- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Bunca söylenmeye devam ediyorsa bunun alışkanlıkla alakası olamaz mendil var ıslağı kurusu gider ona siler bunun tamamen insanı insan yerine koymamak ile alakalı olduğunu düşünüyorum değer verse evladına karısına yapmaz ağır psikolojik sıkıntısı yoksa bunu normalleştirmesine izin vermeyin yıldırma politikasına devam edinBen utanıyorum artık.... zaten küsüz konuşmuyoruz... haklı gibi zeytinyağı gibi su üstüne çıktı bir de
Bu yazıyı okurken akıl a baban geldi 4 ay önce kaybettim kendisini oda senin baban kadar olmada da yapardı bisey ler ben geçen anneme ne dedim biliyor musun keşke babam yanımızda olsa da yere dökülen kül olsa yarın öbür gün pişman olacağın şeyler söylemeİyi akşamlar hanımlar, uzun zamandır takip ediyorum. Fakat sıkıntımla ilgilim artık üye olup,yazmak istedim..
Şu hayatta babamdan tiksindiğim kadar kimseden tiksinmedim...
Gerekçelerime gelirsek; kendisi tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamayan bir insandı. Uyara uyara söyleye söyleye anlata anlata biraz daha dikkat eder oldu. En sonunda bu evde sen tek yaşamıyorsun, bizim sağlığımızla da oynuyorsun. Ben elimi yıkayıp temiz elimle kapıyı tutuyorum, sen pis elinle tutuyorsun. Ben tekrar tekrar mı elimi yıkayacağım dedim. O günden sonra biraz daha dikkat etmeye başladı.
Onun dışında utanarak yazıyorum, babam her akşam 1-2 saat burnunu karıştırır.. ben bunu yazmaya dahi utanıyorum. Ama her akşam annem,Kardeşim,benim oturduğum ortamda tv izler ve burnunu karıştırır abartmıyorum.. ve elini yıkamazdı..
Son zamanlarda o kadar battı ki bana, kendisiyle geçen hafta çok kötü şekilde tartıştık. Senin yüzünden dokunduğun çaydanlığın kulplarını her seferinde siliyorum, dokunduğun kumandaya dokunamıyorum, kapı kulplarına dokunamıyorum, böldüğün ekmekten bölmüyorum ya dedim. Bana dediği sus eşşekoğlu eşşek......
Sensin dedim sen.... terbiyesizlik diyenler olacaktır ama çok hırslandım.
Çocuğa ebeveyn temizliği öğretir dedim, 50 yaşına girmiş insana ben bunları söylemeye utanıyorum da sen yapmaya utanmıyorsun..
Şu an kendisiyle konuşmuyoruz. Artık kendisini takip etmek istemiyorum, elini yıkadı mı ne yaptı diye.
Bana çok zarar veriyor böyle yaşamak.
Nefret ediyorum kendisinden,yemin ederim nefret ediyorum.. annem onun tersine çok ama çok temiz biridir.
Anne sen söyle dediğimde ise, ben de çocuğa anlatır gibi anlatıyorum yapmıyor ne yapayım diyor kadın .
O da haklı ne yapabilir.. insan olan bir defada anlar..
Demin oturduğu koltukta oturuyordum ve parkenin üstüne gözüm takıldı ,eğildim ve baktım ki bir sürü sümük parçası atmış parkenin üstüne..
Ne yapayım ben, siz olsanız ne yapardınız? Bu insan değişmeyecek, böyle pis bir insana da yaşlılığında dönüp bakmam..
Nasıl takmam, ne yapayım ki ben ...
Ona bakarsan ben de bu yapılan normaldir ve anne de eşek başıdir demedim. Babası pis ve tiksinmesi normal ama bir böcekten bahseder gibi konuşması bana göre nankörlük. Bu baba edebiyatı mı? Yaşı kadar emeği var ama evladı sadece pis diye ona nefret kusuyor. Bu bana göre normal değil size göre normal olabilir. Ama lütfen çarpıtmayın. Durum değişmiyor ve babadan sırf bu yüzden nefret ediyorsa hasta olsa bakmam diyorsa o evde işi ne? Evet orası babasının evi ve uyarırken bile ben saygı emaresi göremedim.Valla eğitemese bile ilerde ayrı eve çıkıp çoluğu çocuğu olduğunda insan çocuğunu veremez babasına sevsin diye.. ayrıca durumu değiştirebilirsin babanı eğitebilirsin falan yazmadım ben ama baba edebiyatı yapılması orası babanın evi denmesi ne biçim bi bakış açısı ya? Annesi eşek başı mı o evde? Bazı şeyler kabullenilsin hadi ama parkeye sümük yapıştırmak bildiğin dalga geçmek insanlara eziyet etmektir. Leş leş leş
Tam bir Recep ivedikmisİyi akşamlar hanımlar, uzun zamandır takip ediyorum. Fakat sıkıntımla ilgilim artık üye olup,yazmak istedim..
