tipimi gören beni adam yerine koymuyo :(

buzprensesy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
205
3
46
Tekirdağ
merhaba ablalarım/arkadaşlarım,
sizle sadece derdımı paylaşmak istiyorum çünkü bu konuda sanırm bana yardım edebileceğiniz pek bir şey yok
ben 22 yaşındayım üniversiteden yeni mezun olmama rağmen minyon tipli olduğum için herkes 17-18 yaşında zannediyo.ve bu yüzden çok defalar büyük problemler ve aşağılamalarla karşılaştım.geçen sene kıbrısta bi otelde para biriktirmek adına garsonluk için işe başvurdum. erkek arkadasım da mutfakta çalıştığı için beni işe aldılar ancak müdürün,diğer garsonların ve çalışanların ağır hakaretlerine aşağılamalarına maruz kaldım.müdür küçük gösterdiğim için beni işten çıkarmak istedi. hatta sen dünyanın en iyi üniversitesinden mezun olsan ve burda kıdemli bi işe bile başlasan kusura bakma ama ben seni bu boyunla kilonla işe alamam dedi bundan haberdar olan garsonlar da kendi aralarında bu kızı bu boyla işe almayacaklarını biz zaten biliyoduk diye şakalaşırlarken duydum.( boyum 1.59 kilom da 50 bu arada) neyse ben yine erkek arkadaşıma karşı olan saygılarından dolayı zorla da olsa işe alındım.çünkü o olmazsa ben de olmam diye tehditte bulundu o sırada başka aşçı bulamayacakları için mecbur kabul ettiler ben de yüzsüzlük yaptım işte kaldım çünkü bu işe çok ihtiyacım vardı. bu sene de yine kıbrısa geldim. çünkü hem erkek arkadaşım burda hem de burda yüksek lisans yapmak istiyorum.başka bi otelde işe başvurdum. bu sefer kiloma fazla takmayackları alanlara başvurdum. ancak bu sefer de senin yüzün çok masum senin tipin işe musait değil bize tuttuğunu koparacak biri lazım dediler.ben bu işi yaparım daha önceden tecrubem var dedim ancak yine aşağılanmalarla karşılaştım. oysa başvurdugum iş sadece kasiyerlikti. bunun masum suratla sert suratla ne ilgisi var ki.oysa ne umutlarla gelmiştim buraya. hem erkek arkadaşımda 4 yıl boyunca süren mesafeler kapanmış olacaktı hem de yüksek lisansımı yapacaktım. yüksek lisansı da kazandığım paralarla ödemeyi düşünüyodum ama tipimi gören bana iş vermiyo üstüne bi de aşağılamalara maruz kalıyorum. kendime olan bütün özgüvenimi kaybettim.hayallerimi kaybettim. şimdi ben hiç bi zaman iş bulamayacakmıyım. erkek arkaşadımda laf arasında sana bi tek devlette iş verirler dedi. ard niyetle soylemedi belkı ama bu sözu beni iyice yıktı. kendimi insanlarla tanısırken konusurken çok kötü hissediyorum. yaşımı sorduklarında ordan kaybolmak görünmez olmak istiyorum. bu benim elimde olan bişi değil bi suçluymuşum gibi kötü sözler duymaktan çok yöruldum.beni hayattan hiç bi beklentisi olmayan biri haline getirdiler. sizce de ben iş bulamazmıyım arkadaşlar boy ve kilo bu kadar mı önemli. ben manken olmak istemıyorum,fiziğimle değil aklımla iş bulmak istiyorum ama o da mümkün değil. lütfen bana destek olun kimse beni anlamıyo,hiç kimse.

