!!!!terbiyesiz!!!!!

oynatma deyince mideniz bulanıyor da 3 yaşındaki bebeğe bu gözle bakan ergenlere mideniz bulanmıyor.. çok ilginç..

Ben yazimda çoçugun söyledikleri çok yanlis oldugunu vurgaladim. Ayrica anladigim kadariyla çoçuk kendisini kuzeniyle beraber görmüyordu, sadece ilerde baska erkekler kuzeniyle beraber olacagini söylemis (ki tabi halen çirkin laflar)

Bu benim gözümde demekki o oglanin aklinda cinsellik oldugunu fakat bir sekilde disa vuramadigindan dolayi böyle (ne kadar çirkinde olsa) birsey söyledi. Ondan dolayi yazimda da diyorumki bu tür konulari (yani cinsellk) anne/babalar çoçuklar ile konusmali gerekiyor.

Mesela kücük cocuklara (2-3 yaslarina) ilk basta korunmayi ögretmeli, hani pip tarafini hiç kimse ellemek yok felan söylemelerle ve ergenlik çaginda çoçuk cinsellik üzerine bir sorusu varsa bu cevaplanmasi lazim. Cinsellik toplumda bu kadar tabu oldugundan dolay böyle olaylar oluyor, erkekler bekareti kandan ibaret sanip, kadinlar ise vajinusmus oluyor.

Haber : 8 çocuk 2 bebeğe tecavüz edip katletti haberi

cok dikkatli olmaliyiz dunya masum bir dunya degil. cocuklar masum degil. bu haberdekiler hep serbest birakildi, bence cocuk da olsa her hatanin cezasi verilmeli.

Bu hikayedeki çocuklar yatılı il bölge okullarında okuyan çocuklar. Buralarda kimlerin eğitim aldığından haberiniz var mı bilmiyorum.. Kim bilir neler gördü bu çocuklar hayatta. Bizim gibi sıcak yuvalarında anne babayla büyümüyorlar. Kim bilir annelerini başka adamla mı gördüler, babalarını kız kardeşlerine tecavüz ederken mi gördüler, yoksa tacize mi uğradılar... allah esirgesin ya. Böyle masum değil falan demeyin yine de. Bu haberdeki çocukları da konu sahibinn yeğenleriyle karşılaştırmayalım. O yeğenler densizlik etmiş ergenliğin verdiği bilgisizlikle. Konu sahibini de korkutmayın..

valla o yaştaki çocuklar pekte masum olmuyo
ben de çocukken arkadaşlarım tarafından oyun sırasında bikaç kez tacize maruz kaldım
dokunma şeklinde tabi

biz de sitede oturuyoduk çok güvenlikli bi yerdi akşamları 20-30 çocuk çıkıp saklambaç vs oyunlar oynardık
bi kaç kere başıma gelince ben de şok olmuştum ama önemsemedim çocuk olduğumuz için
o yüzden takip etmek gerekiyo çocukları

Akraba evliliğinin gerçekleştiği bir ülkede, kuzeniyle evlilik yapmış birçok kadının bulundugu bu sitede, kuzen kardeştir mantıgı işlemez canım. pipisi olan her canlıdan kızını koru mantıgı işler.. evet iğrenc örnekler var, dünyada predofoli diye birşey var ensest diye bir kavram var ama tüm bunlar her pipisi olana potansiyel sapık muamelesi yapmamızı mı gerektirir? o yüzden genelleme yapmayalım lütfen özellikle kuzenler üzerinden..

Gerçekten saçmaladiniz. Ergenlerin elbette kendi odalari olmasi daha iyi cünkü o yaslarda kendine özel bir oda piskolojilerine daha iyi geliyor cünkü bazen insan kendi basinada kalmak istiyor. Bu cinsel istismar ile hiç alakasi yok (vallahi tekrar migdem bulandi).

Size inanirsak o zaman çoçuklarimizi okula yollamiyalim, parkada götürmiyelim, çoçuklar öyle yalniz kendi odalarinda oynasinlar.

