Topiklere yazı yazan bazı arkadaşlar..

ilahi yaa:roflol:güldürdün benisengözlerimebaksanab
topik sahibi konuyla ilgili tüm olasılık ve alternatifleri düşünmüşse,başka bir bakış açısına ihtiyacı yoksa niye konu açıyorki o zaman:1rolleyes:
sadece evet,haklısın yorumlarını duymak içinmigamyoncuiremsu

Ben yeniykende eskiykende gıcıktım kro'cum sana (öpüyom nan seni kaydirigubbakcemile5) şaka şaka.
Sözlerine kelimesi kelimesine katılıyorum altınada imzamı şak diye atıyorum. kaydirigubbakcemile5

Ben yeniykende eskiykende gıcıktım kro'cum sana (öpüyom nan seni kaydirigubbakcemile5) şaka şaka.
Sözlerine kelimesi kelimesine katılıyorum altınada imzamı şak diye atıyorum. kaydirigubbakcemile5

zira bende ilk günden beri sevmem seni burbuk kafa:mymeka:
şikayetçiyim ayrıca-tatlicadiarzu-

Ne yazık ki bu tür davranışlarda bulunanlar var.Fikir ayrılıklarının olması çok normal.Sanal ortamda olmamız birbirimizi kırmamızı gerektirmez.Daha geçenlerde bir topikte üyenin biri yerden yere vuruldu-ki paylaşılan sadece kıyafetlerdi-Neden insanlar birbirini bu kadar çabuk kırıyor anlamıyorum.Onu,tarzını beğenmemiş olabilirler,ama bu aşağılayacak boyutta olmamalı.Bu konuda çok profesyonel üyeler var.En basit örneğim buydu,çünkü paylaşılan,tartışılan bir fikir bile yoktu çatışmaya neden olacak.Ona rağmen kalpler kırıldı.Bence çok gereksizdi.
Benim başıma gelmedi mi?Elbette geldi.Çok yakın bir zamanda, bir konuda, tecrübesi olan üyelere sorulan bir soruya yanıt verdim ve yanıt verdiğime bin pişman oldum.Zaten tartışmaya girmeye hiç gerek yok,çünkü kimsenin sözünün arkasında durduğu yok.Amaç lafı sokup çekilmek.Şimdi diyeceksiniz ''Sen yanlış anlamışsındır.'' Benim yanlış anlama ihtimalim yüzde sıfır.Kelimelerle,cümlelerle uğraşan,onları didikleyen biri olarak bırakın da yorum yapmaya hakkım olsun.İşim bu benim.:1closedeyes:
Her neyse ,herkesin burda olduğu sürece anlaşamayacağı bir sürü üye olacaktır.Sanal da olsa herkes burda yazdıkları ile kişiliğini ortaya koyuyor.Kırıcı olmaya,çamur atmaya hiç gerek yok!..

televizyonda kadın programlarını izlerken (serap ezgü, ikbal gürpınar vs..) dikkatimi çeken tablo şudur: oraya çıkarılan mağdur kadınlara gerek sunucu gerekse de seyirciler yaklendikçe yüklenir..kadın cahildir..korunmasızdır..çaresizdir..yalnızdır..ama kadının çektiklerinin tek sorumlusu kendisiymiş gibi ağır eleştirilere hatta zaman zaman hakaretlere maruz kalırklava: bu eleştirileri yaparken o kadar acımasızca davranılmıştır ki belki duymuşsunuzdur..bir keresinde birisi intihar etmiş ve bir kağıda suçlusu serap ezgüdür yazmış ve o program bir süreliğine program yayından kalkmıştı ve sunucu kadına da dava açılmıştı.. bu çok rastlanmayan istisnai bir örnekti belki ama bu olaydan -eğer doğruysa- orda intihar eden şahsın ne denli hassas bir psikolojide olduğunu çıkarmak pek zor olmasa gerek..

yani ne kadar eğitimli olsalar da bazen ordaki sunucular dahi karşıdaki insanın içinde bulunduğu durumu o anda nasıl bir psikolojide olduğunu (depresyon da olabilir başka bir rahatsızlığı olabilir),yaşam şartlarını,kişiliğini,hayata bakış açısını,deneyimlerini,zeka seviyesini,eğitim durumunu,çevresini,yetiştirilme tarzını,inancını vs vs..(ki bunlar insanları birbirinden ayıran özelliklerdir insanları farklı yapan farklı düşünüp yaşamasını sağlayan özelliklerdir..) göz ardı edip herkesi eşit konumda değerlendirip bu söylediklerimden bağımsız, anlık yorumlar faydasızdır..karşıdakini ezmek daha fazla bunalıma sokmaktan başka bir işe de yaramaz..

