- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi _cankizim_
-
Bu hikayedeki çocuklar yatılı il bölge okullarında okuyan çocuklar. Buralarda kimlerin eğitim aldığından haberiniz var mı bilmiyorum.. Kim bilir neler gördü bu çocuklar hayatta. Bizim gibi sıcak yuvalarında anne babayla büyümüyorlar. Kim bilir annelerini başka adamla mı gördüler, babalarını kız kardeşlerine tecavüz ederken mi gördüler, yoksa tacize mi uğradılar... allah esirgesin ya. Böyle masum değil falan demeyin yine de. Bu haberdeki çocukları da konu sahibinn yeğenleriyle karşılaştırmayalım. O yeğenler densizlik etmiş ergenliğin verdiği bilgisizlikle. Konu sahibini de korkutmayın..
canim guldurdun beni
evet kizim onlarla oynamiyordu eltimin 6 yasinda bir oglu var onunla resim yapiyorlardi cocugun birseyden haberi yok zaten taciz falan yok ortada sadece boyle boyle yapacaklar diye diger kuzdnine gostermis yani kizimi ellememis bile.
Bu arada eltimin evi sobali malum hava cok soguk kucukler resim yapiyodu kendi aralarinda oynuyorlardi bizde diger odada birseye bakiyoduk yani 5 10 dakikalik bosluk
bu arada 14 yasinda cocuk diyd bahsettigimiz kisi sizden benden akilli emin olun
yani birde masum cocuklardan degil seytan gibi birsey
gozunun onunde yaptigi seye bir suru yeminler eder
gecen birsey dedi sok oldum...
Kalemliginden kirmizi kalemini ve silgisini cikardi annesine verdi bunlar evde kalsin dedi
anneside sordu niye diye
Sira arkadasimdan alirim enayimiyim kendi kalemimi silgimi bitireyim dedi
sen nasil bi cocuksun cocuk degil yemin ederim cocuk dedigin masum olur
canim guldurdun beni
evet kizim onlarla oynamiyordu eltimin 6 yasinda bir oglu var onunla resim yapiyorlardi cocugun birseyden haberi yok zaten taciz falan yok ortada sadece boyle boyle yapacaklar diye diger kuzdnine gostermis yani kizimi ellememis bile.
Bu arada eltimin evi sobali malum hava cok soguk kucukler resim yapiyodu kendi aralarinda oynuyorlardi bizde diger odada birseye bakiyoduk yani 5 10 dakikalik bosluk
bu arada 14 yasinda cocuk diyd bahsettigimiz kisi sizden benden akilli emin olun
yani birde masum cocuklardan degil seytan gibi birsey
gozunun onunde yaptigi seye bir suru yeminler eder
gecen birsey dedi sok oldum...
Kalemliginden kirmizi kalemini ve silgisini cikardi annesine verdi bunlar evde kalsin dedi
anneside sordu niye diye
Sira arkadasimdan alirim enayimiyim kendi kalemimi silgimi bitireyim dedi
sen nasil bi cocuksun cocuk degil yemin ederim cocuk dedigin masum olur
hata üstüne hatalarla kaynıyor, evet öfke ile doğru karar vermek zordur; ama; ilkokul çağı cocuğun beyni çalışmalarda ve oyunlarda iken , 14 yaşlarındaki çocuk (biz buna ortaöğretim çağıda diyoruz, ) beyni cinsellikte, merakta uygulamada olur.. bu demek değil yaptıgı normal, tabiki yaptığı terbiyesızlık, ama istesede istemesede hatta dışa vurmasa bile bu çağdaki her çocuk malesef cinsellik uzerine yoğun akış yaşıyorlar, hiç bir aile istemez oğlu böyle olsun, çevresinin ve eksik aile terbiyesinın etkisi ile çocuk bu hale gelmiş. herneyse çocuk zaten hatalı, anneler bi garip, biri evine gider, biri döver odaya döner, biri kapısına dayanır, biri yüzünü yıkar durmadan , ortalık ayağa kalkar, şakamı bu? cocuk şimdi bidaa yapmayacak eminim. elti kavgasına dönmüş bu iş. bunları gözünün önünde yaşayan cocuklardan neyin terbiyesini bekliyoruz ki? bu işbirliği ile çözülmesi gereken ciddi bir konu? şimdi kavga gürültü , evde eltiler birsürü kin besleyerek arkanızdan konuşacak, o cocuk bunları duyup hata yaptığını düşünmek yerine "ailemi kızdırdılar ben sorarım diyecek" aynı davranışı tekrarlarsa kim suçlu? ergenliğe girmekte olan çocuktan bahsediyoruz, cinsellik düşündü diye buyuk adam değil o... büyüklerle birlik olmalısınız, bakın gerçekten ciddi şeyler bunlar. şaka ble yapmış olsa gördüğü tavırlardan dolayı ciddileştirilmiş durum.
ne diyeyim ki çok şey var ama yani bilmiyorum çok garip bir sahne canlandırdım gözmde, gerçekten üzücü geldi herkesin tavrı, herkes olayı kişiselleştirmiş, bizde çocuklar okulda niye böyle diyoruz..
