Tiksinme Durumların..

Aklimi kaçıracak gibi oluyorum misafir gelir yüzümüze değil arkamızdan güler .. dışarda millet ne oluyor diye yüzümüze bakıyor artık kaylanamiyorum annem laf söyletmez asla çevresindekilere bu huyun ilk basladogindan. Beri sustu ppsikolojisi bozuk aman üzerine gtmeteyim daha kötü olmmasin modunda ben salonda oturamiyorum artik temizlik yapıyorum tertemiz oturuyoruz elinde kılını alıyor çay içer biseyler yerken mutfak masasında artık yapmmamaya başladı demek ki kendini engelleyebiliyyor stediği zmaann ... mutfak diisnda her yerde yapıyor .. en son farkında olmadan mutfakta yaptığında artı kusucam dedim kendi yemeğini yedi karşımızda alıyor annem sinirlendi baya yeter diye bağırmaya başladı çekti elini o gündür mutfak diisinda yapıyor ama kendi iradesiyle keisnlikle tık değil ki bu sonucta

Teşhis aldigi nerede yazıyor? Doktora zorla goturcem dedi konu sahibi.

Hastalığın ne oldugunu biliyorum. Cımbız olmadan da koparildiğıni okusaydim hastalik ihtimali uzerinde düşünürdüm.

Karşı taraf durumunu kabul edip tedaviyi kabul etse keşke ama.deveye hendek atlatmak çok daha kolay aşırı inat insan bunu yapan işimiz çok zor .. odaları ayirmakla çözüm buldum ortamına girmemeye çalışıyorum aynı sofraya iki yıldır aynı anda oturmuyorum

Sizin egitim durumunuzu sordugumu da nereden çıkardınız?

Teşhis aldigi nerede yazıyor? Doktora zorla goturcem dedi konu sahibi.

Hastalığın ne oldugunu biliyorum. Cımbız olmadan da koparildiğıni okusaydim hastalik ihtimali uzerinde düşünürdüm.
Tamamen cımbızla değil olmadığında tırnaklarıyla yoluyo yüzünü kasini .. eskiden annme benden isterdi artık yapmıyorum midem.almiyor .. yüzüne ağda bandı yapıştırır. Aldirirdi yüzünü onnuu ayaazmayi unuttum .. o kadar kalın ki kılları gür ki ağda bandı almıyor bile

Ağaç dali gibi kıllar hayal ettim. Nasil kılsa ağda bile almıyor. Psikolojik tedavi dışında hormonal tedavi de gerekli o halde.

Pislikten girmeden konuşmayı deneyin bir de. Bak mahvediyorsun yüzünü sivilce oluyor her tarafın dikkat etmediğin için diyin. Kıllar hem kırılıyor hem cımbızla yönüne dikkat etmeden çektiğin için batık oluyor diyin. Gel iğneli epilasyona götürelim seni diyin ucuz da birşey zaten çene kıllarına çözüm olur.

Dışarda elinde cımbızla gezince de uyarın tabiki, kızım/oğlum manyak mısın dışarda yapılır mı bu iş herkes sana bakıyor diye.

Siz ki aile içinden olmayan insana kokuyorsun diyebilmiş birisisiniz bu konuda niye bu kadar çekingen davrandığınızı anlamadım ben.

Sayenizde temizligi ögrenmisler hiç olmazssa

Elbette zaten psikolojisi düzgün olmayan bir kişiyi ikna etmek zordur sabır ister gayret ister. Psikolojisi bozuk insanın bunu kabul etmesi çoğunlukla kendi isteği ile değil, uzun süreli sabırlı ikna çabaları iledir. Evet tedaviyi kabul etmeden tıbben tedavi yapılamaz, hemen hemen türlü hastalıkta hastanın bilinci yerindeyse, (yani baygın ve koma halinde değilse) tedaviyi ret etme seçeneği vardır. Ama düşünün ki insanlar madde bağımlılığı, alkolizm durumlarında, halüsinasyonlu ve sanrılı ağır şizofren vakalarında bile tedaviye ikna edilebiliyorlar
Ödülle mi sevgiyle mi uzun çabalarla mı ikna edilir o konuları öneride bulunabilecek kadar iyi bilmiyorum ama eğer gerçekten bu durumundan kurtulsun istiyorsanız siz ya da anneniz çok iyi bir uzmanla önce kendiniz konuşup, kardeşinizi ne şekilde ikna edebileceğinize dair öneriler almalısınız

