Temizlikle kafayı bozmak üzereyim..Akıl ve tecrübelerinize ihtiyacım var:(

Bu ciddi bi konu aslında.bizim komşumuz da böyle olmuştu bi ara sonra tedavi gördü iyileşti psikoloğa görünmen gerek canımm :1rolleyes:

canım haklısın biraz abartı olmuş ama bende çok titizimdir..bazen abartıyoruz böyle...
gerçi haftada 3 kere süpürmek ve hergün vileda yapmak yine normal...ama sürekli kendine yapacak iş arıyorsan ve aşırı yoruluyorsan ki öyleymiş bu anormal bir durum...
bende ilk evlendigim neredeyse 2 yıl çok fenaydım...annem kızardı hergün vileda mı olur diye...
birde çok şeyler atlattım,benim moralim bozuk olunca psikolojik olarak rahat olmayınca kendimi temizlige veriyorum çogunlukla...takma kafana canım...azar azar bırakmaya çalış bazılarını...süpürge normal ama yerleri mesela 3 günde 1 silmeye çalış...tozları gün aşırı al...çogumuz böyleyiz sıkma canını sen.

Son düzenleme:
merhaba özge...bende eskiden böyle takıntıları olan biri olaraktan sana bi kaç tavsiye vermek istedim bende küçükken etrafımı diil ama kendimi temizleme hastasıydım yemeklerden sonra abartısı 10 defa ellerimi köpürterek yıkardım,lavaboya girip cıktıktan sonra ise bu rakam 30 olurdu ve banyo yaparken 4 kez sabunlanırdım saçlarımı ise 10 defa şampuanlardım saçlarım o nedenle bozuldular yapısı herneyse işte bu şekilde davranıyordum 9-10 yaşında falandım sanırım sonra ailem sürekli uyarıyordu psikolog önerıyolardı gitmiyordum benım şöyle tuhaf bi huyum var eger bişeyin yanlış oldugunu kendime anlatabilirsem vazgecebılıyorum o huyumdan ve artık yavas yavas yaptıgım seylerle kendime zarar verdigimi anladım ve ailem surekli bana bunu anlattı evet kucuktum bazı seylerı idrak edemiycek kadar ama ellerimin saçlarımın o halini gördukten sonra yavas yavas kendimi tutmaya basladım bi şekilde sabunu benden uzaklaştııyolardı şampuanım sınırlıydı falan komik gelebilir ama böyle böyle atlattım şimdi ellerimi iki defa saçlarımıda 1-2 defa şampuanlıyorum cok şükür:)ama senınki ileri boyutta olabilir yada benim yaşım küçük oldugu için ailemin uyarılarıyla cok cabuk atlatmış olabilirim sana kesinlikle psikologa gitmeni öneririm inan onlar kesin bi cözüm bulurlar ve sende bu durumdan kurtulmuş olursun...

canım ben senden daha beterim sanırım.
haftada 3 ü bırak hergün bazen akşamları bile açıyorum süpürge ( yerleri viledayla almak bana çok temizlenmiş gibi gelmedigi için ellerimle hergün siliyorum toz alıyorum heryeri eşim bazen bugünde yapma tertemiz heryer hiçmi üşenmiyosun boşver diyo yat dinlen dio ama nerdeeeee.seni çook iyi anlıyorum cnm. ne yapmalıyızz inşallahh gecer normal bi temizlik hayatımız olur :))

valla bende sadece bi benim diodum kizlar. demek varmis benim kafadan olankaydirigubbakcemile3. inanirmisiniz gecenin 2 sinde 3 ünde süpürge actigimi bilirim...

Bir derdin, bir problemin oldugu zaman bunu konusarak veya yazark kesinlikle kendinden cikarman lazim.

Cikarmadigin taktirde, ruhsal olarak kendini cok dolu hissedersin, bude stesse ve baska me$kuliyetler aramana sebeb olabilir.

Bu temizlik bagimliligin daha kotu bir hal almadan once, bir piskologa gidip, tedavi olman lazim bence. Üstesinden gelirsin kesinlikle, yeterki sen iste yerimseniben

daha uygun bir cozum uretemedim canim

ALLAH yardimcin olsun, sevgilerimle a.s.

hamıle olmadan once regl olmadan 1-2 gun once bendede oluyodu bu temızlık hastalıgı . sımdı pek yok malum hamılelık olsa bıle vucudum ızın vermez :ecrin_bebek:

Ben yaşadıklarınızı abartılı bulmadım sorun bu sizi rahatsız ediyorsa sorundur..
Ben haftanın hergünü evi süpürürüm ve bana hiçde anormal gelmez çünkü evdeyim başka bir işim yok temizlikde güzel birşey canım bunda ne varki bak 3 gün vilada yapma heryer yapış yapış olur.. Bende de titizlik var özellikle kokularla alakalı evim misler gibi kokmazsa rahatsız olurum.. Ben çalışırken çok zorlanıyordum temizlik yapmakda hatta bazen yetişemiyordum ve aklım kalıyordu:tomato:

kızlar gece gözü odanın dışında uyumayan,biri kalkıp tuvalete girse hemen gidip temizleyen,
temizlediği yerden birinin gölgesi dahi geçse kirlendiğini düşünüp temizleyen kadınlar var.ailesi tahammül edemeyip doktora götürüyor.bunları okuyoruz internetten.hepsi moral bozukluğu ve olumsuzluklardan oluyor. temizlik olması gereken bişey bizim yaptığımız normal.abartırsak duralımda bu kadıncağızlara dönüşmeyelim.

