terbiyesizliğin adı olmuş şeker hastalığı

bence asıl mesele sizin eşinizle aranızda... neden keseniz ortak değil, neden ayrı eviniz varken evinizde yemek pişiremeyecekmişsiniz. ikinizin de hem işleri var, üstelik eşiniz babasına da yardım ediyormuş hayvancılıkta.
bu zamanda kira-ev almak zor, size 4 duvar da olsa bir ev vermişler, içini yaptırıp oturmuşsunuz, kiracı olsanız uzun vadede daha çok masraf olurdu. belki mesafeli olmanız, hergün annenize gitmeniz gözlerine batmıştır? siz annenizde yemek yerken eşiniz nerde yiyor?
tüp bebek tedavisi-ilaçlar çok masraflı bunun için para biriktirdiğinizi biliyorlar mı?

inşallah siz eşinizle anlaşabilirsiniz ve sorunlar böylelikle daha rahat çözülür. evliliklerde ayrı kese-ortak sofraya oturma anları olmaması çok kötü. asıl düzeltmeniz gereken bu.

Kendimi emniyete almak için ne demek 6 yıllık evliyim böyle düşüncem olmadı böyle düşünülen evlilik ne kadar sağlıklı hiç hoş değil yani mal para konuları para alınan yerden emirde alınır onların evinde oturuyorsanız bi çok şeye susacaksınız üzgünüm ama

eşimle kesemiz ayrı çünkü
-çoğu kere kpeder dibindeki tarlayı kiralama koyun almak gibi kendi işine yarayacak. işlere eşimi ikna edip para istetti.
-maalesef eşim maddi konuları babası ile paylaştığı için bizim gelenden gidenden haberleri oluyor hiç hoş bir şey değil.hatta onun ağzınla eşim annemin maaşını bile sordu.
-kartı hep elimden almaları için kışkırttı.
-elimizdeki ziynetleri (sanki karunun hazinesi zannediyorlar heralde) almak için baskı yaptı.
daha neden sayarım ama uzun olacak bu kadar yeterli.

Sucuk,bükme,kese ,çay,çekirdek çitleme var ama şeker hastalığı ile alaka ne onu göremedim.siz çekirdek çitlerden kayınpeder sinirle çekirdekleri önünüzden mi çekiyor sonra ben şeker hastasıyım tuzlu şeyler sevmem mi diyor ??? Anlayan bana da anlatsın.
17 yaşındaki delikanlı ne alaka,yemek yerken 17lik kayın sorun oluyor da çekirdek çitlerken olmuyor mu? Hiç bişey anlamadım.canım da sucuk ve çekirdek çekti iyi mi??

ev kvaldemin üstüne ben kvaldeme yardımcı olmaktan gocunmuyorum ama kpederin niyeti kötü.onların evi mevzusu da işte eşim sağolsun yoksa böyle bi dert olmayacaktı.

Konunun acilis yorumunu okudum. K.peder sizden nasil geçiniyor anlamadim ben.
konuda en basit ortak kestik kurban yenecek etleri neden aldın diyor ben hepsini almadımki paylaştık evde de iki yumurta kıracak kadar bişey olsun yani.elalemin hakkını yemiyorum ki

:)
1- kpeder açtı işine gelmeyenleri bir bir saydı.tehdit etti.
2-kvaldem bize yemek pişirmeye üşenmiyor.bir süre biz getirdik o pişirdi.fakat yine istedikleri gibi olmadı.yaranamadık.bu yüzden eşimle ortak konuşup anlaştık.artık bize yemek pişirmesin.biz kvaldemin yanına aldığımız çerezler ile çay içmeye gidelim.fazla durmadan evimize dönelim.
3-bu durumda eşimde kusurlu kpeder kadar.o da otursun evde kahvaltısını yapsın.hep annesine gitmesin.
4-kısaca kaynımın "kendi evinde benim yüzümden rahatsız hissetmesi" durumundan bende rahat olamıyorum.
6-eşim beni kvaldeme gitmekte zorlamaz kpeder gel der(o da hizmetçilik için)
7-ortak kurban kestik etleri paylaştık kvaldemin evinde havadar bir bodrum var sucukları oraya astılar.benim yerim yok kurutmak için.ben zaten hepsini toplayıp götürmedim 28 bükme çıktı bundan 12 sini aldım.hakkımı aldım yani.