Kendimizce haklısınız durum mide bulandırıcı olduğu gibi sizler için de hat safhada sinir bozucudur (geçmişte benzeri bir duruma maruz kalmışlığım var). Oda ayırmak yemeğe oturmamak isteğinizi çok iyi anlıyorum. Ama ;

Lütfen buradan sonra yazacaklarımdan rahatsız olmayın. Size hak verdiğim için yardımcı olmak için bu kadar ayrıntıya giriyorum. Biraz önce bu konunun çoğu kez genetik olabildiğini de okudum bir sağlık sitesinde. Belli bir yaştan sonra aniden sizde veya çocuklarınızda aynı durum ortaya çıksa? Oda ayırmakla çözüm bulamayacağınız malum. Çocuklarınızın dışlanıp " pis, inat, iğrenç, ayrı yesin yemeğini" gibi dışlanmasını, ya da size çocuklarınızın böyle davranmasını tercih etmeyeceğinizi biliyorum

Size ille de alın götürün tedavi ettirin demiyorum ama lütfen kardeşinizin dışlanmak yerine bu durumundan ve varsa diğer psikolojik sorunlarından kurtulup sosyal, normal bir birey olmaya ihtiyacı olduğunu anlayın ve aile bireylerinizi bu konuda ayrıntılı bilgilendirin. Siz uzak durmakla kendinizi kötü hissetmekten kurtulmayı seçebilirsiniz elbette ama anneniz evladını bu durumdan kurtarmak için uzun süreli ve sabırlı bir şekilde çaba göstermeli

Önerilirse belki terapiyle ve tedaviyle birlikte epilasyona da götürür anneniz. Ruhsal durumu düzeldikçe eline de tüy gelmeyince bir şey koparma ihtiyacı kalmayacaktır

ınsanlar cok fazla rahat ve bencıllestı kımse aman bırını rahatsız eder mıyım demıyor

topluluk ıcınde seslı burun temızlemek gaz cıkarmak kılla tuyle ugrasmak pıs dolasmak diş karıstırmak ... bende tahammul edemıyorum ve yuzume de tavrıma da yansıyor onlara karsı tahammulsuzlugum.

kardeşiniz kaç yaşında
Allah yardımcınız olsun
uzman yardımı almak zorunda başka yolu yok maalesef

Uyardigin zaman sen kötü oluyorsun çoğu zaman .. ben pat diiye söylüyorum kendi temizligime ksisel bakımıma önem verebiliyorum onca derdiim içinde herkes yapabilir .. içten geliyor bazi şeyler nedense.. genetik olduğunu yazmışlar asla inanmıyorum .. ben böyleyken o nasıl boyle diyorum ..

B3n kadın tutuyorum benim de zamanım.vucuut olarak gücüm yok. Çoğu şeye .. kadın böyle olduğunu bilsem fazla ücret isterdim dedi .. ev için .. ala dikkat etmezler ben tam tersiyim evim kocaman iki kat her haafta dipten temizlik yaparım .. olmasa da on günde bir. .. üç tane wc var evde sadece bir günümü yiriyorum onlara .. kafayı yedin sen takintilisin diyor annem hep kötüyüm ..

Konunuzdan bağımsız olarak herhangi bir özelliğin ve hastalığın genetik olması ille de hepinizde ortaya çıkmasını gerektirmez hanımefendi.
Özellikle çekinik genlerle (= resesif =dominant olmayan) aktarılan fiziksel ve ruhsal özellikler ve hastalıklar ailenin diğer hiç bir ferdinde ortaya çıkmayabileceği gibi nesil boyunca sadece 1-2 kişide çıkabilir. Çocuğunuzda olabilir, olmayabilir ya da torunun çocuğunda çıkabilir Ya da sizin hiç tanımadığınız büyük büyük büyük ninenizde vardır
Buna şahsi olarak inanıp inanmamanız önemli değil. Bu genetik biliminin bir gerçeğidir.
Size bu bilgiyi genetik eğitimi olan bir bilir kişi olarak yazıyorum. Laf olsun veya sizi etkilesin diye değil

ben oncekı yorumları okumadımda
nasıl yanı bır ınsanın pis olusu genıyle mı alakalı ?
annanem ve dedem cok tıtız temız ınsanlardı annem olabıldıgıne dagınık gamsız rahat pıslıkten rahatsız olmaz
kayınvalıdemın annesı babası tıtızlıgıyle meshur ama kayınvalıdem tuvaletden sonra elını bıle yıkamıyor anormal ozensız dıkkatsız

o yuzden merak ettım nasıl oluyor dedıgınız sey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…