Temizlik derdi

Maşallah kendini övmüşsün konu sahibini de gömmüşsün

ne kadar güzel Başak Burcu musunuz

Maşallah kendini övmüşsün konu sahibini de gömmüşsün
Kendimi nerede övmüşüm tam olarak? Yapıyorum dedim yani, ki über bir temizlik yapmıyorum olması gereken bu, aslan yattığı yerden belli olur diyorum :)

bu kadar disiplinli de yaşanmaz ya. yapan varsa da tbr ediyorum yani
Mutfakta yemek yedin bulaşıkları toplamadan çıkmam yere kırıntı dökülduyse süpürurum çocuk var malum kırıntı eksik olmuyor banyoda cam kabin olduğundan her banyodan sonra temizlemek gerekiyor sular aşırı kireçli olduğundan bekleyince lekeler çıkmıyor. Bunları yapmak disiplinden ziyade alışkanlık olsa gerek. Çok titizim iddiam yok. Normal kivaminda. Çünkü diğer türlü işler birikince ipin ucu kaçıyor

Arkadaş etiket yapmış konunuza, furusan .
Düzen temizlik sayfam var. Orda hep beraber motive oluyoruz. Gelebilirsiniz siz de

Bence büyük dert. Ben söyle ayarladım her dönem başı yada dönem sonu Büyük bir temizlik yapıyorum. Yılda 3 ediyor. Okulun 1. Dönemine 2. Dönemine ve yaz tatiline hazırlık şeklinde. Valla onun dışında dip köşe uğraşamam. Pazartesi yarim gün temizliği yaparim. Hayata temizlik yapmaya gelmiş olamam.

iyi fikir ogretmen misiniz. Yardımcı çağırmayı düşünüyorum çoğu zaman ama aldıkları paranın hakkını vermediklerinide düşünüyorum. Bir gün 200 lira çok fazla degilmi

Sabun lekesi olmasin diye dus jeli kullaniyorum normalde sabunla keselenmeyi severim ama her banyoda banyoyu spreylemek zorunda kaliyorum.Banyomu yapip keyifle giyindigimi hatirlamam .

iyi fikir ogretmen misiniz. Yardımcı çağırmayı düşünüyorum çoğu zaman ama aldıkları paranın hakkını vermediklerinide düşünüyorum. Bir gün 200 lira çok fazla degilmi
Yarım gün alın:) baktınız olmuyor değiştirin. Değilim akademisyenim. Cidden bende hiç sevmiyorum temizlik yapmayı. Evim pis olmuyor (yani bana göre çok temiz.) salonumda oturuyorum. Oraya da herkesin oturduğu koltuğu toplama kuralı koyduk :) biraz daginikliktan da kimse ölmez bence

ayni ben ya . Çocuklar yokken ben dışarıya çıkardım eşim temizlik yapardı. Neyseki onun böyle sorunları yok hatta deşarj oluyorum der. Hamileliklerimde eşim yaptı çocuklar doğduktan sonra yardım etmeye mecbur kaldım, iki canavarın yayintisi bitmiyor diye. Ama hiç sevmiyorum yahu yapmayı . Şimdi herkes kendi odasını yaşayacak kadar temizliyor
Ay bu ben bacım valla kelin merhemi olsa başına sürerdi. Az yorum okuyayım da ben de aşka geleyim.
aynı sebeple bende buradayım
Arkadaş etiket yapmış konunuza, furusan .
Düzen temizlik sayfam var. Orda hep beraber motive oluyoruz. Gelebilirsiniz siz de
Beni de adam edermisiniz acaba, aslında hep derim artık duzenli yasicam deye ama bir türlü başlayamadım. Hiç başlamayan pazartesi diyetleri gibi planlarim

