- 12 Mart 2024
- 217
- 116
- 23
- 39
- Konu Sahibi 44Malatya44
-
İlk transferim 5. Gün 3ab tekSenin ilk transferin kaçıncı gun emriyosuydu canım
Bende %100 örtüştüğünü düşünmüyorum zaten, ama yumurtalıkların ilaca yanıt vermemesi de olağan. Aslında 1. tüp bebek tedavisi de sanırım doktorun da bazı şeyleri gördüğü anladığı bir süreç oluyor. Ki bu arada ben TB tedavisine başlamadan önce tüm doktorlar istisnasız “ bir sürü” yumurta görüyordu. Amh sınırda çıkınca doktorum yüksek doz başlayalım dedi. Ama yine beklediğimiz gibi olmadı, bilmiyorum bakalım perşembe günü toplama olacak, daha sonra embriyo olma süreci kalitesi vs bir sürü parametre var. Taze transfer karar verdi. Sürecin akışına bıraktım şuan kendimi, bi an önce uğraşmadan kavuşalım hepimiz umuyorum kiTeknik bilgi olarak evet. Amh rezervi gösterir deniliyor. Ama pratikte tamda öyle değil sanki. Eğer rezervi gösteriyorsa düşük olanda az sayıda yumurta, yüksek olanda çok sayıda yumurta olması gerekmez mi? Uç noktalarda evet, kişi de amh 6-7 ise örneğin 40 yumurta çıkması ve amh 0.03 dolaylarında 1-2 yumurtasi gözlemleniyorsa 1.70 de iki yumurta görülmesi kitabı bilgiye uymuyor. Demek istediğim yumurta sayısı ile amh arasında doğrusal bir baglanti yok demektir bu. Ben buradan çıkarıyorum ki tek parametre amh değil, amh i baz alıp ona göre hormon dozajı uygulamak doğru değil.. bütünsel tıp denilen bir şey var tam olarak da burada devreye giren ama bunu çoğu doktor görmezden geliyor. O nedenle canınızı sıkmayın. Çok daha düşük rezervle gebe kalanlar var.
Aynen haklısınız. Yumurta büyütürken bir iki gün daha bekleyelim belki istenilen büyüklüğe ulaşır demişti bir doktorum. Haklı da çıktı. Bazen ilaçlara cevap vermezken kendiliğinden de büyüyor. Size denilen cümleyi bana da dediler. Kimi doktor yüksek doz çalışıyor. Ben de şuan max. Doz ilerliyorum. İki farklı iğne ve letu kullanıyorum. Aynı saat içinde almamı söyledi hemşire. Gün içinde de takviyelerle iletiyorum. Yarın kontrolüm olacak. Umarım sizin kaliteli yumurtalarimiz toplanır. Benim çok fazla bir beklentim yok. Elimden geleni yapıyorum sadece. İlk tedavim olacak. Doktor da çok fazla aklıma yatmadı. Baska bir alternatifimde bulunmuyor yaşadığım şehirde. Rabbim hayırlı bir vesile kılarak nasip etsin bu tedavide evlat sahibi olmayı. Rabbimden dilerim size de nasip etsin. İsteyen tüm anne adaylarının kucağı boş kalmasınBende %100 örtüştüğünü düşünmüyorum zaten, ama yumurtalıkların ilaca yanıt vermemesi de olağan. Aslında 1. tüp bebek tedavisi de sanırım doktorun da bazı şeyleri gördüğü anladığı bir süreç oluyor. Ki bu arada ben TB tedavisine başlamadan önce tüm doktorlar istisnasız “ bir sürü” yumurta görüyordu. Amh sınırda çıkınca doktorum yüksek doz başlayalım dedi. Ama yine beklediğimiz gibi olmadı, bilmiyorum bakalım perşembe günü toplama olacak, daha sonra embriyo olma süreci kalitesi vs bir sürü parametre var. Taze transfer karar verdi. Sürecin akışına bıraktım şuan kendimi, bi an önce uğraşmadan kavuşalım hepimiz umuyorum kiSiz ne durumdasınız şuan?