şimdi bunları niye anlattım..bazen burda öyle konular açılıyor ki durumlar o programa çıkan mağdur kadınlarınkinden farksız..ve yorumlara gelince öyle yorumlar var ki insanı daha da bunalıma sokabilecek tarzda öneri ya da çare yerine ağır eleştiri,kişiliğe saldırı şeklinde olabiliyor..yorumlar yapılırken gayet rahat,düşünülmeden ve yıkıcı davranılabiliyor..

bu ortam sanal da olsa bilgisayarın başındaki insanlar gerçek ve yaşadıkları duyguları hissettikleri gerçek ve burda yazılan yorumlardan gerçekten çok etkilenilebiliyor..bu yüzden lütfen yorum yaparken bunlara dikkat edelim..yapıcı eleştiriler yapalım..sen şöylesin sen böylesin..sen bunları kabul ediyosan niye bize soruyosun gibi yorumlar yazmayalım..içinde bulunduğu durumu anlamaya çalışıp yorumlamaya çalışalım..

bu site çok güzel bir paylaşım alanı..gerçek hayatta kimseye anlatılamayan dertlerin dahi cesaret edilip anlatılmak istendiği bir alan..bu güzel alanı yararlı kullanalım..a.s.

konu açmak bi dertt artık.onca lafı sineye çekmek kolay olmuyor

Buraya bize göre dert olan şeyleri konu yapıp açıyoruz. Elbette bana göre dert olan başkasına göre olmayabilir herkesin yaşam şekli farklı. Ama benim derdimi küçümseyipde bana "bulmuşda bunamış" demek bana doğru gelmiyor açıkcası. Ve hemen ardından o kişiye gelen teşekkürler ve aynı şekilde ard arda gelen yorumlarıda ben evet taraf tutmak ve gruplaşmak olarak tanımlıyorum. Elbette karşı görüşte olabiliriz buna saygı duyuyorum ama gecenin bir saati bunalmış daralmış ve derdini burada sanal ortamda paylaşıyorsa bir kişi, onun derdini küçümsemekde hoş değil. Bende bir konu açmıştım orada birçok şey yazdım ama nedense çoğu üye ısrarla işin maddi boyutuna takıldı. Sürekli cevap yazdım, kendimi yani derdimi dahada açtım. Orada sorunun tamamen pskolojik olduğunu anlayanlarda oldu ama hala ısrarla aynı yere takılıp şükret daha ne istiyosun diyenlerde oldu. Olduda ne oldu derseniz, üzüldüm. Yazmış olduğum derdi unutup kötü yorumlara üzüldüm. Sonunda konumu tamamen sildirdim. Birdahada "bir derdim var" bölümüne konu açmayı düşünmüyorum sadece arkadaşların dertlerine kendimce onları kırmadan ve asla kendilerince dert ettikleri şeyleri küçümsemeden yorum yapmaya çalışıyorum.
Bu konuyu açan arkadaşada ayrıca çok teşekkür ediyorum ve kendisine katılıyorum. a.s.

arkadaşım bende sana aktılıyorum dün mesela arkadaşın bitanesi kayınvalidesinde dert yanmış başlık acmış ismini vermiyim ..... bitanesi adını siz koyun ne demiyo siz ak kaşıkmı sizin ananız olsa falan filan tabibende doluydum ne yazdıysa konuyu açan kişinin yerine koydum aklıma gelenı dedim pes etti çıktı ama öle yani başlık acan saten caresiz destek olcamıza zıt düşünceler biz fikir alıyoruz bizi rahatlatıcak

yalnız konuyu git gide komerdi haline getiriyorsunuz farkındamısınızsengözlerimebaksanab
kişilerin olumsuz yorum yapması sizleri ilgilendirmez.
konumuz hakaret içeren yorumlar yapılmaması.
isteyen olumsuz yazar,isteyen tam zıddını yazar.hiç kimseyi enterese etmez.
bişeyi yazarken az mantıklı olun rica ederimCADIARZU

Eğer ki hakarete varan bir mesaj yoksa, üyelerin olumlu ya da olumsuz düşüncelerini belirtmelerinde hiç bir sakınca yok bana göre.

Eğer ki hakarete varan bir mesaj yoksa, üyelerin olumlu ya da olumsuz düşüncelerini belirtmelerinde hiç bir sakınca yok bana göre.

bizde farkli birsey soylemiyoruz ki zaten olumsuz dusuncelerde insana cok mantikli yollar acabilir sadece olumlu yazilmasini istemek zaten sacmalik olur konumuz olumsuz mesajlar degil HAKARET KUFUR ICERMEYEN fakat INSANA KUFUR ETMEKTEN BETER BIIR USLUP, HAKARET OLMAYAN AMA HAKARETTEN BETER IGNELEME LAF SOKUSTURMA SEKLINDEKI SHOWLAR konu bu az once bir arkadasin suan kilitlenmis konusunu okudum yorumlarin cogu konuyla alakasiz alakasizligin disinda magduru bulsalar bir kasik suda bogacak cinsten konu amerika diyor yorumlar kurbaganin sindirim sistemini anlatiyor icinden cikamayan konu sahibi binpisman konusunu kapattirmis eminim suanda bin pisman olmustur.................

