Acaba beni de evlat edinir misinizTabii dogru degilbabamin 2si ilk esinden 3 kizi vardi,bir de erkek cocuk evlat edinmisti,bakti ki oglu olmuyor 3 kizi olan zengin olur heyyooo diye dolanirdi ortalikta. Bizde kizlari pek severler, esimin ailesinde de mal mulk her sey kizlara verilir, oglanlara dirsek gosterilir ahahaha cok komik bence. Mesela kp gorumceme araba almisti,esim gel beraber ortak is yapalim sen para koy ben emegimi koyayim dediginde vermem demisti kp gorumcem isteseydi kesin verirdi. Onlarda da erkekler insan yerine konmuyor resmen evlenirken de durum degismedi kizini dort dortluk evlendirdi kp kv ama ogullarini da sokaga koydular ben izleyip de guluyorum mesela benim de hosuma gidiyor bu durum cunku o kadar fazla erkek pohpohlayan bir sistem var ki insan tam tersini gorunce mutlu olmadan edemiyor haklisiniz.
Ahahaha evlat degil yoldas olarak almali siziAcaba beni de evlat edinir misiniz24 yasindayim kendi isimi kendim görürüm
Ahahaha cok teşekkür ederim. O nasıl bir aileymiş ya çok güldüm sürekli erkeklerin pohpohlanmasi alıştığımız için yanlış doğru gibi geliyorAhahaha evlat degil yoldas olarak almali sizi
Bence degerli bi insan olarak yetistrdiyse ailen guclu oluyorsun! Kendini daha iyi ifade edebiliyorsun ve saglam basiyorsun. Bizdede tam tersi kizlara agirlik verilirdi sanki. Dusunuyorum ayrim yapilmadi ama kizlar daha cok ev isinden anlamasi gerekirdi. Erkek kardeslerimde yapardi supurge salata iki yumurta.. fasulye bile ayiklarken gorunce demisti biri: erkek adam bunu yapar miErkekten daha değersiz olarak yetiştirilmedim ben kendi adima ama toplumun bir kisminda boyle bir gercek var evet.
Eşimin ailesinde ataerkil duzen var ama ben bu duzene hiç bir zaman uymadim zaten evlenirken eşimin ailesi kuruş harcamadi bizim için.
Düzeni bir kişi çikip degistirmeyecek, duzenin devam ediyor olmasinin sebebi kadinlarin kabul ediyor olmasi.
Gercekten islam tüm insanlar icindirden nasıl islam kadınlar içindire evlendik hayret ediyorum. Cumhuriyette de kadınlar altın çağını yaşarken nasıl bu hallere gelebildik. Ki M.Kemal bile kendi aşığı geleneksel olan kadın yerine diğer kadınlara örnek olması açısından modern bir kadınla evlenmişti. O günlerden bugünlere nasıl gelebildik.Şuan hamileyim.
Allah nasip eder de Bi erkek evladım olursa kız gibi yetiştirmek istiyorum.
Yemek yapsın temizlik yapsın.
Kendi işini kendi görsün.
Çamaşır bulaşık yıkamayı bilsin.
Çünkü peygamber efendimiz böyle yapardı.
Benim örnek olarak aldığım rol model o.
Toplumumuz bu konuda çok eksik malesef
İslamiyeti benimsediğimiz için kültür ve din olarak bazı noktaları alıp bazılarını görmezden gelmişiz Türk milleti olarak.
Bu çok yanlış geliyor bana.
Eşimle bir şeyler öğretene kadar göbeğim çatladı.
Olur da kız evladım olursa tıpkı babamın bana öğrettiği gibi sıvı boya işlerini tamirat tadilat işlerini ayakta tek başına durmayı kendi parasını kazanmayı öğreteceğim.
Çünkü hz. Hatice annemiz böyle yapardı.
Tek başına çok zeki ve ticaret kadınıydı.
Brnim perspektifim bu arkadaşım.
Bu toplum anca gerçek manada İslamı benimserse cinsiyet eşitsizliğinin kalkacağına inanıyorum ben.
