Tıp okurken evlenmek


Ne güzel. Allah bozmasin. Benim okul bitti ama öğrenciligi özledim :))
 

Insallah ya :) cok moral oldunuz siz bana :) evlilige kalkismak icin daha en az 2 yılımız var ama simdiden düşünüp ona göre adımlar atmak istiyorum o yüzden arastırnalara basladım.


Eş konusunda sıkıntı olacağını zannetmiyorum da akrabalar konusundan emin degilim. Hiç tanımıyorum çünkü onları.


Evet yani ev arkadasımla kalacağıma sevdigim kisiyle kalırım diyorum. Ama iste tabi oturup etraflıca tüm faktörleri konusarak karar vermek lazım. Sizler ne güzel tecrübe etmissiniz bu durumu, gaza gelmiyor degilim. :)
 
Selamün aleyküm. Ben 1. sınıfın yarıyıl tatilinde nişanlandım. 2. Sınıfın sonunda evlendim. Şu an 6 ayı geçiyor sanırım. Bir sevgilim olmasındansa bir eşim olmasını tercih ederim. Çünkü sevgili olmak zinaya açılan bir kapı... Halbuki eş olduğunda bazen annenden bile daha yakın bir insanla helal bir dairede oluyorsun. Okulla birlikte yürütülüp yürütülememesinin sana ve eşine bağlı olduğunu düşünüyorum. En azından benim için böyle oldu. Eşin anlayışlı bir insansa, her gün aynı saatte yemek beklemiyorsa, ütüsünü kendisi yaparken gocunmuyorsa kısacası sana yardımcı olabiliyor ve bütün yükü senin üzerine bırakmıyorsa geriye sen kalıyorsun. Ev arkadaşınla geçinmekten çok da bi farkı yok bence. Ev arkadaşın huysuz gıcık biri de çıkabilir. Eve gelince yüzünü güldüren biri de çıkabilir. Ben ikisini de yaşadım. Ev arkadaşın bütün işleri sana yıkıyor da olabilir. Eşin ev arkadaşın oluyor bence. Sen çalışırsan yapabilirsin Çalışmazsan yapamazsın. Eşin problemli değilse bunu da evliliğe mal etmek pek mantıklı değil.
Evlilik yapılamayacak bir şey gibi gelmedi bana şu altı ay içerisinde. Devamında ne olur bilmiyorum. Bir de hayatın bundan sonra da bundan daha kolay olmayacak bir tıpçı olduğun için. Hayatının hangi döneminde rahat olmayı bekliyorsun ki? Yeni bir ev arkadaşım oldu ve bu sefer ben seçtim. Normalde çoğu zaman ev arkadaşının kim olduğunu bile bilmeden onunla yaşamaya başlıyorsun.
Açıkçası akraba meselesini çok bilemeyeceğim. Ben eşimin ailesini evlenmek ortada yokken de tanıyordum ve seviyordum. Zorluk çıkarmadılar genel anlamda.
Mesajların çoğunu okuyamadım ama okurken evlenme diyen arkadaşlara çok itibar etme. Onlar okurken mi evlenmişler de böyle yorumlar yapıyorlar? İnsanın hayatının merkezine koyduğu öncelikleri önemli. Hangi zorluk zinaya girmekten daha önemli? Aynı insanlar evlilik sürecinde de bi sürü konuşacak. Onlara karşı ezilme ve umursama. Sadece önyargılarıyla konuşuyorlar.

İki link bırakıyorum bunları bi incele bence:

https://sempatiksinirler.wordpress.com/2015/08/09/bir-evlilik-dosyasi-ve-okurken-evlenmek/

http://www.aksiyon.com.tr/annem/cocugumun-hastasiyim_526647
 

Evet zina durumu bambaska bir boyutu isin. Ve malesef ben o kadar dikkat eden biri olamadım.. neyse dini konular yasak sanıyorum konusmak icin sizin de basınızı yakmıyayım. :)

Sanırım 3.sınıfsın şuanda, oldukça yoğun bir sene aslında bu sürecte bu kadar memnun olman çok güzel. Allah bozmasın :) peki yaşın kac? Yani 21-22 falan mi?

Erkek arkadaşım ev isleri konusunda sıkıntı çıkartacak biri değil bundan eminim neredeyse, oldukca uzun yıllardir tanıyorum ve benim derslerimi benden daha cok düşünüyor sağolsun. :) senin eşin ne isle mesgul ya da yaşı kaç? Bunları sey icin soruyorum hani aileler ne durumda izin verdiler diye.

