Topiklere yazı yazan bazı arkadaşlar..

hey su mesaj kutunu boşalt lütfen sana özelden bişey yazmam lazım yoksa çatlıycam

Son düzenleme:
Cok haklısınız..
Bir konu acıyorsunuz, konuyla alakasız yorumlar geliyor. Daha farklı seylere takılıyor insanlar..
Halbuki orada fikir isteniyor.
İnsan konuyu neden actıgını bile unutuyor yahu!

bana çok garip geliyor bu tarz konular yani böyle üyelerin birbirine düşmesi
sanal ortamda bile kadın kadına birbirimie giriyoruz yan yana olsak saç başa kavga ederiz
heralde ama söze gelince herkes iyi yetişmiş herkes eğiitmli düzeyli
bence abartmayalım burası bir paylaşım sitesi burda birini alt etmenizde işe yaramaz kendizi üstün göstermenizde
aynı şeyler benim içinde geçerli dikkatimi çeken başka bişeyde konu sahipleri hep kendilerine olumlu cevap
gelmesini bekliyorlar gelmeyincede sinirleniyorlar bu sefer saldırmaya başlıyorlar tabi bunun üzerine diğer üyeler dalga geçmeye başlıyor sonra şakşakçı alkışçı diye tabir ediliyor farklı görüşlere açık olmayan fazlaca alıngan olan insanlardan kaynaklanıyor buda kimkime nedemiş pekte önemli değil hakaret varsa basarsınız kötü içeriğe olur biter bukadar kafaya takılacak
üzülecek bişey olduğunu sanmıyorum

nedense bu gelin kaynana konuları pek hareretli geçiyor...ben evli değilim ama görümceyim..kötü kadın müzeyyenlerden biri yanii yav herkes mi dertli olur anlamadım kiii...gerçekten çok zorluk yaşayan gelin tarafını biliyorum,bende şahit oluyorum ama bunun, gelin-kaynana-görümce-elti gibi sıfatlar altında saklanmasını doğru bulmuyorum...saygı iki taraflı,vericilik iki taraflıı...burda herkesin anlattığı kadar biliyoruz herşeyi..kimse kimsenin gerçek hayatını bilmiyor...ben yorumların çoğunun objektif geldiğini düşünmüyorum...zamanın gelinleri-bende dahil ,aday olarak- kaynana profilini çok korkunç düşünüyoruz..şahsen ben biraz daha ılıman bakıyorum bu meseleye..fakat gereksiz yere kendimizi doldurmayada gerek yok..hele ki burda duyduklarımızla...arkadaşım doğru demiş..sorsanız herkes eğitimli burda ama konuşmalarda saygı ölçüsü çok kaçıyor..tansiyon düşürmekten çok çıkarmayı iyi beceriyoruz...günlük hayatımızdaki ağlama duvarını bağırıp çağırma haykırma duvarınaçevirmekte üstümüze yok..farkıdaysanız " biz " diyorum...elimden geldiğince yorumlarımda objektifliğe önem vermeye çalışan biriyim,öyleyim bile diyemiyorum..daha seviyeli sohbetler bizim bakış açılarımızda daha güzel değişikliğe sebep olucaktır eminim

Arkadasim cok haklisin,bazi arkadaslar biraz daha anlayisli olsa keske,cünkü dedigin gibi herkesin sartlari ayni degil.

simdi benim sartlarim neyse karsimdakindede olmak zorunda degil!mesela bir örne,senin ailen yaninda,benim ise yok....bir misal bu ve bir sürü baska fatörler var.

o yüzden biraz daha genis ve anlayisli düsünmeliyiz!

gercekten dikkat etmeliyiz sectigimiz cümlelere.

ben bunu genel olarak kast ediyorum...

Son düzenleme:
evet kesinlikle arkadasım çok haklısın bazı arkadaşlar çok ağır konusuyolar ama daha sonra cezalarını alıyolar...tanımadığı insanlara öylesin böylesin diyolar insanların kişilikleri hakkında kötü itham ve yorumlarda bulunuyolar sadece yazılanlara cvp yazmıyolar

o kişinin kim olduğunu anladım sanırım allah kocası ve çoluk çocuğu varsa sabırlar versin ailesinede eşinin ailesinede sabırlar diliyorum insanları küçümseyen ve dalga geçip kırıcı konusanlara.......

