- Konu Sahibi in vino veritas
-
Bi bitmedik??? Biz mi bitmedik yoksa araba kullanamayan kadın sürücüler mi?Zaten trafikte butun hatalari kadinlar yapiyor degil mi? Algida secicisiniz kabul edin. Bi bitemediniz...
aynısını ben yazdım:)) simdi daha bi emin oldum bu yol vermeme durumuna:)Ben de arabasiz bir yaya olarak hemcinslerimden sikayetimi dile getireyim:
Hic yol vermiyorlar.
Yol veren suruculerin %90'i erkek oluyor.
Biz erkekleri hep bencillikle suclar, kadinlarin merhametli yaratiklar oldugunu soyleriz hep ama kamusal alanlarda tam tersi. Kadinlar iliksilerde, aile icinde fedakarlar; disari karsi benciller. :)
Ben de arabasiz bir yaya olarak hemcinslerimden sikayetimi dile getireyim:
Hic yol vermiyorlar.
Yol veren suruculerin %90'i erkek oluyor.
Biz erkekleri hep bencillikle suclar, kadinlarin merhametli yaratiklar oldugunu soyleriz hep ama kamusal alanlarda tam tersi. Kadinlar iliksilerde, aile icinde fedakarlar; disari karsi benciller. :)
kadın surucelerin cogunda bu durum var fazla heyecan fazla dikkat yuzundenmi boyle bilmiyorum ama arkalarına onlerine bakmıyorlar bide yayalara hic yol vermiyor su hayatımda bir kere denk gelmedi her daim kıskanclar
Valla normalde umursamazdim, Turkiye trafik kurallarina uyulan bir ulke olsa.aynısını ben yazdım:)) simdi daha bi emin oldum bu yol vermeme durumuna:)
Bu konuda yetkin değilim ama benim bildiğim sigorta şirketleri kadına indirim yapmıyor. Üstelik daha fazla ücret alıyor. Birkaç yıl önce eşimle aynı model, aynı yaşta iki araç kullanıyorduk. Benimkinin kaskosuna 200 tl fazla ödeniyordu. Ki eşimin hasarsızlık indirimi de yoktu, bende vardı.Başlığa takıldım.
Yaptığınız genellemeyi kabul etmiyorum.
Sigorta şirketleri bile istatistiklere bakarak kadın sürücülere araba kaskolarında indirim yaptığına göre erkek sürücüler daha tehlikeli bu ülkede.
Üstelik bende yıllardır aktif araç kullanırım ama bana denk gelen trafik magandaları yüzde 80 erkekti.
Arabanın markasından,yaşından olabilir sizin durumunuz.Bu konuda yetkin değilim ama benim bildiğim sigorta şirketleri kadına indirim yapmıyor. Üstelik daha fazla ücret alıyor. Birkaç yıl önce eşimle aynı model, aynı yaşta iki araç kullanıyorduk. Benimkinin kaskosuna 200 tl fazla ödeniyordu. Ki eşimin hasarsızlık indirimi de yoktu, bende vardı.
Doğrudur ben o zaman 24 yaşındaydım. Sorduğumda da kadın sürücü ve genç yaş nedeniyle demişlerdi.Arabanın markasından,yaşından olabilir sizin durumunuz.
Kişinin yaşıylada alakası var.
35-50 yaş arası bayan sürücüler enaz kaza yapanlarmış ve en çok indirim onlara yapılıyormuş.
En büyük risk grubu genç erkeklermiş.
Benim arabama %25 ten fazla indirim yapıyorlar.(yaşım 37 bu arada)
90 km hizi sehir ici yollarda mi yapiyorsunuz?Takip mesafesi hemen hemen tüm trafik kurallarında olduğu gibi bütün ülkelerde aynıdır. İki saniye ya da hızın yarısı kadar metre. Yani 90 km ile seyreden bir araç için 45 metredir takip mesafesi.
Malesef trafiğin seyri kurallardan bağımsızdır. Yine takip mesafesi üzerinden gittiğimiz için ordan örnek vereceğim. Akşam trafiğinde ışıklarda dumuşken öndeki araç kalktıktan 2 snye sonra kalkayım da aradaki mesafeyi koruyayım deme gibi bir lüksümüz yok. Gerekirse öndeki aracın arka tamponuna yapışık bir şekide o ışık geçilecek. Aksi halde trafik yoğunluğu saatlerce sürer. Pratik ve teorik gerçekten bambaşka şeyler.
Örnek olduğunun farkındasınız değil mi?90 km hizi sehir ici yollarda mi yapiyorsunuz?
Aynen şehir içinde takip mesafesi diye birşey olamıyor maalesef, olabilsede maximum yarım araç boyu. Fazlası olunca burda trafigi aksatan kadınlar vs diyoruz ya aynen ondan oluyor. Hele ki istanbuldaysanız.Kendi sürücülüğümü övmüyorum ama istisna olduğuma inanmama az kaldı.
Aktif bir sürücü müsünüz? Takip mesafesini öne sürmenizden aktif olmadığınız varsayımına ulaştım. Takip mesafesi dediğiniz şey 45 metre. Büyükşehirde ana arterlerde bu mesafeyi korumak mümkün değil. Öndeki araçla aranızda 45 metre mesafe bırakırsanız o aralığa en az üç araç girer ve sizin önünüzdeki araçla mesafeniz yine 3 metreye düşer. Onunla da arayı 45 metre açmak için yavaşlamanız gerekir ve bu kısır döngü sonucunda yolun ortasında durmanız gerekir. O dediğiniz uzun yol için geçerli ki orda bile uygulamak çok zor.
Bir ekleme yapayım. Trafikte kurallara uymak kadar trafiğin seyrine uymak da çok önemli. Seyri aksatan araç olursanız ya sıkıştırılırsınız ya da bir kazaya sebebiyet verirsiniz.
Diyorum ya pratikle teorik çok farklı şeyler. Bir ara "takip mesafesini korumaya kalkarsak boğaz köprüsünün üzerinde aynı anda sadece 30 araç olur" gibi bir şey okumuştum.Aynen şehir içinde takip mesafesi diye birşey olamıyor maalesef, olabilsede maximum yarım araç boyu. Fazlası olunca burda trafigi aksatan kadınlar vs diyoruz ya aynen ondan oluyor. Hele ki istanbuldaysanız.
Aynen öyle.Diyorum ya pratikle teorik çok farklı şeyler. Bir ara "takip mesafesini korumaya kalkarsak boğaz köprüsünün üzerinde aynı anda sadece 30 araç olur" gibi bir şey okumuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?