- 29 Aralık 2014
- 1.004
- 963
- 158
- Konu Sahibi dikenlertaci
-
Aynen canim abartılı yapılıyorsa mutlaka yardım alınmalı. Ben geçtim o sayıları şu an normal şekilde herşey bir tek kap kaşık yeniden yıkama kaldı onun içinde biraz daha yardim almam gerekli sonra bitti gitti.Evet temizim ama titiz olmak istemiyorum çünkü bu çok tehlikeli yerlere gidiyor labirent gibi gittikçe kayboluyorsun korkunç bir şey. Ama herşeyin bir sebebi varmış eğer bu durumda olan kişiler sonradan olduysa benim gibi mutlaka yardim alsınlar yaşamış oldukları bir olayın sonuçu olabilir! Önemseyelim lütfen kendimizi ...Temizlik bir terapi yöntemi olabilir ama titizlik kesinlikle bir semptomdur.
Obsesyon tehlikeli bir durum almadan ne güzel ki farketmişsiniz, umarım bugünleri gülerek anacağınız şekilde hatırlarsınız.
Ben ciddi anlamda üzülüyorum titizlik takıntılı insanlara.
Elbette eller düzenli yemek öncesi sonrası, iş yapmadan önce, wc sonrası, eve girişte falan yıkanır ama bu sayı 10 bilemedim 15 i geçmez ki.
Günlük duş, ağız ve vücut bakımı, saydığımız gibi 10 15 el yıkama, temiz kıyafetler ev, dışarı ve yatak olarak ayrılan bitti gitti:)
Ben de dirsekle ayakla falan kapıyı açmayı peçete ile musluğu kapatmayı tercih ederim sonuçta tuvaletten çıkınca insanlar oraya dokunuyorBen oralarada dokunamam asla peceteyle tutarim budami anormal acaba
Sizin gerçekleriniz neler ki :)Eyvahhh
Konu fena yorumlar daha da fena
Ben şuraya gerçeklerimi yazsam yemin ediyorum bırak linçi tır gibi geçersiniz üstümden
O yüzden usulca konudan çıkıyorum
Çizikleri bantlar mısınız yazacaktım yanlış olmuş mesela benim elim sudan soğuktan çok çatlıyor ben de hepsini yara bandı ile bantlıyorum mikrop kapmasın diye sonuçta kalabalık yerlere biniyoruz metro vs gibi ama o kadar fazla bant oluyor ki elimde bazen artık ufak çatlaklarda bantlamayacağım galibaBu dediklerinin hepsi bende var. Ufak çizik derken elin çizilmesi mi? Öyle ise onda da yıkarım doğal olarak. Çok sık yıkıyorum ama çok şikayetçi değilim bundan.
Farkı ne titiz ve temizliğinHiçbirini yapmam.
Ben titiz değil, temiz bir insanım belirteyim.
Ben de okb olduğumu düşünüyorum altında da suçluluk duygusu yattığını düşünüyorum küçüklükten beri böyle itham edildim çünkü mükemmeliyetçi bir annem varÖyle canım haklısın ama insanin elinde olmuyor bazen yemek yaparken kaplari tekrar yikiyorum bide bu cikti ya toz olduysa diye .Yaşadığım bir tramva dan sonra böyle oldu terapi goruyorum zaten çoğu şeyi düzeltmiş durumdayim şükür.Eskiye bakarak çok çok iyiyim .Konu sahibi de psikoloğa gidebilir altta yatan çok etken olduğunu düşünüyorum çünkü.
Mesela şeyi merak ediyorum dışarıda biri kurabiye ikram etti paketten onu almadan önce siliyor musunuz sonuçta bir tane atıcaksınız ağzınıza garip oluyor silinceTemizlik bir terapi yöntemi olabilir ama titizlik kesinlikle bir semptomdur.
Obsesyon tehlikeli bir durum almadan ne güzel ki farketmişsiniz, umarım bugünleri gülerek anacağınız şekilde hatırlarsınız.
Ben ciddi anlamda üzülüyorum titizlik takıntılı insanlara.
Elbette eller düzenli yemek öncesi sonrası, iş yapmadan önce, wc sonrası, eve girişte falan yıkanır ama bu sayı 10 bilemedim 15 i geçmez ki.