İpektuncer;
öncelikle beni gerçekten çok şaşırttınız.
önce nedenlerinden bahsedeyim sonra sorunuza cevap veririm.
Ben sizin konularınızı yakından takip eden biriyim,konularınızdan ve yorumlarınızdan anladığım kadarıyla,
hayatta ki duruşuna gerçekten hayran kaldığım biriydiniz.
Öyle ki konularınızı evime geldiğinde anneme bile okuyup paylaşmıştım.
O da gerçekten etkilenmişti ve dün normal hayatımda da görüştüğüm burdan arkadaşlarımla bir sohbetimizde,
bu konudan ötürü adınız geçmişti o sohbette de ve yine sizin üslubunuzu ve duruşunuzu ne kadar sevdiğime değinmiştim.
Herneyse bunların konuyla alakası yok fakat bu yorumunuzdan önce benim kafamda ki sizden bahsetmek istedim.
Şimdi son derece gereksiz çıkışınıza ve sorunuza gelelim;
Ben o kişiyi özgüveninden dolayı mı eleştirmişim?Okuduğunuzdan anladığınız gerçekten bu mu?
O uzun yazı da nedenlerini detaya girerek anlatmışım fakat siz cımbızla iki cümleyi çekip''o kişi kadar özgüveniniz varsa açıklarsınız''demişsiniz:)
Konu benim ya da o kişinin özgüveni değildi oysa ki.Sadece hayatta kendisi kadar şanslı olmayanların sorunlarına yorum yaparken,
tavan yapmış özgüvenini ve yüksek egosunu fütursuzca savurmasına takmıştım.
Sizin de gayet elzem sorunlarınızı konu açıp paylaşmışlığınız var,bunu en iyi sizin anlamanız gerekir aslında.
Kendisini çaresiz hisseden birisinin inanın hayatta en son istediği şeydir o an o ortam da ''ne kadar şanslı,ne kadar özel bir hayatı''olduğundan bahseden bir başkası.
''tamam şanslısın,özelsin,güzelsin''ama niye bunu seni tanımayanların gözlerine gereksizce sokarsın?
Ya da kadın evliliğinde ki çatlaklardan,kendince önemli sorunlarından bahsetmiş.
Burda bir arkadaşımında dediği gibi çözüm''derhal boşan ne duruyorsun''mudur?
Ve bunları dile getirdiğimiz,mağdur konu sahibini savunduğumuz için biz mi hedef olduk şimdi?
Hiç bir üyeyi,hiç bir konuyu hedef göstermiyorum ki niye bu ani çıkış?
Kaldı ki siz niye böyle yüklendiniz birden?
Bu arada merakınızı gidereyim,siz ya da arkadaş listenizden biri değildi.
Çok zaman önce takıldığım fakat artık gözüme çarpınca bile okumadığım yorumlardı.
Ve ben bu siteye emek veriyor,konulara yorum yapıp zamanımı harcıyorsam,
saygı çerçevesinde burda da esprili bir dille yorumumu yaparım.
Kimin tavuğuna kış demiş oluyorum onu da anlamadım,
yapmaya çalıştığınız şeyi anladım sadece bundan eminim.
Bu konu yeterince uyarı almış yani burda bir tartışma olursa üyeliklerin altında''kapsama alanı dışında''ibaresi beliricek.
Sanırım bir ekşın olsun,kurbanın adını koyalım durumu:)
Herneyse ben konuya takılıp kalmadım,gayet makul bir konu üstelik.
Bir üye kafasına takılanı yazmış,ben de düşüncemi paylaştım.
Üzerinde durup büyütmenin,sorun haline getirip gerilmenin manası yok.
İnanın şu anda yorum bekleyen daha önemli konular var.
Bu konu üzerine yeterince konuşulduğu kanısındayım.
İşin özü;burası her yapıda insanın girip fikir alışverişi yaptığı bir paylaşım alanı,
tek renk,tek tip profil imkansız,her düşünceyi görücez tabi ki.
Dedim ya idare etmek diye,hayat böyle bişey işte.
Burda da takılmamak,gereksiz polemiğe girmemek için görmezden gelmek gerekir.
Şu anda yazmazdım aslında ama bana çıkışan kişinin üslubuna ve geçmiş konularda ki inceliğine binaen yazdım.
Bu konu da benim için kapanmıştır.Kalın sağlıcakla...