Estağfurullah beklerim sayfaya

yorgan derken kilifi degil yani yorgan di mi.3.5 yillik evliyim yorganlarimi yikatmadim daha.hic de kirli olduklarini dusunmuyorum.2 haftada bir nevresim degistiririm o bize yeter.cidden temizlik konusu cok kisiye ozel
M Mutlu2890 ben haftada 1 evi supururum.mutfagi gunluk toparlayinca is cikmiyor zaten.tuvalet banyo haftada 1 camasir suyu dokerim.dip kose temizlik yapmam

1+1 evin temizligi iki saati gecmez eger ev daginik degilse. Her aldiginizi kullandiktan sonra yerine koyarsaniz ev dagilmaz. Ortalik toplama isi olmayinca da ev temizligi cabuk biter. Her aksam yatmadan once ortaligi toplayip yatarsaniz ev hep duzenli olur. Saclari da yatak odaninda degil banyoda tararsaniz ve eve girince sacinizi toplarsaniz ortalik kil yumagi olmaz. Tokalari kutusuna, makyaj malzemelerini kutuya koyarsaniz ev daha derli toplu olur, ortalikta ne kadar sus esyasi varsa o kadar toz alma derdi olur. Ihtiyaciniz olmayan, kullanmadiviniz esyalari evde tutmanin da bir mantigi yok. Eger kullanmadiginiz esya varsa ihtiyaci olan birine verebilirsiniz. Bu arada temizlik yapmadikca insan tembellesir.

Valla bugün temizlikten canım çıktı. 1+1 ev ama boya falan yapmıştık. Derzlerde iğrençti, salonun tüm fayansını ve derzlerini porçözle temizledim, fırça ve diş fırçası ile tek tek aralarını fırçaladım. Sonra da bilmem kaç kez bol su ile duruladım. Banyoyu da çamaşır suyuyla baştan aşağıya neredeyse yıkadım tabii. Canım çıktı resmen

1+1 in rutin temizliği kolay olur aslında. Toplu tuttuğun sürece temizlik baya kolay iş. Bir de sürekli temiz olsun diye didinme, arada kirlenecek pek tabii. :)

Ben şöyle yapıyorum mesela gözüme batan bir dağınıklık bi bozukluk varsa amaan haftasonu büyük temizlik yaparım o sıra temizlerim demiyorum hemen müdahale ediyorum. Annem ise tam tersidir gördüğü kirli dağınık şeyleri bekletir nasılolsa temizlik yapıcam 2 gün sonra vs diye, o yüzden evini toplu tertipli cok nadir görürüm ve temizlikte cok yoruluruz ama ben kücük müdahalelerle daha az yorulurum büyük temizlikte ve daha az zamanımı alır

Bu bir sorun mu?
Bence türk kadınları hayatının 1/3'ünü temizlikke geçiriyor. Duşa kabin lastiklerinin arasını pamuklu çubukla temizleyenleri duydum mesela. Ne gerek var?
Ben d sevmem temizlik, asla bitmeyen angarya bir iş gibi. Çok göze batmayacak şekilde olması yeterli diye düşünüyorum.

Mümkün değil çamaşır ,bulaşık tamam da,her yer saç zemin beyaz olunca daha bi belli oluyor ,,,sinir oluyorum ıslak mendil olmasa napayım diye düşünüyorum bazen çoğu toz alma işini onla yaparım,...dağınıklık görünce cırlamam var onu hiç hesaba katmıyorum...

Ev 1+1 diye niye yardimci cagirmayasiniz parasiyla degil mi? Kadin gelip ayy 1+1 temizlemem diyecek degil ya.
Evli misiniz bilmiyorum ama evliyseniz buyuk temizlige eşinizle girişin 2 kisi olunca caniniz sıkılmaz hem cabuk biter. Bizim evimizde kucuk 2+1 ama bir odasi minnacik birşey orasi ütü odasi, kullanilmiyor yani. Eşimle yapiyoruz buyuk temizligi ama tek yapsaydim gayet yardimci alirdim utanacak ne var ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…