Trafikte kadın sürücü terörü

8 yıldır araba kullanıyorum, bana göre iyiyimde. Hatalarımda elbet var her sofor gibi.. Fakat gozlemlerinizin hepsine katılıyorum. Soyle bir bakıyorum 18-19 yasında suslu puslu hatunlar sofor koltugunda, etraftaki araclardaki yakısıklıları kesmekten baska bildikleri yok. Altlarında otomatik bi ara, kafam kadar gunes gozlukleri, guya araba kullanıyorlar.. ne bir sinyal verme, ne kırmızı ışıkta durma, ne hız sınırını bilme, daha frenle gazı karıştıran var..

Zaten trafikte butun hatalari kadinlar yapiyor degil mi? Algida secicisiniz kabul edin. Bi bitemediniz...
Bi bitmedik??? Biz mi bitmedik yoksa araba kullanamayan kadın sürücüler mi?
Diyelim ki iki gündür sadece kadınlarla ilgili sorun yaşamam tesadüf. Ben hiç korkmadan araba kullanıyorum, kendimi kasmıyorum, hangi araba olursa olsun kullanırım, her deliğe girer çıkarım, sorunsuz park ederim (mesela yokuş yukarı gerigeri),arabamda bir sorun olursa anlar hatta arızayı gideririm diyen 10 tane kadın sürücü bulun çevrenizden ben de tükürdüğümü yalayayım.

Ben de arabasiz bir yaya olarak hemcinslerimden sikayetimi dile getireyim:
Hic yol vermiyorlar.
Yol veren suruculerin %90'i erkek oluyor.
Biz erkekleri hep bencillikle suclar, kadinlarin merhametli yaratiklar oldugunu soyleriz hep ama kamusal alanlarda tam tersi. Kadinlar iliksilerde, aile icinde fedakarlar; disari karsi benciller. :)

aynısını ben yazdım:)) simdi daha bi emin oldum bu yol vermeme durumuna:)

aynılarını yaşadım, yaşıyorum. bir keresinde kafam attı üstüne sürdüm çek sağa diyorum yaaa çek sağa!! kaza yapacaktım hanım abla yüzünden nasıl sinirlendiysem kadında korktu

Başlığa takıldım.
Yaptığınız genellemeyi kabul etmiyorum.
Sigorta şirketleri bile istatistiklere bakarak kadın sürücülere araba kaskolarında indirim yaptığına göre erkek sürücüler daha tehlikeli bu ülkede.
Üstelik bende yıllardır aktif araç kullanırım ama bana denk gelen trafik magandaları yüzde 80 erkekti.

kadın surucelerin cogunda bu durum var fazla heyecan fazla dikkat yuzundenmi boyle bilmiyorum ama arkalarına onlerine bakmıyorlar bide yayalara hic yol vermiyor su hayatımda bir kere denk gelmedi her daim kıskanclar

Mesela bazı kavşaklarda ışıktan iki metre sonra bir ışık daha olur. İkisi aynı anda yeşil yanar. İlki araçlar ikincisi yayalar içindir. Bu araca "yol senin ama yaya varsa öncelik onun, dur yayaya yol ver sonra geç" demektir. Ama bizim hanım ablalarımız yeşil yandımı sonraki ışığı görmez, çünkü kırmızıda makyaj yapmakla ya da telefonuyla ilgilenmekle uğraşmıştır. Yeşili arkadaki kornaya basınca farkeder ve gaza basar. Bir kaç ay önce sırf bu sebepten bisikletli bir çocuğa çarpıldığını gördüm.

Çok iyi saglam araba kullanan bayan tanıdıklarımda var başta ben çok berbat ötesi tanıdıklarımda var.Haldır huldur kullanıyor kimisi,çok kez şahit oldum kırmızı ışıkta aynaya bakıp dalan ve gitmeyen hanımlar arkadan korna gelince de kızıyorlar :)
Yaya olarak 10 kadın surucuden 1 i anca yol vermiştir vermiyorlar genelde
Ama bunları yapan erkek sürücülerde çok sayıda,ehliyeti nasıl alıyorlar hiç bilmiyorum.Sanırım geçiriliveriyorlar
Sorunun ana noktası kadın veya erkek olsun.Direksiyon sınavından geçirenler tek sorun :)

