Trafikte kadın sürücü terörü

Bende bazen çok kızıyorum hemcinslerime ama sizin ki baya abartı olmuş bunları sadece kadınlar yapmıyor ki erkekler de yapıyor hem de çok çok daha fazlasını yapıyor herhalde hep kadın sürücüler yoldaydı ve hiçbir erkek o saatte yola çıkmamıştı sadece gözünüz kadınları gördüğüne göre karşınıza çıkan tüm erkekler çok iyi mi araba kullanıyorlardı mesela takip mesafesini korursanız dibinden gitmezseniz ani fren yapıldığında siz de ani fren yapmak zorunda kalmazsınız. Yavaş sürene kağnı hızlı sürene de dua ettim diyorsunuz o kadında ilk defa araba kullanmıyordur bu zamana kadar bir şey olmamış dimi ne erkekler var kaçla gidiyorlar normal yolda bile. Ayrıca sinyal vermedi diye biri, siz kaldırıma çıkmayı nasıl başardınız onu da anlamadım yine takip mesafesini korumak gidiyor burada da devreye ben nerdeyse hiçbir erkeğin sinyal verdiğini görmüyorum. Çok iyi araba kullanırım ama bazen olur nevriniz döner bazen olur yanınızda giden kamyon hızlıdır korkarsınız bazen olur sinyal vermeyi unutabilirsiniz o zaman anlık yaptığım şeylerde bana da kötü sürücü kadın işte ne olacak diyorlardır size de başkalarının dediği oluyordur merak etmeyin.

Kadın sofor yoktur kötü sofor vardır.
Karşınıza çıkan tüm kötü soforlerin kadın olması bir tesadüf olsa gerek cünkü bu hatalari yapan erkek olunca " öküze bak yaa, ehliyeti bakkkaldan mı aldın ?" deniyor.
Kadın ise " ne de olsa kadın sofor, kahrolsun kadınlar"
Oldu mu simdi ?

orayı bilmemde burada o kadar kazma(kazma hafif kalır) erkek sürücü var ki... saygıları yok. sinyal vs. beklemek abartı artık...

hadi onu geçtim yayalarda bir tuhaf. hele o gençler yok mu... yahu kaldırımda yürümüyorlar. arkalarından yaklaşıyorsun hiç kımıldamıyorlar. öle yolun ortasında yaşayan ölüler gibi dolanıyorlar...

Bu hataları ve hatta daha beterlerini erkekler de yapıyor
96 dan beri ehliyetim var, çok şükür tek bir vukuatım olmadı
Bu tür hataların sorumlusu yarım saat direksiyon dersi ile ehliyet dağıtan devlet
Herkes trafikte öğreniyor araç kullanmayı, kadın erkek fark etmiyor, her yeni trafiğe çıkan öğrenene kadar etrafındakiler kahır çekiyor.

Takip mesafesi bizim memlekette yok maalesef, dip dibe yapışarak gidince yol daha çabuk bitiyor sanıyorlar

Tam da direksiyon dersinden eve dondugum su sirada cok yerinde bir baslik olmus.

Merak etmeyin ben ehliyeti alsam bile usta soforleri yanima alarak kurallara sonuna kadar uyarak araba kullanacagim insallah. :)

Bu arada in vino veritas , duz vites kullanmam diyen bir erkek duydunuz mu demissin. Bizzat ayni evde yasiyorum kendisiyle. :)

Bu saydıklarınıza bir kac sayfa once cevap verdim. Hic bir yerde de kadin erkek kiyaslamasi yapamadım. Kadin sürücü kötü, erkek sürücü iyi demedim. Takip mesafesi hakkinda da yine bir kac sayfa önce diyeceğimi dedim.
Yazdiklarinız açıkçası bende iyi sürücü olmanizdan cok aktif bir sürücü bile olmadiginiz izlenimi uyandirdi.

