Trafikte kadın sürücü terörü

Trafik hata kabul etmiyor maalesef .. Dikkatli olmaz gerek
Teyzemden biliyorum iki elini direksiyon kaçacakmış gibi sıkı sıkı tutup koltuğu direksiyonun dibine kadar getirip dikleştirip öyle kullanır.
Kendi hatalı olduğu halde yoldaki herkese artistlenir diklenir
Bende kullanıyorum ama gayet rahatımdır.
Sanırım biz bayanların büyük çoğunluğu bu konuda biraz pinpirikli :)

Eminim baskalaridasizin icin bunlari soyluyordur.
Sadece yorum yapmak için yorum yapmasak keşke. Ya da sırf taşlamak için altı boş şeyler yazmasak. Ben bunların farkındayken aynı hataları yapmam mümkün mü? O yüzden başkalarının benim için söyleyebileceği şeyler değil bunlar.

Kadını erkeği yok diyorsunuz fakat cidden kadınların araba kullanımı cidden farkediyor. Yolda yürürken ne zaman aksaklık olsa nedense bu aksaklığı yaratan kişi kadın oluyor. İlla her insan bir işte başarılı olacak diye bir şey yok. Ne olursunuz araba kullanan ablalarım trafikte aksaklık yapmayın.

hanımlaar hanımlar,
şimdi burda birbirimizi yemeyelim.
Kadınlar olarak genelde çok şapşirik ve afedersiniz ama aptalca hatalar yapıyoruz.
acemilik başka şey, çok başka ama şapşikoluk var bizde evet. sinyal, ters yön, geri geri gidememe, park edememe, yolu ortalayarak gelme, iki şeridi ortalama, 60 ile gidilecek yolda 10 ile gitme, farları yakmama, yan aynalara bakmama...

öyle işte.

su kadin soforler berbat deyip kendi soforlugunu ovenler yok mu beni benden aliyor.
genellemenin icinde bir sen istisnasin zaten
eger trafikte guvenli mesafeyi aranizda biraksaydiniz bu yasadiklarinizin hic biri sorun olmazdi.
arac bu aniden akusu bile bitebilir. one bir hayvan ya da cocuk atlar ondeki aniden fren yapar falan. her zaman meaafeyi iyi ayarlamak sart.

Konu sahibi gördüğüm kadarıyla kadınlar çok kötü erkekler süper dememiş, ilk mesajında erkeklerden bahsetmemiş bile. Savunma amaçlı "ama erkekler de kötü değil mi" diye atağa kalkmaya gerek yok, o ayrı bir polemiğin konusu olur. Erkeklere geçmeden önce kendimize bir bakalım.

Şahsi fikrim kadınların panik ve stres hallerini trafiğe çok yansıttıkları yönünde. Aslında çoğu kurallara uymaya çalışıyor ancak çok güçlü olmayan reflekslerinin ve çabuk karar verememenin kurbanı oluyor. Tabii prenses sendromundan muzdarip herkesin ona yol vermesi gerektiğini ve trafikte de canının nasıl isterse öyle davranacağını düşünen kadınlar da az değil sayıca. Ancak yine de terörize etmenin araba üzerindeki hakimiyetine, sürüş kabiliyetine ve araç bilgisine güvenip trafik kurallarını hiçe sayan, güç ve ego tatminini trafikte gidermeye çalışan erkeklere daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kadınlara uygun sıfat terörden çok beceriksizlik gibi geliyor.

kadınız unutkanız vesselam
evdekı yemek cocugun bezı rımelsız gozumuz aksam zaten basımız agrıyor dıye kıvırmısız fılan.
nerede abuk bır arac gorsem ıcınden kadın ınıyor
ne dıyım

Kendi sürücülüğümü övmüyorum ama istisna olduğuma inanmama az kaldı.
Aktif bir sürücü müsünüz? Takip mesafesini öne sürmenizden aktif olmadığınız varsayımına ulaştım. Takip mesafesi dediğiniz şey 45 metre. Büyükşehirde ana arterlerde bu mesafeyi korumak mümkün değil. Öndeki araçla aranızda 45 metre mesafe bırakırsanız o aralığa en az üç araç girer ve sizin önünüzdeki araçla mesafeniz yine 3 metreye düşer. Onunla da arayı 45 metre açmak için yavaşlamanız gerekir ve bu kısır döngü sonucunda yolun ortasında durmanız gerekir. O dediğiniz uzun yol için geçerli ki orda bile uygulamak çok zor.

Bir ekleme yapayım. Trafikte kurallara uymak kadar trafiğin seyrine uymak da çok önemli. Seyri aksatan araç olursanız ya sıkıştırılırsınız ya da bir kazaya sebebiyet verirsiniz.

Son düzenleme:
Aynen doğru söylüyorsun. Genelde kendilerine değilde Arabanın kendine güveniyor hatunlar:)

Aynen doğru söylüyorsun. Genelde kendilerine değilde Arabanın kendine güveniyor hatunlar:)
Aynen canım. Bu şeyde de var. Askeriyede…

Bir erkeklerin kendi rütbe durumları var.

İkincisi karılarının kendi aralarında eşlerinin rütbe durumuna göre muamele vardır.

Askeriyenin içinde olanlar anlar beni.

Eminim öyledir. Içinde Değilim ama bir çok arkadaşım asker eşi.

mesajim sadece size degil bu konuya yazan kadinlar hakkaten felaket ama ben on numeroyum diye yazan herkeseydi.
aktif sofor degilim yurt disindayim. ehliyet sinavini yeni gectim.
takip mesafesi 2 sn burada. olumcul kazalar turkiyeye oranla cok daha az.
45 metre dediginiz otoban icin gecerli olabilir ancak.
kurallara herkes uyarsa trafigin seyri de ona gore degisir.
o yuzden ben trafigin seyrine degil kurallara uymayi tercih ederim.

banada aylar önce bi bayan sürücü çarptı. yayalara öncelikli olan ve dönerken yavaşlaması gereken bir yolda anayoldan pat diye dönünce bana çarptı. üstünede siz nerden çıktınız görmedim diye beni azarlamaya çalıştı:))

Sonu ölümle biten kazaların çoğunda direksiyon başında erkekler var nedense. Kadın erkek ayrımı yok bence. Dikkatsizlik sorunu var.

Takip mesafesi 2 saniye dediğiniz şey 45 metreyle aynı şey. Hızın yarısı takip mesafesi işte.

Takip mesafesi hemen hemen tüm trafik kurallarında olduğu gibi bütün ülkelerde aynıdır. İki saniye ya da hızın yarısı kadar metre. Yani 90 km ile seyreden bir araç için 45 metredir takip mesafesi.
Malesef trafiğin seyri kurallardan bağımsızdır. Yine takip mesafesi üzerinden gittiğimiz için ordan örnek vereceğim. Akşam trafiğinde ışıklarda dumuşken öndeki araç kalktıktan 2 snye sonra kalkayım da aradaki mesafeyi koruyayım deme gibi bir lüksümüz yok. Gerekirse öndeki aracın arka tamponuna yapışık bir şekide o ışık geçilecek. Aksi halde trafik yoğunluğu saatlerce sürer. Pratik ve teorik gerçekten bambaşka şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…