Beni de görenler 17,18 yaşında zanneder. Evli olduğuma, çocuğumun olduğuna inanmazlar. Kimliğimi göstermek zorunda kalırım. Ama kimse saygısızlıkta yapmaz bana. Şuan bir holdingte iyi bir konumda çalışıyorum. Senin yaşadığın sıkıntıların hiç birini yaşamadım. Bence düzgün insanalrla karşılaşmamışsın hiç. Çalıştığın yerlere dikkat et. Kaldı ki 16 yaşında ki el kadar çocuklar kasiyerlik yapıyorlar.

ah be arkadaşım bende 1.40 sın felan zannettim. 1.59 muşsun zaten kadınlarımızın ortalaması 1.60 . senin karsşına çıkan insanlar hadsiz ve terbiyesiz diye sen kendine olan guvenini niye kaybediyorsunki anlamıyorum.hepimizin kusuru var ona bakarsan benimde boyum 1.75 e yakın ama hep derim keşke bir kadın olarak minyon olsaydım hep minyonlara özenirim. malum boyda kilo olunca yarmagül gibi dolaşıyoz ortada ama kısalarda sempatik durabiliyo kilo
ayrıca erkek arkadaşınıda kaba buldum soylencek söz değil o dediği.
bence kendine olan guvenini yerine getir bakımlı ol, spor yap kendini güzel hissedeceksin bi süre sonra zaten

benimde çok küçük olduğumu sanarlar hatta 17 18 yaşında bile sandıkları oldu eşimin yiğeninin arkadaşı sananlarmı dersin eltimin kızı sananlar mı dersin bir sürü şey ama ben çalışıyorum bir özel kurumsal bir şirkette yani demem o ki senin karşına iyi insanlar çıkmamış henüz ama sakın bunu dert etme allah başka dert vermesin canım benim

benim bir akrabam var,25 yaşında 1,55 boy,40 kilo ve 14-15 gösteriyor ve çok güzel bir işi var.belki sizin tutum ve davranışlarınızdan dolayı böyle şeylerle karşılaşıyor olabilirsiniz

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar. iş görüşmelerine saçıma ve üzerime çok dikkat ederek gitmiştim ama hepsinde aynı muameleye maruz kaldım. bu gidişle sanırım işsiz kalıcam.hepsini geçtim bu şeklide düşünenler oldugu için yüksek lisansımı yapamacağım. zaten artık yapsam da bi işe yaramayacak. bu tiple kimse beni insan yeri koymuyo :S

tutum ve davranışlar derken örneğin nerde hata yapıyorum ben.

bakışınız,duruşunuz yani farkında olmadan yaptığınız hareketler olabilir.biraz kendinize güvenli olun.tuttuğunuzu koparacak hssi uyandırın

1,59 sanki çok kısa gelmedi bana ama madem bu kadar rahatsız oluyorsun hani giyim tarzın nasıl bilmem ama spor giyiniyorsan biraz daha kadınsı giyinsen topuklu vss birazda makyajj seni daha ciddi gösterebilir belki

Ben de yaşımı göstermem en fazla 25 derler,30 yaşındayım.Hele 22-23 ler de kimlik göstermeden hiç bir yere almıyorlardı..Ama hiç saygısızlık yaşamadım..O kişiler terbiyesizliği, saygısızlığı..Millet kendini ne zannediyorsa..

Dert etme,iş bulursun sen dik dur dolgu topuk falan giy çok rahatsız oluyorsan.. Kendine güven, rahat ol gülümse..
Sana küçük gösteriyorsun diyenlere vereceğin cevap : Sen 40 yaşında 60 gösterip buruş buruş kart ihtiyara dönüşürken,ben 40 yaşında 30 gösteren taş gibi hatun olacağım kıskandın mı...

bakışınız,duruşunuz yani farkında olmadan yaptığınız hareketler olabilir.biraz kendinize güvenli olun.tuttuğunuzu koparacak hssi uyandırın

haklısınız aslında. artık kendımı hep geri plana atmaya başladığımın farkındayım. sürekli acaba bu ne cevap verecek ne diyecek de moralimi bozacak diye bekliyorum. bu da benim bütün motivasyonumu kırıyo.

bence ruhun yüzüne bakışlarına yansıyo . öncelikle ruhunu tedavi et. kararlı ol. madem bu kadar olumsuz şey yaşadın, birisi seni tetiklesin ve birşeylerini yoluna koymak için uğraş. erkek arkadaşın varmış. ve kaç senedir seninleymiş onun deteğine başvur. herşey istemekle başlar.

