torununa bakmayan kayınvalide

canım malesef içinde olmayan şeyi yaptırmak mümkün değil. büyüten allah o çocuk da bir şekilde büyür. hiç kendini üzme. biz üç kız kardeşiz. annem üniversitede akademisyendi babaannem de bizimle yaşıyordu. buna rağmen biz her sabah tıngır tıngır kreşin yolunu tutardık. hasta da olsak gittik o da kendine göre bir hayat belirlemiş onu yaşıyordu. annem illa kırılıyormuştur ancak kadının içinde yok ne yapılabilir? ben bize iki kaşık yemek yedirdiğini hatırlamam. gençliğimde çok çektim biraz da keyfime bakıcam zihniyetindeydi. içi alıyormuş, gönlüne sığdırabiliyormuş. annem gereken saygıyı hep gösterdi biz de saygıda kusur etmedik ama candan yürekten babannem deyip hiç sevemedik. malesef yapılacak bişi yok, kabullenip kendini doldurma iyice sinir olursun huzurun da kaçar. farzetki öyle biri yok!

aile dedigin zor gunlerde yaninda olmak degilmidir,,,zor gunlerinde yakinlarini yaninda gormeyecekse ne zaman gorecek...sonucta yabanci cocuga bak demiyorki caninin cani yani sonucta...konu sahibini cok iyi anliyorum...benim buyuk oglum ana okuluna gidiyor kucuk oglumda hasta o haliyle mecbur kendimle goturuyorum...hatta dun yolda giderken konu sahibesi aklima geldi dusuncesinde cok hakli...hasta hasta cocugu nasil birakacak krese her bakiciyada guvenilmiyorki...krese birakmazsa ise nasil gidecek sonucta oda keyfine gore calismiyorki....beninde kucuk oglum yarin krese baslicak ilk gunu adapte olmasi icin yarin beraber kalacaz orda 3 gun boyunca simdiden dua ediyorum insss yarina kadar birseyi kalmaz diye...kiyipta ogluma aksama kadar birakamiyorum krese yarim gun istedim bu arada bende dil kursuna baslicam...bazen mecbur kaliyoruz bazi seylere zorda olandan baskasi bilemez...davulun sesi uzaktan hos gelirmis...eskiden olsa bende bakmaya mecbur degil derdim taki anne oluncaya kadar...bazen yardim etmek gerekiyor etmiyorsada kendi vijdanina kalan birsey gun gelir devran doner....

kesinlikle içten gelicek yoksa naparsanız yapın olmuyor işin içinde çocuk olunca gerçekten zor bir durum onun size demesi gerekiyor bilemiyorum torunun onun nasıl kıyıyo allah yardımcızı olsuun...

canım artık zorunluluk kelimesi bile midemi bulandırdı onun canı kanı ya ne biliyim biz böle olurmuyuz bu kadar vurdumduymaz Allah gelinime bu fırsatı vermesin ben yapamam ya
Kayınvaliden hasta olsa ve sen ona bakmasan emin ol herkes seni ayıplardı. O eşinin annesi, hiç değilse Allah rızası için bak kadına derlerdi. Ama sana neden bu cümleler kurulmuyor hayret doğrusu! NE var hasta olduğunda 1-2 gün baksa yılların deneyimiyle iyi etmeye çalışsa torununu.

Sağlığı yerinde olmasa yanlışsın derdim ama dediğine göre gayet sağlıklıymış da!

Son düzenleme:

inşallah çocuğun çabuk adapte olur bizmki 1 yaşında başladığı için anşamamıştı

canım sağlığı yerinde olmayan insan tur ile tatile gidermi daha geçen hafta geldi anlata anlata bitiremedi bende hiç dinlemedim bile inanın bazen sesi bile beni rahatsız ediyor çocuğum olduktan sonra,bir arada nasıl yaşamışım hala hayret içindeyim kendime

çocuğun bakımı onu doğurana aittir,ister kendi bakar,ister parayla baktırır.eğer rızaları olursa ,annesine veya kayınvalidesine de baktırabilir..ama rızaları olursa..bir gelin kaynanasına ne kadar bakmak zorundaysa,kaynana da torununa o kadar bakmak zorunda..

bu bakmak zorundadır diyenlerin,kayınvalidelerine kapı eşiğini bile haram etmedikleri ne malum..kayınvalideye bakmamak için bin dereden su getiriyorsunuz yeri gelince.hem de zor durumda ,yaşlı ve yalnız olsa bile..

inşallah çocuğun çabuk adapte olur bizmki 1 yaşında başladığı için anşamamıştı

insallah cabuk alisir zaten suan 20 aylik...haftanin 2 gunu yarim gun gidecek bu arada bende isimi halledecem...allahtan benim kres cok yakin evimin karsisi yan taraftada oglumun okulu var rahat o konuda kafam...ilk gun 1 saat beraber kalacagiz ondan sonraki gun yarim saat benimle yarim saat yanliz ondan sanraki gunde direk yarim saat yanliz kalacak diger hafta direk baslicak bu hafta adpte olmaya calisilacak umarim rahat atlatiriz...

