Time for CHANGE...

30 dakika sporumuda yaptım (15 dk koşu 15 dk yürüyüş). Günü kaçamaksız tamaladım demektir. İçmem gereken yarım litre suyum var onuda içtim mi tamamdır. Herkese güzel gecelerr

Günaydıınn millet. Bugün erkenciyim Millet haftasonunda uyur bende haftasonu uyanıyorum. Tiyatroya gideceğim bugün arkadaşımla erken kalkıp biraz hazırlanayım dedim Suyumu içtim 2 kuru kayısımı yedim şimdide kahvaltımı yapacağım. Kahvaltı menüm: 1 haşlanmış yumurta, yarım çay bardağı haşlanmış bulgur, 2 zeytin, 1 demet tere ve maydanoz, yarım kk kadar peynir, 1 bardak şekersiz çayyyy

Selam millet. Öncelikle eğer Ankarada yaşıyorsanız ve güzel bir etkinliğe katılmak istiyorsanız Ankara Devlet Tiyatrolarının 'Ben Ödüyorum' adlı oyununa gitmenizi öneriyorum. Gerçekten çok başarılı bir oyundu.
Gelelim diyetimee. Tabikide bozmadım diyetimi. Hatta bırakın diyet bozmayı hiç bir şey yemedim. Kahvaltıyla duruyorum. 3 ceviz 6 üzüm kurusu ve 5 tanede fındık yedim o kadar. Şimdi dün tarifini verdiğim çorbadan bir porsiyon kadar içeceğim birazda salata çatallarım diye düşünüyorum

Ayy annem karnıyarık yapmış nefis kokuyordu bende dayanamadım küçük bir patlıcanın yarısı kadar karnıyarık yedim, 1 kepçe çorba içrtim 2 kaşıkta yoğurt yedim. Çok mu oldu acaba yaa:44: Daha içmem gereken 1.5 lt su var ve ben bugün hiç yeşil çay içmedim yaaa

Çok acıktım ben yaa. Aslında acıkmadım canım deli gibi kahve istiyor ama kahve içersem uyuyamam kiii. Ayrıca evde sade nescafe yok hiç hep 3in1 Sanırım kahve içmezsem bir şeyler yiyeceğim pff breee

Oyy oyy içtim kahvemi rahatladım vala Babamı markete gönderdim gece gece ama olsun bir şeyler yemekten iyidir. Meyve bile yemek istemiyorum geceleri çünkü içinde fruktoz var ve vücut fruktozuda direk yağ olarak depoluyor

Günaydın millettttt. Hepinize musmutlu kapkaçamaksız sapsağlıklı bir pazar diliyorum. Bugün yine 12 de uyandım:26: Hemen 2 bardak ılık suyumu ve 2 kuru kayısımı tükettim birazdanda kahvaltı yapacağım. Kahvaltıda ne mi vaaarrr?? 2 zeytin, 1 kk beyaz peynir, maydanoz, şekersiz çay, birde annem soğan kavurması yapmış. Senin için yaptım azcık ye bari dedi belki 1-2 çatalda ondan alırım ama abartmamaya niyetliyim

CAnlarımmm buraya bazen yazmıyorum ama her gün mutlaka 3 lt suyumu ve en az 2 fincan yeşil çayımı içiyorum. Bir de mutlaka en az yarım saat dansla karışık hareket yapıyorum spor niyetine. Spora daha başlamadım çünkü zaten benim etim çok sert. Tabiri caizse taş gibi sıkı etim. Bu yüzden kilo vermem daha zor. Biraz kilo vereyim etim yumuşasın sonra tekrar sıkılaştırırım diye düşünüyorum. Yoksa zaten sert bir de spor yaparsam iyice sertleşir ve çok yavaşlar kilo vermem

