torununa bakmayan kayınvalide

evladını büyütmüş okutmuş evlendirmiş olsaydı emin ol ben evimde otururdum onada muhtaç kalmazdım

yetistirme tarzini begenmedigin birine
neden gözbebegini emanet etmek istiyorsun ki tatlim?
Sonucta bebisinin gününün yarisi onunla gececek,
ve senden birseyler kapiyorsa
ondanda kapacak... Egitiminin yarisi onun elinde olacak...

yetistirme tarzini begenmedigin birine
neden gözbebegini emanet etmek istiyorsun ki tatlim?
Sonucta bebisinin gününün yarisi onunla gececek,
ve senden birseyler kapiyorsa
ondanda kapacak... Egitiminin yarisi onun elinde olacak...

komple okumamışsınız sanırım benim çocuğum kreşe gidiyor biz hastalık döneminden bahsediyoruz yani hasta olduğu dönemler çağıra çağıra getiriyoruz

Son düzenleme:
size tavsiyem zaten normal zamanlarda kreşe veriyormussunuz hastalık dönemlerindede alabildiğiniz kadar izin,rapor vs.alın kendiniz bakın kimseye muhtac hissetmeyin kendinizi böyle yaptıkca kayınvalıde kendini bi halt sanar..benim ne annem ne kayınvalıden kimse gelmedi 4 aylık cocugumu bakıcıya verdim..şimdi kızım 4 yaşında kimseninde bana bi laf söylemeye bir seyı başıma kalkmaya hakkı yok

kızım doğduğunda annem mırın dedi kvm kırın dedi yalnızca bir kere cümle içerisinde kullandık birdaha sormadık.gönül koymadık,gönül koymak haksızlık olur..başlarda zorluk çeksekte ben işten ayrıldım.kreş yaşını bekliyorum.Allah izin verirse kreşe başlıyınca iş hayatıma döneceğim..
evlat sizin,torunları diye kimse bakmak hükümlülüğünde değildir.bakanlardan Allah razı olsun bakmayanlarada neden bakmıyor diye vahvahlanmanın anlamsızlığı büyük..ne kadar sizin çalışma zorunluluğunuz yüzünden bakamıyorsanız kvnizinde kendi sebepleri kendisine büyüüktür..gönül koymayın..

komple okumamışsınız sanırım benim çocuğum kreşe gidiyor biz hastalık döneminden bahsediyoruz yani hasta olduğu dönemler çağıra çağıra getiriyoruz

hayir komple okudum.
4 senedir krese verdigim parayi kenara koysaydim ev alirdim
neden bakmiyor torununa yazdiginida okudum.

sen sadece hasta oldugu dönemler icin bakmadigina degil,
genel anlamda bakmadigi icin kiziyorsun.

evde bakici bulsan maddi olarak daha fazla mi olur kresten?
en azinda hasta oldugu zamanlar evinde olur...

canım onu ben örnek olarak söledim yani kira parası kadar kreş parası verdiğim için ayrıca biz eşimle annem bakıcak dediğinde ben hep kreşe verme taraftarıydım bu yüzden çok tartıştık çünkü ben bakmayacağınıda adım gibi biliyordum.Ama içimde benim ailem yanımda yok çocuk hasta falan olursa en azından annesi yakın diye bir güven oluştu.çok şey istemişiz Oluşmaz olsaymış yani kendi ailem 6 saatlik yoldadalar ama bana daha yakınlar.şimdi diyceksinki para senin için sorun .asla olmadı ben Allahh bana sağlık verdiği sürece çalışırım çocuğum için ömür boyu kirada otursam bile.bakıcı olmaz canım kreşin verdiği eğitimi bakıcının vereceğini ben zannetmiyorum ki bunu hergün oğlumda görüyorum hergün değişik birşey öğrenip geliyor.herşeyi saatinde arkadaşları var.

Son düzenleme:
ailem gelemezki annem ve babaında orda bir kurulu düzeni var ve bizde 1 hafta zor kalıyorlar yani damat var tek annem olsa tamam da

Bir yorumunuzda hepi topu 3 yıl bakacaktı demiştiniz. 3 yıl bir çocuğa bakmak o kadar koaly birşey değil, siz kendi çocuğunuzu kreşe verdiğiniz için size kolay geliyor olabilir ancak bir çocuğu kaliteli bir şekilde yetiştirmek insanın ömründen ömür götüren birşeydir.

Ben seninde olsam hiç konuyu açmazdım Bazı arkadaşlar yargısız infaz yapıyolar bir babaannenin anneannenin torununu bakmasını evlatlarına yardımcı olmaları neden yanlış görülür kii ama bakmıyolar arkadaşım bakmıyolar benim kötü günümde annemin hastalandığında çocuğuma bakmayan kaynanam olcak kadın kızı tatile gitti gece gündüz 7 gün 10 aylık torununa baktı bende konuşmuyorum artık çocuğumuda göstermiyorum ben torununa baktığı için değil yanlış anlaşılmasın ayrım yaptığı için konuşmuyorum görüşmüyorum oğlu isterse görüşsün isterse görüşmesin o onun bileceği iş ama benim evimede gelemez torununun yüzünüde göremez ben doğurdum anam büyüttü..

