Toplumun ayıpları

Muhafazakar bir aileye sahibim babam hacıdır hatta. Tedavilerimin olumsuz olmasında yumurtalarımın kalitesizligiyle ilgili defalarca konuştuk. Ayıp kafalarda olan bir şey. Eminim bazı akrabalarim bunu duysa taşa tutar beni. Ama ne babam ne ben bunun ayıp olması gerektiğine inanmıyoruz. Hele annem hiç umursamaz.

Kvdenin oglu olunca dedesine kim haber vermis? leylek mi haber verdi diye sorardim ben olsam

Ahh kiyamam.babalar cok baska..Allah razi olsun..aminnn
bir de benim annem yok babam yıllarca tek dayanağımdı. Arkadaş gibi büyüdük ben babamdan hiçbir şey gizlemedim saklamadım.

Neden beni bu kadar mutlu eden haberi paylaşmayayım ki.

Malesef nasıl kötü düşüncelerle boğuşuyoruz hala millet marsta su buldu :)

Valla ilk defa duydum.
Nedemek ya hamile oldugunu söylemek ayıp falan.
Yörelere göre değişiyo sanırım burda öyle bi ayıp yok,olmamalıda.

İki hamileliğimi de babama eşim söyledi :)
Ben dar görüşlü değil de biraz fazla çekingen bir insanım.
Yani babama gereğinden fazla bir saygım ve çekincem var nedensizce çoğu şeyi söyleyemezdim hamileliği de söyleyemedim. Hep bir aradayken eşim söyledi, anne babam da kalkıp bize sarılıp tebrik ettiler.
Usulünce söylendikten sonra neden ayıp olsun torun haberi vermek.Güzel şeyler bunlar.
Muhafazakarlıkla ilgili değil, başka bişey bu.
Bizler de muhafazakarız ama böyle şeyleri paylaşırız.
Benim utangaçlığım ayrı mevzu.

Mesela hamileyim ve annemlere yerleşmiş durumdayım, zor geçiyor çünkü.
Babam da her halime vakıf :)

Hamileliğim boyunca en büyük destekçilerimden biri babamda. Ben ağladıkça o da ağlıyordu. "Cadı doğmadan ağlatıyor bizi." diyip durdu. Ayıpsa oh çok güzel ayıp etmişim.

Zihniyetlerini sevsinler oturup "Acaba çocuğu hangi pozisyonda yaptılar?" diye düşüneceklerine dünyaya gelecek mucizeye odaklansınlar bir zahmet.

Bende babama söyledim niye ayip olsun ki anlamadim sonuc olarak baba ya baba :)

Benim babam yiyeceğim yemeklere kadar takip etti ayrıca arkadaşlarımın hamileliğini de yakından takip edip onlara da tavsiyelerde bulunurdu doktor değil bu arada ama tıpla ilgisi olan bir mesleği vardı ikinci hamileliğimde ise hemen hamile kaldım diye güldü güldü tatlı tatlı dalga geçti benle köyden gelmiş tabuları ve yüksek mertebede dini inançları olan bir adamdır tamam kendini geliştirmiş olabilir ama bunu bize hiç ayıp diye hissetirmedi ve çocuklarımın bir dediğini iki yapmaz .ayıp diye karşılayan insanlar bölünerek çoğalıyor herhalde

Babamada amcamada abimede akraba daki herkesi arayıp ( görüntülü ) ben söyledim nesi ayıp bunda ayıp ne var çocuk için tedavi olurken de babamla dertleşiyordum ..
Aradığında hangi hastaneye gidiceksiniz ..
Hangi işlem uygulanıcak ..
Dayanabilir misin anestezimi kullanıcaksın diye soruyordu ..
Bunlarda ayıp ne var ya .
Ozaman hamileler dışarı çıkmasın seviştiği anlaşılır ..

Ayrıca şunu kabullenin artık. Türk kültüründe böyle batıl inançlar, geri zihniyet yoktur. Bunlar bize başka bir kültürden geçmiş.
( Benim şahsi fikrim bu) Sürekli olarak Türk kültürü şöyle Türk kültürü böyle demeyin. Bizim gerçek kültürümüz gayet medeni ve aydın. Türk kültüründe kadın el üstünde tutulur. Ninelerimiz dedelerimiz hamileliği asla ayıp karşılamazlar aksine, " Torun verin de kucağımıza sevelim." derler.

Niye ayıp olsun yav? İnsanın babası böyle bir habere "torunum geliyor, evladım anne oluyor" diye bakar, sevinir. Ama bunu ayıp bulanların tek düşündüğü o bebeğin yapım aşaması olmalı. Bu da onların bastırılmış dünyaları... Takmamak lazım.

Nasil olursa olsun babanizla iliskiniz sizin ikinizin arasinda, kimse karisamaz bence. İçiniz rahat olsun, bebeginizi de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Anlamamak konusunda ısrarcı olduğum bir bakış açısı. “babacığım eşimle yaptığım seks sonucunda yumurtam döllendi ve şu anda rahmimde bir fetüs var” demek ayıp olabilir belki (gerçi cümle tamamen bilimsel, vazgeçtim bu da ayıp değil)

Ama “dede oluyorsun” dedikten sonra babasının boynuna sarılan kadın ne de mutludur eminim. Veya “torun geliyor sana” diyebilen kadın. “Babacım anne oluyorum!!” demek de eminim çok güzeldir. Ben yaşayamadım o duyguyu ama babam hayatta olsaydı mutluluktan havaya uçardı. Bunu ayıplayacak insana da ben uçardım

Ama sizin söyleme tarzınız çok tatlı olmuş buna kimse ayıp diyemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…