Selam kızlarrr. Az önce market alışverişinden geldim. Ohh marketi bir görün tıklım tıklım ve bütün lezzetli ürünlerde indirim vardı ama ben kanmadım tabikide. Gayet sağlıklı şeyler aldım. Öncelikle size aldığım kepekli makarnadan bahsedeceğim. Makarnayı çok seven birisiyim ama şu diyet mevzusu yüzünden makarnadan vazgeçeceğimi düşünüyordum hep ama abartılmadığı sürece diyet süresinde makarna yenilebildiğini öğrendim. Normal bir makarnanın 100 gramı (çiğ) yaklaşık 350 kalori. Kepekli makarnanın 100 gramı ise 250 kalori. Yani hiç bir şeyi azaltmadan normal bir makarna yer gibi kepekli makarna yesek bile her 100 gram için 100 kaloriyi az alacağız. Bence bu çok önemli bir şey çünkü yarım saatlik tempolu yürüyüşle anca yakılıyor 100 kalori. Ee tabi makarnayı abartmamak lazım helede diyetteysek 3 yemek kaşığı makarnadan fazla yememek gerek oda haftada 1-2 kez. Ben makarnayı tuzsuz suda haşlıyorum ve yağsız peynirle yiyorum ya da sarımsaklı yoğurtla yiyorum bence müthiş oluyor. Hepinize öneririm.

Bir diğer aldığım şey ise galeta. Herkes bilir galetayı hatta çoğunuzda ara öğünlerinizi galeta ile geçiştiriyorsunuzdur. Ben ilk kez deneyeceğim galetayı. 1 paket aldım bakalım. İçinde 10 tane var ve 1 tanesi yaklaşık 50 kalori. Uzaktan bakılınca masum gibi gözüküyor ama neredeyse 1 dilim ekmekle aynı kaloride. Dışarıda 1 bardak bitki çayının yanında tüketilebilir belki ama çokta bağımlısı olmamak lazım. ara öğünde 2 tanesi 100 kaloriye denk gelir ve bence ara öğünde 100 kalorilik çok daha doyurucu ve sağlıklı şeyler yenebilir. Benden söylemesi

Ve son aldığım şey ise somon. Aslında markete başka balık almaya gitmiştik ama baktık somonda iyi bi indirim var somon alalım dedik. Somon zaten çok faydalı bir balık ama ne yazık ki balık pişirme kültürümüz yüzünden faydasından çok zararını alıyoruz vücudumuza. Vıcık vıcık yağda kızartıyoruz. Bol bol da tuz atıyoruz İnternette bi somon pişirme yöntemi buldum ve sanırım besin değerlerini öldürmeden, ek kalori katmadan en iyi pişirme yönteminden biri. Tarife göre temizlenen somonun her iki yüzünüde çok az zeytin yağı, ve baharatlarla ( tuz yok ) buluyoruz ve bir tencerenin içine koyuyoruz. tencerenin dibinede somunun yüzünü geçmeyecek kadar su koyup kapağını hiç açmadan orta ateşte pişiriyoruz. Yaklaşık 15-20 dakikada pişiyormuş. Bir deneyin derim bende birazdan akşam yemeği için deneyeceğim.

Karnım az acıkır gibi oldu ara yapayım dedim bende. 1 tane cevizi kırdım yedim, 5 tane üzüm kurusu vedim ve 6 tanede yaban mersini attım ağzıma tadı çok kötüydü ama çok faydalı olduğunu duydum

Avuç içim kadar somonu tarif ettiğim gibi pişirdim ve bol salata ile yedim. Salataya sadece limon attım somonun sosuna zeytinyağı koyduğum için. Karnım tıka basa doydu farkındayım ama canım tatlı istiyor. Sanırım tatlı krizim geri geldi Ne yapsamda bu krizi minimum şekilde atlatsam acaba:44:

