Tiksinme Durumların..

Tedavi olmasi gereken kendisi. Zorla da olsa gitmeli.

Kim bu? Haftada 2 gün geliyo demissiniz

Elinde olmayan bir şeyse kalksin banyoda elinde olmasin. Yemek masasında cımbızın, kılın ne işi var. Saçmalıyorsunuz!
Psikolojik hastalığı varmiş tanı konulmuş tedaviler görmüş .
kişiler özellikle bu sekildr davranış bozukluğu olanlar bu dürtüleri engelleyemez dogru yanlisı ayıramaz mantıklı olanı yapamaz dürtüleri ile hareket eder mesela hırsızlık yapma hastalığı ya da sac yiyenler butun midesi sac yumağı dolup ameliyat olmak zorunda kalanlar ya da keyfi yaptığı görünen hırsızlık sonucu hapse düşenler kim bunu severek yapar sac yemek kılları yutmak ne iğrenç değil mi ? Ama olabiliyor bence tam araştırıp ya da şahit olmadan burada siz saçmalamayın komik oluyor.

Ayrica, ona bu sekilde bagirilip uyarildigi icin tepki olarak bu hareketine devam ediyor farkında olarak ya da olmayarak çünkü zaten bu yaptigi hareket psikolojisinde ki bir yardim çığlığı altında yatan gerçek sebebin bir sonucu . Konu sahibi adeta dışlıyor tiksiniyor bunu ona belli ediyor bu çözüm olmadigi gibi aksine onu alevlendiriyor.

Ayyyy o kisi diye bahsettiğiniz benim detayli anlattım neden olduğunu inanilmazsiniz hala olayın ciddiyetinden uzak sekilde kil tüy mide bulantisi misafir derdindesiniz karşınızda saglikli bir insan yok davranışlarında mantık aramayın tedaviye ihtiyacı var gerçek sebebin çözülmesi gerekiyor.
Hic bisey bilmiyorsanız bari google yüzeysel bilgiler ışığında araştırın. Hayret biseysiniz....

Nasıl yarim saat önce? Yukarida mesajlarda daha önce psikolojik agir tedaviler gordugunu annesinin bu yuzden karışmadığıni müdahale etmediği tarzda seyler yazmis ?

Egitim durumum muhtemelen sizi baya sollar gecer tahmin bile edemezsiniz neyse muhatap olamayacağım biri olduğunuzu net anladım su mesajınızla cok uzuldum adınıza
Ayrica Evet kardeşim gözlerimin önünde boyle seyler yapsa yasasa onu asla yadirgamam çözüm yolu aramaya şifasını buluşmaya çalışırım onemli olan pislik degil insan hayatıdır çünkü. Sizi vicdanınıza ve Allaha havale ediyorum.

Lotus kaynananlar gitti mi? Gene bir kusmali konuda bulustuk bsbsb

Nasıl yarim saat önce? Yukarida mesajlarda daha önce psikolojik agir tedaviler gordugunu annesinin bu yuzden karışmadığıni müdahale etmediği tarzda seyler yazmis ?

Ay aklıma tikotilomani olabileceği geldi. Hiç araştırdınız mı bunu?
HaYİR iLk defa duyuyorum araştırıyorum hemen .. basedemiyorum hiç konuşmayacağım dahi bilsem bir cozum bulup direticem yapması icin

Bir yıldır bu şekilde başlarda hiç bir şey demedik uyardık bırakmasını bekledik ama.iki üç aydır katlanılmaz.durumda .. sürekli yapar oldu bankada ,dışarda parkta her yerde yapiyormus

normalde pskilojik sorunlar varmış , o yüzden karışmıyorlar
saç koparma yeni başlamış, daha önce yapsa dr lar farkederdi.
ve konu sahibi saç koparmanın psikolojik bir rahatsızlık olduğunu , elinde olmadan yaptığını yeni öğrenmiş ?

Sürekli böyle yapmasinin psikolojisinin bozuk olmasıyla alakalı olduğunu yeni ooogreniyorum evet .. hhic aklıma ggelmedi tamamen kıl saç takıntısı olduğunu duusundum temizlik hastalığı gibi .. dışarda elalemmin içinde olmaya başlayınca buraya yazma ihtiyacı hissettim tamamen .. ne yapabiliri artık bilmiyorum gerçekten.. aynı şekilde yaşayan karşılaşan insanlar mesaj attilar çözüm önerisi sundular .. çoğu tedavi olsun diyor .. tedaviyi kabul ederse bence de mantıklı olan bu

Bu eylemde bulunan kişinin eğitim durumunu sormuştu arkadaş ..yine yanlış anlayarak cevap verdiğin bir kısım .. neden bu kadar alingansin .. ?? Sıkıntıların olabilir mi özel hayatında da

sizlik sorun yok gonca hanım. elinizden geleni yapıyorsunuz bi de burda araştırıyorsunuz.
isterse yada ikna olursa destek alır , yok benim bir şeyim derse tedavi olana kadar gitmezsiniz.
olayın her boyutu bir yana yemek sofrasında yada karşımda elinde cımbız falan hayal bile edemiyorum. Allah yardımcınız olsun

Saolun mantıklı cevaplarınız iicn qercektej çok zor yaşayan bilir uzaktan ufak görünüyor bu da mı takılır dense de ben yemek yiyemez durumdayım şuan .. kocam yapsa vurur suratına karşı gelirim çocuğum yapsa önlemini alırım annem başlarda laf söylemiyordu .. şuan farkında durumun bağırıp çağırıyor ama çok geç

Trikotillomani sadece saç koparma ile sınırlı değildir. Vücut kıllarını takıntılı bir şekilde sürekli koparma isteğidir. Psikiyatrik bir sorun ve bir çeşit dürtü bozukluğudur ve teşhis konulup terapi ve tedavi almadığı için daha da kötüye gitme (o kılları ağzına atma, emme, emip tükürme hatta yutma durumlarına dönüşme vb) söz konusudur

Kardeşinizin doğru bir teşhis terapi ve tedaviye ihtiyacı var. Tabi sizlerin de onu uyarırken nasıl davranmanız gerektiğine dair önerilere

Aklımda kalanlar bunlar ayrıntılar ve yeni gelişmeler için araştırmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…