Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

Arkadaslar bende sizin gectiginiz stres, uzuntu ve endise yolunda 2 defa gectim 6 ay arayla 2 transferimi oldum..
Yazmak istedim cunku bu donemde aklimiz okadar karisik oluyorki herkes bisey diyor ve biz neyin dogru oldugunu bilmiyoruz

Benim kendi tecruben:
ilk trasnsferimde okadar dikkat ettimki annemlerde kaldim, cok yavas hareket ediyordum
cok kotu kadiz oldum
slk slk uzaniyordum cok yormuyordum kendimi ve vucudumda bahsettiginiz o tum belirtiler vardi
sonuc Pozotif ve 4 haftada siddetli bi sekilde kimyasal gebelik gecirdim

2 tedavi mayis ayinda doktor ayni hastane ayni
ilk tedavimde okadar bitkindim ki ignelerden yuruyemez hale geldim ama bu sefercok farkliydi
nerdeyse hic aci cekmedim cok oluruna biraktim coook fazla rahattim
hic kabizlik yasamadim yine ailemleydim ve evimiz buyuk bi bahcenin icinde
surekli ayaktaydim ve bahcede geziniyordum vucudumda hic ama hic belirti yoktu
tedaviyi olan ben degildim sanki abartmiyorum inanin bagzan unutuyordum tedavi oldugumu...
ve sonuc pozitif ve su an 3 aylik hamileyim:)))) ve umarim hepiniz bunu yasarsiniz cunku hepimiz hakediyoruz

bence cok takilmayin buraya aklinizda surekli bu konu olur disari cikin rahat olun tabi dikkat ederek::)))

BOOOL SANSLAR...

tebrikler canım ne güzeeel haberler almışsın,Allah kucağına da almayı nasip etsin,dediğin gibi inşallah bizler de yaşarız,benim 5. tüp denemem,ister istemez o kötü günler aklıma geliyor,tekrar yaşarım diye,ama bu kez daha pozitifim hayırlısı olsun,

selam arkadaşlar daha öncede yazmıştım 15 temmuzdan sonra allah nasip ederse tüp bebek için çalışmalara başlıyacağız inş. hayırlısı olur çoğunuzun yazdıklarını okudum kafamda birçok soru oluştu merak ettiklerim var bazılarınız 3 gün bazılarınız bir hafta yatıp dinlenmiş bildiğim kadarıyla 24 saat dinlendikten sonra normal hayatımıza dönebiliyoruz. Gerçi anladığım kadarıylada bu kişiden kişiye değişiyor doktorum bana ne diyecek bilmiyorum birde ben balıkesirliyim ve izmirde yaptıracağız tanıdığım kalabileceğim hiç bir kimsede yok o yüzden ilkgün otelde kalmayı düşünüyorum ve ertesi günüde kendi araçımızla dinlenene dinlene geliriz diye düşünüyorum bana bu konuda yardımcı olup fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

günaydınlaaar,ben ankarada oturuyorum,istanbulda yaptırdım.doktor transferin ertesi günü çıkabilirsiniz dedi,biz dikkat edelim diye 3 gün sonra çıktık,ilk gün sürekli yattım,sonraki günler ara ara yattım,evde dolaştım,malum iğne vurunmaya da gidiyoruz arabayla,dönünce iğne dağılsın diye evde dolaşıyorum,yarın 10. günüm test yaptırıcam.tedavin hayırlı ve uğurlu olsun canım,inşallah hamiş olursun

adapazarında oturuyorum .ıvf için istanbula gidiyoruz..2 seferdede 10 dakika sonra gidebilirsiniz dediler.. evdede öyle sürekli yatak istirahati yapmadım yapım gereğide yapamadım..ama doktorumun dediği embriyolar transfer edildikten sonra dış etmenlerin çok bir etkisiyok dedi.. sadece oturarak banyo yapma dediler..bide cinsel perhiz..bende 5 gün:))) banyo yapmadımmm...şu sıcak temmuz günlerinde....