Günlük duş, ağız ve vücut bakımı, saydığımız gibi 10 15 el yıkama, temiz kıyafetler ev, dışarı ve yatak olarak ayrılan bitti gitti:)
Aynen o.k.b oluyor bu hastalıkBen de okb olduğumu düşünüyorum altında da suçluluk duygusu yattığını düşünüyorum küçüklükten beri böyle itham edildim çünkü mükemmeliyetçi bir annem var
Bunu yaptım en kötü ihtimalleri düşündüm öyle olursa Nolur böyle olursa Nolur diye iyi geldi ama bazen hadi bir kere yıkayayım ya da hadi dokunmayayım ne kaybederim diyorum sanırım kendi yaptığım bir hata yüzünden hasta olmaktan korkuyorum böylece ilerliyorFarkı ne titiz ve temizliğin
Bir de sizce dediklerimi yapmama gerek yok mu bir de ellerimi ufak çatlaklar olduğunda dahi bantlıyorum mikrop kapmasın diye sizce bu da mı abart
Bana göre takınti hastaliķ olma korkusu gelişebilir sonrasinda eskiden vardı bende bende sonra isin icinden cikamaz hale gelmistim psikojik yardim aldim..Üzerine gitmelisin tekrarladigin davranislarin.mesela psikologun örnegini sayarsak mikrop kaparsan ne olur...
hasta olursun
hasta olursan doktora gidersin ...
doktor ilaç verir.
tabi bu bir örnek bu sekilde sorular sorup merkeze iniyorsun
En başinda ilac kullandigini soylenemen gerekirdi bence ilacin yetersiz ve yanlis ilac secimi olabilir doktorunla konusman gerekir sikayetlerini vs.Hepinize çok teşekkür ederim ama bazılarınız çok normal tuvalete girerken mutlaka yıkanmalı derken bazılarınız anormal demiş ben bu ayrımı yapamıyorum ve bir yeriniz çizildikten sonra yıkamaktan kastım orayı silip temizlemek sonra yara bandı yapıştırmak ben açık kalmasın diye elimdeki soğuktan sudan olan çatlakları hemen bantlıyorum kalabalık yerlere biniyoruz bir yerlere değiyorus diye açık söyliyim en çok kanla bulaşan hastalıklardan korkuyorum ve bence benimki okb ya da okbye gidiyor ve altında suçluluk duygusu var sanırım bundan sonra aldığım önlemlerin çoğunu almayacağım böylece belki yavaş yavaş saplantılı düşüncelerim de gider bunla yıllarca yaşayan insanlar varmış ama ben bir süredir bile hayatımın aşırıı kısıtlandığını düşünüyorum sürekli kaygılı halindeyim deneyeceğim kendime karşı koymayı daha önceden psikiyatriste hastalık hastalığı anksiyete için gitmiştim Prozac verdi onu kullanıyorum cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim
sacede ilaç tedqvisi ise yaramamişti bende ek olarak 1 yil terapi aldim drun terapi önermedimi sanaBunu yaptım en kötü ihtimalleri düşündüm öyle olursa Nolur böyle olursa Nolur diye iyi geldi ama bazen hadi bir kere yıkayayım ya da hadi dokunmayayım ne kaybederim diyorum sanırım kendi yaptığım bir hata yüzünden hasta olmaktan korkuyorum böylece ilerliyor
Önermedi devletteydi zaten özele gidecek durumum yoksacede ilaç tedqvisi ise yaramamişti bende ek olarak 1 yil terapi aldim drun terapi önermedimi sana
Ama bebeginiz o havayi soluyor size cok net şunu soyliyim ki çok kötülük yapıyorsunuz hem bebege hem kendinize evi silerken o camasir suyunu soluyorsunuz sürekli ve bu asla temizlik değilEvet sonucta yerleri banyo tuvaleti siliyorum. Onun eşyalarını değil
Bende devlete gidiyordum devlettede psikologlar var.Önermedi devletteydi zaten özele gidecek durumum yok
Hastane söylenebiliyor mu buradan size psikoloğunuzun önerileri neydi yoksa psikoterapi mi yaptıBende devlete gidiyordum devlettede psikologlar var.
Evet psikoterapi aliyordum..Burdan yazmakla olmaz cunku kişiye özel sorunlarina göre ödevler verip karsilikli doktor hasta konusarak oluyor...Hastane söylenebiliyor mu buradan size psikoloğunuzun önerileri neydi yoksa psikoterapi mi yaptı
Çizikleri bantlar mısınız yazacaktım yanlış olmuş mesela benim elim sudan soğuktan çok çatlıyor ben de hepsini yara bandı ile bantlıyorum mikrop kapmasın diye sonuçta kalabalık yerlere biniyoruz metro vs gibi ama o kadar fazla bant oluyor ki elimde bazen artık ufak çatlaklarda bantlamayacağım galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?