aynısını ben yazdım:)) simdi daha bi emin oldum bu yol vermeme durumuna:)
Valla normalde umursamazdim, Turkiye trafik kurallarina uyulan bir ulke olsa.
Ama zaten bizdeki suruculerin %90'i altlarinda araba var diye, gecis sirasinin kirmizi da yansa, yesil de yansa kendilerinde olduguna inaniyorlar. Ee sen de boyle olunca suruculerin yol vermesine muhtac oluyorsun. Bir de erkek suruculer ben yolun ortasindayken kirmizida gecerlerse firca atiyorum, genelde ozur diliyorlar. Kadinlara onu da yapamiyorsun.

Bu konuda yetkin değilim ama benim bildiğim sigorta şirketleri kadına indirim yapmıyor. Üstelik daha fazla ücret alıyor. Birkaç yıl önce eşimle aynı model, aynı yaşta iki araç kullanıyorduk. Benimkinin kaskosuna 200 tl fazla ödeniyordu. Ki eşimin hasarsızlık indirimi de yoktu, bende vardı.

Arabanın markasından,yaşından olabilir sizin durumunuz.
Kişinin yaşıylada alakası var.
35-50 yaş arası bayan sürücüler enaz kaza yapanlarmış ve en çok indirim onlara yapılıyormuş.
En büyük risk grubu genç erkeklermiş.
Benim arabama %25 ten fazla indirim yapıyorlar.(yaşım 37 bu arada)

Doğrudur ben o zaman 24 yaşındaydım. Sorduğumda da kadın sürücü ve genç yaş nedeniyle demişlerdi.

90 km hizi sehir ici yollarda mi yapiyorsunuz?

evet hanımlarda dengesiz kullanıyor ama beylerde zan diye yol kesiyorlar önde girmeye çalışıyorlar kavşakta sıkıştırıyorlar onlarıda unutmayalım... birde bayanlarda şey var bir başka bayan sürücüye karşı "bak ben senden daha güzel araba kullanıyorum" tribi ... bende mesela sağ dönecektim yoldan yavaşladım arkamdan gelen bayan arkadaş bana el kol hareketi yaptı aynadan gördüm niye yaptı yavaşladım diye aptal nasıl dönmemi bekliyorsa yavaşlamadan zan diye dönmemi bekliyordu heralde, birde bi aracın geçmesini bekliyordum hanımın biride karşıdan geliyordu ben geçen arabayı bekledim bana diyo ne bekliyorsun dedim araçların üzerinden atlayan bi araç henüz icat edilmedi.. örnek verim dedim

90 km hizi sehir ici yollarda mi yapiyorsunuz?
Örnek olduğunun farkındasınız değil mi?
Ayrıca evet bazen şehiriçi yolda da 90 km hız yapıyorum. İzmiri bilenler bilir, mesela altınyolda sol şeritte 90-100 ile gidilir, ya da göztepe sahil yolunun sol şeridinde yine bu hızda seyreder trafik. Dediğim gibi trafik kurallarının yanında trafiğin seyrine uyum sağlayabilmek de iyi sürücü olabilmek için önemli.

Aynen şehir içinde takip mesafesi diye birşey olamıyor maalesef, olabilsede maximum yarım araç boyu. Fazlası olunca burda trafigi aksatan kadınlar vs diyoruz ya aynen ondan oluyor. Hele ki istanbuldaysanız.

Aynen şehir içinde takip mesafesi diye birşey olamıyor maalesef, olabilsede maximum yarım araç boyu. Fazlası olunca burda trafigi aksatan kadınlar vs diyoruz ya aynen ondan oluyor. Hele ki istanbuldaysanız.
Diyorum ya pratikle teorik çok farklı şeyler. Bir ara "takip mesafesini korumaya kalkarsak boğaz köprüsünün üzerinde aynı anda sadece 30 araç olur" gibi bir şey okumuştum.

konuyu okudum haklısınız. hoş okumasam da haklısınız :) evet çok güzel kullanan kadınlarımız var ama azınlıktalar

belki karşılıklı kurallara uyulmadığından, belki şoförlük şansı verilmediğinden... sonuçta büyük bir çoğunluğumuz iyi kullanamıyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…