Ben son senemde düşünüyorum evliliği. Intern oldugumda yani. Erkek arkadaşımın iş durumundan dolayı bu mecburiyet. Ama internlük sen de biliyorsun oldukca yogun bir dönem. Hem tus hem nöbetler.. yeni evliliğin tadını cıkaramamaktan da korkuyorum, o cicim ayları kosturma icinde gececek diye..

Ve linkleri inceliycem simdi :)
 
Dini konuları konuşmanın yasak olduğunu bilmiyordum. Ama hayatımı bunun üzerine kurmak istediğim için yazdıklarım objektif bir bakış açısıyla değil, dini yönlü olacaktır. Yapamasam bile yapmayı temenni isterim yani...
94 mart doğumluyum neredeyse 22 yaşındayım yani...
Eşim şu an pratisyen doktor. Acilde çalışıyor nöbet usulü. O da 91 doğumlu.
Eşimle aynı şehirde tıp kazanabilseydim hemen evlenme niyetimiz vardı ama kazanamadım malesef. Okulu bitirip yanıma gelmesini beklemek zorunda kaldık. Ailem aynı şehirde olsaydı hemen evlendirirdik ama ayrı şehirde yapamazsınız demişti. Ki annem ve babam önyargılarıyla konuşmuyordu. Yine benim okulumdan dolayı bir yıl ayrı yaşamaları gerekmişti. O arada da zor günler geçirmişlerdi. Açıkçası okurken evlenmeye de yine aynı gözle bakıyordum. Ekstra sadece düğün masrafı olur diyordum. Ki o masraf da eninde sonunda olacak bi gün evlenilecekse. Sonuçta bekar ve öğrenciyken de yemiyor içmiyor bi yerlerde kalmıyor değiliz ki. Eşime de para gönderiyorlar bana da para gönderiyorlar ikisini birleştirir yaşarız diye düşünüyordum. Ailem de aynısını düşünüyordu. Sanırım bu teorim çok yanlış değil, bu söylediğimden biraz daha fazla parayla yaşıyoruz. O da elimize (Allah a şükürler olsun) daha fazlası geçtiği için... Ucu açık yani. Daha sıkışık olsaydık ona göre ev bakardık ona göre dikkat edilirdi. Diye düşünüyorum. Her komite başında eşimin nöbeti olan bir gün arkadaşlarım toplanıp bana geliyor. Son buluşmamızda 19 kişiydik. Bunları filan yapamazdık sanırım.
İntörn olmadım daha. O zaman ne getirecek bilemiyorum... Ben açıkçası gerisini çok düşünmedim. Bundan sonra hayatım her halükarda zor olacaksa düşünmenin ne anlamı var dedim. Sonuçta okul bitse evlensek; çalışırken de nöbet tutacağız çalışırken de evi temizleyeceğiz çalışırken de ders çalışacağız. Ben intörnlüğün asistanlık döneminden daha zor olacağını düşünmüyorum açıkçası. Okuduklarım bu yönde.
 
Bunu iki yıllık bölüm okuyan biri yapamıyor olabilir, çok doğal karşılarım. Çünkü bu zamana kadar çalışmaya alışmamıştır büyük ihtimalle. Evin işini yapmak da tam bir bahane olur hiç bitmez o okul. Ama sen bi tıpçısın. Hayatın çalışarak geçti. Bu senin zaten rutinin. Ve bundan sonra da rutinin olacak. Benim arkadaşım ders molalarında evin işini bitirdiğini söylemişti. Senin günlük bir iki saat çalışmanı onlar final zamanı son iki hafta kala bile yapmıyor genelde - istisnalar kaideyi bozmaz- bizim evde her cuma sohbet oluyor. Her perşembe akşamı ev bi temizleniyor. Arkadaşlarım bile evin her geldiğimizde temiz Maşallah diyorlar. Bi komite zamanı cılkı çıkıyor o da ben çok dağıtarak çalıştığım için oluyor. ha ben günlük temizlik yapan bi insan değilim ama ev hanımı olsaydım da günlük yapmazdım sanırım. Çok sıkışırsam yarın sohbet var ben yapamayacağım süpürür müsün diyorum eşim yardımcı oluyor. Kocan senin ömrünü yiyen bi canavar değil ki. Aynen dediğin gibi eve gelip sarılacağın bi insan. Eve geldiğinde yemek nerde diyorsa o zaman sorun olmaz mı olur. Sen anlayışlı olduğunu söylüyorsun o zaman bu da sorun değil. Yanında oturur aynı masada çalışırsın. Yirmi dört saatimiz ders çalışarak geçiyor da benim mi haberim yok. Her eve geldiğinde ev arkadaşınla bi sohbet etmiyor musun? Aynı şey. Adamın da işi gücü sen olsan ikiniz de bunalırsınız zaten. Herkesin biraz beraber biraz tek başına olduğu zamanları oluyor.
Benim iki dönem üstüm bi abla var bizim okulda. Kendisi 3 çocuklu, 5. Sınıfta dönem birincisiydi. Kocaman göbeğiyle birincilik plaketini aldığını anlatıyordu arkadaşım.
Demek istediğim insan isterse her şeyi yapabilir. Bahane bulmak isterse de her şeyi bulabilir.
Not: benim sunduğum bakış açısı çocuksuz bir ev. Çocukla nasıl olur bilmiyorum.
 
