Gebeliğe Hazırlık Temmuz 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kuzum canını sıkma bana dediğin gibi herşey nasip önümüzdeki ay İnşallah Herşeyin başı sağlık ve sağlıklı evlat

Jannam sen hsg çektirdin mi kuzum
Hayır kuzum zaten istesemde bu gittiğim profesör çektirmezdi. Ki ben istemiyorum zaten suanda hsg. Daha önce hsg cekilen bi arkadasım var tavsiye etmiyor ilk 1 yıl dolmadan. Bide baska arkadasımın kız kardeşi hsg cekilmis kız meğersem o ara 2 aylık hamileymis. Doktor demis senın rahminde bir şey unutmuşlar. Meğersem bebekmis yani anlamamıslar bile. Bilmiyorum bence 1 sene olmadan cekilmemesi lazım.

O zaman bu folik asit değil canım doğru mu anladım

Canm hatırlamıyorum ki, paketini attım eczaneden aldim o heyecanla ismine bakmadım açıkçası ,ama söyledigin olabilie
Bende o testten yaptım 2 ay önce kocaman pozitif çıktı ondan sonra heyecanla gittim kan verdim meğer negatif miş. Kan verdiniz mi o yüzden merak ettim

Yanlış anlamışım rahim çalışma falan deyince kafam karıştı ondan mı alsam acaba ya yan etki yapar mı bide günde kaç kere kullanıyorsun
Bana bi tane demişti ama bu sitede iki kere kullananlarda varmış bu ek takviye gıda bilmem biseyler diye geçiyor hap olarak geçmiyor zaten

Sen doktorunu mu değiştirdin canım?

Nasıl yani 2 aylık bebeği gormemislermi

Bende o testten yaptım 2 ay önce kocaman pozitif çıktı ondan sonra heyecanla gittim kan verdim meğer negatif miş. Kan verdiniz mi o yüzden merak ettim
Hangi test bilmiyorum ama örneğim ben miratec erken gebelik denemiştim, beta 1,25 silik çıktı ki bu çok normal oluyor ama gebelik yoktu tabi. Biz hemen umutlanıyoruz ama aslında silik vb yanıltıcı oluyor

Ben romatizma olunca doktor rantudil verdi ama uzun süre kullanacaksın döngün değişir dedi bende dedim tamam doktor bey . Sin zamanlarda bebek isteyince uzun süreli hapta kullanınca doktora bi gideyim dedim doktor da bana muayeneden sinra kist yok sende şu hapı al rahmi gebeliğe hazırlar dedi mavi kutulu inofolic combiyi gösterdi pembeyi alma maviyi al diye söyledi ek olarak dedim siz yazmadınız hayırdır doktor hanım? Bu ek gıda olarak geçer folik asit takviyesi dedi bi de şu kan testjni yaptır adetinin bilmem kaçıncı günü gel dedi . Ben kapıdan çıkınca sadece hapı aldım. Test mest yaptirmadim . Ama benim arası açılan donhumu geri 28 güne çekti bir ay da bile bence ise yarayan birsey 2 ay kullandım bu ay da alacağım ama bakalım ne xaman. Bu arada ben soğan kürü de denedim bu ay iki kere yumurtlama oldu bende ovu testinde birinci yumurtlamadan 9 gü geçti 2. Yumurtlamadan hesaplardan 11 inde adet olacağım sanırım. Gecikmesinin üç sebebi var şimdilik ya soğan kürü ya bebis ya da ikinci yumurtlama

Folbiol içerisindeki miktar 5 mg, gebelikte ihtiyaç duyulan folik asit 400 mikrogram. Yani arada 12 kat fazlalık var ve bebeğe zararlı olabiliyor. Eğer folik asit eksikliğiniz varsa, folbiol mantıklı ama folik asit eksikliğiniz yok gebelik için içiyorsanız 400-500 mikrogram civarı içerenleri almanız daha iyi olabilir.

Kuzu içinde zaten zinko b12 selenyum falan fıstık varmış ektra zararlı değil yani almışken bundan al bari

Yok ben eksiklik için değil canım gebelik öncesi için içiyorum ama eczane en uygunu o olur diye vermişti bana bilseydim almazdım. Folidoce daha mantıklı o zaman. İnofolic kombi öneren arkadaş oldu şimdi gebeliğe de hazırlıyormuş onu da alabilirim ikisi arasında kaldım kafam karıştı şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…