- 25 Haziran 2021
- 474
- 327
- 23
- 29
Folik asit canim buHahaha ya şimdi baktım da pco olanlara vermiş doktor hep gerçi bende doktorlar pco oladabilir olmayadabilir net değil demişti en son gittiğim yok demişti onlarda bilmiyor kafam karıştı şuan folik asit mi bu yoksa normal hap mı
Kuzum canını sıkma bana dediğin gibi herşey nasip önümüzdeki ay İnşallahEvet kızlar kan sonucumu aldım .negatif7 adet gebelik testi pozitifken hemde ve kanda 2.30 du bata 1hafta vardı .idrarda protein cıkmıs .böbrekler işlevini yapmıyo demekmiş .vücudumda böyle bi karmasa varkende hamile sanmıs kendını benıde umutlandırmıs neyse hayırlısı acilen dahiliyeye git sakın bekleme tedavı olmam gerek dedi saglık ocagındaki doktor
Teşekkür ederim, ben de yumurtlama olarak görmedim ama akıntı başladı.Devam et canım daha var
Hayır kuzum zaten istesemde bu gittiğim profesör çektirmezdi. Ki ben istemiyorum zaten suanda hsg. Daha önce hsg cekilen bi arkadasım var tavsiye etmiyor ilk 1 yıl dolmadan. Bide baska arkadasımın kız kardeşi hsg cekilmis kız meğersem o ara 2 aylık hamileymis. Doktor demis senın rahminde bir şey unutmuşlar. Meğersem bebekmis yani anlamamıslar bile. Bilmiyorum bence 1 sene olmadan cekilmemesi lazım.Jannam sen hsg çektirdin mi kuzum
O zaman bu folik asit değil canım doğru mu anladımEvet bende pko yoktu doktora gittim çocuk için. ben ankilozan spondilit hastasıyım 2 yıldır hap alıyorum dedim nolur nolmaz bi de doktor baksın sende kist mist yok şuan infertilite tanısı koyamam şu hapı al dedi pembe olanı alma maviyi al dedi o daha guvvetli dedibi ton test yaptır dedi bende hiçbirini yaptırmadım hapı aldım hap ise yararsa diye 2 ay kullandım devlet ödemiyor 97 ₺ civarı bsiey . Söyle diyeyim diğer hastalığımdan dolayi doktor döngün bozulur dedi ama benim akıllı dongum 28 gun yerine 32 günde olmaya başladı yani bozulmadı ama arası açıldı onu düzeltti.28 e geri çekti Şuan alacagim amma coh pahali
Yanlış anlamışım rahim çalışma falan deyince kafam karıştıFolik asit canim bu
Bu folik asit. Ben rantudil diye başka hap almıştım bana döngünü etkiler diyen romatloji doktoruydu .O zaman bu folik asit değil canım doğru mu anladım
Bende o testten yaptım 2 ay önce kocaman pozitif çıktı ondan sonra heyecanla gittim kan verdim meğer negatif miş. Kan verdiniz mi o yüzden merak ettimCanm hatırlamıyorum ki, paketini attım eczaneden aldim o heyecanla ismine bakmadım açıkçası ,ama söyledigin olabilie
Bana bi tane demişti ama bu sitede iki kere kullananlarda varmış bu ek takviye gıda bilmem biseyler diye geçiyor hap olarak geçmiyor zatenYanlış anlamışım rahim çalışma falan deyince kafam karıştıondan mı alsam acaba ya yan etki yapar mı bide günde kaç kere kullanıyorsun
Sen doktorunu mu değiştirdin canım?Hayır kuzum zaten istesemde bu gittiğim profesör çektirmezdi. Ki ben istemiyorum zaten suanda hsg. Daha önce hsg cekilen bi arkadasım var tavsiye etmiyor ilk 1 yıl dolmadan. Bide baska arkadasımın kız kardeşi hsg cekilmis kız meğersem o ara 2 aylık hamileymis. Doktor demis senın rahminde bir şey unutmuşlar. Meğersem bebekmis yani anlamamıslar bile. Bilmiyorum bence 1 sene olmadan cekilmemesi lazım.