Dış merkezli dinleme;
Dinlermiş gibi görünürler. Onlar dinleme pozisyonunda gözükürken, zihinleri meşguliyetten kurtulamamıştır. Zihinleri dışarda, bedenleri içerde yapılan dinleme iki yetişkin arasındaki iletişimi besleyecek potansiyele sahip değildir. Kökü dışarıda olan ağacın meyvesini içerden beklemek beyhudedir.

Ben merkezli dinleme;
Bu gruptakiler taraflı dinlerler. Dinleme sürecinde eleştiri, yargılama, kusur bulma, nasihat etme, v.b. yaparlar. Olayları, kendi nazarından bakmak ve değerlendirmek suretiyle merkeze kendi algılarını koyarlar. Kendi algıları üzerine bina ederler söyleyeceklerini. Kişinin algıladığı muhatabın anlatmak istediğimiydi acaba?

Sen merkezli dinleme;
Bu kişiler anlatanı dinlerken, anlamak amacı ile dinlerler. Kendi değerlerini ve yargılarını bir kenara koyup muhatabın değerlerini ve çıkarımlarını anlamaya çalışırlar. Olaya kendi nazarından değil, onun nazarından bakmaya gayret gösterirler. Sadece bedenleri ile değil, zihinleri ve yürekleri ile de dinleyerek, dinlemenin hakkını verirler.

(A.T. alinti)

yok canım benimki eşinden ayrıldı.. hatta bigün ona " ya sen buranın ali kıran baş kesenimisin dedim

altta kalırmı hiç alaycı alaycı o kim ola demiş

iletişim mezunu biri olarak seni ayakata alkışlıyorum canımcımmmm

Konu senin için kapanmış olabilir, ama benim için kapanmamıştır.
Öncelikle senden özür diliyorum. Bu sıralar çok alınganım, doğuma sayılı günler kaldı.
Tuhaf bi şekilde yazdıklarını üzerime aldım, aslında hamile dğeilken böyle alıngan değildim.
Sen gayet ince ve nazik bir dille bana uzun uzun anlatmışsın ne kastettiğini.
Çok açık söyleyeyim ben yazında beni kastettiğini sandım ve şu an kızıyorum kendime. Aslında inan önyargılı değilimdir ve insanları kırmaktan korkar, çoğu kez hak etmedikleri halde nice şanslar verir ve genelde bu sebepten mağdur olurum.
Herkes hata yapabilir, bu da benim hata yapma hakkım olsun sana karşı. Böyle kabul et, olur mu.
Bi doğurayım, düzelicem zaten.
Bir de şöyle bir tetikleyici oldu benim açımdan.
Hergün özel msjlar alıyorum, genellikle çok olumlu msjlar oluyor. Tanımadığım insanlardan çok güzel, sevgi dolu sözler okuyorum, çok mutlu oluyorum.
Ama aksini yapan da oluyor, onların sayısı da az değil. Şikayet etmiyorum onları, bazen sonuna dek okumuyorum da. Ama "sen kendini ne sanıyorsun" tarzı msjlar da yolluyorlar.
Hele birkaç kişi var ki, cidden takip ediyorlar beni. Hem satır satır okuyorlar, hem de canımı yakmaya çalışıyorlar sonrasında.
Bebeğimin amniyosentez durumunda bile "hasta çıksın gör gününü" tarzı acımasızlıklar yapıldı. Tuhaf..

Kötü günümdeydim, üstüme alındım. Ama seninle ilgili kötü bir niyetle yapmadım inan, ceza almanı sağlamak falan.. Bu inan bana aklıma bile gelmeyecek bişey, inan. Tamamen alınganlıktan kaynaklandı.
Barıştık tamam mı, öpüyorum seni.

