ben orta okula giderken yaşadım bu sorunu, kenardan yabani et çıkmıştı, ayakkabı giyince kanıyordu,iltihap akıyordu. bir sürü doktora gittim, tabi o zaman ssk çok daha ilgisizdi, ilaç ver gönder, çok ilaç kullandım, antibiyotik, krem, tentürdiyota benzeyen kırmızı solüsyonla pansuman vs. iyi gelmedi. oksijenli su dökünce biraz iyi geliyordu, fokur fokur bir görüntü oluyordu o etin üzerinde. neyse işte en sonunda kızılayda genel cerrahiye gittim, artık bıkmıştım. dedi bunun ameliyat edilmesi lazım, başka çaresi yok. ben de kabul ettim, bir yandan gözlerimden yaş geliyor, bi yandan da istiyorum falan hem ağlarım hem giderim modunda ameliyat oldum. doktor da beni ikna etmek için (daha orta okuldayım çünkü) diyo ki "iğneden korkar mısın?" yok, korkmam, o zaman korkma hiç duymayacaksın, bir tek iğnenin acısını hissedeceksin. öyle oldu zaten, ama ipliğin ayağıma değmesini hissediyordum. o iltihaplı bölgeyi iltihaplı olan kısımdaki tırnağı aldı (bir kısmını yani) sonra dikiş attı. ilk 1-2 gün zonklama oluyordu, ama ağrı kesiciler ile geçiyordu bu ağrı, 2 saatte bir ağrı kesici içiyordum, sonra geçti işte, dikişler alındı, pansuman yapıldı filan.
yine de size tavsiyem, ayak tırnaklarınızı uzatmayın, düz kesin, sıkan ayakkabılar giymeyin.