Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

kızlar merhaba benım trasferım dun oldu ıkı tane trasfer edıldı ara ara adet sancısı gıbı bı sancım oluyo ama gecıyo sızlerde durum nasıl..bu arada benım ılk denemem 5.gun trasferı umarım hersey yolunda gıder belırtılerınızı ve deneyımlerınızı benımle paylasırsanız sevınırım herkes bol şans..

canım hayırlı sonuclarlan donersın ınşşşş

meraba dilekk benimde ilk transferim bugün 10. günüm ilk günlerde aynı şikayetler bendede oldu bence psikolojik neden dersen 2 gün önce hcg baktıdım. sonucu negatif görünce çok üzüldüm şimdi o hissettiğim hiç bir şeyi hissetmiyorum. yarın gene test yaptırıcam bakalım.. allah isteyen herkese nasip eder inşallah.... yazarım sonucu :)))

ınş gusel haberler verırsın canım betan yukselmıstır

Arkadaşım Merseray,
ben de transfer sonrası 5. günümdeyim ve bayrama denk geldi hiç yatamadım,ama tabiki yormadım hiç kendimi...Çünkü arife günü transfer işlemi sırasında dr.uma sordum,herkes yat diyor diye,o da yorulma,ağır kaldırma,cam silme temizlik vs işler yapma ama yürüyüş yapabilirsin,evde de normal hayatına devam edebilirsin yatmamanın düşükle bir ilgisi yok dedi ki açıkçası bana da mantıklı geliyor eğer yumurta rahime tutunamadıysa ve tutunamıyorsa istersen hiç kalkmadan yat ne yararı olabilir ki...tabiki bu benim düşüncem,ama kendini tabiki yorma...evet ananas ye bol bol...ben takdiri İlahi diyorum,eğer yazdıysa hayırlısıyla sağlıkla gelsin diyorum...Allah bütün bu emekleri veren yada anne olmak isteyen her bayanın gönlüne göre versin...

merhaba inca sanırım türkiyede değilsin burda transfer sonrası çok fazla ayakta kalmamalısın dedindi bana ağır işler yasak spor zaten yasak.

yok bana normal hayatini surdur, yurusunu yap dediler. isvec. transfer yapildi dinlenmedim bile kalk tamamdir dediler. normal hayatina devam et. bir de kitapcik hazirlamislar ilk cumleyi biraz garip cevrilince ama, emriyo hoplamaz. yani asagi dusmez korkmayin manasinda. normal ne yemek yiyorsan onlari yemeye devam et dedi. tek uyari alkol-sigara-kafein yasak

