• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tesettürlüye is yok !!!

Keca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2015
167
130
53
Merhaba kizlar.Evliyim ogretmenim ve 1yasinda oglum var. Yeni kapandım sayılır.1yil kadar oldu.kapanmadan once isler benim ayagima gelirken kapandiktan sonra bi kapidan kovulmadigim kaldi. Bi is gorusmesi olayimi anlatayim size;
Cv birakmaya bi dersaneye gittim. Yanimda arkadasim vardi ve dış gorunus olarak birbirimize cok zit olan bir arkadasim. Adam geldi arkadasima merhaba hosgeldiniz nasilsiniz hangi brans diye sordu. Ben mal gibi kaldim oyle. Sonra bu sorulari ben cevaplayinca adamin surati dustu ve biz sizi aricaz diyip gonderdi.
Bunun gibi cok olayim var. Calismaya alismis bi kadin olarak bu benim psikolojimi cok etkiledi. Evde oturmak zoruma gidiyo. Kendimi sömürücü gibi hissediyorum.
Bundan sonra ömrüm evde oturarak gecicek galiba. Fikirlerinize ihtiyacim var.
Okudugunuz icin tesekkur ederim.

benim kuzenimde matematik öğretmeni. o da türbansız olduğu için işe alınmıyor. cv niz çok iyi kapanırsanız işe alırız sizi diyen etüd merkezi ile karşılaşmışlığı var.
milletin kılına tüyüne karışmayan bir düzen gelsin diye umuyorum artık.

Merhaba kizlar.Evliyim ogretmenim ve 1yasinda oglum var. Yeni kapandım sayılır.1yil kadar oldu.kapanmadan once isler benim ayagima gelirken kapandiktan sonra bi kapidan kovulmadigim kaldi. Bi is gorusmesi olayimi anlatayim size;
Cv birakmaya bi dersaneye gittim. Yanimda arkadasim vardi ve dış gorunus olarak birbirimize cok zit olan bir arkadasim. Adam geldi arkadasima merhaba hosgeldiniz nasilsiniz hangi brans diye sordu. Ben mal gibi kaldim oyle. Sonra bu sorulari ben cevaplayinca adamin surati dustu ve biz sizi aricaz diyip gonderdi.
Bunun gibi cok olayim var. Calismaya alismis bi kadin olarak bu benim psikolojimi cok etkiledi. Evde oturmak zoruma gidiyo. Kendimi sömürücü gibi hissediyorum.
Bundan sonra ömrüm evde oturarak gecicek galiba. Fikirlerinize ihtiyacim var.
Okudugunuz icin tesekkur ederim.

Kardesimde oyle su anda. Kotona, migrosa fln basvurdu ama tesetturden dolayi olmadi. Insallah rabbim bi kapi acar size.

O adamin niyeti farkli olmasin?

Ozelde de devlette de cokca kapali insan var. Hatta "ofisimize tesetturlu ...." seklinde ilanlara rastliyorum.

Ama belli bir kesime hitap eden bir okulsa orasi tercih etmemis olabilir. Tabii adamin tavri bu olmamaliydi.

Hiç de öyle birşey yok nereye gidersem gideyim tesettürlü çalışanlar var abarttıyorsunuz bence

Tesettürlü çalıştıran okul ve dershaneler var.

şuanda tam tersi durum söz konusu.Provakasyon amaçlı açmışsınız konuyu...
Kizlar oyle bi yorum yazmissiniz ki ankaranin yarisina basvuruda bulundum hic dediginiz gibi biseyle karsilasmadim. Eger dediginiz gibiyse bu sene o insanlar ölmüsler veya ben karsilasmadim

Bunun bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Namaz kılan birini sirketlerimde çalıştırmam diye açıklama yapan koskoca holding patronları da var. Açık kadına malum domates vs yaftası yapıştıran garip görüşlü insanlar da var.
Keşke herkes sadece yapılan işle ilgilense ama her iki taraf için de, kendi görüşüne yakın olanı kayırma durumu söz konusu

Baş örtülü çalışan kadınlar ne oluyo?
Başka sebepleri baş örtüsüne bağlamayın ne alakası var
Bende takıntı oldu sende

Bahsettiğiniz o özel okulların sadece tesettürlü çalıştıranları da var. Doğru bir yaklaşım değil elbette ama özel sektörde insanlar bu tip tercih haklarına sahip olabiliyor. Migros da tesettürlü alımı yapmayacağını açıklamıştı örneğin. Benim çalıştığım kolej de tesettürlü çalışan almıyor. Ama şu an bunun gibi yerler azınlıkta. Tesettürlü çalışan tercih eden yer sayısı daha fazla. Daha önce de söylemiştim bir konuda, toplumu ikiye bölenler utansın. Kadınlar üstünden siyaset yapıp, bizleri kabuksuz domatese, karıncalanmış lolipopa, ninjaya benzetenler utansın.

benim kuzenimde matematik öğretmeni. o da türbansız olduğu için işe alınmıyor. cv niz çok iyi kapanırsanız işe alırız sizi diyen etüd merkezi ile karşılaşmışlığı var.
milletin kılına tüyüne karışmayan bir düzen gelsin diye umuyorum artık.

Bende bunun tam tersiyle karsilastim. Adam bana kapaliysan olmaz dedi.

Kardesimde oyle su anda. Kotona, migrosa fln basvurdu ama tesetturden dolayi olmadi. Insallah rabbim bi kapi acar size.

Amin canim

Back
X