Üzülme canım geç olsun ama güç olmasın vardır elbet Rabbimin bı bildiği canını sıkma gecikiyorsa güzelleşiyordurBenim transferim ertelendi kızlar. 6.5 mm den 6 ya düşmüş rahim kalınlığı. Birdahaki ay doğal siklusu bakacak doktor. Çok üzgünüm.
Umarım bu ay transferi olan arkadaşlarımın hepinizin bebişleri sağlıkla tutunur.
İnşallah kaliteli yumurtalar toplanır cuma günü mübarek gündür benimde yumurtam cuma günü toplanmıştır herşey gönlünce olsun inşallah Allah kolaylıkls nasip etsin evladını sanaBugün son kontrolüm vardı 7 tane folikülüm vardı ilk kontrolde şimdi 10 tane gördü doktorum. Rahim iyi durumda. Ama östrojen 794 çıktı bi tık düşük gibi sanki 10 folikül için ama normal dediler. Cuma günü yumurta toplamam yapılacak hayırlısı..
Üzülme canım geç olsun ama güç olmasın vardır elbet Rabbimin bı bildiği canını sıkma gecikiyorsa güzelleşiyordur
Benim de ilk tedavim. Açıkçası benim de çok bir beklentim yok. Yarın opu dan sonra cuma günü netleşecek her şey. Umarım az ama öz kaliteli yumurtalarımız olmuşturAynen haklısınız. Yumurta büyütürken bir iki gün daha bekleyelim belki istenilen büyüklüğe ulaşır demişti bir doktorum. Haklı da çıktı. Bazen ilaçlara cevap vermezken kendiliğinden de büyüyor. Size denilen cümleyi bana da dediler. Kimi doktor yüksek doz çalışıyor. Ben de şuan max. Doz ilerliyorum. İki farklı iğne ve letu kullanıyorum. Aynı saat içinde almamı söyledi hemşire. Gün içinde de takviyelerle iletiyorum. Yarın kontrolüm olacak. Umarım sizin kaliteli yumurtalarimiz toplanır. Benim çok fazla bir beklentim yok. Elimden geleni yapıyorum sadece. İlk tedavim olacak. Doktor da çok fazla aklıma yatmadı. Baska bir alternatifimde bulunmuyor yaşadığım şehirde. Rabbim hayırlı bir vesile kılarak nasip etsin bu tedavide evlat sahibi olmayı. Rabbimden dilerim size de nasip etsin. İsteyen tüm anne adaylarının kucağı boş kalmasın
Kontrolden çıktım. Kan istediler hem hormon bakilacakmis hem de HPV fln. 4-5 tane folukul gördü. 9, 10 11 o civarlarda. Hiç bilgi vermeyi sevmiyor doktor. Zorla ağzından bilgi aliyoruz. Stress yapma, akışına bırak, çok soru sorma işime çok karışma mantığında. Takviye olarak sadece folik asit kullan gerisini boşver dedi. Açıkçası ben pek dinlemeyecegim. Ne çıkacaksa bahtima artık. Cuma tekrar çağırdı. Duruma bakacakmis. Belki pazartesi de çağırırım dedi. Küçük geldi herhalde gözüne. :) siz de yazın mutlaka opu sürecini ve son durumunuzu. Rabbim size de tüm isteyen anne adaylarına da sağlıklı embriyolar versin..Benim de ilk tedavim. Açıkçası benim de çok bir beklentim yok. Yarın opu dan sonra cuma günü netleşecek her şey. Umarım az ama öz kaliteli yumurtalarımız olmuşturkontrolden sonra haber verin mutlaka
İnanmak başarmanın yarısıdır ne kadar olumlu olursak bu süreçte herşey o şekilde olumlu ilerler ve bebislere kavuşuruz BİİZNİLLAHAmin inşallah öyle düşünüp içimi rahatlatmaya çalışıyorum. Rabbim kolaylaştırsın süreçlerimizii
Ayy çok duacıyım sımsıkı tutsun inşallah bnm de cumartesiKızlar dua edin çokça
yarın test günüm çok heyecanlıyım ama hic heyecanlı değil gibiyim çok karmaşık duygulardayim duanıza talibim
Merhaba, son durumunuz nasıl? Opu süreci nasıl geçti? Ağrı sızı oldu mu?Aslında amh rezervi gösteriyor. Bizimki alt normal olarak kabul ediliyor. Benimde bu zamana kadar hiç bir doktor istememişti gayet fazla görünüyordu hep. Aslında hala rezervimiz var ama işte ilaçlara yanıt olmayabiliyor. Ay ay değişir dedi hemşiremde. Ben bu ay ilaçlara yanıt olmadığını düşünüyorum eğer amh testim hatalı değilse.