bi an evvel hemen baska seylere odaklan ben de senin gibiydim üstüne üstlük o dönemde bir iştede calışııyordum
işten gelip hergün evi makinayla alıp tozları alıp mutfağı ve banyoyu wc yi sürekli çamasır suyuyla siliyodum kendime hiç zaman ayırmıyordum hem çalışıyordum hem evde hergün temizlik yapıyodum delirdim sandım birgün ve hemen baska seylere odaklandım ve kendimi çok fena frenledim bide bende detaycılıkta var hersey yerli yerinde olacak örtümü kaymıs yollukmu 1 cm yana kaymıs hemen kalkar düzeltirdim
ama zamanla astım kendimi frenledim o orda egride dursa kalkmadım yerimden ilkz amanlar çok direndim ama simdi iyiyim büyük temnzizliği haftada bi yapıyorum ama böyle ddaha iyi neydim o öle sıyırdıydım resmen
hatta bekarken bizim bi komsumuz vardı kadın temzilik hastasıydı ölümüne yakın hep hayaller görüyodu gece yarısı elinde el süpürgesi balkonu yıkardı bi gece uyandım görünmeyen seylerlke konusuyodu sonrada öldü kadın hatta dedim ben o kadına temizlik yaa yapa ölecen diye dedğim gibide çıktı bi baktım zamnala bende öle oluyodum ama cok sükür cabuk farkına vardım

Bende aynı senin gibiyim işin kötü yanı çalışıyorum ve ev pisse hiçbirşeye konsantre olamıyorum.Ama ben ve çevrem alıştı bu duruma.Bazen daha çok kafama takıyorum bazen daha rahatım.Nedenine dikkat etmedim ama inan temiz olmak pis olmaktan iyidir.Etrafta yeterince tembel ve pis bayan var.-tatlicadiarzu- Akşama kadar evi temizlemeyen yada öylesine temizleyen, eşi gelmeden uyduruk bir yemek yapan (bazıları onuda yapmıyor) akşama kadar tv seyredip komşularla dedikodu yapmaktan iyidir yaşadıkların.Onada şükür.vereliniortak

bu simdi bir hastalık mı???:1shok:
Ama ben haftada üç gün temizlk yaparım genelde...ve bu hep dip bucak olur halılar kalkar koltuklar çeklir vs vs...sadece ayda iki kez cam silerim...evet takıntılarım vardır ama bu bir hastalık mı onu bilmiyorum...ama kendimede öleyimdir günde kaç kere elimi yıkarım bisi olmasa bile eğer dısardaysam ıslak mendille filan silerim bunu gibi takıntılarım vardır...
bende de bi düsünce oldu simdi...

bu hastalık bende de var.. malesef ve bu huyumdan nefret edıyorum..hatta kendı evımı aşıp mılletın evınede yapmaya kalkıyorum..bır gun bır arkadasımın annesının evınde bulasık yıkamıstım..tabıkı bu cok normal..ama ben işi abartıp..ocagın arkasındakı fayansı cıfleyıp sonrada yerı gırgırlayıp sılmıstım..ya sabır..sankı kendı evımı yapıyorum..acaba kadın benım hakkımda ne dusundu..ben olsam kızarım..bırının kendılıgınden boyle evımı temızlemesıne....

canım bu dediğin sorunun abartılmışı ben de de vardı günde iki kere evi süpürüp yerleri de viledaya kanaat etmeyip elimde siliyordum iki büklüm. üç kere balkon yıkayıp haftada bir cam siliyordum da ev hala pis geliyordu bana bütün günümü temizlik yaparak geçiriyordum.

annemgil de bu hastalık diyordu. benim de bebeğim yoktu boşluktan yapıyormuştum meğer şimdi bi bebeğim var nerde günde iki kere ev süpürmek haftada bir süpürsem o da iyi diyorum 3 aydır camlarım silinecek duruyor . pis mi oldum ne

en iyi terapi bebek

Yanlış anlama ama haftada 3 kez süpürge normal ben her gün alıyorum birikmesini engelliyor .Vileda da normal geldi. Eğer ki elinden çamaşır suyu düşmüyor ve ellerini devamlı yıkıyorsan sorun vardır.

maalesefki tipik bir opsesyon sunuz sanırım aynı durumdayken çok zor atlattım bunu eşimle sadece ve sadece bu yüzden kavga ederdik baktım olcak gibi değil psikolojik yardım aldım gerçekten tedavisi kolay aşılmasıda kolay üzülme cnm bu kadar

Obsesif Kompulsif Bozukluk belirtilerine benziyor sorununuz. Psikiyatriste gidebilirsiniz.

bende tam aksi var ben de mi hastayım yoksa...:roflol:

canım hiç temizlik yapmak istemiyo...

ama pasaklı da değilim...

babaannem hastasıydı annem hala öyle...bi arkadaşım da aynı...sanırım onlar bana kötü örnek oldu...:tomato:

benim halam aynı tarif ettiğiniz cinsten...

tabiri caizse gece gündüz temilik yapıyor...

kirli olmasa bile, dagınık olmasa bile, kimse eve girmese bile...

tek derdi temizlik vakalarından...

bu durumun bir caresi oldugunu düşünmüyorum...

yapısal yada kişisel bir durum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…