Temzilikçi cinneti

Valla en azından herkesin dolaştığı bir yerde "temizlikçi beyinsiz biri gibi" demiyoruz. Sinirlenip hakaret etsem de ya kendi kendime ya yakın arkadaşımla oluyor, internete yaymıyorum. Ağzınızın bozukluğunu meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz bence

Neyi meşrulaştırmaya çalışıyorum hanım efendi. Kimin ağzı bozuk kime diyorsunuz

8 senedir aynı kişiyle devam ediyorum.
Madem öncekiler soruyordu yatağın altını ne yapalım diye onlarla devam etseydiniz neden arayış içindesiniz sürekli anlamadım?.
Zırt pırt değiştirilmez ki eve girip çıkan insan en nihayetinde güvenmek gerek. Ben evde bırakıp çıkarım çoğu zaman,o bilir nereyi nasıl temizleyeceğini. Ha kötü günleri oluyor,birşeyleri kırıp döktüğü de oluyor , L koltuğumu da çekerken ikiye ayırdı kadın birleşim yerlerinden o derece ama yinede sizin gibi hakaret etmedim. Iyi niyetinden şüphem olmadığı için,kasıtlı da yapmadığını bildiğim için sorun etmedim.
Size tavsiyem düzgün birini bulup hangi işleri beklediğinizi söyleyip,onunla devam edin.
Her meslekte var baştan savma iş yapan,ben saatimi doldururum paramı alırım kafasında insanlar bunu kimse inkar edemez ama hakarete varan söylemlere gerek yok. Uyarırsınız güzelce,yapmıyorsa bir daha çalışmazsınız olur biter.

Yarida kesip parasini verip yollasaydiniz keske.
Boyle oluyo duzgun isini yapani bulana kadar napalim cok gecmsti bizimde basimizdan

Bazi arkadaslar "duyar kasiyorlar burada" diye soylenmisler.
Bense insanlara mesleklerinden dolayi farkli davranis bicimleri gelistirilmis oldugunu dusunuyorum.
Ornegin bir doktor, bir ogretmen icin bu sekilde bir konu acilmis olsa.. herkes hemen savunmaya ,meslektas olanlar karsi tarafa saydirmaya baslardi. Konu,meslegi yardimci eleman(temizlik personeli) oldugunda bu sekilde konusmanin olagan oldugundan bahseden insanlar var.
Şekilcilikten başka birşey degil bu.
Evet, işini iyi yapmamis olabilir. Sinirlenmiş de olabilirsin. Saydirmak, sovmek, karsi tarafi rencide edici davranislar icine girmenin anlami yok. Sanki herkes işini mukemmel yapiyor ya da mukemmel yapana,yapmaya çalisana hakkini veriyor. Aksine isveren daha çok somuruyor. Herkes donup kendine bakmayi denesin. Biraz objektif olun artik ya.

Kesinlikle katılıyorum. İnsanlar kendileri den altta gördükleri kişileri istediği gibi doluyor diline. Mesleğini söylerken bile temizlikçi diyorlar ya da kadın aldım diyorlar. Şekilcilikten başka bir şey değil bu.

Kesinlikle, Insanlari bu sekilde siniflandiriyorlar. Sırf patron diye sinir ataklarini,hakaretlerini yansitmak kimsenin hakki degil.

Evimize yardımcı alabilmek için para,para kazanmamız için iş gerekiyor. Öyle ya da böyle o parayı da verdiğimiz bir emek karşılığında kazanıyoruz. Ev hanımıysak da evimizde çalışıyoruz,eşimiz çalışıyor,birilerine hizmet veriyor.Bize ya da eşimize biri böyle davransa ne hissederiz acaba?. Nasıl davranırsak öyle davranılmayı hakediyoruz diye düşünüyorum. Bazen insan haketmediği bir davranışla da karşılaşıyor elbette.Bence işverenin iş veriyorum diye karşısındaki insana istediği gibi davranmaya hakkı yok. Çalışanın da vicdan sahibi olup işimi layığıyla yaptım diye başını yastığa rahat koyması gerekiyor.
Her şeyin "edep" sınırları içinde gerçekleşmesi gerekiyor. Çok mu sakin bir insanım? Hayatın akışında herkes bir şeylere sinirlenir. Tepki verirken illa çirkin kelimeler kullanılması gerekmiyor diye düşünüyorum ve elimden geldiğince öyle davranıyorum. Allah şaşırtmasın. Bu bahsettiğiniz gibi tamamen şekilcilik..

Kesinlikle, Insanlari bu sekilde siniflandiriyorlar. Sırf patron diye sinir ataklarini,hakaretlerini yansitmak kimsenin hakki degil.
Yaa dimi bu tip insanlar benimde çevremde var hep laf söylüyorlar bende hep kavga ediyorum ve çok üzülüyorum. Beğenmiyorsa çalıştırmasın madem kırsın bir tarafını kendisi temizlesin. Dediğin gibi hiçkimse öğretmene mühendise doktora bunu yapmıyor. Mesela ben öğretmenim mesleğimi duyunca bana astronot gibi davranıyorlar ama evlere temizliğe gidiyorum desem burun kıvırırlar

+1000
samimiyetsizlik işte burda.İnsan vasfını ikinci plana atip kişinin statüsüne göre yorumlar değişiyor .

Konuda sekilcilik yok ama gereksiz bir alınganlık var. İşini iyi yapmayan insan her zaman eleştirilir, eleştirilmeli. İş yeri müdürü de eleştirilir, temizlikçi de eleştirilir. Kendinden altta görmekle alakası yok.

Ayrıca niye temizlikçi dememeliyiz?Temizlikçi demek ayıp mı ya da temizlikçi olmak ayıp mı? Hayır değil. Türkçesi bu.

Kesinlikle katılıyorum. Evet herkes emekle ediniyor bir şeyleri en bu yüzden herkes işini doğru ve hakkıyla yapacak ki bir insan gelip işini güzel yapmadı diye taa buralara konu açıyorsa ben o kişide sorun ararım hele birde beyinsiz diyor ya. Ne zaman parasını böyle başkalarının düzeninde yapmaya çalışan insanlar için konu açılsa üzülüyorum sanki hayatta herkes her şeyi çok güzel yapıyor da bir onlar yapmıyor. İnsanların adına temizlik diyorlar birde evet herkes hakkıyla yapmalı dediğin çoookk doğru ama hakkı hakedene hakla yapılır bir şeyler.

Ortadoğu kültüründe bu böyledir parası olan temizlikçi tutar hiç rast gelmedim yurtdışında evini temizletene bizde vardır çünkü zengin yoksul ayrımı var ondan
Yurtdışında adamlar kendi işini kendi yapar ama bakın Arap zenginlere hepsinin evinde hizmetçisi var
Ha diyeceksiniz ki yaşlı yapamaz ona çözüm var yaşlılara bakım evine oralara gönderirler zenginin bakım evi biraz lüxtür

Bu tam bir şekilcilik eğer hanım efendi doktorun işini beğenmeseydi beyinsiz şöyle dedim böyle dedim cevap verdi birde demezdi. Şuna katılıyorum hakkıyla yapmalı herkes işini doktorda, öğretmende yardımcıda fakat hakkıyla yapmayınca hakaret edilmesi gerekmez taaaa gelmiş konu açmış birde burada. Ayrıca evet temizlikçi Türkçe bir sözcük ama insanlara bu sözcük bir meslek ismi gibi yapıştırılınca hoş gözükmüyor yardımcı denmesi tercihim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…