- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
- Konu Sahibi _cankizim_
-
oynatma deyince mideniz bulanıyor da 3 yaşındaki bebeğe bu gözle bakan ergenlere mideniz bulanmıyor.. çok ilginç..
Haber : 8 çocuk 2 bebeğe tecavüz edip katletti haberi
cok dikkatli olmaliyiz dunya masum bir dunya degil. cocuklar masum degil. bu haberdekiler hep serbest birakildi, bence cocuk da olsa her hatanin cezasi verilmeli.
erkek kuzenlerle bıle aynı yerde kalamıycaksa kız çocukları ozaman başlarından hiç ayrılmayalım gerçekten işin içinden çıkılmaz böyle hepimizin erkek kuzenı vardı hangımızınkı yaşımız ne olursa olsun böyle sapıkça davrandı dünya aldı başını gidiyor bu olayın çözumu kız kuzenlerle erkek kuzenlerı ayırmak değil çocuktan terbıyeyı eksık etmemek ne yapıyor arkadaşları nasıl evde öğrendıklerını arkadaşlarının yanında unutuyormu bunu takıp etmek eltınız oğluyla daha çok ılgılenmeli bence bu durumda yapılacak tek şey bu sizde çok demogojiye gırmeden oğlanı yalnız yakaladığınızda sızın kızınızla kardeş kadar yakın olduklarını vurgulayın çocuğa düşmanca bakarsanız daha buyuk tehlike olur sız herşeyın farkında olduğunuzu hıssettırın ama bunun bır hata olduğunu kabul ettiğinizi gösterin
Psikologlar öz kardeşleri bile biri kız diğeri erkek ise ergenlik zamanlarında odalarını ayırın, aynı yatakta yatırmayın diyorlarsa, bence de kuzen bile olsa, ergenlik çağındaki çocuklarda kontrollü olmak gerekiyor...
Yukarıda eklenen haber gerçek bir haber ve çok rahatsız edici olduğu için bültenlerde pek fazla yer almadı. 13-14 yaşında bir çocuğa kim kondurmak ister ki böyle bir durumu...
Çocuk istismarı almış başını gitmiş, ensest almış başını gitmiş, ebeveynler olarak kontrollü olmak zorundayız. Hem kendi çocuklarımıza karşı hem başka çocuklara karşı...
Bizim zamanımızda olmuyordu demeyin, çocukluğunda kuzeninin yada ailesinden birinin tacizine uğramış ama kendine bile itiraf edememiş yetişkinliğinde bunun travmasını yaşayan insanlar hiç de az değil...
Kadın niye çocugunun yüzünü yıkayıp duruyo anlamadım biri yazsın nolur
bu konu cok hassas oldugu icin yakıstıramıyo insan ama biz sanslı olanlarız düsünün ki dayısı amcası enistesi abisi en acısı babası ya baba düsünebiliyo musunuz?? aklı cıkıyo insanın ama bunlar var malesef ortalarda geziniyolar selam veriyoruz belki evimize giriyolar kücücük cocuklara bu gözle bakabilen ruh hastaları var malesef ve alınlarında yazmıyor bu yüzden bize düsen dikkatli olmak herkese karsı kız evlat erkek evlat fark etmez !!! dikkatli ve uyanık olmalıyız okuyup bilgilenmeliyiz kulaklarımızı tıkıyarak yasayamayız...!!!!
Gerçekten saçmaladiniz. Ergenlerin elbette kendi odalari olmasi daha iyi cünkü o yaslarda kendine özel bir oda piskolojilerine daha iyi geliyor cünkü bazen insan kendi basinada kalmak istiyor. Bu cinsel istismar ile hiç alakasi yok (vallahi tekrar migdem bulandi).
Size inanirsak o zaman çoçuklarimizi okula yollamiyalim, parkada götürmiyelim, çoçuklar öyle yalniz kendi odalarinda oynasinlar.
Bak elbette ebeveyn olarak dikkatli olmak gerekir fakat çoçuklarimizida sikmamak gerekir. Insan iyi kötü çoçuklar nasil oldugunu biliyor. Mesla benim akrabinin çoçugu çok fazla yaramaz hatta agresif diyebiliriz, ilerde çoçugumu onun ile yalniz birakmam fakat mesale hepimiz ayni odadaysak beraber oyniyabilirler.