E evlivetipci haklısın tabiki. Zaten ben de öyle çok çalışan biri olamadım, ucu ucuna gectim genellikle. O yüzden çalışmama engel olacak diye düşünmüyorum çok ama ailem bunun endisesini duyacaktır.. ben temizligi yemegi falan severek yapıyorum bir de, suan evde kalıyorum mesela onlar yapılmadıkça huzurlu olmuyorum. Ev isleri de çok korkutmuyor beni..

Sadece evlilige alışma sürecimin internlüğe denk gelmesi korkutmustu. Ama cok güzel anlatıyosun gercekten neredeyse kacırıcam erkek arkadaşımı

Aslında uzmanlığı almaya çalıştığım dönem de cok korkutuyor gözümü. Iş yükü asla azalmıyor ve artıyor gitgide. Belki de cok başarılı bir öğrenci olmadığım icin endiseleniyorum, altından kalkabilir miyim diye..

Senin ailen destekciymis üstelik, ben anneme cıtlatayım dedim ama aman allahım...

Şuan bana her bulustugumuzda ayrilmak o kadar zor geliyor ki.. ama evlenmemiz icin de ancak son sınıfta fırsatımız oluyor gibi suanda. Ona da 1 sene daha sabrediverin diyebilirler diye korkuyorum.

Senin nasıldı ortalaman derslerin?
 
Ben de ortalamadan geçiyorum genelde. Çok süper bir öğrenci sayılmam. Evlilik öncesinde de öyle değildim. Pek bir şey değişmedi.
Ben de uzmanlık için endişeleniyorum. Ama bir şekilde olacak geçecek İnşallah.
Ailen destek olmazsa çok zor iş. Allah yardımcın olsun...
 

Amin ya insallah, hepimizin yardımcısı olsun. :) ortalamayı duyunca daha da sevindim simdi, acaba ortalamasına mi guvendi ailesi dedim ama öyle de degilmis. Nasıl mutlu oldum anlatamam

Insallah ben de senin gibi ailemin desteğini kazanabilirim. :) umarım ağzınızın tadı kaçmadan hic ayrılmadan devam ettirirsiniz evliliğinizi siz de :)
 
Sayfalarca yorumlar yapılmış. Hepsini okuyamadım ama.
Hiç akıl karı gelmedi bana. İster tıp olsun, ister en basit bölüm olsun. Üniversite okurken evlilik mantıklı gelmiyor bana. Hatta işe başlamadan evlenmek de öyle.
Şartlar çok değişiyor.
 

Şartlardan kastınız ne acaba?
 
Amin İnşallah. Şu anda güzel gidiyor. Devamı da öyle olur İnşallah. Allah sana da kolaylık versin helal daireye geçirsin İnşallah bir an önce. :) :*
 
Şartlardan kastınız ne acaba?

Şöyle ki; Bizim ailede isteyen herkes çalışır. Evlendikten sonra kadınların çalışmasına engel vs olunmaz. Aksine desteklenir.
Ailemize öğretmenlikten yeni mezun biri gelin geldi. Kpss ye girip direkt kazanacak kadar zeki biri nitekim öyle oldu. Ancak hamile kaldığını öğrendiler. Gideceklerdi yine de.. Sonra hamileyken bebeğinin rahatsızlığı öğrenildi. Gidemedi. Elbet bu işten daha önemli ama hayatı belli bir düzene oturduktan sonra evlilik yapmış olsaydı herşey daha farklı olurdu.

Özelde çalışmayacaksanız şark göreviniz de var. Birlikte gidebilecek misiniz? Gitmenize engel bir şey çıkacak mı? Aile faktörleri ne olacak vs.. Sonu gelmeyen bir sürü muallak.

Deli divane seviyorsanız bile bu risklere değeceğini düşünmüyorum.
 