Kizlar Bende size transfer sonrasi neler yasadigimi anlatmak istiyorum.. Su an 10 senelik evliyim ilk 5 sene istemedik ve dogum kontrol hapi kullandim 5 seneden sonra istedik ama olmadi.. Esimde sperm kalitesizligi ortaya cikti ve sonrasinda 2008 yilinin nisan ayinda tüp bebek tedavisine basladik.. Yumurta gelistirici ignelere basladim bi zaman sonra ama en dusuk milim verildi yumurtalari toplama gunu gittigimde hic gelismemis oldugundan milimi yukselt tekrar igneye devam et bir sonraki asamada yumurtalari toplayacaz dediler ama bi sonraki asamada yine yumurtalarin hic gelismedigi farkedildi.. Tekrar milim yukseltip igneye devam ettim.. En sonunda hele sukurki 10 tane yumurta gelismis oldu.. Hemde yumurtalarimda hic sorun olmamasina ragmen.. Yumurtalarin gec gelismesi bende umutsuzluga sebeb oldu.. Ve gelismesinden dolayi nakilde gec yapildi.. Adet donemine bir hafta kala yumurtayi yerlestirdiler.. Ikiz istemistim ama ilk deneyimim ve 30 yasindan kucuk oldugumdan dolayi tek bir tane yerlestiricez dediler.. Neyse bir adet yumurta transfer edildi ve edildikten 15 saniye sonra kalk ve ustunu giyin dedi bayan doktorum.. Sok oldum bu kadarmi burda biraz dinlenmeyecekmiyim dedigimde hayir agrili bir islem degil dinlemenede gerek yok dedi.. Ikinci umutsuzlugumu orda yasamistim.. Cünkü internetten bazi tup merkezlerinin transfer sonrasi anne adaylarinin bir kac saat dinlendirme odasina alindigini okumustum... O zamanlar postanede calisiyordum hemde paket bölümünde.. Üstümü giyindikden sonra doktoruma ertesi gunden sonrasi icin iki haftalik bir calisamaz raporu istedim.. Bana sen hasta degilsin calismaya devam edebilirsin dediginde bir umutsuzluk daha coktu icime.. Hersey cok dengesizdi tup bebek tedavi öncesi internetten cok arastirmis en az uc gun dinlenmem gerektigini biliyordum.. Doktoruma postanede paket bolumunde calistigimi ve isimin agir oldugunu soyledigimde ise, Bak bugunu unut progesteronu alman gereken zamanda al ve normal hayatina su andan itibaren geri dön dedi.. Yani hic bir yasak yokmu diye sordum son olarak ve bana hayir niye yasak olsunki sence sen hastamisin dediginde hic birsey diyememistim.. Hastaneden ayrildigimizda hem benim hem esim buyuk bir husranla eve döndük sanki ayni gün negatif sonucu almistik.. Aynen doktorun dedigi gibi yapip hemen transfer sonrasi normal hayatima geri döndüm.. Nasil olsa tutmayacak diyede hic dikkat etmemis neyi ne zaman yapmam gerekiyorsa hepsini yapiyordum.. Ise gidip kaldirmam gereken agir paketleri kaldiriyor eve gelip is yapip, sonrada yemek yapmaya basliyordum.. Iki hafta boyunca hic kendim test yapmadim.. Nasil olsa tutmayacak niye yapiyim diye dusundum.. O kadar cok adet sancisi cekiyordumki ha bugun ha yarin adetimi bekliyordum.. Iki hafta sonra sabah erkenden kan vermeye gittik.. Hemsire bize ögleden sonra tlf acip sonucunuz ögrenin dedi.. Onlarin dedigi gibi yapip ögleden sonra tlf actik.. Esim acmisti tlfnu ve o ararken yaninda bile degildim.. Mutfakda yemek yapiyordum.. Sonra esimin sesiyle irkildim...
Neeeee esim hamilemiiiiiii:))) Bu kadar olumsuzluktan sonra hamile kalmam mucize gibiydi.. Ikimizde cok saskindik neye ugradigimizi sasirdik.. ve Sonrasinda son derece saglikli gecen bir hamilelik döneminden sonra 2009 ocak ayinda oglumu kucagima aldim.. Allah anne olmak isteyen herkese bu duyguyu tattirsin..

Berna ne güzel anlatmışsın umutta umutsuzluğa sonra sevince

Ya her hikayeyi yaşıyorum sanki ne ilginç bir duygu kadın olmak

Bu arada arkadaşlar DOGAL SIKLUS TUP BEBEK DENEYEN VARMI OLUMLU OLUMSUZ cevaba ihtiyacım var lütfen

canım benim benim anladığım kadarıyla ilaçsız tüp bebek deneyen var mı mı diyorsun?????öyleyse türkiyede bi tane başarılı var bildiğim kadarıyla

Rabbim yazdıysa her şey bahanene kadar hoş bir mucize bu umut ışığı olun hepiniz bizleree

Bu forumdamı vardı o birkişi , yeni mi tanıyormusun ? Sadece 1 taneyse eyvahhhh

canım ben onu basından haatırlıorum.emine idi adı.konuyla ilgimiz ortaya çıkınca araştırmıştım.kendi doktoruma bu şekilde denesek demiştim büyük risk yazıktır demişti:)

bu sabah pembe bir sivi geldi. reglim basladi. yani agrim onu gösteriyor. gidisat da oyle. normalde zaten ilk gun kahverengi bisiler oluyordu ikinci gun normal kanamam basliyordu.

bugun transferin 14.gunuydu. yani hamile degilim.

neden ya? neden? cok kotu hissediyorum kendimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…