Gerçekten saçmaladiniz. Ergenlerin elbette kendi odalari olmasi daha iyi cünkü o yaslarda kendine özel bir oda piskolojilerine daha iyi geliyor cünkü bazen insan kendi basinada kalmak istiyor. Bu cinsel istismar ile hiç alakasi yok (vallahi tekrar migdem bulandi).
Size inanirsak o zaman çoçuklarimizi okula yollamiyalim, parkada götürmiyelim, çoçuklar öyle yalniz kendi odalarinda oynasinlar.
Bak elbette ebeveyn olarak dikkatli olmak gerekir fakat çoçuklarimizida sikmamak gerekir. Insan iyi kötü çoçuklar nasil oldugunu biliyor. Mesla benim akrabinin çoçugu çok fazla yaramaz hatta agresif diyebiliriz, ilerde çoçugumu onun ile yalniz birakmam fakat mesale hepimiz ayni odadaysak beraber oyniyabilirler.
Yani demek istedigim, herseyden korkarak çoçuk büyütülmez. Gazetelerde okudugunuz seylerde o çoçuklarin nasil yetistirilidigini bilmiyorsunuz mesela. Gerçe gazeteleri okursak sokaga çikmamak gerekir neredeyse.
Dinimizde bile eger imkaniniz varsa 7 yasindan sonra ayri cinsiyetteki cocuklarinizi ayni odada yatirmayin odalarini ayirin....
imkanlar dahilinde....
kararsiz cocugu 9 yasinda tanidim o zamanda boyleydi simdide boyle (masum degil yani) surekli saygisiz terbiyesiz el kol hareketiCocuk dedigin annenin babanin verdiginin (yada daha dogrusu vermediginin) egitimin sonucudur.
Eltilerin davranislarina bakarsak az çok bu egitim nasil veril(me)digini düsünebiliyorum.
çocukları ayırdık dıyelim kuzenlerden peki okulda ne olacak sonra okuldada ayrılsınlar sonra sonumuz ne olacak bakın ıstısnalar her zaman olur karılarını öldüren bır suru koca var ozaman kımse evlenmesin evlilerde boşansınmı
kararsiz cocugu 9 yasinda tanidim o zamanda boyleydi simdide boyle (masum degil yani) surekli saygisiz terbiyesiz el kol hareketi
anneside guluyo
dedigim gibi terbiyesini bir zahmet annnesi otursun versin
yoksa sizin deyiminizle kapisina dayanan cok olur
Katie tabi ki çocukları ayırmasınlar, kuzen kardeş onlar, ama kontrollü olmak lazım bence. Mesela bir odada beraber yalnızlarken arada bir kapının kenarından bakılabilir. Çocuklar ne oynuyorsunuz diye sorulabilir ne bileyim bu gibi şeyler...
Canim konuyu acmamdaki maksat nasil hareket etmem gerekiyor bu ogrenmek istedim ben bir anneyim cocugumu bilerek bir tehlikeye atarmiyim bazi ardadaslar biraz abartiyo acaba siruyorum onlara onlar acaba hic kuzenleriyle falan teke tek kalmamismilarcanım valla yorumlarını okurken dayanamadım ..sakin ol kimse seni suclayamaz burda kimse amca cocuklarınıda suclayamaz tabiki sadece fikirlerimizi söylüyoruz mevzu biraz hassas olunca farklı yerlere gidiyo bence.. sen ne yasadını ve nasıl insanların icinde yasadını biliyosun en dogrusunu sen bilirsin ...sevgiler:)
Size tavsiyem kesinlikle kuz çocuğunuzu Yok amcanın ogluymus Yok sayımının ogluymus kesinlikle yalnız bırakmayın ne gelirse yakinlardan geliyor ne yazıkki hele böyle bir laftan sonra daha dikkatli olmalısınız
Babam bizi en yakinlarimizda bile yarıya bırakmazdı hap uyarirdi dikkatli olun kimseye güvenmeyin diye
:))))
eger yanli$ anlaamdiysam buradaki bahsedilen yuzu yikama , çocugu savunma anlaminda:)) , bizdede sirtina alma denir mesela :)
konu ciddi biliyiorum ama yuz yikama benimde dikkatimi çekdi, ikinci kez sorulunca gulmeden vede cevap veremeden duramadim, konu shaibesi kusura abkma sende
bunu bende çok düşündüm :) ya mecazi anlamda yani çocuğa yüz veriyor onu gitme oraya demedimmi sana diye yüzüne vuruyor olabilir yada çocuk ağladığı için dayak sonrası suyla yıkıyorne kurgu amaa
yarıldım
bende onu anlamaya çalışıyorum..
çocuklar birbirlerinemi tükürmüş acaba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?