- 24 Aralık 2014
- 5.241
- 7.030
- 398
- Konu Sahibi VanessaRinki
-
Ben de mustakil ev istiyorum, Acarkent'te bir müstakilim olsa keske :d Bakimindan usanmasam teknede yasarim, henuz moruklamadim ama ilerde hayalim :)Köylüler bir arada bir binada yaşamaz müstakil evde yaşarbence o sevgiliden ayrıl
Lazlarda diyor zaten. Türkiye’de nüfusları pek de fazla olmayan bir etnik topluluk.Bizde aynı evde yaşamak yok. Herkesin evi barkı ayrıdır. Hatta aile apartmanı bile çekilmiyor; bir ara denedik, babam abime al şu karını git dedi. Köyde 100 sene evvel öyleydi. Gerçi Karadeniz’de Gümüşhane Bayburt gibi yerlerde aynı eve gelin getirme gördüm. Aynı apartmanı aklı olan kimse istemez ya.
Lazlar derken Trabzonlular kastediliyor genelde. Aile apartmanı dediğim gibi yaygın ama aynı ev hiç duymadım. Ben de bilmezdim, denk geldiğim oldu; insan şok oluyor.Lazlarda diyor zaten. Türkiye’de nüfusları pek de fazla olmayan bir etnik topluluk.Trabzonluları diyorsa o ayrı. Bursa’da da çok fazla var aile apartmanları. Ama aynı ev değil. Zaten bu devirde aynı evde yaşayan birilerinin olduğunu ben sadece bu sitede okuyorum, gerçek hayatta hiç tanımıyorum.
koylu gibi ne demek vanessa? Ben eltimle ayni kv ile capraz binadayim. Gayet komsu gibiyiz kmse kmseye karismaz. Smdi arsa aldik 6 tane villa yapilio 3 kaynima bi bize bi kayinvalideme. Koloni gibi yasamayi sevmiyo olabilirsin ama niye koylu hibi diyr her yorumunda ustune bastira bastira soyluyosun.sevgilimle 1 yıldır ciddi ilişkim var çocuğa arsa çıktı ailesi ev yaptıralım beraber yaşayalım diyormuş(köylü gibi yani) bu da benim en nefret ettiğim şey ileride evlilik düşünüyoruz sevgilim sokağa mı atalım diyor toplam 4 tane evleri var dede nine kaynana kayınpeder hepsi aynı binada asla kabul etmem dedim.
napıcam sevgilimi bundan nasıl vazgeçiririm
Trabzon’da laz yok gibi bir şey ama ev arkadaşımın tez konusu buydu beynimi yerdi bu bilgilerle ahsjjsjs. Köylülük değil bu, direkt ilkel kabile hayatı.Lazlar derken Trabzonlular kastediliyor genelde. Aile apartmanı dediğim gibi yaygın ama aynı ev hiç duymadım. Ben de bilmezdim, denk geldiğim oldu; insan şok oluyor.
Terbiyenizi takının bencekendini böyle mi avutuyorsun ev ev üstünde olmaz
müstakil çıktıSanırım aynı apartman degil aynı evde yaşayacaksınız. Bende arsaya başvurdum. Sevgilin müstakil mi başvurdu müşterek mi? Müstakilde 500 m2 eve 150 m2 ev yapılabiliyor.Müşterek olsa gene aynı evde yaşayacaksınız. Çünkü diger hisse sahipleri farklı insanlar. Müstakile maksimum 2 kat ev yapılıyor. O da içten merdivenli
ben 22
erkek arkadaşım 23
Arsa çikmiş nasi oluyo rinkicim?
TOKİ’den çıkmıştır.
Arsa satışı da var tokide yevrım.
Arsa da var
Evet, ilk evim arsa projesi var. Arsa başvurusu da yapılabiliyor.
sevgilim öğrenci değil bilgisayar şirketinde çalışyor ailecek başvurmadılar sadece sevgilimin üstüne ev23 yaşında, halen öğrenci olma ihtimali de olan çocuk ödemeyecektir herhalde arsa taksitlerini.
Tüm aile toki kurasına başvurmuş; çocuğun adına çıkmıştır. Ödemeleri de tüm aile birarada yapacak muhtemelen. Ödemeler bitince arsa kime devredilecek, belli değil.
Benim babam da -ki benim babam yaş olarak dedem olacak yaştadır, jenerasyon kayması var beni geç yaptıkları için- köyde evlendi. Annemle evi, baba evinden ayrıydı. Zaten sonra annemi İstanbul’a getirdi. Köyde bile böyle yaşamadılar.Trabzon’da laz yok gibi bir şey ama ev arkadaşımın tez konusu buydu beynimi yerdi bu bilgilerle ahsjjsjs. Köylülük değil bu, direkt ilkel kabile hayatı.
Arsa nereden çıktı çekilişten mi? Anlamadım.sevgilimle 1 yıldır ciddi ilişkim var çocuğa arsa çıktı ailesi ev yaptıralım beraber yaşayalım diyormuş(köylü gibi yani) bu da benim en nefret ettiğim şey ileride evlilik düşünüyoruz sevgilim sokağa mı atalım diyor toplam 4 tane evleri var dede nine kaynana kayınpeder hepsi aynı binada asla kabul etmem dedim.
napıcam sevgilimi bundan nasıl vazgeçiririm
Ödemeyi tek başına mı yapacak?sevgilim öğrenci değil bilgisayar şirketinde çalışyor ailecek başvurmadılar sadece sevgilimin üstüne ev
ailesi yardım edecekÖdemeyi tek başına mı yapacak?
Sıkıntılı vallahi Vanessa, hepten söz hakları oluyor. Genelde bu zihniyetlerde bireysellik hiç yok, o çocuğu da kendileri yaptıkları için tapulu malları sanıyorlar.ailesi yardım edecek
Sıkıntılı vallahi Vanessa, hepten söz hakları oluyor. Genelde bu zihniyetlerde bireysellik hiç yok, o çocuğu da kendileri yaptıkları için tapulu malları sanıyorlar.
burda karışamazsınn seni ilgilendirmez diyen çok bilmişlerin hiçbiri kaynanasıyla oturmaz. kimse oturmaz kaynanasıyla. millet salak mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?