Baksa iyi olur tabiki.ama bakmayinca ne yapacaksiniz.zorla mi olacak..66 yas sagliklida olsa bir cocuga bakmak icin gercekten yasli.insanlarin torunu bile olsa kafasi kaldirmiyordur.bir de onlarin acisindan düsünün..sonucta cocuklarimizi onlara güvenerek dogurmadik..ben kendime bakici tuttum.cokta iyi bir bakici buldum.ince eleyip sik dokuyarak kendinize iyi bir bakici bulabilirsiniz..ise ihtaiyaci olan bir sürü insan var.hemde cocugunuz disari cikmamis olur.ben 4 yasindayken krese yazdiracaktim.neyse gittik yazdirdik..bakicimiz cok üzüldü.neyse biz bir anda dedi ki dah kücük ablasida var..geri bakicimizi aradikoda sevindi..bizde tekrar rahaladik.insanin gözünün arkada kalmamasi cok önemli.

Neden hep kendimizi düşünüyoruz, neden karşımızdaki insanı düşünmüyoruz?
O kadın çocuklarını büyütmüş çocuklar yuvadan uçup hayatlarını kurmuşlar, şimdi kenara geçip dinlenme zamanı hatta en büyük hakkı. Neden her şeyi en baştan yaşasın?

Evladını büyütmüş, okutmuş, evlendirmiş bir anne, ama torunununa bakmak istemeyince sözde anne oluyor öyle mi?

Bir annenin evladına verdiği emek, torununa bakmadığı için hiçe sayılamaz. Herkes kendi çocuğundan mesuldur...

eğer oğluna doğru düzgün gelecek vermediyse okumamışsa toruna bakacak bence para kazanma becerisi erkekte yoksa kadın geçim için çalışmak zorundaysa torununa bakacak

Hiç mi kendini düşünmeyecek bu insan?
Hiç mi oh be gençken rahat edemedim, koştum didindim şimdi de dinlenmek hakkım doyasıya gezmek hakkım diyemeyecek?
Neden bu kadar egomuz yüksek?
Torununa bakan anneanne/babaanne hediye olarak çocuklarının hatrına bakıyordur, bakmak zorunda değildir...
Hastalığı yok diye onu süperwoman zannetmeyin.
Bir çocukla 20 yaşındaki insan bile uğraşırken çok yoruluyor kaldı ki belli yaşı geçmiş bir insan ne aynı sabrı gösterebilir ne de gücü...
Biraz merhamet göstermekte fayda var. Herkes kendi çocuğunun bakımından meshuldür...

ama üniversitelerde okutmuşsa dershanelere para yağdırdıysa erkeğinde para kazanma becerisi iyi ise torunA BAKMAK zorunda değil çoğu kadın erkek gibi erkek yetiştiremiyor ahlak yok,meslek yok ama evlenmeye gönüllü alışmış arkasından birileri toplasın yemeğini,temizliğini yapsın ,anasının aynı hareketlerini gelin kızdan bekler haldeler çoğu evlilik bundan dolyı bitiyor

Şimdi bakmak ve sevmek durumları çok farklıdır. Gerçekten bakmak zorunda değil saygı duymak lazım ama anlayışlı olup baksa çok iyi olurdu.O yüzden sözüm size değil ama bir bebek dünyaya getirmeden önce kesinlikle kimsenin bakmayacağını kabullenerek getirmek lazım dünyaya.Herkes cici bici sever ama kim bakar ki tüm gününü verip.

kusura bakmayın ama saçmalamışsınız.

nası yani,üniversite okumuş kocanın annesi çocuk bakmak zorunda değil,lise mezunlarınınki bakmak zorunda.

ilkokul mezunu erkek anneleri taşıyıcı annelik yapsın o zaman,baksana hiç emek vermemiş oğlu için,bari torununa faydası dokunsun.

hey Allahım yarabbim.çocuklarımızı başkalarına güvenerek mi doğuruyoruz?

anne babasından başka kimse hiçbir şey yapmaya mecbur değildir,yaparsa ne ala,ama yapmayana da bir şey denmez.

Yazmak istedigim yorumu polyanna yazmis...
Durumun cok zor ve eminim kayinvalidende kalsaydi icin daha rahat olurdu
ama bakamayacaginiz cocugu dogurmamaliydiniz bence...
böyle hem size yazik oluyor, hemde o masuma....

ben cocugu dogurup, kayinvalidesine veya annesine baktirilmasina karsiyim.
herkesin hayati kendine, anneler cocuklarini büyüttükten sonra
tekrar ufak bi bebege bakmak zorunda degiller bana kalirsa...
belki kafasi cekmiyodur, belki cani istemiyordur, hayatinin tadini cikarmak istiyodur
en dogal hakki bu..
sonucta cocugu dogururken ona güvenip dogurmadiniz
veya bu karara onu baglamadiniz,
cocuk yaparken esimizle görüsürüz, ama bu karari verirken sormadigimiz insanlardan
sorumlulugu almayi bekleyemeyiz.

eğer oğluna doğru düzgün gelecek vermediyse okumamışsa toruna bakacak bence para kazanma becerisi erkekte yoksa kadın geçim için çalışmak zorundaysa torununa bakacak

evlenecek ve çocuk dünyaya getirecek olgunlukta anne babanın, kendi çocuğunun bakımından sorumludur.

şartlar el vermemiştir. adam okumak istememiştir okumamıştır. sonuçta kızlarda bilerek evleniyor, işi varmı maaşı yerindemi diye...

Bakmak zorunda değil ki. Evet gönül ister ki baksın, rahatça emanet edebilin ancak herkes çocuğunu kendisine güvenip doğurur.
Belki o kadıncağız da bir sürü sıkıntılar çekti şimdi rahata erdi bilemeyiz. Belki bakmak için kendine güvenemiyordur...
Böyle bir sürü sebebi olabilir:44:

.

evladını büyütmüş okutmuş evlendirmiş olsaydı emin ol ben evimde otururdum onada muhtaç kalmazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…