Size canı gönülden teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız yüreğime su serptiniz adeta inancım evet var hamdolsun ama bu o kadar yaygaralı bi süreç olduki hep panik halindeyiz biz inanin okadar dikkat ettikki ben dikakt ediyorum diye herkes benle dalga geçiyordu garip bir süreç dualarızı eksik etmeyin iyki varsınızİnancınız var mı bilmiyorum, kusura bakmayın bunun üzerine yazacağım ; hastalık bir ölüm sebebi degildir.
Ne yazılmışsa o oluyor. Depremden kaçıp ücra bir yere gidip kalp krizinden vefat ediyor insanlar.
Bu yüzden bunu aklınızdan çıkarın.
Normal bir grip bu hastalık. Hatta domuz gribinden daha rahat geçiyor.
Domuz gribi de kronik bir hastalığı olana bulaştığı da aynı etkiyi gösteriyor.
Bu hastaliktaki tek sıkıntı , çoğu kişide belirti yok ve çok hızlı bulaşıyor .
Aslında seneler seneler önce grip olan herkes maske taksaydi , başka insanlara bulaşmasın diye azami dikkat etseydi bu şekilde hastalıklar ilerlemezdi.
İnsanlar bunu alışkanlık haline getirseydi bu korona bu kadar gündem olmazdı.
Zaten hasta olan maske takmış olacakti ve diğer insanlardan uzak durmaya çalışacaktı.
Maske hep bizim hayatimizda vardı mesela. Biz grip oldugumuzda dışarıda , evde bile maske takardik ta ki gribimiz bitene kadar.
Grip olup kalabalık ortama , toplu taşımaya elindeki kirli pecetesiyle giren bir insanlık olduğu için bu korona da bitmek bilmedi.
Özen yok, sorumluluk yok..
Teşkkür ederim çok sağolunMor
Moralinizi bozmayin ama dikkatli davranın. Bende atlattım, antikor testim pozitif çıkmıştı.Guclu durun, geçip gidecek inşallah. Ailenizden uzak durmanız da iyi olmuş. Acil şifalar dilerim
Çok teşekkürler canm tamam destekelriniz beni çok mutlu ettiÇokkkk geçmiş olsun cnm.geçicekte inş.bnm bir çok tanıdığımda atlattı bu hastalığı.ama panik yok.iyileşme sürenizi uzatır...korkmayın.hastalık ömürden götürmez.vade dolmadıkça.
Korkmayın siz de kronik rahatsızlık yoksa ağırda olsa bı sekılde atlatılıyor. Benım nerdeyse bütün akrabalarım korona oldu ama hepsi ilaç tedavisi ıle atlattılar. Er yada geç bir gün bizlerde yakalanıcaz çaremiz yok. Siz anne babanızdan farklı bır yerde yaşamaya çalışın. Çok geçmiş olsun. Umarım bır an önce düzelırsınız.Testim pozitif çıktı kızlar çok korkuyorum öksürük vardı sadece bugün belli oldu sonuç ailem kronik hasta başka eve gönderdik anne babamı ablamla ben çıktık pozitif ya onlara boşe olursa bize ne olacak onuda bilmiyorum panik halindeyim
Size canı gönülden teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız yüreğime su serptiniz adeta inancım evet var hamdolsun ama bu o kadar yaygaralı bi süreç olduki hep panik halindeyiz biz inanin okadar dikkat ettikki ben dikakt ediyorum diye herkes benle dalga geçiyordu garip bir süreç dualarızı eksik etmeyin iyki varsınız
Anne babayı gönderdikk evden başka eve 2.evimiz var oraya inşallah onlara bulaşmamıştır hiçbir belirti yok şuan onlarda hamd olsunGeçecek inşaallah . Bol dinlenme , iyi beslenme ile atlatacaksiniz.
Anne babanızdan mümkün olduğunca uzak durun. Evde maske takın.
WC , tabak çanak bir çok şeyi ayırın.
Evde kekik kaynatın. Bir kaç odaya kabuğuyla birlikte soğan kesip koyun.
Odanızı bol havalandirip desenfektanlarla temizleyin.
Aklıma gelenler bunlar.
Benimde bu hastalıkta en çok korktuğum , bulaş olduktan sonra istemeden aileme , çevreye bulaştırmak.
Belirti yoksa ve pozitifse insan birine bulastirirsa bilmeden, vicdanı çok zorlar.