3 yıl bakması eşimin talebiydi benim değil biz biraz toparlanalım dedi diğer vefat eden çocuklarıma yaptığımız masraflar bi hayli fazlaydı

3 yıl bakması eşimin talebiydi benim değil biz biraz toparlanalım dedi diğer vefat eden çocuklarıma yaptığımız masraflar bi hayli fazlaydı

şimdi onlarda şöle bişey var k validem çocuklarını doğurmuş çocuklara önderlik yapmamış herkes kendi hayatını kendi kuruyor kuramayanda eşimin büyükleri var bekar onarda benim ve eltim gibi evi kuracak kadın çalışacak yoksa evde kalmaya razılar çünkü yol gösterenleri yok.diyorumya bizim üzerimizde afedersiniz 1 tl lik bir iç çamaşırı bile almadılar ellerine para geçmiyormu tabii geçiyor.içinde yok kadının.ben nikah memuruna üzerimdeki takılan paraları verdim.sırf eşim üzülmesin diye küçük düşmesin kimsenin yanında.

Son düzenleme:
O da bir şey mi sizinki en azından bakmayacağını belli etmiş. Annemler ilk evlendiğinde babannemle oturuyorlarmış annem de memur çalışıyor babannem yapın çocuk ben bakarım demiş aynı evdeyiz filan ben doğumuşum babannem beni 5 aylıkken bırakıp evlenmiş biriyle annemler evlenmeden 1 yıl önce de dedem vefat etmiş.Bu yüzden ben tek çocuk oldum diyebilirim annem ondan sonra kimsenin lafına güvenip çocuk yapılmaz der ve bakacak doğru düzgün kimse olmadığı için de benim kardeşim olmadı.

işte bende aynen annenin izindeyim şuan benim çocuğumda tek olucak büyük ihtimalle

kimse cocugunu yaparken kayinvalide bakarmi acaba diye yapmak zorundegil...heeeee bakarsa gelininde torununda ona gore mukafati olur bakmazsada evet bakmasi iyi olurmus ama isde olsun kendi ayibi olsun birak.....bnm kayinvalidem oyle on dk aramiz var yurume
bir gun bile torununu bakmis degil allahima sukurler olsun ki onun sevgisiyle veya bakmasiylada buyumedi ihtayicimizda yok ama bnm annem turkiyeden gelip haftalarca torunu icin uykusuz kalip beni dinlendirdi o zor zamanlarimda....ben diyorum onun terbiyesizligi herkes yaptigiyla utansin o ameliyat oldugunda ben bakmistim onu olsun kocam ve allah rizasi icin yaptigimi soyleyip evimi kapatim alti ay bakmistim kayinvalidemi evinde olsun hic sorun degil....rabbim gordu o yeter bana...

simdi ise bakmadigi torunuyla isi yok benimle konusmuyor bnm olmadigim yerdede bnm cocgumun iside yok....

'cocugum sikinti cekicek ama hep ilerde iyiolucak dusuncesi' hic anlayamadim ben bu cumleyi, hangi ileri Zamandan bahsediyosunuz, zaten zor olmus bebeginiz, kresde hasta oluyomus, karsimizda cocugunun simdilik sikinti cekmesine razi olan bir anne var amma 66yasinda olup da kaynanasinin bakmamasindan yakinan yine ayni anne, kusura bakmayin ama hatalisiniz, benimde ablam ayni seyi anneme yapiyo, istiyolarki onlar calisip para kazaniyo diye anneler kayinvalideler onlarin cocuklarina baksin, annem 47 yasinda, romatizma hastasi her ay 2-3 gun hastanelerde sürunüyo, kadin kendi evini temizlese elleri ayklari sisip tutuluyo, bikac gün yatiyo anca dinleniyo, bu kadini cocuguna baksin diye zorla kendi evine cagirdi sehir disina, tabi ben annemle hastaneye gittigim icin biliyorum kadinin durumunu kiyamiyorum, ama onlar bilmiyolar, kadinin tepesine ciktikca cikiyolar, annem artik diyo bana guvenip cocuk yapmayin ama ne fayda, simdi annem yine bakiyo, kardesim evlenecek bikac ay sonra alisverislere gidecek tabiki kadin, o cocuk nolacak, yakinda teyzesi var yani ben ,o baksin, ben hamileyim düşük tehlikem var umurlarinda olmaz hanimeendilerin tabi, annem memlekete gittiginde ablam arayip da bana demediki kizima bakarmisin bacim, anneme demis, annem gidince hooop geldiler, bir hafta baktim, tabi hamileyim bende bu arada, ilk bebegimde beraber hamile kalmistik ,1 aylik evliydim, annem bana, sen sirani bekleseydin, ben hanginizin cocuguna bakicam demisti, sanki ben cocuguma bak demisim gibi, neyse benim bebegim öldü zaten karnimda, anneme de müstehak oldu belkide bana söyledigi o cümleden dolayi, fellik fellik pesinde gezdiriyo bi ankara bi istanbul,simdi hic istemesede bakmak zorunda,

