- 15 Nisan 2010
- 1.436
- 1.383
- 158
- Konu Sahibi Felix_Felicis
-
Peki o ne düşünüyor bu konuda? Yani konuştunuz mu yoksa sen kendi kendine mi düşünüyosun bunları?Iyi bir mesleģi olacak 1-2 yıla insallah. Ama tıp okumuyor. Mühendislikle ilgili yüksek lisansa basladı.
Peki o ne düşünüyor bu konuda? Yani konuştunuz mu yoksa sen kendi kendine mi düşünüyosun bunları?
Sen böyle bir talepte bulunsan ailen nasıl bakar bu duruma?
Her ne olursa olsun fikrimde ısrarcıyım. Bölüm ağır olduğundan eğer illa evlilik olacaksa son sınıfta olmasından yanayım. Hem o zamana kadar biraz daha büyür, olgunlaşırsın. Taşlar yerine oturur
Son sınıfta olabilir bence. Eminim o bir yılda epey zorlayacaktır. Ama 1 yıl idare edilebilir. Hayırlısı olsun.Yok yok ben de hemen sitemiyorum zaten. Son senede olur mu diye sormak istemistim aslinda. :)
Erkek arkadasım benden daha hevesli aslında, nolucak ki ben bakarım eve sen de okuluna gidersin gelirsin ortaklasa yaparız her seyi diyor. Ona kalsa cok daha önce olacak bu evlilik
Ailem konusunda bilemiyorum, son sınıf icin izin verebilirler de vermeyebilirler de. Ama onlarla oturup bir paydada konusabiliriz bir sıkıntı yok o konuda. :)
Bence de olabilir, hatta biri sorumlulukların artacak ailesi akrabaları olacak diye yazmış kesinlikle öyle olmaz. Siz Tıpçısınız en başta saygıları olacak. Daha birbirinize kenetlenirsiniz ne bilim severek hastane okul işlerinizi yaparsınız.
Karşı tarafta aynı görevde halinizi anlayacaktır. Şark görevi olsun başka birşey olsun evliyken daha iyi olacaktır atanacağınız yerler. Yoksa nişanlıyken devamlı telle irtibat halinde olup siir olmak var benim niye haberim yok diye bir sürü sıkıntının çıkması var. Aynı evdeyken ise herşeye birlikte kara vermek var.
Ben okurken evlenmeye kulliyen karsiyim. Her seyin yeri ve zamani ayri bence. Gerci ben erken evlilige karsiyim da herkesin kendi tercihi. Karistirmiyorsam senin nickine asinayim, o yuzden yorum yapmak istedim. Cok iyi dusun. Sevgiline guven, bu cok onemli ama oyle yapmaz boyle yapmaz deme. Daha cok bir sey gormedim ama 25 yasima kadar ogrendigim en onemli sey asla yapmaz,etmez dememek. Evlenmeden bircok sey bilinmiyor canim. Bilinse yuzde 90 zaten asik olarak,severek,anlasarak evleniyor; o zaman evliliklerde hic problem olmazdi. Ama oluyor iste cunku dedikleri gibi evlilik farkli bir yuk. Deger mi geleceginle ilgili riske sen karar vereceksin.
Simdi a kisisi yapti ornekleri var mesela. Olmaz diye bir sey yok olur, yapan da mutlu olan da vardir ama bu bir risk. Evlilik zaten basli nasina riskken sen bir de mesleki olarak gelecegini,okulunu riske atiyorsun. Iyi dusun pisman olma diyorum.
Bu arada ailen nasil izin vericek? Ben annem oldurseler okul bitmeden izin vermezdi. Bir komsumuz vardi, onun kizi da zor bir bolum okuyordu, liseden beri sevgililerdi, evlenmek istediler annesi asla izin vermedi,okulu bitmeden olmaz dedi. Kiz da 7 yila bitirdi, bitirdikten sonra annesi simdi evlenmek istiyorsan evlen dedi evlendiler. Ben de anne olsam aynisini yapardim acimazdim:)
Canım yeni bi konu die yorum yapyrm diş Hekimliği okuyorum evliyim eşin yardımcı olduğu sürece hiç bi sorun olmaz benimki de çok kolay bi bölüm değil malum ama notlarım gayet iyi hatta hamileyim bebeğimi beklyrm hiç bi sorunum yok çok şükür sorun kafanda başlar önce kendini ikna et olmayacak die bişey yok ben istedim ve yaptım korkma bence
Herkes olmaz dedi yapamazsın dedi eşin şimdi böyle değişir dediler ama hiç değişmedi o kadat yardımcı oluyo ki sınav zamanı ben çalışyrm o tv izliyo yemek falan zaten kafa dağıtma gibi oluyo bana
İşte o birazcık zor oldu ama bana güvenlikleri için ikna oldular şu andada gayet memnunlar çünkü hayata çok geç atılcktım diğer türlü bi de senin ki daha uzun ben erken evlenme taraftarı olarak girdim bu işe zorluğu bana kimse yi ilgilendirmezYa masallah özendim gerçektenpeki ailenizi nasıl ikna ettiniz okurken evlenmeye?