Ayyy günlükk noldu biraz öncee. Benim tatlı krizim tuttu yine. Ne yapmalı ne yapmalı derken ağzıma bir hurma attım geçirir diye nerdeee dahada arttırdı bi baktım montumu giyiyorum bi baktım botumu giyiyorum bi baktım yolda hangi aburcuburları alsam diye düşünüyorum ve kendimi markette buldum. Abartmıyorum nerdeyse 1000 kalorilik abur cubur doldurdum sepete bir de kalorilerine baka baka alıyorum az kalorili olsun diye :117:Kriz işte nasıl olsa yarın pazartesi şimdi küçük bir şey yersem bozulmuş olacak ama doymamış olacam istediğim kadar yiyim ki bir daha yemeyim diye düşünüyorum kriz anında. Sonra kasaya doğru emin adımlarla yaklaşırken bi sağıma baktım benim gibi tombul bir bayan bi soluma baktım benim boylarımda oldukça fit bir bayan. Birde sepetime baktım aman allahım dedim balığı bile az yağlı pişirmek için neler neler yapıyorum şu aldıklarıma bak. Sonra kendi kendime (kasada sıra bekliyorum bu arada) dedim ki 'seçil ya bunları bırakıp adam akıllı diyetine devam edersin ya da bunları yersin ve bir daha diyet lafını ağzına almazsın kararı sen ver'. Ve bende elimdeki herşeyi bırakıp 2 paket sade nescafe 1 tanede çok sevdiğim uykusuz (karikatür dergisi) alıp çıktım. Açık havada yürüdüm biraz yolumu uzattım ve kendime geldim. Aman Allahımmm bu üst üste atlattığım 2 kriz. Afferim dimi bana Şimdide nescafemi yaptım keyfle dergimi okuyacağım...

İyi geceler benim güzel günlüğüm. Bugünde kazasız belasız atlattık. Ama çok dağınık yazıyorum ben en iyisi her günün sonunda toplu bir menü yazayım daha iyi olur

Sabah:2 bardak ılık su, 2 kuru kayısı
Kahvaltı(12.30):2 çatal kıymalı soğan kavurması, 1 kk kadar beyaz peynir, 3 zeytin, maydanoz, 1 fincan şekersiz çay
Öğle: yok öğle falan zaten 12de kalktım
ara:3 yudum sıcak çikolata :) ( annem zorla içirdi vala tadına bak diye) yarım kivi
ara:2 ceviz, 5 tane üzüm kurusu,6 tane yaban mersini
akşam: haşlanmış somon, yağsız salata
kriz:2 hurma

Toplamda 3lt suyum, 1 fincan kahvem ve 1 fincanda yeşil çayım var. 2 saat kadarda hafif tempoda yürüyüş yaptım.

Günaydın benim güzel günlüğümmm Bu sabah erken kalkıyım 1 saat yürüyüm falan dedim ama nerdee sabah bi uyandım şarıl şarıl yağmur yağıyordu vala bende vurdum kafayı yattım ve11.30da kalktım yine. Suyumu içtim 2 kuru kayısımı yedim 12 ye kadar bekledim ve kahvaltımı yaptım az önce. Amaaaaaaa kahvaltıda dünyaları yemişim vala. 2 yumurta ve 4 orta boy mantarla yapılmış yağsız tuzsuz omletin yarısından biraz daha azını yedim. 1 kk beyaz peynir 2 zeytin maydanoz ve 2 kaşık haşlanmış bulgur yedim. Vay yavrum vay Şimdide yeşil çayımı yudumlamaktayım. Bugün pazartesi içimden tartılıp kilo bildirimi yapmak geliyor ama yookkk 10 günde bir kilo bildirimi yapacağım. Her ayın 8i 18i ve 28inde tartılacağım ve hedefim 10 günde 1.5 kilo vermek. Gerçi 18inde tartıldığımda 2,5-3 kilo arası vermiş olmayı istiyorum. Bunlar ilk kilolar nasılsa hızlı gider diye düşünüyorum:44:

Ayy hafif acıkır gibi oldum. Öğle yemeği yemeyeceğim ama hafif hafif aralar yapacağım akşama kadar. Şimdi 3 tane ceviz 6 tane üzüm kurusu 6 tanede yaban mersinini yiyeyim. 1-2 saat sonrada 1 elma yerim.

bende daha ilk gün diye acıktım öğün zamanlarım gelmeden ama acıkınca su içip durdum şimdide wc ye git geller başladı

Son düzenleme:
off daha ilk günden yarım tost yedim ama yarısını karnım doymadı bile kendimi engelleyemedim ilk günden bişey olmaz yaa söz yrn hiç bozmucam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…