Bak elbette ebeveyn olarak dikkatli olmak gerekir fakat çoçuklarimizida sikmamak gerekir. Insan iyi kötü çoçuklar nasil oldugunu biliyor. Mesla benim akrabinin çoçugu çok fazla yaramaz hatta agresif diyebiliriz, ilerde çoçugumu onun ile yalniz birakmam fakat mesale hepimiz ayni odadaysak beraber oyniyabilirler.

Yani demek istedigim, herseyden korkarak çoçuk büyütülmez. Gazetelerde okudugunuz seylerde o çoçuklarin nasil yetistirilidigini bilmiyorsunuz mesela. Gerçe gazeteleri okursak sokaga çikmamak gerekir neredeyse.

bu konu cok hassas oldugu icin yakıstıramıyo insan ama biz sanslı olanlarız düsünün ki dayısı amcası enistesi abisi en acısı babası ya baba düsünebiliyo musunuz?? aklı cıkıyo insanın ama bunlar var malesef ortalarda geziniyolar selam veriyoruz belki evimize giriyolar kücücük cocuklara bu gözle bakabilen ruh hastaları var malesef ve alınlarında yazmıyor bu yüzden bize düsen dikkatli olmak herkese karsı kız evlat erkek evlat fark etmez !!! dikkatli ve uyanık olmalıyız okuyup bilgilenmeliyiz kulaklarımızı tıkıyarak yasayamayız...!!!!

Kadın niye çocugunun yüzünü yıkayıp duruyo anlamadım biri yazsın nolur

Onu ben mecaz sandım. Hani savunuyo anlamında kullandı o deyimi sandım. Ama bilemedim çok tuhaf geldi :)))

Burda taciz falan yok abartıp konu sahibini de kızıştırmayın (

Henüz evli bile değilim ama yorum yapmadan gecemedim. Ergen diye yaptığı sey kabul edilemez gayet aklı erecek neyin ne oldugunu bilecek yasta cocuktur yapar diyip gecistirilemez. Biz de kuzenlerimizle oynardık iki tane cok sevdigim abim vardır simdi 20li yaslardalar cok kucuklukten beri birlikte vakit gecirirdik oyun oynardık ama sanmıyorumki bi gun olsun akıllarından boyle bisey gecsin. Insan kuzenlerine bile guvenemycekse kime guvenicek en yakınlarn boyle dusunurse dısardaki insanların aklndan kim bilir neler geciyodur kadınlar kızlar hakkında...

Saçmaladığımı sanmıyorum. Kontrollü olmaktan bahsediyorum. Çocuklarınızı alıp fanus içine koyun demedim. Siz bu anlamı nasıl çıkardınız anlamıyorum. Siz çocuğunuzu agresif çocuklarla bir araya getirirken kontrollü oluyorsanız bende ergenlik çağındaki çocuklarda kontrollü olmak gerektiğini düşünüyorum. Ergenlik çağındaki çocukları potansiyel sapık olarak görmüyorum. Bu düşüncelerimi de uydurmuyorum öğrendiklerime dayanarak konuşuyorum.

Son düzenleme:
Kadın niye çocugunun yüzünü yıkayıp duruyo anlamadım biri yazsın nolur
:))))

eger yanli$ anlaamdiysam buradaki bahsedilen yuzu yikama , çocugu savunma anlaminda:)) , bizdede sirtina alma denir mesela :)

konu ciddi biliyiorum ama yuz yikama benimde dikkatimi çekdi, ikinci kez sorulunca gulmeden vede cevap veremeden duramadim, konu shaibesi kusura abkma sende

Onu ben mecaz sandım. Hani savunuyo anlamında kullandı o deyimi sandım. Ama bilemedim çok tuhaf geldi :)))

Burda taciz falan yok abartıp konu sahibini de kızıştırmayın (

ben konuyla alakalı bir sey yazmadım bebek tecavüzü üzerine yazdım ayrıca konununda tedbir gerektirdigini düsünüyorum ..

ecrinin annesi:) ablamı desem arkadaşımmı bilemedim yaşadığınza çok üzüldüm sanki sen dövdürmüşsün gibi oldu elti hanımın işgüzarlığı bence... ayrıca 3 yaşındaki bebişin özellikle onlarla oynadığını düşünmuyorum çocuk bu odalarda zapetmek zor olur...ama bencede diikatli olmakta fayda var bundan sonra iyi gözlemlemek lazım zaten uzun bir süre elti oğlunla mesafe koyar aranıza en hayırlısı neyse o olsun ...üzülme canım senin suçun yok

evet maralcim dogru anlamissin
bu arada fotosentez erkadasin dalga gecmek icin sordugunu sandim

Bizim orda yuzunu yikamak demek arkalanmak demek
tabii her yorenin kendine has konusmasi var.