Valla cok garip ama gercek. Kadinlar cogunlukta sanirim ondan oyle oluyor diyecegim ama esimin ailesinde de erkekler cogunlukta. Demek ki cogunlugun borusu oter diye bir durum degil. Isin degisigi anne tarafim Urfa-Antep dolaylarindan. Aile buyukleri hala orada yasiyorlar hatta hepsi bir arada buyuk bir evde yasiyorlar,kadinlara karsi inanilmaz bir ilgi ve hizmet var. Yoreyle degil de aile gormusluguyle alakali durumlar sanirim.Ahahaha cok teşekkür ederim. O nasıl bir aileymiş ya çok güldüm sürekli erkeklerin pohpohlanmasi alıştığımız için yanlış doğru gibi geliyor
Bu soru sınavda çıktı biliyor musunuz ? Hatta cok tepki almıştıOglum 5.siniftayken sosyal bilgiler odevini yapiyordu , bana geldi anne bu soru yanlis dedi , bi baksana bos gececegim soruyu dedi
Aldim odevi elime , soru tam net hatirlayamasam da su sekilde
Asagidaki aile bireylerinden hangisinin gorevi yanlis yazilmistir
A - baba ise gider calisir para kazanir
B - anne evde temizlik ve yemek yapar
C- cocuk okula gider ders calisir
D- kardes evde yaramazlik yapar
Oglumun kafasi karismisti ona gore anne disarida calisir , baba yemek yapar , anneyle baba temizlik yapar
Sorunun iki cevabi var o yuzden yanlis dedi , tabi ben aninda ogrermeni arayip gorustum vs buraları atliyorum
Ancak bu ataerkil duzenin devami egitim sisteminden kaynaklaniyor bunu cok net soyleyebilirim
Ben 42 yasindayim , bizim zamanimizda boyle odevler , boyle konular yoktu
Anaerkil bir ailede buyudum , annem ben dogdugumdan beri calissti , parasini kazanan terfi ustune terfi alan kariyerinde yukselen bir hatundu
Bizim evde isler ortakti , ailem hicbir zaman bana evlilik vs gibi konular acmadi tam tersi biri milana da evlendiginde dediğinde babam sustururdu benim kizim ojuyacak meslek sahibi olacak hayatini yasayacak , dunyayi gezecek sonra isterse evlenir isterse evlenmez derdi
Uzulerek goruyorum ki turkiye gecmise gore daha ataerkil ve karin daha fazla ikinci planda
Gercekten mi? Haberim yok , ben öğretmenle gorustugumde bana hak vermisti bir daha olmayacak demistiBu soru sınavda çıktı biliyor musunuz ? Hatta cok tepki almıştı
Gercekten islam tüm insanlar icindirden nasıl islam kadınlar içindire evlendik hayret ediyorum. Cumhuriyette de kadınlar altın çağını yaşarken nasıl bu hallere gelebildik. Ki M.Kemal bile kendi aşığı geleneksel olan kadın yerine diğer kadınlara örnek olması açısından modern bir kadınla evlenmişti. O günlerden bugünlere nasıl gelebildik.
Kesinlikle buna katılıyorum. Yani gerçekten islami usullere göre yaşayan birinin cok iyi bir insan olması gerekiyor. Bizim imamlarımız dahi Kuran'ı tercüme etmiyor. Cuma namazlarında dahi arapçasini okuyor herkes amin diyor. Dini yorum yapmak istemiyorum ama sizin dediğiniz gibi işlerine geldikleri gibi. Hatta benim duyfuğuma göre namazlarda önceden basimizin üstünde yeriniz var diye kadınlar namazı üst katta kılarlarmış erkekler altta kılarmış. Sonra sag sol ayrı kılınmış derken şu an kadınların camiye gitmesi ayıp karşılanıyorİşte malesef dediğim gibi Türk milleti olarak biraz işimize geleni yaşamayı seviyoruz.
Kolay ve güzelse yaparız.
Zor ve güzelse yok yok bizim kültürümüze göre değil deriz.
Misal :İslamiyet der ki kadınların sizin için yaptığı yemek temizlik bulaşık.... Size ikramıdır.
Yani yapmak zorunda değildir.
Türk güncellemesi: eee örkök çalışıo eve bakiyiii. Karı da yemek yapacak.
Bilmem anlatabildim mi ama
İslami çok yanlış anlıyoruz.
Ya da daha doğru cümle
İslami işimize geldiği gibi anlıyoruz.
Nerde yasiyon kuzum senKesinlikle buna katılıyorum. Yani gerçekten islami usullere göre yaşayan birinin cok iyi bir insan olması gerekiyor. Bizim imamlarımız dahi Kuran'ı tercüme etmiyor. Cuma namazlarında dahi arapçasini okuyor herkes amin diyor. Dini yorum yapmak istemiyorum ama sizin dediğiniz gibi işlerine geldikleri gibi. Hatta benim duyfuğuma göre namazlarda önceden basimizin üstünde yeriniz var diye kadınlar namazı üst katta kılarlarmış erkekler altta kılarmış. Sonra sag sol ayrı kılınmış derken şu an kadınların camiye gitmesi ayıp karşılanıyor
Her geçen gün tek başarısı evlenmek ve doğurmak olan kadınlar çoğalıyor ve övülüyor. Sosyal medyada da özellikle aileleri tarafından baskıyla yetiştirilen kızlar arasında garip bir popülerlik elde ediyorlar. Çok korkunç. Verdiğiniz Hz. Hatice örneği çok doğru ama sadece İslamiyetle alakası da yok Türk kültüründe kadın eşitlik sahibidir. Arapların yaşayış tarzını kendi kültürü zannedenler yüzünden aslında ne Hz. Hatice'nin ticari başarılarını ne de Sabiha Gökçen'in cesaretini görür olduk.İşte malesef dediğim gibi Türk milleti olarak biraz işimize geleni yaşamayı seviyoruz.
Kolay ve güzelse yaparız.