Sadece kadınlara genellemeyelim. Bu pazar direksiyon sınavındaydım. Kırmızı ışıkta durdum. Yeşil yandı tam hareket ettim bi tır geliyodu. Şehir içinde ve en az 100km hızla. Allahtan dikkat edip durdum. Yoksa o duramazdı zaten. Adamın mesleği şoförlük ama oda trafik canavarı olabiliyo

Arkadaşlar konu sahibi burda kadınlar kötü araba kullaniyor ama erkekler mükemmel araba kullanıyor demiyor. Başına üstüste gelen olaylara istinaden kendi derdini paylaşıyor.
Evet erkeklerde sinyal vermiyorlar, minübüs şöförleri dank diye yolun ortasında duruyor ama bu kendilerine fazla güven duymalarından kaynaklı tamamen benim tesbitim bu yönde, ağır yaralanmalı veya alkolünde dahil olduğu kazaları genelde erkekler yapiyor bu da bir gerçek ama konu bu değil.
Güvensizliğin bu kadarı da kazaya sebep oluyor , aşırı heyecanlanmalarda. Bunu anlatmaya çalışıyor bence konu sahibi. Burda bir cephe olusturmaya çalışmıyor yani.
Bende yaşıyorum ve hak veriyorum. Gecenlerde kızım hasta doktora gidiyorum tali yolda bekliyorum 5 araba var ana yolda geçecek 4ü geçti 5.kadını bekliyorum yavaş yavaş geliyor hadi dedim geçer birazdan ama geçmedi geldi lanķ diye tali yola döndü sinyal vermedi ben onu bekliyordum gecsin geçeyim diye, dahada kötüsü gaza basmasam üzerime çıkıyordu yolun ortasından döndü çünkü. Daha bir çok şey var başıma gelen kızıyorum cidden. Beni orada bekletmeye hakkı yok, donecekse sinyal verecek. Biraz geride olsaydım , goremezdim ve o yolun ortasına döndüğü için çarpışırdık ötesi yok.
Dikkat dikkat dikkat. Kimsenin hayatı bizim dikkatsizligimiz yada canimız sinyal vermek istemedi diye zarar görmesin. Sinyal kolu nerde? Yolun neresinden gidilecek bir zahmet bunu öğrenmeli insan trafiğe çıkmadan. Çok zor olmasa gerek.

Yok sizin gibi cinsiyetci yaklasan tipler bitemedi. Anlattiginiz soforluk becerilerine sahip 10 dan fazla kadin taniyorum ve bunlara sahip olmayan yuzlerce erkege sahit oldum. Ama nedir? Erkek hata yaparsa okuz kadin hata yapinca kadinlar bile "kadin degil mi" olur. Ama ne soylersek soyleyelim kafalar degismez, tipki ezildigi halde kizini ezilmeye programlayan annelerin kafasi gibi.

Bu konuya cinsiyetci yaklasmamak lazim. Bu hatalarin bin kat beterini, hatta kimi zaman hata degil bilerek, erkekler de yapiyor.

Bence sorun turkiye'de ehliyetin manavdan meyve alirmiscasina kolaylikla alinmasindan kaynaklaniyor. Ozellikle kucuk yerlerde.

Trafiğin akisina uyma gibi bir şey olamaz bence. Her yerde levha var uymamiz gereken baskalarinin hiz siniri değil o yolda ki hiz siniridir.

Bunu ben de çok yasiyorum herkes 90la giderken ben 60la gidiyorum diye kornalar bakmalar basliyor. Yol uç şeritli üçünde de ben yokum ben kurala uygun bir hizdayim.... eğer istiyorsan geç diğer iki serite buyur git yani.

Bizim ülkede kurala uygun olanlar her zaman tuhaf karsilaniyor ve herkesin bir acelesi var ben de bunu anlamiyorum bir isik daha bekleyince sinir krizi geçiriyor millet:)

bence toplu taşıma araçları ve taksiler bu saydıklarınla kıyaslarsak daha kötü. En azından İstanbul'da öyle. Bayan sürücülerin üstüne öyle ya da böyle 'sıkıştırırz sizi' baskısını empoze eden büyük bir grup var ve bu erkek, bayan farketmeden oluşan bir grup. (istisnalar hariç.)

he bir de 'birbirni korumak, desteklemek' gibi bir durum hiç bayanlarımız da yok gerçekten. Bu konuda erkekler kadar olamıyoruz, ne acı!!. Konu sırf trafikte değil üstelik, bu ilkokuldan gelip yaşlanıncaya kadar devam eden bir durum.

valla gayet hak veriyorum size. istanbul'da da aynı durumlar var. kadın sürücülerin çoğu (hepsi demiyorum, çoğu) kararsız, ne yapacağı belli olmayan, başkalarına kaza yaptıracak şekilde araba kullanıyorlar. ben de sürücüyüm, aktif değilim ama hem sürerken hem de arabada yolcu iken o kadar çok saçmalıklarına denk geldim ki kadın sürücülerin. bilemiyorum neden böyle, kadınlar korkak kullanıyorlar genel olarak. bir de trafikle uyum içerisinde kullanamıyorlar arabayı. yeterince pratik yapmadan, altına arabayı çeker çekmez yoğun trafiğe giriyorlar. istanbul trafiği gibi yoğun trafikli bir yerde kullanacaksan, en az 1 ay düzenli pratik yapacaksın. ehliyeti al hemen trafiğe çık olmaz.