calismak zorundayim demissin, bizimde maddi durumumuz hic iyi degil, herseyi minumumda yasiyoruz esimin kazanciyla, ama benim calismami istemiyo,unv. derecem cok iyi bir egitimim olmasina ragmen, o istese dahi ben istemiyorum, konu maddi problem degil bicok calisan anne icin bunda yuzde yuz eminim,psikolojik rahatlik, sosyal hayat, para kazanabiliyo olma durumu, ekonomik ozgurluk, vs, vs, isyerinin iyi olmasini ve gelecek garantisi vs, sebepleri cocugunun hasta olup sikinti cekmesine tercih ettiysen kimseye bakmak zorundaymis muamelesi yapmayin lutfen

calismak zorundayim demissin, bizimde maddi durumumuz hic iyi degil, herseyi minumumda yasiyoruz esimin kazanciyla, ama benim calismami istemiyo,unv. derecem cok iyi bir egitimim olmasina ragmen, o istese dahi ben istemiyorum, konu maddi problem degil bicok calisan anne icin bunda yuzde yuz eminim,psikolojik rahatlik, sosyal hayat, para kazanabiliyo olma durumu, ekonomik ozgurluk, vs, vs, isyerinin iyi olmasini ve gelecek garantisi vs, sebepleri cocugunun hasta olup sikinti cekmesine tercih ettiysen kimseye bakmak zorundaymis muamelesi yapmayin lutfen[/QUOTE]

son yazdığınız cümleden şunu çıkardım çalışan anneler durumu, sizi ayakta alkışlamak gerek yok yok önünüzde eğilmek daha doğru olur çünkü çok bencilce bir düşüncedesiniz.Ne için çalışıyoruz eşimize yardımcı olmak çocuklarımızın ihtiyacını karşılamak gelecekte kimseye muhtaç kalmamak vs vs siz çalışmıyorsunuz eşiniz sıkıntı içinde ve çektiğinizide dile getirmişsiniz siz demekki içiniz rahat nasılsa sıkıntıyı çeken eşim diye düşünüp yer içer keyfime bakarım diyenlerdenseniz ben okadar vurdumduymaz olamam kusura bakmayın ayrıca şunuda belirtiyim eşiniz sizi çalıştırmıyormuş çalışsanız demekki sizde yukarıdaki düşünceleriniz için çalışıyorsunuz derim eşinize yardımcı olmak için değil sizin deyiminizle kısaca kendi egolarınızı tatmin etmek için kusura bakmayın size bir örnek daha veriyim beni k validemde eşi çalışmasını istemeyen biriydi.kendi eltileri diyor yer içer keyfine bakardı diye bunca yıl çocukları için birşey yapmamış yani çocuklarını sıkıntı içinde büyüttü ucu bize böle dokundu ve oğluna şuan gelini yardım ediyor.banada ileride gelinim oğluna hiçbirşey verememiş demesin.

Son düzenleme:
canım benım allah yardımcın olsun senı o kadarı ıyı anlıyorumkı ...
ama ben bunları konusmak ıstemıyorum demekkı senın kaynana senı sevmıoyo senı sevmedıgı gıbı torununuda sevmıo sen
hem çocuguna hem evıne yetmıo çalısıon
allah sana guc sabır versın keske komsu olsaydık yada ne bılıyım akraba felan
ve yakın otursaydık ben bakardım çocuguna hasta oldugunda
yalnız olmak çok zor bılıyorum...
ne dıyım bılemedım tesellı etmekten baska napılırkı burdan oraya anca sana dua edebılırım
ışlerin rast gıtsın çocugun saglıcakla buyusun allah onu korusun sanada yardım etsın...

canım çok teşekkür edrim iyi dileklerin için zor zamanları geçirdi benim çocuğum umarım bu kış rahat ederiz

bence kaynanalar torunlarına bakmalı gençlerde çocukmlarına gelecek hazırlamak ıcın çalısmalı
yanı ısın kısacası anneler çalısıosa nenelerrde torunlarına bakmak zorunda dıe dusunuyorum
çunku hayat çok pahalı
bu cocujklar
okucak
ev lazım
ewlendırmek lazım
bunların hepside maddiyat isteyen seyler babalar tek basına yetısemıyo annelerde çalısmak zorunda kalıo bu drumda babaanneler torunlarına baksınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…