- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Bende bazen çok kızıyorum hemcinslerime ama sizin ki baya abartı olmuş bunları sadece kadınlar yapmıyor ki erkekler de yapıyor hem de çok çok daha fazlasını yapıyor herhalde hep kadın sürücüler yoldaydı ve hiçbir erkek o saatte yola çıkmamıştı sadece gözünüz kadınları gördüğüne göre karşınıza çıkan tüm erkekler çok iyi mi araba kullanıyorlardı mesela takip mesafesini korursanız dibinden gitmezseniz ani fren yapıldığında siz de ani fren yapmak zorunda kalmazsınız. Yavaş sürene kağnı hızlı sürene de dua ettim diyorsunuz o kadında ilk defa araba kullanmıyordur bu zamana kadar bir şey olmamış dimi ne erkekler var kaçla gidiyorlar normal yolda bile. Ayrıca sinyal vermedi diye biri, siz kaldırıma çıkmayı nasıl başardınız onu da anlamadım yine takip mesafesini korumak gidiyor burada da devreye ben nerdeyse hiçbir erkeğin sinyal verdiğini görmüyorum. Çok iyi araba kullanırım ama bazen olur nevriniz döner bazen olur yanınızda giden kamyon hızlıdır korkarsınız bazen olur sinyal vermeyi unutabilirsiniz o zaman anlık yaptığım şeylerde bana da kötü sürücü kadın işte ne olacak diyorlardır size de başkalarının dediği oluyordur merak etmeyin.
Bende bazen çok kızıyorum hemcinslerime ama sizin ki baya abartı olmuş bunları sadece kadınlar yapmıyor ki erkekler de yapıyor hem de çok çok daha fazlasını yapıyor herhalde hep kadı
n sürücüler yoldaydı ve hiçbir erkek o saatte yola çıkmamıştı sadece gözünüz kadınları gördüğüne göre karşınıza çıkan tüm erkekler çok iyi mi araba kullanıyorlardı mesela takip mesafesini korursanız dibinden gitmezseniz ani fren yapıldığında siz de ani fren yapmak zorunda kalmazsınız. Yavaş sürene kağnı hızlı sürene de dua ettim diyorsunuz o kadında ilk defa araba kullanmıyordur bu zamana kadar bir şey olmamış dimi ne erkekler var kaçla gidiyorlar normal yolda bile. Ayrıca sinyal vermedi diye biri, siz kaldırıma çıkmayı nasıl başardınız onu da anlamadım yine takip mesafesini korumak gidiyor burada da devreye ben nerdeyse hiçbir erkeğin sinyal verdiğini görmüyorum. Çok iyi araba kullanırım ama bazen olur nevriniz döner bazen olur yanınızda giden kamyon hızlıdır korkarsınız bazen olur sinyal vermeyi unutabilirsiniz o zaman anlık yaptığım şeylerde bana da kötü sürücü kadın işte ne olacak diyorlardır size de başkalarının dediği oluyordur merak etmeyin.
Sadece kadınlara genellemeyelim. Bu pazar direksiyon sınavındaydım. Kırmızı ışıkta durdum. Yeşil yandı tam hareket ettim bi tır geliyodu. Şehir içinde ve en az 100km hızla. Allahtan dikkat edip durdum. Yoksa o duramazdı zaten. Adamın mesleği şoförlük ama oda trafik canavarı olabiliyoEvet başlığı görür görmez atlayıp taşlayacaksınız şimdi. Şu iki günde o kadar sinir bozucu şeyler yaşadım ki her türlü taşlamaya hazırım.
Dün izmirin bir ucundan diğerine gittim. Bir saat git bir saat dön toplam 2 saat trafikteydim. Ki ortalığın sakin olduğu saatlerdi. Önce bir hanım ablamızın kavşakta hangi yöne gideceğine karar veremeyip geri vitese takmasıyla sol farımı kıl payı kurtardım. Sonra yine bir güzel kızımızın otobanda yaklaşık 100-110 gibi bir hızla seyrederken yanından geçen kamyondan korkup frene abanmasıyla arkadan çarpmaktan zar zor kurtardım. Ardından tünele girdiği için sol şeritte hızını kağnı moduna getiren bir kardeşi sağlamak zorunda kaldım. Bunları atlatıp varacağım yere vardım. Ordaki hanım ablamız sen arabayı bırak benimkiyle devam edelim dediği için onun aracına bindim, binmez olaydım. 20 dakikalık yola gidene kadar bildiğim 3 duayi evire çevire okudum. İmana geldim resmen. Diğer sürücülerin töleransları olmasaydı ya bir otobüsün altına girmiştik ya da bir başka araçla burun buruna çarpışmıştık. Dönüşte de farlarını yakmayı unutmuş bir ablayla arkalı önlü seyrettik karanlıkta. En son artık eve geldim neredeyse derken bir hanım ablamızın sağa sinyal verip sola açılıp tekrar sağa kırmasıyla dumurlardan dumur beğendim.