1,59 sanki çok kısa gelmedi bana ama madem bu kadar rahatsız oluyorsun hani giyim tarzın nasıl bilmem ama spor giyiniyorsan biraz daha kadınsı giyinsen topuklu vss birazda makyajj seni daha ciddi gösterebilir belki

makyaj yapıyorum aslında. ama bileklerim çok ince cok küçük gösterdiğimin bende farkındayım.ama elim yüzüm düzgün çok şükür. bnm derdim güzellik vs hiç bişey değil.sadece bi iş bulmak ve insanların aşağılamalarından kurtulmak istiyorum. topuklu ayakkabı garsonluk yaparken giydirmek zorunda bıraktılar ancak uzun saatler ayakta durdugum için bende hala devam eden bi ayak ağrısı yaptı

çok ilginç boy ve kilonuz türkiye standartlarında ortalama bence...çalıştığınız otelde görselliğe dayalı bir iş mi yapıyorsunuz ki?animatör falanmısınız ? ki öyle olsa ne olur akdeniz ve egede birçok otelde konakladım çalışanların hepsi manken gibi değildi

kaybettiğiniz özgüveni yeniden kazanmaya çalışın bence.bende minyon bir bayan olarak (hemen hemen aynı boydayız ve kilomuzda çok yakın) 31 yaşında ama hala 25 inde duran 5 yaşında oğluşu olan bir anneyim.çevremdekiler her zaman çok şanslı olduğumu söyler ve evet bende farkındayım bunun

bence sen kendi öz güvenini kaybetmişsin . bende 27 yaşındayım 1,60 boy 52 kilo vala canavar gibi çalışıyorum . tanımadık ortamlara girdiğim zaman yaşım 27 deyince şok oluyorlar küçük gösteriyormuşum hatta kadınlar arasında evde kaldım vah vah yapıp espiri yapıyorum kızyorlar bana yaşın daha kaç die 27 diyorum böle oluyorlar aslında senin yaşlarında bende sıkıntı yaşadım iş görüşmesine ufak tefek görüp pek öle ilgilenmiyorlardı hatta gittiğim bi yerde müdür adam çocuk muamelesi yapıp kızdırmıştı beni vs şeyler işte ama kendine güven önemli ama bende de abuzittin bi tarz vardı arkadaş zaten küçük gösteriyom bide öle uçuk kaçık giyiniyordum tarz da önemli yani tarzınla kendini göster ölçü kilo ideal yani şimdi bakıyorum öle kızlar topuklu ayakkabı saçlar yapılı makyaj öle ufak tefekliklerini kapatıyorlar tabi çok abartmadan

zaten bulduğum işleri hep onun sayesınde buldum. çok yardımcı oldu. ancak o da sımdı sankı kımsenın bana iş vermeyeceğinin farkında ve sanırım sana devletten iş bulmak gerekiyo dedi.burda calısanların çoğu yabancı hepsi maşallah 1.80 boyunda. ben yanlarında bebek gibi kalıyorum. gerçekten özgüvenim gitti. kendimi çok seven ben şımdı kendimle savaş halindeyim.bu hep böyle mi devam edicek

Ben 25 yaşındayım beni bile 17 - 18 sanıyorlar hala.. Ve ben bunu dert değil de avantaj olarak görüyorum.. Yaşımı duyduklarında gözleri böyle olanlara gülümsüyorum..

Bence sende boş yere kafaya takıyorsun.. Büyümek için acele etme er ya da geç büyüyecek hatta yaşlanacaksın

Boyun kısa değil kilon iyi hatta.. Anlattığın gibiyse eğer cüceymişsin gibi davranmışlar ( Cüce bile olsa insanların dış görünüşü ile dalga geçilmez , Allah yaratmış neticede )

Sen bence saçma sapan yerlerde alakasız mesleklere girizgah yapmaktansa madem üniversite okudun alanınla ilgili çalış , emin ol oralarda kimse kaşa göze fiziğe bakmaz eğitimine, karakterine ve becerine bakar

Son düzenleme:
aman 2 densızın sacma sapan lafları yuzunden degersız kıymetsız mı goreceksın
elbettekı hayır bende mınyon olsam dıye hayıflanıyorum
deger gorecegın yerlerde iş bulmaya calış canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…