Zor ve güzelse yok yok bizim kültürümüze göre değil deriz.
Misal :İslamiyet der ki kadınların sizin için yaptığı yemek temizlik bulaşık.... Size ikramıdır.
Yani yapmak zorunda değildir.
Türk güncellemesi: eee örkök çalışıo eve bakiyiii. Karı da yemek yapacak.
Bilmem anlatabildim mi ama
İslami çok yanlış anlıyoruz.
Ya da daha doğru cümle
İslami işimize geldiği gibi anlıyoruz.
Aaa bu kadar avrupai bir forumda bu konu hiç olmamış diye düşünüyorumEvet benim en derinde içsel problemim tam da bu. Çocukluğumdan beri...Çocukluğumdan bu zamana bu konuya dair travmalarım var elbette. Ama bunları ayrıntılandırıp kişiselleştirmek istemiyorum. Ama galiba nerdeyse her kadında var bu travmalar.
Erkek çocuğuna daha iltimas göstererek büyütmek.
Kız çocuğunu büyütürken ev sorumluluğuna boğup, erkek çocuğunu sorumluluktan uzak büyütmek.
Geline binbir eziyeti reva görüp, damattan çekinmek.
Kadın erkek arasında adaletsiz sorumluluk dağılımı.
Daha bu liste uzarda gider.
Sonuçta ne oluyor. Kadının değeri oluyor mu, hayır. Evlenirken bile alınan verilen bir meta oluyor. Kız aldık, kız verdik nedir söyler misiniz? E tabi kaynanalar iş, hizmet bekler. Çünkü alınmış birşey ya gelin. Artık onun.
Keşke bu düzen başka bir düzene evrilse. Bireyselleşelim demiyorum. Aile olmak çok güzel, akrabalıkta. Ama herkes karşıdakini bir birey olduğunu unutmasa. Önce kim olursa olsun karşıdakine saygı duysa. Sonra zaten büyükler büyüklüğünü, küçükler küçüklüğünü yapar.
Benim karşı olduğum bir durum daha var. Gelin adaylarının damat ailesinden evlenme sürecinde ki maddi beklentileri. Elbette ki büyükler karınca kararınca evliliğe katkı yaparlar. O ayrı. Ama asıl sorumluluk senin ve eşinin. Siz kuracaksınız o yuvayı. Gücüne göre ev kur, düğün yap. Hep herşeyin en iyisi olmak zorunda mı? O aile senin evini kurduktan, düğününü yaptıktan sonra seni kendisine ait görüyor işte. Bunu görmek çok mu zor. Bir de gelin alınan birşey ya.
Daha çok şey yazasım varda bitmez yazacaklarım. Belki sizlerde birkaç birşey yazarsınız.
Ne dersiniz sizce bu adaletsiz düzen değişir mi?
Sizin öğretmen gene hak vermiş. Benim lisedeki kadın müdür yardımcım "erkeğin elinin kiridir" demişti. Hatta kocamın açık saçık birine gözleriyle bakması incelemesi aldatma değildir benim bile dikkatimi çekiyor demişti. Erkek olan müdür yardimcisi ise "siz erkeklerin neler düşündüğünü bilseniz yanlarından dahi gečmezdiniz" demişti. Mesela biz yanyana oturunca erkek bizden tahrik oluyormuş. Elini sırtımıza koyunca sütyenimizi hissetmek icin yapıyorlarmış. Daha neler neler insanın fikri neyse zikri de o olur bence. Demek ki kendisi bu zihniyetteydi.Gercekten mi? Haberim yok , ben öğretmenle gorustugumde bana hak vermisti bir daha olmayacak demisti
Durum ne kadar vahim iste egitim sistemimiz kadini ikinci sinif olarak gostermek uzere kurulu , kucucuk beyinler bu sekilde yikaniyor
Var böyle bir anlayış bir komşumuz bir keresinde camiye gittiğinde oradakiler tarafından ayıplandığını anlatmıştı kadın başına ne işi var camide diye.Nerde yasiyon kuzum senayip karsilandigini ilk sende duydum simdi
Evet yaa,camiiye daha girdigin anda herkes donup bakiyor falan asiri rahatsiz oluyorum ben. Ne geldin der gibi bakiyorlar. Keske herkes kendi isine baksa,onune baksa,ibadetini yapip cikip gitse.Kesinlikle buna katılıyorum. Yani gerçekten islami usullere göre yaşayan birinin cok iyi bir insan olması gerekiyor. Bizim imamlarımız dahi Kuran'ı tercüme etmiyor. Cuma namazlarında dahi arapçasini okuyor herkes amin diyor. Dini yorum yapmak istemiyorum ama sizin dediğiniz gibi işlerine geldikleri gibi. Hatta benim duyfuğuma göre namazlarda önceden basimizin üstünde yeriniz var diye kadınlar namazı üst katta kılarlarmış erkekler altta kılarmış. Sonra sag sol ayrı kılınmış derken şu an kadınların camiye gitmesi ayıp karşılanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?