İnşallah canım ikimiz de birer gün arayla mutlu haberi alırız BİİZNİLLAH ne hissediyorsun peki senin belirti falan var miAyy çok duacıyım sımsıkı tutsun inşallah bnm de cumartesi
Heyecanlıyım öyle zaman geçmiyor gibi onun dışında iyiyim inşallah sağlıklıca tutunur bebişlerimizİnşallah canım ikimiz de birer gün arayla mutlu haberi alırız BİİZNİLLAH ne hissediyorsun peki senin belirti falan var mi
Ben çok sakinim niye bilmiyorum ilk tüp bebek denemem ama daha önce aşılama olmuştum onlarda hiç yerimde duramıyordum bütün belirtilerin fazlasıyla vardı ama şimdi hiç birisi yok denecek kadar az ama onun dışında böyle farklı bı rahatlık var üstümde tarif edemiyorum mesela hiç test yapmadım evde bilmiyorum ya değişik hissediyorumHeyecanlıyım öyle zaman geçmiyor gibi onun dışında iyiyim inşallah sağlıklıca tutunur bebişlerimiz
Kız senin yarın test günün mü bnm transfer günümBen çok sakinim niye bilmiyorum ilk tüp bebek denemem ama daha önce aşılama olmuştum onlarda hiç yerimde duramıyorum bütün belirtilerin fazlasıyla vardı ama şimdi hiç birisini yok denecek kadar az ama onun dışında böyle farklı bı rahatlık var üstümde tarif edemiyorum mesela hiç test yapmadım evde bilmiyorum ya değişik hissediyorum
Ben çok sakinim niye bilmiyorum ilk tüp bebek denemem ama daha önce aşılama olmuştum onlarda hiç yerimde duramıyordum bütün belirtilerin fazlasıyla vardı ama şimdi hiç birisi yok denecek kadar az ama onun dışında böyle farklı bı rahatlık var üstümde tarif edemiyorum mesela hiç test yapmadım evde bilmiyorum ya değişik hissediyorum
Haydaa bn niye yanlış okuduysamBen çok sakinim niye bilmiyorum ilk tüp bebek denemem ama daha önce aşılama olmuştum onlarda hiç yerimde duramıyordum bütün belirtilerin fazlasıyla vardı ama şimdi hiç birisi yok denecek kadar az ama onun dışında böyle farklı bı rahatlık var üstümde tarif edemiyorum mesela hiç test yapmadım evde bilmiyorum ya değişik hissediyorum
EvetKız senin yarın test günün mü bnm transfer günüm
Haydaa bn niye yanlış okuduysaminşallah güzel haberlerini bekliyoruz
Yok canım dondurulmuş bi tane embriyom vardıOlur olur sorun değil sen taze transfer mi olacaksin canım
Hadi inşallah hayırla sağlıkla gelsin güzel haberlerEvetbenim test günüm bir cuma günü yumurta toplanmıştı yine cuma günü test verecem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?