yerden fedakarlık etmeniz lazım. Bu temizliği sevmemek değil bambaşka bir şey siz gereksiz, zaman öldürücü bir iş gibi görüyorsunuz

Yani hayatınızı temizliğe adamayın tabi ama pisliğin içinde kitap da okumayın yani. Kaldı ki bugün 1de kalktım diyorsunuz uyuyacağınıza şimdiye ev bal dök yala olurdu şatoda oturmuyorsunuz nihayetinde. Ya da bu kadar zorsa temizlik için birini bulun.

Benim evimde 1+1, çalıştığım için 1 haftasonu 1 odayı temizliyorum diğer haftasonu salonu temizliyorum.2 haftada bir temizlenmiş oluyor gayet yeterli geliyor. Evcil hayvan vs yoksa zaten kolay kolay kirlenmiyor akşamdan akşama geliyoruz eve, mutfak içinde 2 ayda bir dolapları toparlıyorum yeterli oluyor

1+1 olması yardımcı çağırmanıza engel değil ki. Dipten temizlik yapılmış olur evde. Küçük olduğu için hem tam gün çağırmanıza gerek yok yarım gün alırsınız hem de yapılan yerler detaylı yapılır, bi bez sürülüp geçilmez.

Hem benim hem annemin evi 3+1. Ama benimki 80 m2, annemin evi 130-140 m2. Benim evime gelen kadın yarım günde tüm işleri yapıp bitiriyor, annem çağırdığı zaman hem tam gün çağırıyor hem de kimi zaman 2 gün üst üste alması gerekiyor işler yetişmediği için.

Kendi yapacağınız işler için de biriktirmemeye çalışın. İşler yığılınca daha içinden çıkılmaz hâl alıyor, kendimden biliyorum

Temizlik zaten severek yapılmıyor. Düzensiz ve bakımsız evde yaşamak beni daha çok mutsuz eder. 2 ayda bir cam silme ve genel temizlik için kadın alırım. 2 haftada bir de kendim temizlerim evimi. Evimi derli toplu tutarım. Temizlik okuduğunuz kitap, arkadaşlarınızla buluşmak için ayırdığınız zaman kadar elzem bir iştir. Aslan yattığı yerden belli olur diye boşuna dememişler.

Son düzenleme:
Saat birde kalkmak hata, daha erken kalkın bıraz klişe olacak ama hergün bir yere girin diyeceğim ama zaten 1+1 işlerin hepsini aynı gün yapmaya çalışmayın yani .
Bende pek sevmem temizliği iki çocuğum var evim geniş heryerden bişey çıkıyor sürekli toplamaya temzilemeye çalışıyorum küçük ve yalniz bir evde bunladar zoe olmamalı ... temizlik tOpiklerine bakın iştaha getirir.

[QUOTE="Mutlu2890, post: 62703418,

Bekar evi diye kaliteli supurge de almiyorum.haliyle bir de fircaliyorum yerleri.
[/QUOTE]
Siz medeni hâl değişimine tabi olmaksızın tek başınıza da çok değerlisiniz ve imkanlarınız dâhilinde herşeyin en iyisini kullanmaya layıksınız.

Hayatınıza dahil olacak birisinden bağımsız olarak hayatınız için konfor imkânlarını zorlayın. Buna iyi bir elektrikli süpürge de dâhil.

Bilinmeyen bir zaman ve mekanda bilinmeyen bir kişiyle paylaşılacak ev için neden konforunuzdan vazgeçesiniz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…