Bugün de 10 dakikalık mesafedeki markete gittim az önce. Yine kavşakta sinyal vermeden dönüveren bir cici kızımız sayesinde kaldırıma çıktım. Tepem attı bu olaydan sonra. Ben de geldim burda içimi dökeyim dedim.
Burda mı çok kadın sürücü var, yoksa bana denk gelen kadın sürücüler mi bu kadar kötü anlamadım. Sürekli trafikte bu konuda sorun yaşıyorum. Artık abuk bir hareket yapan araç gördüğümüzde kesin kadındır diyoruz ve genelde doğru tahmin ediyoruz. Kurallara uymak, trafikte doğru araç kullanmak, kimsenin hayatını tehlikeye atmamak bu kadar zor değil. Ha zor geliyorsa bir zahmet kullanmayın o aracı. Bütün taksiler emrinize amade. Bütün toplu taşıma araçları kollarını açmış sizi bekliyor. Yapmayın gözünüzü seveyim. Bir hemcinsiniz olarak utanıyorum artık.
Bi bitmedik??? Biz mi bitmedik yoksa araba kullanamayan kadın sürücüler mi?
Diyelim ki iki gündür sadece kadınlarla ilgili sorun yaşamam tesadüf. Ben hiç korkmadan araba kullanıyorum, kendimi kasmıyorum, hangi araba olursa olsun kullanırım, her deliğe girer çıkarım, sorunsuz park ederim (mesela yokuş yukarı gerigeri),arabamda bir sorun olursa anlar hatta arızayı gideririm diyen 10 tane kadın sürücü bulun çevrenizden ben de tükürdüğümü yalayayım.
Evet başlığı görür görmez atlayıp taşlayacaksınız şimdi. Şu iki günde o kadar sinir bozucu şeyler yaşadım ki her türlü taşlamaya hazırım.
Dün izmirin bir ucundan diğerine gittim. Bir saat git bir saat dön toplam 2 saat trafikteydim. Ki ortalığın sakin olduğu saatlerdi. Önce bir hanım ablamızın kavşakta hangi yöne gideceğine karar veremeyip geri vitese takmasıyla sol farımı kıl payı kurtardım. Sonra yine bir güzel kızımızın otobanda yaklaşık 100-110 gibi bir hızla seyrederken yanından geçen kamyondan korkup frene abanmasıyla arkadan çarpmaktan zar zor kurtardım. Ardından tünele girdiği için sol şeritte hızını kağnı moduna getiren bir kardeşi sağlamak zorunda kaldım. Bunları atlatıp varacağım yere vardım. Ordaki hanım ablamız sen arabayı bırak benimkiyle devam edelim dediği için onun aracına bindim, binmez olaydım. 20 dakikalık yola gidene kadar bildiğim 3 duayi evire çevire okudum. İmana geldim resmen. Diğer sürücülerin töleransları olmasaydı ya bir otobüsün altına girmiştik ya da bir başka araçla burun buruna çarpışmıştık. Dönüşte de farlarını yakmayı unutmuş bir ablayla arkalı önlü seyrettik karanlıkta. En son artık eve geldim neredeyse derken bir hanım ablamızın sağa sinyal verip sola açılıp tekrar sağa kırmasıyla dumurlardan dumur beğendim.
Bugün de 10 dakikalık mesafedeki markete gittim az önce. Yine kavşakta sinyal vermeden dönüveren bir cici kızımız sayesinde kaldırıma çıktım. Tepem attı bu olaydan sonra. Ben de geldim burda içimi dökeyim dedim.