Farklı ya da değil ben nacizane düşüncelerimi belirttim. Her koyun kendi bacağından asılır. Hakaret edenin kendi terbiyesizliğidir.
Kötü söz sahibine aittir. Siz neden bu kadar alındınız benim mesajım ama başlığa atılmış gayet normal bir mesaj...
İyi akşamlar

alinmadim konuyu ben actigim icin cevap verdim sizede iyi aksamlar

Herkesin aynı düşüncede olması imkansız.Olumsuz düşüncelerin belirtilmesinde elbette sakınca yok,ama öyle cümleler kuruluyor ki ,o,artık zıt düşünce olmuyor da ''hakaret''oluyor.şakkıdıKalkıp tepkinizi belirtiğinizde hemen ''Ben öyle demedim,yanlış anladınız''denip işin içinden çıkılıyor.:1closedeyes:Bu ne kadar dürüstçe bir davranış orası tartışılır.:1closedeyes:Bir laf atıyorsa ortaya,onu da sahiplenmeli kişi.

bence cok haklısınızz..
kaç konumun sırf bölee yapanlar yüzünden kapattırmak istedim..
arkadaşlar şunu unutmayın hayat herkese eşit davranmıyor size beyaz die herkese beyaz olmuyor arada siyahlar griler oluyor..
biraz daha düşünerek yorum yapalım bence..
kendimizi karşımızdakinin yerine koyalım

Kırıcı olmak için illede hakaret etmek gerekmiyorki. Hepimiz aynı görüşe elbette sahip olamayız, kendi düşüncemizi yazabilmeliyiz, konu açan kişi bize göre haksızsa tabiki bunuda belirtmeliyiz ama bunu yaparken kırıcı olmamamızdan yanayım ben. Mesela bi konuda sen haksızsın arkadaşım demek ve nedenini yazmak başka birde "bulmuşta bunamış" demek başka.
BEN YORUMLARDA HAKARET KADAR KIRICI OLMAYADA KARŞIYIM. Yada benim hayat anlayışım bu. a.s.

ben bir kaç sefer konu actım .açtıgımada bin pişman oldum.ben derdimi anlattım.konularım öle yerlere gittiki en sonunda bir konumu kilitlettirmek zorunda kaldım.tabiki herkes aynı düşüncede olmak zorunda degil.ama karşımızdaki insanı anlamak ve empati kurmak bu kadar zormu diye düşünüyorum.ve ben artık asla konu açma taraftarı degilim.bu topik özellikle dertleşme alanı.bırakın derdime ortak olmayı.acımasızca eleştirenler oldu... katı eleştiren arkadaşlarıma sadece şunu demek istiyorum...birbirimizin yaşam tarzını bilmeden yorumlar yapıyoruz.bence igneleyeci yazılar yazacagımıza, pozitif yazılar yazsak daha iyi degilmi...belki o arkadaşımız bi nebze bizlerle dertleştigi için stresini atmış olmazmı.anamıza bacılarımıza ,arkadaşlarımıza bile anlatamadıklarımızı burada yazıp dertleşiyoruz...aslında bir nevi birbirimizin psikologu olmuyormuyuz....sevgilerimle...

böyle bi konu ben açıcaktım ki siz önce davranmışsınız... ben eltimden k.validemden çok cektim daha evlenmeden...
kimseyle paylaşamayıp burda içimi döktüm bana ne deseler beğenirsiniz.. bence sen sütten çıkma ak kaşık deilsin, kimbilir neler yapmışındır..
kız kısmı ağır olmalı, kimse cnozleme yorum yapmasın o dik kafalı, ne çene var sende... yorumumuza yorum yapma sıkıldım...
dediğin gibi çete olmuşlar birbirlerine arka çıkmalar.... ne sinmir bozucu insanlar ya..

evet maalesef böyle şahsiyetsizler mevcut ama bunları kaale almamak gerekir. bende birkaç sene önce aynı hataya düşmüştüm bir dahada açmadım konu genelde konuşara takılıp oralarda yazıyorum. herkesin hayatı farklı farklıdır. kimsiinin kaynana görümcesi fena olur kimisindede gelin fena olur. ben sessiz olduğum için hem eşimin ailesi hem işyerimde neler çekiyorum böyle çirkeflerden ama genede susuyorum patladığımda ise gene suçlu ben oluyorum susacakmışım sabredecekmişim. en yiisi arkaya atıp kafaya takmamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…