Son düzenleme:
alakasız yorumlardan şikayetçisiniz anlıyorum
bir de alakasız konular var
hani su içmek için bile konu açacaklar nerdeyse...
öyle işte

Tamam o zaman barıştık
Hamile olduğunu okumuştum,Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Senin üstüne alındığına çok fazla ihtimal vermedim aslında.
Çünkü bahsettiğim durumdan çok farklı bir tarzın var.
Aklımın kıyısından geçecek son ihtimaldi''ipektuncer bunu üstüne alabilir mi''durumu
Ama dediğin gibi aldığın olumsuz tepkilerden ve hamileliğin aşırı duygusallık ve alınganlığından dolayı yanlış anlamış olabilirsin.
Neyse geçti gitti.Bende seni öpüyorum,kendine ve bebişe iyi bak

biz böyle insanlara halk arasında cahil diyoruz. bunların okumusuda var okumamısıda. okumaklada adam olunmadıgınıda kanıtlıyorlar. he bir de at gözlüklerini takanlar var. bence bu tür insanların psikolojik sorunları var. tedavi görmeleri gerekli diye düşünüyorum acıkcası.Belki de o yüzden kayınvaldesi eşi dostu çevresi takmadıgı ıcın o kadar iyilerdirde haberleri yoktur. kim olduklarını hangi nickli üyeler olduklarını acıkcası bilmiyorum ama Allah'a havale ediyorum.Allah baş gelsin onlarla. Biraz başlarını ellerinin arasınaalıpta oturup düşünsünler dedikleri yaptıkları ne anlama geliyor insanlıga sığar mı ? diye.

aslinda bazi yorum yapan arkadaslar asil sorunu anlamadan yorum yapiyorlar,hos anlamadan yapsalar bile,burada kimse kimseye hakaret etme hakkina sahip degil.

sanal alem bile olsa,belirli bir saygi cercevesinde olmali hersey.

simdi insanlari buradan degistiremeyiz belki ama dilimizin ucundakini yazabilmek yerindedir bence.

Bence insan once empati yapabilmeli kim istemez esiyle,esinin ailesiyle mutlu mesut yasamayi,is hayatiyla,maddi durumuyla en doyurucu yerde olmayi zaten bunlari istemeyenin aklindan zoru olmali unutmadan ilk siraya sagligi koymaliyim.....Bu sitede derdim var topiginde bazi yorumlar oyle enterasanki kisiyi bin pisman etse neyse hakaret boyutunda ama acik acik degil bantlanmadan ince ince hakaretler yordamina uydurulmus suslu kilifina uygun bu yuzden son 1,5 yildir ne konu aciyorum nede konu okuyorum.Allah imdan tek dilegim once hepimize saglik evladimiza sevdiklerimize uzun omurler versin hersey bos kinamak,bir insani sanal bile olsa uzmek ne dine ne insanliga sigar sen kinar kocaman kocaman konusur laf sokarsin gelir ayni sorun 4 yil sonra seni bulur.Seni bulmaz en yakinini bulur.Dusunmeden yorum yapmamali insan.....

Bana da çok denk geldi . Dertsiz başına dert mi istiyorsn falan gibi . Gerçek hayatta belki cümle kuramayacak insanlar klavye başşında ahkam kesiyorlar . Yıkıcı değil yapıcı olmak gerek . Ama...

hasta ciksin gör gününü,,bu nedemek ya nasil dogmamis masum yavruya bunu derler ,insan düsmani icin bile böyle bisey istemezken sirf yorumlarina katilmadi icin bunu nasil der sinirlerim fena zipladi

ipek dogumuna az kalmis umarim kolay dogum edersin ALLAH yardimcin olsun ALLAH anali babali büyütsün

Çok haklısın. Turnayı gözünden parçaladın arkadaşım. Üstü kapalı hakaretler o kadar fazla ki.. Örneğin 'gerizekalı' demek yerine, samimiyetsiz saçma bir 'siz' diye hitap edişin ardından, ne kadar zor algıladığınızı, kapasitenizin bazı şeylere yetmediğini dolaylı olarak anlatan bir paragraf! Bana böyle bir yorum yapmıştı biri (kimse üzerine alınmasın, gerçekten nicki hiç hatırlamıyorum) hiç cevap yazmamıştım. Gerçekten işe yarıyormuş; sinirlerim yıpranmadı. Konu dışı mesajlardan, alakasız örneklemelerden, dert sahibi arkadaşın zıttı profil çizen kişilerin kendi hayatlarını konu sahibinin gözüne sokarcasına vurgulamasından bahsetmeme gerek bile yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…