Testim pozitif çıktı kızlar çok korkuyorum öksürük vardı sadece bugün belli oldu sonuç ailem kronik hasta başka eve gönderdik anne babamı ablamla ben çıktık pozitif ya onlara boşe olursa bize ne olacak onuda bilmiyorum panik halindeyim
Geçmiş olsun. Bı tanidigim hava alaninda çalışıyor. Bu sabah konuştuk kaç kişi pozitif çıkmış. Çoğu da hafif atlatmis. Panik yapmayın kronik hastalarında bı çoğu atlatiyorTestim pozitif çıktı kızlar çok korkuyorum öksürük vardı sadece bugün belli oldu sonuç ailem kronik hasta başka eve gönderdik anne babamı ablamla ben çıktık pozitif ya onlara boşe olursa bize ne olacak onuda bilmiyorum panik halindeyim
Çok geçmiş olsun ben nedense aşıri yaptim heryerde tek konu bu olunca pskoljim gitmiş resmenEşim pozitif, üstelik değerleri kötü, tansiyon hastası, direkt yatırdılar hastaneye. Ben bu kadar panik olmadım. Rahat olun yahu.
Maşallah sizede geçmiş olsun peki siz belirti olmadigi halde ilaç kullandinizmiGeçmiş olsun. Çok şanslısınız ailenizin gideceği bir yer varmış. Biz de pozitifiz evimizde koah hastası annemizle. 8. günümüz maşallahımız var, hiçbir belirti yaşamadık. 2 gün sonra eşimin karantinası bitiyor. İnşallah siz de sıkıntısız atlatırsınız. Nasıl olsa ikimiz de pozitifiz diye temas etmeyin ablayla. Virüs yükünüz az olsun. Çarşaflarınızı havlularınızı kıyafetlerinizi günlük en az 60 derecede yıkayın. Bol su için, çorba için, harnup pekmezi yiyin, limon tüketin. Gece erken yatın dinlenin. Kahvaltınızı ihmal etmeyin. Evi havalandırın. Günlük temizlik yapın kendinizi çok yormadan. Dokunduğunuz yerleri dezenfekte edin.
Maşallah sizede geçmiş olsun peki siz belirti olmadigi halde ilaç kullandinizmi
Yaa iyki konu açmişim tamam çok rahatliyorum sizler yazdikça rabbim hepimize şifa versin inşallahEvet kullandık. P.. ile başlayanı kullanmadık ama f. ile başlayanı kullandık ikimiz de. Faydası olmuştur mutlaka çünkü eşimin sadece 1 gün ateşi çıktı çok titredi. İlaca başlayınca kesildi. Maşallahı vardı yani, can sıkıntısından patladı sadece, ben de hastabakıcılık yapmaktan pert oldum ama buna da şükür =)
Ah bi bilsem herkesin maskesi çenesindeyken ben işyerimde asla maskemi indirmedim elimi yüzüme hiç vurmadim onun dışında sosyal hayatı bitirmiştik durum buGecmis olsun nerden bulasti peki size
Marketten aldığıniz birseyden mi gecti acaba ? Ah ah... Valla nasil bir hastalik bu.Ah bi bilsem herkesin maskesi çenesindeyken ben işyerimde asla maskemi indirmedim elimi yüzüme hiç vurmadim onun dışında sosyal hayatı bitirmiştik durum bu
babanız şuan nasıl ?Çok geçmiş olsun lütfen panik yapmayın inşallah ailenize geçmemiştir insan kendinden çok ailesi için korkuyor biliyorum. Umarım çok hafif bir şekilde atlatırsınız. Mart ayında babam yakalandı kronik hastalığı var sigara içiyordu ve 60 yaş üzeriydi çok ağır geçirdi bu süreci bunu sizi korkutmak için yazmıyorum aksine olabilecek bir ihtimal var o da ailenizden başka kimseye bulaşmaması.. babam hastalandığı halde başka kimseye geçmedi annem abim yeğenlerim yengem hep bir aradalar. Sadece babam yakalandı. Sizde de belki bu şekilde olur. Test yapıldı mı ailenin diğer fertlerine?
21 gün yogunbakımda uyutulup entübe edildi zor bir süreçten geçtik ama şuan iyi nisan ayında taburcu oldubabanız şuan nasıl ?
Hadi ya 21 gun uyutuldumu21 gün yogunbakımda uyutulup entübe edildi zor bir süreçten geçtik ama şuan iyi nisan ayında taburcu oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?