- 25 Eylül 2015
- 2.904
- 8.159
- 158
- Konu Sahibi dikenlertaci
-
Birkaç şey sormak istiyorum ben mi anormalim
Tuvalete gitmeden önce elinizi yıkar mısınız
Eve gelince dışarıda kullandığınız telefon kulaklık vs siler misiniz
Dışarıda giydiğiniz kıyafete ya da çevrenizdeki insanın dışarıda kullanıp silemediği telefon vs dokununca elinizi yıkar mısınız
En ufak çiziklerinizde elinizi yıkar mısınız
Metrodan inip okul ile varınca elinizi yıkar mısınız
Kirli sepete dokununca elinizi yıkar mısınız
Pet değiştirmeden önce elinizi yıkar mısınız
Sizce bunlar anormal mi birkaç sorum daha var sürekli elime mikrop geldiğini düşünüyorum nasıl yenicem bunu aklıma geldiği halde yıkamasam geçer mi bu yukarıda yazdıklarımın hangileri Nepal sizce
Hiç anormal değil. Bence normal olması gereken bi hassasiyet.Birkaç şey sormak istiyorum ben mi anormalim
Dışarıda giydiğiniz kıyafete ya da çevrenizdeki insanın dışarıda kullanıp silemediği telefon vs dokununca elinizi yıkar mısınız
Sizce bunlar anormal mi birkaç sorum daha var sürekli elime mikrop geldiğini düşünüyorum nasıl yenicem bunu aklıma geldiği halde yıkamasam geçer mi bu yukarıda yazdıklarımın hangileri Nepal sizce
evetPeki bir şey soracağım ben evin içindeysem yani elim temizse bile diyelim ki iç çamaşırları çekmeceye koyucam mutlaka tıksırmak elimi bu anorm
Peki bir şey soracağım ben evin içindeysem yani elim temizse bile diyelim ki iç çamaşırları çekmeceye koyucam mutlaka elimi yıkarım bu anormal mi
Kokusu bebekleri olumsuz etkiliyor.Evet sonucta yerleri banyo tuvaleti siliyorum. Onun eşyalarını değil
Ben elimi durmadan yukarım. Egzamam oldu mis gibi :)Birkaç şey sormak istiyorum ben mi anormalim
Yine de arada çatladığı oluyor vazelin hem sürülmüyor anca yatmadan önce elimi yıkadıktan sonra normalde kremliyorum ama bir iş yaparken 2dkda yıkamam gerekirse çatlıyor o çatlayan yerleri bantlıyor musunuz sizBenim de ellerim çatlardı vazelin kullanıyorum. Yüzüm de normalde hemen kurur yüzüme de sürüyorum vazelin. Vazelin sürmezsem çatlar.
Bilmiyorum sonuçtw özel bölgeye giriyoruz kapı kulplarına ışıklara pis ellerle dokunduğumuz da oluyor evde de olsam güvenemiyorum sonuçta evde tek ben yaşamıyorum mesela normalde ışıkları söndürürüm ama diyelim ki yemek yicem o zaman banyo tuvalet ışıklarını dirseğimle kapatıyorum
Bunlar normalde mesela dışarıdan gelen bir şeye dokununca yıkıyor musunuzHiç anormal değil. Bence normal olması gereken bi hassasiyet.Bende Eve girince ilk işim elimi yıkamak. Tuvaletten çıkınca elimi yıkar, banyoya gider tekrar bidaha yıkarım.Dışardan giyip eve geldiğim kıyafetleri silkelemeden asla dolaba asmam. Avmlerde, evim hariç herhangi bi yerin tuvaletine gittiğimde, klozetin oturma yerine kağıt peçeler sermeden aslaaaaaa oturmam. Kağıt peçete veya tuvalet kağıdı yoksa, eve gelinceye kadar tuvetimi tutarım.
Bu liste uzar gider. Hepimizin hassasiyeti başka başkadır ben abartı görmedim
Bende de var çoğu ya özellikle dışarıda nesnelere dokununca mikrop bulaşmış olabilir mi düşüncesi ve dışarıdan gelen nesneleri silme yıkama takıntısı of ama ben değiştirmek istiyorum eskiden böyle değildim rahat biriydim ben şimdi her şeyi ince ayrıntısına kadar düşünüyorum o şuraya değdi sonra şuraya değdi ben elimi oraya sürmeyeyim en iyisii gibi ve bu düşüncelerimin beni çok kısıtladığını düşünüyorum arkadaşlarımda yok onlar çok rahat çünkü ben de istesem de bazen elimi yıkamıcam biraz kendimle savaşıcam bunu yapmak zorundayım sanırım böyle olmuyor çünkü bir dur demem lazımTEMİZLİK HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?