Şark görevi her durumda var, zorunlu görevi yapmadan diplomayı alamıyoruz diye biliyorum ben. Ama onu da beklersem eger neredeyse 30 yaşında oluyorum. Okul bittikten sonra tusa giriliyor, bi hastane ve bölüm seciliyor orda uzmanlıga baslanıyor. Uzmanlıgı aldıktan sonra zorunli göreve gidiliyor. Yani okul bitince hop zorunlu goreve gidilmiyor o yüzden onu beklemek cok mantıklı gelmiyor. :) Ve o zorunlu görevi belki de eş durumundan biyere atanıp ayrı kalmadan atlatabiliriz de prosedürü tam bilmiyorum kesin evlilige karar versek onu arastırmaya başlıycaz zaten. :)

Ama şöyle bir durum var problemlerle her zaman karşılaşılabilir.. Doktorlukta ise bitmiyor. 6 yıl okuldan sonra uzmanlığı alma sureci var en az 3 yıl. Ondan sonra zorunlu görev, sonra atama... sonra da menapoz zaten
 
baslik acilali epey zaman olmus ama gorunce yazasim geldi :) Tıp fakültesi 4. sinif ogrencisiyim 1.5 yildir evliyim ve sukurler olsun her sey cok guzel devam ediyor.. cevremde karsi cikanlar oldu aman once oku once uzmanlik once su bu diye , acikcasi ben de icten ice endiseleniyodum acaba gercekten zorlanir miyim diye ama inanin hic bir problem yasamadim aksine daha duzenli bir hayatim oldu ders basarim artti.. Karsindaki dogru insansa , bu surecte sana destek olacaksa korkma evlilik guzel bisey ^_^ ustelik olgunlastiriyor insani ve ozellikle kadin dogum, pediatri gibi stajlarda bu olgunlugun faydasini goruyorsun fazlasiyla.. Hayat guzel seyleri ertelemek icin kisa , yapmak istedigin hic biseyi baska bisey icin erteleme , feda etme..
 

Evet ben de ne zaman öleceğimiz belli degilken neden uzakta kalalım sevdiklerimizden diye düşünüyorum. Ve gerçekten çok seviyorum :)
Ben de suan zaten kendi öğrenci evimde kalıyorum. Yemek derdi temizlik derdi alışveriş ekonomisi... halihazirda bunları yapıyorum zaten. 2-3 haftada 1 ailemi görüyorum.. ne fark edebilir ki evlendikten sonra. Max.kayınvalide derdi olur ki o da zor bi ihtimal :)

Senin ailen peki basta izin vermisler muydi yoksa sen mi ikna ettin? :) bir de eşin o sırada çalışıyor muydu?
 

Biz evlendigimizde esim yeni mezundu dugunden 20 gun onca falan calismaya basladi (muhendis kendisi) Benim ailem sagolsun hic karsi cikmadi cunku karsimdaki insan duzgun bir insandi ve bize guvendiler.. Evlilik surecinde benim ailemin maddi ve manevi destegi cok buyuk oldu.. Ya anlasilan benim durumumdasin sen de ^_^ ben de evlenmeden once ogrenci evinde yasiyodum zaten yemegi temizligi alisverisi hepsi vardi alisik olmak da buyuk avantaj.. Ailen arkandaysa ve karsindaki insan seni destekliyorsa sıkıntı yok..
Kayınvalide derdi olmazsa olmaz benimki uzakta ordan buraya sorun olmuyo.. Cok patolojik bi vaka degilse sorun olmaz..
Sevgili modunda olunca diyorum mesaj atmasi var , trip atmasi var, merak etmesi var ooo var da var.. evlenince kafa rahat ediyo derslere daha iyi odaklaniyosun
 

Benimkiler sıkıntı cıkarabilir işte öyle de bi durum var tabi henüz tanışmadıkları için de önyargılı olabilirler
Evet şuanda nasıl özlüyorum mesela. Bilsem ki yan odada uyuyor, oh derim ders çalışmaya devam ederim. Mesajla ugrasmam attı mı atmadı mı derdi olmaz, en rahatı ama iste şuan iş durumlarını ayarlayıp ayarlamaması meçhul, mezun benimki de mühendis. Ama ilerletmek istiyor kendini. Bir de ayrı sehirlerdeyiz.. bizim evlilik anca 5.6.sınıflara kaliyor olursa.. bu durumda da annemler aceleniz ne bekleyiverin biraz daha diyebilirler ortalamam da hep sınırda gidiyorum, onu da bahane edebilirler.. edebilirler de edebilirler yani :)

Tabi biz kendimizi en yakın zamana ayarlamaya çalısıyoruz da bakalım hayat bize ne getirecek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…