Hmm bitkisel bi ilaç o zamanBana bi tane demişti ama bu sitede iki kere kullananlarda varmış bu ek takviye gıda bilmem biseyler diye geçiyor hap olarak geçmiyor zaten
Nasıl yani 2 aylık bebeği gormemislermiHayır kuzum zaten istesemde bu gittiğim profesör çektirmezdi. Ki ben istemiyorum zaten suanda hsg. Daha önce hsg cekilen bi arkadasım var tavsiye etmiyor ilk 1 yıl dolmadan. Bide baska arkadasımın kız kardeşi hsg cekilmis kız meğersem o ara 2 aylık hamileymis. Doktor demis senın rahminde bir şey unutmuşlar. Meğersem bebekmis yani anlamamıslar bile. Bilmiyorum bence 1 sene olmadan cekilmemesi lazım.
Hangi test bilmiyorum ama örneğim ben miratec erken gebelik denemiştim, beta 1,25 silik çıktı ki bu çok normal oluyor ama gebelik yoktu tabi. Biz hemen umutlanıyoruz ama aslında silik vb yanıltıcı oluyorBende o testten yaptım 2 ay önce kocaman pozitif çıktı ondan sonra heyecanla gittim kan verdim meğer negatif miş. Kan verdiniz mi o yüzden merak ettim
Bir kere baska doktora göründğm canımSen doktorunu mu değiştirdin canım?
Folbiol içerisindeki miktar 5 mg, gebelikte ihtiyaç duyulan folik asit 400 mikrogram. Yani arada 12 kat fazlalık var ve bebeğe zararlı olabiliyor. Eğer folik asit eksikliğiniz varsa, folbiol mantıklı ama folik asit eksikliğiniz yok gebelik için içiyorsanız 400-500 mikrogram civarı içerenleri almanız daha iyi olabilir.Kızlar ben 1 kutu kutu folbiol kullandım. 1 tane kaldı yarın bitiyor. Tekrar aynısını mı alayım yoksa değiştireyim mi var mı önerdiğiniz folik asit? Sağlık ocağı da folidoce önerdi. Bazısı gebelik öncesi ağır oluyormuş dikkatli alın diyorlar ne yapayım sizce?
Evett baska bir sey sanmısNasıl yani 2 aylık bebeği gormemislermi
Kuzu içinde zaten zinko b12 selenyum falan fıstık varmış ektra zararlı değil yani almışken bundan al bariHahaha ya şimdi baktım da pco olanlara vermiş doktor hep gerçi bende doktorlar pco oladabilir olmayadabilir net değil demişti en son gittiğim yok demişti onlarda bilmiyor kafam karıştı şuan folik asit mi bu yoksa normal hap mı
Yok ben eksiklik için değil canım gebelik öncesi için içiyorum ama eczane en uygunu o olur diye vermişti bana bilseydim almazdım. Folidoce daha mantıklı o zaman. İnofolic kombi öneren arkadaş oldu şimdi gebeliğe de hazırlıyormuş onu da alabilirim ikisi arasında kaldım kafam karıştı şuanFolbiol içerisindeki miktar 5 mg, gebelikte ihtiyaç duyulan folik asit 400 mikrogram. Yani arada 12 kat fazlalık var ve bebeğe zararlı olabiliyor. Eğer folik asit eksikliğiniz varsa, folbiol mantıklı ama folik asit eksikliğiniz yok gebelik için içiyorsanız 400-500 mikrogram civarı içerenleri almanız daha iyi olabilir.
Sen napacaksın alacak mısın bundan canımKuzu içinde zaten zinko b12 selenyum falan fıstık varmış ektra zararlı değil yani almışken bundan al bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?