Ben yumurtalar toplanmadan 3 gün önce ananas yemeye başladım. 3 günde transferden sonra devam ettim. Ananas yiyipte kalmayan hiç duymadım. Tabi ALLAHTA nasip edecek ama sebepte çok önemli. Benim ilk tüp bebek denememde tuttu. ALLAH tamamına erdirir inşallah cümlemizinkinide. 1 ananası altıya bölüyorsun ve 6 gün yiyorsun. Ama fazla yememek lazım rahimde kasılmalara yol açıyor. İlk 4 gün hep yattım sadece yemek ve tuvalet ihtiyacım için kalktım. Çalıştığım için raporluydum ama sonrasında arada bir belim ağırdıkça dinlenmek için yatım ama günlük hayatıma geri döndüm tabi kendime dikkat ettim. Transferin 10. günü iş başı yaptım. 12. günü izinliydim merkeze gittim ve o sevinçli haberi aldım dilerim bu yolda olanların ve isteyipte olmayanların ALLAH yardımcısı olsun ve herkese nasip etsin inşallah hayırlıyla sağlıklısıyla. Kimsenin kucağı boş kalmasın inşallah.

Yazdıklarımı okudumda unuttuğum birşey daha var. bir topicte okumuştum pozitif sonucu alan bir arkadaşımız o rahatlıkla eve döndüğünde banyo yapmış ve bebeğini kaybetmiş oyüzden banyo yapmamakta çok önemli ben yapmadım mesela. Birde banyo yaptığınızda mutlaka banyo suyunuz çok ılık olsun. Benden size tavsiye....

ne kadar yatsakda kalkıp dolaşsakda dikkat etsekde yada tam tersi önemsemesekte verecek olan Allah (cc).olmayınca olmuyor.vaktini bekliyor.kendimizi çok kaptırmamak her hale hazır olmak gerekiyor.cumartesi gününden beri şoktayım hala.olmadı.tutanamadı bebeklerim.takdiri ilahi.elden bişey gelmiyor.kendi kendinede hamile kaldığım oldu rabbim nasip etmedi o zamanda düştü.inşallah diğer arkadaşların yüzü güler.insan daha çok dua ediyor ben ağladım bari onlar ağlamasın gülsün diye.Rabbim inş. zamanı gelince benide güldürür.

Cnm ya üzülme,dediğin gibi olmayınca olmuyor.Elden bişey gelmiyor.Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin...Kendine iyi bak..Sen herşeyden önemlisin unutma....

ne oldu sonucun hiç bişey yazmadın?

canım hala kabullenemedim herhalde.kendime gelemedim daha.bugün ilk defa girdim siteye.çok kötüydük eşimde bende.telefonlara dahi bakmıyorum hala.herkesin diyeceği şey aynı.her seferinde tekrar tekrar ağlatacaklar beni uzak duruyorum.klinik zaten şok olduk mutlak bir gebelik bekliyorduk sizden dediler. bende öyle şartlanmışım.en iyi en güzel değerlere sahip çift sizsiniz dediler.ama rabbim nasip etmedi.kısmet inş.ikinci sefere yüzümüz güler.Allah razı olsun en büyük desteğim eşim.rabbim sana sağ salim kucağına almayı nasip etsin

Hamile kalmak demek herşey değil.İnsanın başına neler geliyor.İnsanlar 9 ay boyunca karnında taşıyor sonra ölüm haberini alıyor.Böyle olsa daha mı iyiydi?allah sonunu hayırlısıyla getirmeyecekse baştan hiç olmasını nasip etmesin.Ben şuan hamile olmama rağmen hala içim rahat değil.Hala diyorum kki ne olur ne olmaz.Evet başta çok sevindim,dünyalar benim oldu ama sonra düşündükçe insanın başına herşey gelebilir.Bu ilk denemendi sanırım.Ben 2. denememde hamile kalabildim.sana tek tavsiyem annen baban haricinde kimseye söyleme tüp bebek olayını.Biz ilkinde herkese söyledik ,sonra bi de insanları dinledik.Snucu alınca ağlamayan ben,aaaa tutmadı mı bebek diyen biri yüzünden evde ağlamaktan öldüm.Bu sefer kmseye söylemedik.Hatta şuan herkes normal yolla hamile kaldığımı sanıyor.Öyle de bilsinler çünkü kimseyi ilgilendirmiyor.Herşeyin hayırısı demekten başka çaremiz yok...üzme kendini..