İşte o birazcık zor oldu ama bana güvenlikleri için ikna oldular şu andada gayet memnunlar çünkü hayata çok geç atılcktım diğer türlü bi de senin ki daha uzun ben erken evlenme taraftarı olarak girdim bu işe zorluğu bana kimse yi ilgilendirmez
Hayırlısı olsun tabi ben de evlenmeye karar verirken int te örnek arayıp durdm cesaret edemedim sonra dedim ki nie yapamym ilk örnek ben olurum konuyu görüncede kendi halim aklıma geldi destek olmak istedim inş gönlüne göre olur herşey sen mutlu olmayı iste allah verirEvet ucu gözükmüyor hic okulunya iste biz de bi sartları olustursak belki bir gözükaralık yapıp evleniveririz :)
Ya masallah özendim gerçektenpeki ailenizi nasıl ikna ettiniz okurken evlenmeye?
Tabi orası öyle çok doğru Ama benim hepsi iyi denk geldi kaynanam sınavlarım olduğu hafta yemek hazırlayıp çağırıyor bırak gelmeyi o kadar iyi yani sen evini hallet kimse senden bişey beklemiyo diyolar zaten bi annesi yakın Bna o da kimseye laf söylettirmiyoTurk toplumunun evli kadindan beklentileri olmazsa sevdigin kiside anlayisli biriyse olur aslinda ama ne yazikki bizim toplumumuzda evlilik iki kisilik degil.
Ben 3. Sinifta nisanlandim. 4. Sinifta bir ara dusunuyordum simdi evlensek ne olur sanki diye. Ev arkadasimi cekecegime sevdigim adami cekerim diyordum. yeri geliyor universite arkadasinla ayni evde yasamaktan daha guzel sevdiginle yasamak ama dedigim gibi bizim toplumumuzda evlilik iki kisilik degil ne yazikki.
Mesela ben evlendikten sonra kpss ye calistim. Esim kendide ogrencilik hayati gecirdigi icin cok anlayisliydi. Oyle ev isi dört dörtluk yemek beklemiyordu. Hatta bulasiklari toplayip aksam menemen bile yapardi. Ayni ogrenci evi gibi yani. Boş ver sen evi yemegi ders calis diyordu.
Buraya kadar iyi hos ama ne yazikki aileler ve akrabalar bu kadar anlayisli olmadi. Kayinvalidem bize gelmek istediginde yine birakip dersi kalkip ev supurdum yemek yaptim. Sonra akrabalar gelmek istedi yine onlari agirlamakla ugrastim.
Kayinvalidem tutturdu aktabalari aksam yemege alin adettir. Sukur esim kizdi onun sinavi var diye yoksa yine dersi bir kenara atip temizlik ve yemekle ugrasacaktim.
Hatta nisanliyken bile. Kayinvalidem esim askere giderken mevlut yapti. Ben baska sehirde universite okuyordum mevlutun oldugu gun finallerim vardi. Nisanlim sen finallerini dusun bosver ben gelir askere gitmeden seninle gorusurum gelme mevlude dedi. Bende tabi gitmedim zaten son finaller. Annem gitti mevlude esimin teyzeleri laf vurmus anneme yok nisanlisindan daha mi degerli nisanlisi askere gidiyor o yok diye. Annemde benim kizimin son sinif sinavlari var ilkokul cocugu degil bu sinavlara giremezse diploma alamaz demis.
Tabi bununla yetinmediler. Benim yuzume " bizim oglan sana kiyip birsey demiyor ama ne kadar uzulmustur sen yoktun askere giderken" diye laf vurmaktan geri durmadilar.
Yani sadece esinin anlayisli olmasiyla bitmiyor bu isler. Iyi dusun tasin. Ama unutma bizim toplumumuzda evlilik iki kisilik degildir ne yazikki.
Aynen valla öğrenci evinden Daha rahatım herkes te çenesi kapatıp oturdu herkese isteyince neler yapabileceğimi gösterdimBen de okurken evlendim. Esin okutmaz dediler, yardımcı olmaz dediler. Zorlanirsin dediler. Aksine çok şükür hiç zorlanmadım. Hatta evim okula yakın olduğu için daha da kolay oldu. Eşimden Allah razı olsun çok destek oldu bana. Hala da okuyorum sayılır. Haftanın 5 günü kursum var.
Eğer esin seni destekleyecekse, yoluna taş koyacak birileri olmayacaksa olur hatta gayet iyi olur.
Aynen valla öğrenci evinden Daha rahatım herkes te çenesi kapatıp oturdu herkese isteyince neler yapabileceğimi gösterdim
Kız aynı biz yemek yapıp çağırıyorlar eşimi her gittiğinde uyarıyor annesi o herkes gibi değil yemek bekleme die bide hamileyim diye daha çok dikkat ediyor tabi eşimde kimseye laf söylettirmiyo dersi var sınavları var dieKesinlikle. Bi de benim kaynanam kayinpederim falan çok anlayislilardi. Okuldan çıkışta onlara giderdim en sevdiğim yemekleri yaparlardi. Sonra uyu dinlen yorulmussundur derlerdi. Allah razı olsun yani kimseden kötü bir şey görmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?