Yani demek istedigim, herseyden korkarak çoçuk büyütülmez. Gazetelerde okudugunuz seylerde o çoçuklarin nasil yetistirilidigini bilmiyorsunuz mesela. Gerçe gazeteleri okursak sokaga çikmamak gerekir neredeyse.
:))))Kadın niye çocugunun yüzünü yıkayıp duruyo anlamadım biri yazsın nolur
Onu ben mecaz sandım. Hani savunuyo anlamında kullandı o deyimi sandım. Ama bilemedim çok tuhaf geldi :)))
Burda taciz falan yok abartıp konu sahibini de kızıştırmayın(
bunu bende çok düşündüm :) ya mecazi anlamda yani çocuğa yüz veriyor onu gitme oraya demedimmi sana diye yüzüne vuruyor olabilir yada çocuk ağladığı için dayak sonrası suyla yıkıyorKadın niye çocugunun yüzünü yıkayıp duruyo anlamadım biri yazsın nolur
:))))
eger yanli$ anlaamdiysam buradaki bahsedilen yuzu yikama , çocugu savunma anlaminda:)) , bizdede sirtina alma denir mesela :)
konu ciddi biliyiorum ama yuz yikama benimde dikkatimi çekdi, ikinci kez sorulunca gulmeden vede cevap veremeden duramadim, konu shaibesi kusura abkma sende
Kadın niye çocugunun yüzünü yıkayıp duruyo anlamadım biri yazsın nolur
Dinimizde bile eger imkaniniz varsa 7 yasindan sonra ayri cinsiyetteki cocuklarinizi ayni odada yatirmayin odalarini ayirin....Gerçekten saçmaladiniz. Ergenlerin elbette kendi odalari olmasi daha iyi cünkü o yaslarda kendine özel bir oda piskolojilerine daha iyi geliyor cünkü bazen insan kendi basinada kalmak istiyor. Bu cinsel istismar ile hiç alakasi yok (vallahi tekrar migdem bulandi).
Size inanirsak o zaman çoçuklarimizi okula yollamiyalim, parkada götürmiyelim, çoçuklar öyle yalniz kendi odalarinda oynasinlar.
Bak elbette ebeveyn olarak dikkatli olmak gerekir fakat çoçuklarimizida sikmamak gerekir. Insan iyi kötü çoçuklar nasil oldugunu biliyor. Mesla benim akrabinin çoçugu çok fazla yaramaz hatta agresif diyebiliriz, ilerde çoçugumu onun ile yalniz birakmam fakat mesale hepimiz ayni odadaysak beraber oyniyabilirler.
Yani demek istedigim, herseyden korkarak çoçuk büyütülmez. Gazetelerde okudugunuz seylerde o çoçuklarin nasil yetistirilidigini bilmiyorsunuz mesela. Gerçe gazeteleri okursak sokaga çikmamak gerekir neredeyse.
bunu bende çok düşündüm :) ya mecazi anlamda yani çocuğa yüz veriyor onu gitme oraya demedimmi sana diye yüzüne vuruyor olabilir yada çocuk ağladığı için dayak sonrası suyla yıkıyorne kurgu amaa
canim guldurdun beniecrinin annesi:) ablamı desem arkadaşımmı bilemedim yaşadığınza çok üzüldüm sanki sen dövdürmüşsün gibi oldu elti hanımın işgüzarlığı bence... ayrıca 3 yaşındaki bebişin özellikle onlarla oynadığını düşünmuyorum çocuk bu odalarda zapetmek zor olur...ama bencede diikatli olmakta fayda var bundan sonra iyi gözlemlemek lazım zaten uzun bir süre elti oğlunla mesafe koyar aranıza en hayırlısı neyse o olsun ...üzülme canım senin suçun yok
Dinimizde bile eger imkaniniz varsa 7 yasindan sonra ayri cinsiyetteki cocuklarinizi ayni odada yatirmayin odalarini ayirin....
imkanlar dahilinde....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?