Benim durum bir istisna olabilir ama bebeklere ilgi duyan bir kız çocuğu olduğum ve arabamız hiç falan olmadığı halde o bilgisayar oyunlarından sonra arttı o mekanik tarafım, günlük bir şeyden bahsetmiyorum tabi ama yıllara yayılan bir şey. Ama potansiyelimin kazık kadar olduğumda ehliyet için hayatımda ilk defa şöför koltuğuna oturduğumda farkına vardım, hoca kaç senedir araba kullanıyorsun neden şimdiye kadar almadın ehliyet diye bayağı bir şaşırdı, ben ondan daha fazla şaşırdım ama. Bir yerdeki alışılan yetenek başka birşeye etki edebiliyor. Cinse dayalı yatkınlık için biraz daha bilgisayar kullanan kız çocuğu görmemiz lazım, şimdilik mesaj yazma yetenekleri olsa bile illa bir işe yarayacak kadınlar için ilerde, sürücü terörü demeye tekrar döneriz o zaman :)

aynen, istanbul'da takip mesafesi olayına anca e5'te ve tem'de uyulabilir
(çok şeritli yollarda). minibüs yolu, sahil yolu, şişli, vb. herhangi bir yerde bu mümkün değil.

Bence bir günde bukadar aksilik biraz fazla .Biraz hızlı kullanıyorsunuz galiba etrafımda çok hata yapan sürücü oldu kadın erkek farketmez ama( kimsenin sinyaline güvenmem )önümede kıranlar oldu.En fazla ani fren yapmışımdır .Kaldırıma niye çıktınızki.Ayrıca çok hatalı erkek sürücü gördüm.Bu önyargı .

Bunu uzulerek soyluyorum kı bır ısık beklerken en az bır erkek kadar gerılen hatta saydıran bır kadınım.bızım ulkemız.kadar cok ısık ve uzun ısık sıstemı cok nadır yerde vardır.ıkı adım ılerlıyorsun 90sanıye daha beklıyorsun.bır omur gelıyor bana bu bana.alt,ust gecıtler ıbılmem nelerle sehır bolge planlamacı arkadasların daha cok calısıp trafık yukunu azaltması lazım

siz takip mesafesinden ne anlıyorsunuz acaba kaç km yanii. Ehliyet için direksiyon kursuna giderken ilk öğrettikleri şeylerden biri takip mesafesinin korunması gerektiğidir çünkü öndeki aracın önüne bir insan çıkabilir aniden yada bir hayvan ve ani fren yapabilir takip mesafesini korumadığınız takdirde çarpmamanız imkansız olur herhalde boşuna öğretmiyorlar takip mesafesini. Kaldı ki hatırlatmama gerek yok ama her zaman trafikte arkadan vuran direkt suçludur çünkü öndeki araca göre hızını ayarlamak zorunda olan araç odur. Eğer takip mesafesi diye birşey olmasa böyle bir kuralda olmazdı. Korna çalarmış filan öndeki araç ani fren yaptığında çarpmayacak kadar ya da sinyal vermeden dönerse çarpmayacak kadar verseniz arayı yeter dipdibe gitsek kazalar kaçınılmaz olur bende onu anlamıyorum sinyal vermedi kaldırıma çıktım ani fren yaptı az daha çarpacaktım olabilir yani erkekler sinyal veriyor da sanki. Ha bir de anı. Direksiyon kursunda bütün arabalar sınavdayken çevreyoluna çıkışta önümdeki kız araya takip mesafesi koymadı onun önündeki arabada durdu çıkış için yol uygun değildi ve çarptı arkadaki. Ben de onun arkasındayım bende arama mesafe koymasam bende çarpardım ve kız o çarpmadan dolayı ehliyetini alamadı hemen orada indirdiler düşünün artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…