doğru söylüyorsun canım.bunların farkındayız aslında hep ama nefse kabul ettirmek zor geliyor.bizde öyle karar verdik zaten ikinciyi düşünüyoruz yeniden hele şu ilaçları atayım vücudumdan.ailelerimize bile söylemeyeceğiz.neyse canım insan rahatlıyor valla burda.rabbim senin bebeğini sağ salim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.

hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz..bende ilk denememde tüm aile biliyordu..kurban bayramı sabahı hüsran olunca nasıl bir hafta geçirdim anlatamam..herkes sorar yorum yapar..perişanlık.... şimdi 2. denemem..kardeşim hariç hiçkimseye söylemedik..bakalım son 5 gün..5 gün sonra halim nasıl olacak merak ediyorum...allah hepimizin kucağını bebişlerle doldursun inşallah...

hamile arkadaşlar,
hepinize sağlıklı bir hamilelik diliyorum.hepimize bebişlerimizi kucağımıza almak nasip olsun ...
benim ailem tüp bebek denemelerine ablamlardan alışık olmasına rağmen bu defa tedavimi anneme bile sölemedim.
herkes bir umut bekliyor, onların beklentisi zaten ağır bir süreç olan bu zamanı daha da çekilmez yapıyor.
kimsenin test günün ne zaman, naptın, tuttu mu, tutmadı mı sorularına cevap verecek gücü bulamadım bu kez kendimde.
inşallah pozitif sonucu görürüm de hamileyim diye çıkarım karşılarına....

Kevsercim seni o kadar iyi anlıyorumki.İlk denememde aynı duyguları harfi harfine yaşadım.Sanki beni anlattın.Doktorum o kadar umut vermiştiki,Herkes o kadar bekliyorduki hamile olmamı artık bende inanmıştım.Ama kocaman bir sıfır gördük.Yıkıldım toparlayamadım kendimi.Herkesin avutmaları boş geliyordu.Bundan sonra yaşamıma nasıl devam ederim diye düşünmeye başlamıştım.2.denememdede 6 haftalıkken kaybettim bebeğimi .İçinde bulunduğun durumu çok iyi anlıyoruz canım.Acıların hafifliyecek gün geçtikçe.Bırakma kendini bebeğini bulana kadar mücadele et.Kendine en iyi yardımcı olacak yine sensin. Ve canım haline şükret.Çünkü tedavi parası bulamayan insanlar var.Seninleyiz yıpratma kendini.

bende 1 temmuz 2011 transfer yapıldı.
hastanede 2-3 saat kadar yatırdılar . eve gelincede 1 gün yatabildim
yanlızım evde eşimin çocuklarda vardı pek yatamadım.
ama çamaşır asmak uzanmak ağır şeyler vs kaldırmadım.
2 gün kaltım yemek vs yaptım
dün evi bile süpürdüm çok zorlamadanç
şimdilik sonuç pozitif.
Tanrım tüm isteyenlere nasip etsin.
Hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almaya nasip etsin

seni çok iyi anlyorum buradaki çoğu arkadaşımız gibi.
Lütfen üzülme dua et.
Bende geçen sene 1 . denememde olmadı çok üzüldüm 1 yıldır psikiyatrı dr giitm geldim.
çok şükür şimdi iyiyim.
ama insan yıpranıyor.
Ağla rahatla çok yakın arkadaşınla paylaş duygularını.
Eşinle birbirinize destek olun.
rabbim büyüktür. inşallah hayırlı haberlerini alırız
selam ve sevgilerimle allaha emanet ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…