-Kişi sürekli ellerini yıkar (evet yıkarım)
-Evi temizler, (evet)
-Eve gelen bir misafirin ardından kullandığı her şeyi temizleyebilir. (Kapı kolu, düğme vs. silerim. Havluları yıkarım tuvalete, banyoya girdiyse mutlaka ozonlarım)
-Zamanın çoğunu temizlik yaparak harcar.(yok elim hızlı)
-Kirli olduğunu düşündüğü her nesneyi yıkar ve temizlemeden kullanamaz.(kesinlikle zaten pis bir şey nasıl kullanılır ki)
TEMİZLİK HASTALIĞI OLAN KİŞİLER DE GÖRÜLEN TAKINTILAR
-Dokunduğum her nesne ve cisimden mikrop bulaşmış olabilir mi? (Dışarıda böyle evim temiz)
-Banyo ihtiyacını karşılarken acaba tam anlamıyla temizlenmiş olabildim mi?(kafam kaşınıyorsa sinir olurum)
-Girilen cinsel ilişki sonrasında acaba hastalık çeşitlerinden biri bulaşmış olabilir mi?(hayır eşime güvenirim)
-Evi temizlerken aynanın üstünde toz kalmış. Komple tekrar temizlik yapmalı mıyım?(kıl varsa evet)
-Simetri ve düzen takıntısı(fazlasıyla)
-Eskiyen eşyaların atılmaması ve biriktirilmesi(biraz)
Bende bunların hepsi var ama değişmek istediğimi sanmıyorum ondan normalsiniz
Yemekte telefona dokunuyor musunuz elinizdeki ufak çizik ve çatlakları yara bandı ile kapatıyor musunuzCogunu bende yapiyorum. Kiyafetleri her zaman ,hemen degistirmiyorum. Bunu her zaman yapinca bende takinti oluşuyor. Ve disaridan gelen misafir uzerini degistiremedigi icin rahatsiz olmaya basliyorum.
Koltuklarimda ortu var arada yikiyorum. Dis kiyafetle yataga vs oturulmuyor zaten .
Telimide arada silerim arada silmem.
Ama yemek oncesi vs muhakkak elimi yikarim.
Bende de var çoğu ya özellikle dışarıda nesnelere dokununca mikrop bulaşmış olabilir mi düşüncesi ve dışarıdan gelen nesneleri silme yıkama takıntısı of ama ben değiştirmek istiyorum eskiden böyle değildim rahat biriydim ben şimdi her şeyi ince ayrıntısına kadar düşünüyorum o şuraya değdi sonra şuraya değdi ben elimi oraya sürmeyeyim en iyisii gibi ve bu düşüncelerimin beni çok kısıtladığını düşünüyorum arkadaşlarımda yok onlar çok rahat çünkü ben de istesem de bazen elimi yıkamıcam biraz kendimle savaşıcam bunu yapmak zorundayım sanırım böyle olmuyor çünkü bir dur demem lazım
Tuvalete gitmeden neden yikamiyorum, cunku benim kendime ozel sisem var hortumlu.. elimi oncesinde yikamam gereken bi durum yok. Cikinca tabiiki yikarim. Telefonumu silmem eve gelince.. cunku zaten ya cantamda ya elimde olur disardada..disardan gelince kiyafetler sepete.. ev kiyafeti daima ayridir tabii.. kirli sepetine durup dururken neden dokunayimkk:)) kirlileri ayikliyosam anca oyle.. o zamanda yikarsin tabii elini.. ortalama kac kez el yikiyorum bilmem ama bu beni yoruyor.. cunku surekli yika kurula krem sur.. rutin bu.Birkaç şey sormak istiyorum ben mi anormalim
Hayir yarabandiyla kapatmiyorum . Ekmek vs kullanmiyorsam telimi alirim elime .Yemekte telefona dokunuyor musunuz elinizdeki ufak çizik ve çatlakları yara bandı ile kapatıyor musunuz
Dışarıdan eve gelen bişiyi silmeden yıkamadan eve almam ki.Ellerim yıkamadan dolayı sık sık kuruyor nemlendirici dayanmıyor.Bunlar normalde mesela dışarıdan gelen bir şeye dokununca yıkıyor musunuz
Telefon vs siliyor musunuz
Ufak çizikleri yara bandı ile hemen kapatıyor musunuz
Tuvalete girmeden önce veya evse olsanız dahi iç çamaşıra dokunmadan önce yıkıyor musunuz benim gibi sizin dedikleriniz çok normal
Yaralar mikrop kapmasın diye bantlıyorumTuvalete gitmeden neden yikamiyorum, cunku benim kendime ozel sisem var hortumlu.. elimi oncesinde yikamam gereken bi durum yok. Cikinca tabiiki yikarim. Telefonumu silmem eve gelince.. cunku zaten ya cantamda ya elimde olur disardada..disardan gelince kiyafetler sepete.. ev kiyafeti daima ayridir tabii.. kirli sepetine durup dururken neden dokunayimkk:)) kirlileri ayikliyosam anca oyle.. o zamanda yikarsin tabii elini.. ortalama kac kez el yikiyorum bilmem ama bu beni yoruyor.. cunku surekli yika kurula krem sur.. rutin bu.
Cizikleri neden yara bandiyla kapatalim? Amac?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?