Bir hisimla geldim yazdim.hic dusunemedim anlayamayacaginizi

hata üstüne hatalarla kaynıyor, evet öfke ile doğru karar vermek zordur; ama; ilkokul çağı cocuğun beyni çalışmalarda ve oyunlarda iken , 14 yaşlarındaki çocuk (biz buna ortaöğretim çağıda diyoruz, ) beyni cinsellikte, merakta uygulamada olur.. bu demek değil yaptıgı normal, tabiki yaptığı terbiyesızlık, ama istesede istemesede hatta dışa vurmasa bile bu çağdaki her çocuk malesef cinsellik uzerine yoğun akış yaşıyorlar, hiç bir aile istemez oğlu böyle olsun, çevresinin ve eksik aile terbiyesinın etkisi ile çocuk bu hale gelmiş. herneyse çocuk zaten hatalı, anneler bi garip, biri evine gider, biri döver odaya döner, biri kapısına dayanır, biri yüzünü yıkar durmadan , ortalık ayağa kalkar, şakamı bu? cocuk şimdi bidaa yapmayacak eminim. elti kavgasına dönmüş bu iş. bunları gözünün önünde yaşayan cocuklardan neyin terbiyesini bekliyoruz ki? bu işbirliği ile çözülmesi gereken ciddi bir konu? şimdi kavga gürültü , evde eltiler birsürü kin besleyerek arkanızdan konuşacak, o cocuk bunları duyup hata yaptığını düşünmek yerine "ailemi kızdırdılar ben sorarım diyecek" aynı davranışı tekrarlarsa kim suçlu? ergenliğe girmekte olan çocuktan bahsediyoruz, cinsellik düşündü diye buyuk adam değil o... büyüklerle birlik olmalısınız, bakın gerçekten ciddi şeyler bunlar. şaka ble yapmış olsa gördüğü tavırlardan dolayı ciddileştirilmiş durum.

ne diyeyim ki çok şey var ama yani bilmiyorum çok garip bir sahne canlandırdım gözmde, gerçekten üzücü geldi herkesin tavrı, herkes olayı kişiselleştirmiş, bizde çocuklar okulda niye böyle diyoruz..

Dinimizde bile eger imkaniniz varsa 7 yasindan sonra ayri cinsiyetteki cocuklarinizi ayni odada yatirmayin odalarini ayirin....
imkanlar dahilinde....

canim guldurdun beni
evet kizim onlarla oynamiyordu eltimin 6 yasinda bir oglu var onunla resim yapiyorlardi cocugun birseyden haberi yok zaten taciz falan yok ortada sadece boyle boyle yapacaklar diye diger kuzdnine gostermis yani kizimi ellememis bile.

Bu arada eltimin evi sobali malum hava cok soguk kucukler resim yapiyodu kendi aralarinda oynuyorlardi bizde diger odada birseye bakiyoduk yani 5 10 dakikalik bosluk

bu arada 14 yasinda cocuk diyd bahsettigimiz kisi sizden benden akilli emin olun
yani birde masum cocuklardan degil seytan gibi birsey

gozunun onunde yaptigi seye bir suru yeminler eder

gecen birsey dedi sok oldum...
Kalemliginden kirmizi kalemini ve silgisini cikardi annesine verdi bunlar evde kalsin dedi
anneside sordu niye diye

Sira arkadasimdan alirim enayimiyim kendi kalemimi silgimi bitireyim dedi
sen nasil bi cocuksun cocuk degil yemin ederim cocuk dedigin masum olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…