Şu hayatta babamdan tiksindiğim kadar kimseden tiksinmedim...
Gerekçelerime gelirsek; kendisi tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamayan bir insandı. Uyara uyara söyleye söyleye anlata anlata biraz daha dikkat eder oldu. En sonunda bu evde sen tek yaşamıyorsun, bizim sağlığımızla da oynuyorsun. Ben elimi yıkayıp temiz elimle kapıyı tutuyorum, sen pis elinle tutuyorsun. Ben tekrar tekrar mı elimi yıkayacağım dedim. O günden sonra biraz daha dikkat etmeye başladı.
Onun dışında utanarak yazıyorum, babam her akşam 1-2 saat burnunu karıştırır.. ben bunu yazmaya dahi utanıyorum. Ama her akşam annem,Kardeşim,benim oturduğum ortamda tv izler ve burnunu karıştırır abartmıyorum.. ve elini yıkamazdı..
Son zamanlarda o kadar battı ki bana, kendisiyle geçen hafta çok kötü şekilde tartıştık. Senin yüzünden dokunduğun çaydanlığın kulplarını her seferinde siliyorum, dokunduğun kumandaya dokunamıyorum, kapı kulplarına dokunamıyorum, böldüğün ekmekten bölmüyorum ya dedim. Bana dediği sus eşşekoğlu eşşek......
Sensin dedim sen.... terbiyesizlik diyenler olacaktır ama çok hırslandım.
Çocuğa ebeveyn temizliği öğretir dedim, 50 yaşına girmiş insana ben bunları söylemeye utanıyorum da sen yapmaya utanmıyorsun..
Şu an kendisiyle konuşmuyoruz. Artık kendisini takip etmek istemiyorum, elini yıkadı mı ne yaptı diye.
Bana çok zarar veriyor böyle yaşamak.
Nefret ediyorum kendisinden,yemin ederim nefret ediyorum.. annem onun tersine çok ama çok temiz biridir.
Anne sen söyle dediğimde ise, ben de çocuğa anlatır gibi anlatıyorum yapmıyor ne yapayım diyor kadın .
O da haklı ne yapabilir.. insan olan bir defada anlar..
Demin oturduğu koltukta oturuyordum ve parkenin üstüne gözüm takıldı ,eğildim ve baktım ki bir sürü sümük parçası atmış parkenin üstüne..
Ne yapayım ben, siz olsanız ne yapardınız? Bu insan değişmeyecek, böyle pis bir insana da yaşlılığında dönüp bakmam..
Nasıl takmam, ne yapayım ki ben ...
Her şey normaldi de ben mi hakaret ettim, yapmayın Allah aşkına...besle büyüt yedir içir giydir bak okut hastalanınca üzül kahrol canından çok sev.
o sana hakaret etsin
Anlayan anladı ne demek istediğimi.Babana değilde sana irite oldum
Yanı burada insanlara babamdan tiksinin diyorsun
Baban doğru olmayabilir ama sende değilsin
Babasının evi değil aile evi. Babası da kızı uyardı diye eşşoğlu eşek falan diyormuş cahillik diz boyu savunulacak yanı da yok. Burda bir kadın eşim böyle yapıyor dese herkes hak verir söyleyen evlat diye mi garip geldi? O yaşa nasıl getirdi bilmiyoruz ayrıca zira tuvaletten çıktıktan sonra el yıkamayı bilmeyen birinin düzgün ve sağlıklı bir ev ortamı sağladığını düşünemiyorumOna bakarsan ben de bu yapılan normaldir ve anne de eşek başıdir demedim. Babası pis ve tiksinmesi normal ama bir böcekten bahseder gibi konuşması bana göre nankörlük. Bu baba edebiyatı mı? Yaşı kadar emeği var ama evladı sadece pis diye ona nefret kusuyor. Bu bana göre normal değil size göre normal olabilir. Ama lütfen çarpıtmayın. Durum değişmiyor ve babadan sırf bu yüzden nefret ediyorsa hasta olsa bakmam diyorsa o evde işi ne? Evet orası babasının evi ve uyarırken bile ben saygı emaresi göremedim.