Burda mı çok kadın sürücü var, yoksa bana denk gelen kadın sürücüler mi bu kadar kötü anlamadım. Sürekli trafikte bu konuda sorun yaşıyorum. Artık abuk bir hareket yapan araç gördüğümüzde kesin kadındır diyoruz ve genelde doğru tahmin ediyoruz. Kurallara uymak, trafikte doğru araç kullanmak, kimsenin hayatını tehlikeye atmamak bu kadar zor değil. Ha zor geliyorsa bir zahmet kullanmayın o aracı. Bütün taksiler emrinize amade. Bütün toplu taşıma araçları kollarını açmış sizi bekliyor. Yapmayın gözünüzü seveyim. Bir hemcinsiniz olarak utanıyorum artık.
Onunla pek ilgisi yok, beyin fonksiyonlarıyla ilgili. Zaten beyin sinirleri arasındaki bağlantılar bile farklıymış bu sebeple olaylara tepkiler de farklı. Zamanında kız ve erkek çocuklarının çok farklı olduklarını görerek neden erkek çocuklarına hükmedemediğimi sorgulamış ve bayağı bir yazı/kitap okumuştum:)
Zaten küçükken araba kullanmaya istekli kızlar da nadir olur. Bu sebeple erkek çocukları bebeklikten itibaren hareketli oyuncaklara, arabalara, robotlara ilgi duyarken kızlar cicili bicili bebeklere falan ilgi duyar. Benim babam ben 8 erkek kardeşim 5 yaşındayken bizi kucağına oturtturur direksiyonu tuttururdu. Ben bir süre sonra sıkıldım, eğlenmedim ve devam etmedim bu oyuna. Kardeşim içinse çok büyük ve eğlenceli bir olaydı.
Elbette araba kullanmanın pratikle ilgisi var ancak erkeklerin bu konuda daha yatkın olduklarını düşünüyorum.
Araçla aranıza mesafe koyun diyen bayanlar şuan istanbuldan size sesleniyorum.
İşten çıkacağım bakalım sizin dediğiniz kadar mesafe bırakınca eve kaçta varacağım,Ne kadar korna ve küfür yiyeceğim.
Kulaklarınız çınlar ise bilin ki benden.
İyi akşamlar bayanlar
Bence bir günde bukadar aksilik biraz fazla .Biraz hızlı kullanıyorsunuz galiba etrafımda çok hata yapan sürücü oldu kadın erkek farketmez ama( kimsenin sinyaline güvenmem )önümede kıranlar oldu.En fazla ani fren yapmışımdır .Kaldırıma niye çıktınızki.Ayrıca çok hatalı erkek sürücü gördüm.Bu önyargı .Evet başlığı görür görmez atlayıp taşlayacaksınız şimdi. Şu iki günde o kadar sinir bozucu şeyler yaşadım ki her türlü taşlamaya hazırım.
Bunu uzulerek soyluyorum kı bır ısık beklerken en az bır erkek kadar gerılen hatta saydıran bır kadınım.bızım ulkemız.kadar cok ısık ve uzun ısık sıstemı cok nadır yerde vardır.ıkı adım ılerlıyorsun 90sanıye daha beklıyorsun.bır omur gelıyor bana bu bana.alt,ust gecıtler ıbılmem nelerle sehır bolge planlamacı arkadasların daha cok calısıp trafık yukunu azaltması lazımTrafiğin akisina uyma gibi bir şey olamaz bence. Her yerde levha var uymamiz gereken baskalarinin hiz siniri değil o yolda ki hiz siniridir.
Bunu ben de çok yasiyorum herkes 90la giderken ben 60la gidiyorum diye kornalar bakmalar basliyor. Yol uç şeritli üçünde de ben yokum ben kurala uygun bir hizdayim.... eğer istiyorsan geç diğer iki serite buyur git yani.
Bizim ülkede kurala uygun olanlar her zaman tuhaf karsilaniyor ve herkesin bir acelesi var ben de bunu anlamiyorum bir isik daha bekleyince sinir krizi geçiriyor millet:)
Araçla aranıza mesafe koyun diyen bayanlar şuan istanbuldan size sesleniyorum.
İşten çıkacağım bakalım sizin dediğiniz kadar mesafe bırakınca eve kaçta varacağım,Ne kadar korna ve küfür yiyeceğim.
Kulaklarınız çınlar ise bilin ki benden.
İyi akşamlar bayanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?