Konu açıldıgından beri okuyorum ve kısaca şunu söyleyebilirim konusahibi bildigin çıkarcı yemegi,evi bedavaya denk getireyim paramda yanımda kalsın geçinip gideyim derdinde ama yok öyle hem karnım doysun hem köftem dursun kp.en son duruma el atmış evden çıkın demiş haklı olarak 17 yaşındaki kaynıda bu durumdan rahatsız devamlı tırtıklanan evlerinde olmalarını istemedigi için hareketleriyle belli ediyo ( tabi anlayana)

Ay ınanmıyorum cok tatlısın
olsada bu sucuk mangal ekmek arası off be valla ayranla fılan colaya bıle gerek yok

Ay ınanmıyorum cok tatlısın
olsada bu sucuk mangal ekmek arası off be valla ayranla fılan colaya bıle gerek yok
-Hamileler okumasın,bu yazı ağır aşerme içerebilir-
Şöyle taze çıtır çıtır ekmeğin arasına mangalda nar gibi kızarmış sucuk olsa ne güzel yerdik değil mi ya kola,ayran aynen dediğin gibi olmasa da olur.Bi su olsa yeterdi canım.

Hanımlar yeter bence ama!! :)
Canım istedii

eşini ikna et, tüp bebek tedavisi göreceğiz paranı bana ver bende dursun de, tabi evinize erzak vs alıp aylık harcamalarınızı yapıp her ay bi miktar da biriktirme yoluna gidin.
17 lik delikanlı belki sınava hazırlanıyordur hergün gitmeniz hoş olmaz, herkesin evinin düzeni var.
ben şahsen kendi anneme de hergün gidip yemek yemeyi istemezdim, ona yük olduğumu da düşünürdüm.
sizin yapmanız gereken eşinizle anlaşmanız.
harcamalarınızı, kömürününüzü, erzağınızı, faturanızı hesap edip kalanı da birikiyorsa biriktirin.

şurada derdini paylaştığı halde aşağılamaya bayıldığı için yorum atanlar olmasa şaşıracağım yani !yapıcı yorumu olanlara teşekkür ediyorum geri kalanını millet görüyor zaten naptıklarını

sonuna kadar hak veriyorum.şu var onun ailesi yakın bir yere getirterek bizi (kira ödemessiniz bahanesi ile)
gizli yada açık bizim evliliğimizi kontrol etmeye çalıştıklarını düşünüyorum.eşim kese ayrı olsada bir olsa da hep benim fikrim der.zaten ayrı belki ama şu var bi şey olduğunda kesinlikle bir miktar vereceksek ben ona sormadan kesinlikle para vermem.bi nevi mülkiyeti bende olsa da büyük bi durum varsa ortak karar veririz.
kısaca demek istediğim öyle karman çorman bu konuda bizim işler.
evliliğim ancak oturdu sayılır bu mevzu da yavaş yavaş oturur zamanla.
"ben şahsen kendi anneme de hergün gidip yemek yemeyi istemezdim, ona yük olduğumu da düşünürdüm."şahsen ben böyle düşünüyorum.annemden özel yemek istemesemde varsa yiyorum yoksa yapıyorum.kardeşim okuyor.annem tek başına genelde onda daha rahatım.

Şekerle ne alakası var. Allah ıslah etsn destek olacağına köstek oluyorlar

Nekadar anlayışsız olmuşuz.
Kız nedediyse hep başka yere çekilmiş.

Adam şeker hastası şekerin arkasına sığınıp istediğini konuşuyo diyo.

17 yaşında kayna takınılmış olabilir belki çocuk yine mi geldiniz diyo belki alakasız şeyler için laf sokuyo belki cins cins bakıyo belki çay içmesinden hoşlanmıyo ( höpürdetiyo olabilir )

Kp ev vermiş eşi istemiş orda aynı binada oturuyolar diye bu kız çalışıp maaşını kpin eline mi saysın ? Kocası istiyosa yardım edebilir kız niye versin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…