Babasının yaptıgı ne kadar amormalse bu tepkileri de anormal. Bir babadan anca babalık etmediği zaman nefret edilir. Sana göre edebiyat bana göre vefa
Bu durumdan rahatsız olması tabi ki normal kizmasi da normal bende ne var canım nolcak sumukten b.ktan demiyorum ama verdiği tepki çok aşırı geldi bana benim fikrim bu yöndearkadaşlar siz ne diyorsunuz allah askina kiz parkeden sümük topluyoruz diyor
bunu normal karşılayanlar kamera sakasi filan mi yapıyorlar acaba
Bu durumdan rahatsız olması tabi ki normal kizmasi da normal bende ne var canım nolcak sumukten b.ktan demiyorum ama verdiği tepki çok aşırı geldi bana benim fikrim bu yönde
Eğer babasından nefret ettiği kadar kimseden nefret etmediğini yazıyorsa bu büyük nefretin tüm gerekçelerini yazar. Yazmıyorsa biz yazdığı kadarı üzerinden yorum yaparız. O yaşa nasıl getirdiğini bilmiyoruz değil, normal olduğunu kabul ediyoruz çünkü şikayetini yazmamış. Size gore aile evi bana göre bu kadar yaştan ve bu derece nefretten sonra baba evi. Siz tekrar tekrar yazınca ben sizin dediginizi kabul etmiş olmuyorum. Size gore edebiyat bana göre vefa diyorum. Bence görüşlerimize saygı göstermekten başka bir seçenek yok. Yani uzatmamizin lüzumu yok. Bu ne biçim düşünce diyerek ve yazdıklarımın bir kısmını yanlış anlayarak bir yere varamayız.Babasının evi değil aile evi. Babası da kızı uyardı diye eşşoğlu eşek falan diyormuş cahillik diz boyu savunulacak yanı da yok. Burda bir kadın eşim böyle yapıyor dese herkes hak verir söyleyen evlat diye mi garip geldi? O yaşa nasıl getirdi bilmiyoruz ayrıca zira tuvaletten çıktıktan sonra el yıkamayı bilmeyen birinin düzgün ve sağlıklı bir ev ortamı sağladığını düşünemiyorum
verdiği tepki fazla ya da az ona bisey diyemiyorum da yorum yapanlarin çoğunun bunu normal görüp ne var ki benim babam da yapıyor vs demesine şaşırdım ben.
Ha o konuda birşey diyemem haklı olabilirsiniz bence de normal değil pis bir durum ama herkesin aile yaşantısı farklı sonuçtaverdiği tepki fazla ya da az ona bisey diyemiyorum da yorum yapanlarin çoğunun bunu normal görüp ne var ki benim babam da yapıyor vs demesine şaşırdım ben.
Ha o konuda birşey diyemem haklı olabilirsiniz bence de normal değil pis bir durum ama herkesin aile yaşantısı farklı sonuçta
verdiği tepki fazla ya da az ona bisey diyemiyorum da yorum yapanlarin çoğunun bunu normal görüp ne var ki benim babam da yapıyor vs demesine şaşırdım ben.
Hahah kimse ne var ki benim de babam yapıyor diye bisey yazmadıgı gibi bu cikarimin yapilabilecegi bir yorum girmedi bu konu basliginin altina. Ilginç...
Külle yere sümük yapıştırmak aynı şey değil ufak tefek hepimizin kötü davranışları hijyensizlikleri oluyor da bu konu hiç normal değil. Başkalarının yanında da yapıyordur rezil oluyordur etrafa. Dramatize edilecek bir şey yokBu yazıyı okurken akıl a baban geldi 4 ay önce kaybettim kendisini oda senin baban kadar olmada da yapardı bisey ler ben geçen anneme ne dedim biliyor musun keşke babam yanımızda olsa da yere dökülen kül olsa yarın öbür gün pişman olacağın şeyler söyleme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?