Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

merhabalar sonucunu bende çok merak ediyorum inşallah pozitif sonuç alırsın sağlıklı ve hayırlı bebeklerin olur
ben 35 yaşındayım bütün pozitif sonuçlara seviniyorum ama ileri yaşların pozitif sonuçları
beni daha çok sevindiriyor ne de olsa yaş faktörü çok önemli
allahım inşallah senide benide hepimizide hayırlısıyla kavuşturur bebeklerimize bilgilendirmeyi unutma bizi
bu arada bende 3. denememi mayısta yaptıracağım

merhaba arkadaslar guzel bir topik oncelikle bunu belriteyim
ama benim sorumda su ltfen bilen arkadaslar yardimci olsun
ben de tup bebek yapacagim ve benim yapacagim merkezle evimiz arasinda 12 saatlik bir mesafe var
sizce ben kac gun sonra eve doneyim birde otobuslemi doneyim ucakla mi

Aynı endişeyi ben de yaşıyorum.Benim de merkez ve yaşadığım yer 5 saat mesafede.araba, yataklı tren, uçak, otobüs..hangisi ile dönmeli bilemedim...

merhaba arkadaşlar inşallah tedavilerinizle bebeklerinize kavuşursunuz
ben de 2 kere tüp bebek yaptırdım ve merkezim yaşadığım yere 6 saatlik uzakta aynı zamanda yollarımız çok iyide değil yarısı kötü sayılır
ben tedavilerimin ilk kontrollerinde sabah erken saatde gidip gece geliyordum çalışıyorum çünkü çatlama iğnesini yapıldığım günden sonra kaldım yani yumurta toplamadan önceki iki günden transfer sonrasına kadar kaldım
1. de 2 gün 2. de 5 gün kaldım sonra kendi arabamızla yavaş yolculuk yaparak geldim evde de 1 hafta daha dinlendim sonra işe başladım 2. de tuttu ama daha sonra kaybettim bebeğimi

sizde bence kalabildiğiniz kadar kalın transferden sonra
eğer kendi arabanız varsa dönerken onunla yolculuk daha iyi
en azından eşlerimiz daha yavaş bilinçli ve dikkatli kullanıyor arabayı

arkadaşınız akrabanız falanda yokmu ben ilk tedavimdetoplam 10 gün arkadaşımda kaldım 2. de arabamda kaldım biraz 3 günde doktorumla konuştum hastanede kaldım çok zor oluyor biliyorum misafirhaneler oluyor otellerden daha uygun birde bazı merkezlerin anlaşmalı olduğu oteller oluyor indirimli onlarda da kalbilirsiniz
çok zordu biliyorum ben de her seferinde şimdi ne yapacağız diğe strese girmiştim ama allah bir kolaylığını veriytor inşallah sizede o kolaylıkları verir
arabanız yoksa yol için en iyisi uçak bence kısa yolculuk olur

r

Giriş tarihi: Aug 2009

Mesaj Linki
METıN BU ARKADAŞLAR ıSTEYEN ıSTEDıĞı GıBı EKLEME YAPSIN YA DA KENDı HAZIRLASIN HıÇ FARKETMEZ ÖNEMLı OLAN SESıMıZ ÇIKSIN..,,

Sayın………………………………..
8 Mart dünya kadınlar gününde sesimizi duyurmak istiyoruz..

Millet Meclisine Trabzon Mileltvekili Aile sağlık ve Sosyal işler Komisyon Başkanı Sn.Cevdet Erdöl ;Bu genelgeyi hazırlayan danışman grup tamamen uzman doktorlardan önemli tıp adamlarından oluşturuldu, onlara özellikle kadının 35 yaş öncesi gebe kalma şansları soruldu ve bu konu çok tartışıldı dedi. Hemen bütün uzmanlar 35 yaş öncesi kadınların tüp bebek tedavisinde hamile kalma şanslarının bir embiryo ile % 40 ,iki embiryo ile % 48 olduğunu belirttiler.% 8 birimlik artış çok yüksek olmadığından bir embiryo uygun görüldü dedi..
Erken menapoza giren kadın sayısının Türkiye de çok büyük bir çoğunluğa sahip olduğunu artık kadınların 35 yaşından çok daha erken yumurta rezervleri konusunda sorun yaşamaya başladıkları analiz edildi mi acaba?

Sperm az olanlar yani ameliyatla sperm sahibi olabilen erkekler icin de tüp bebek tedavisinde tek embiryo koyulmasının hamile kalınması açısından hiç bir verimi olamayacagı ortada..

Tüp bebek tedavilerinde çoğul gebeliklerin % 32 arttığını aşılama ile tedavilerde % 400 çoğul gebelik artışının olduğunu görülmüş.. Verilmiş olan miktarlar Amerika’da yapılan istatistiklerden ortaya çıkan verilerdi. Türkiye de bununla ilgili bir istatistik yok .Tamamen yurt dışı kaynaklarına dayanarak yapılan bir çalışmanın sonuçlarına gore Türkiye de bu tür önlemler alınıyordu.
Çiftlerin tek embiryo ile tedavi nedeniyle başarı şanslarının düşeceği, kadınların zaten yumurta rezevrleri az yada yumurtaların kendi başına döllenme gücü yetersiz olduğundan hamile kalamadıkları ve çocuk sahibi olabilmek için tüp bebek yönteminden başka alternatif olmamaktadır..
Tüp bebek merkezlerinin hepsinin tam kapasiteli alt yapısı olmadığından ,bundan da hastaların haberi olmadığından hamile kalma başarı şanslarının olmayacağı,
tedavide kullanılan ilaçların yarısından fazlasının hasta tarafından ödendiğini ,doktorların pahalı ilaç reçete olarak yazdıklarını ama devletin bu ilaçları ödemediğini ,bunun da hastaya artı maliyeti olduğu,hastaların kendi paralarıyla tedavi olduklarını ,çoğu kişinin ikinci defa tedavi şansı olmayacağını bu nedenle kadının gene mağdur duruma düşeceğini, zaten sosyal çevrenin baskısını hissettiklerini şimdi o baskının tekrar artacağı düşünülmelidir.

Erken yaşta yumurta yetmezliği olan kadınların tedavisi ,sperm sorunu yaşayan ve yalnızca ameliyatla sperm bulunan erkekler nedeni ile tüp bebek tedavisi görmesi gereken kadınlarla ilgili özel bir çalışma yapılması ve istisnai durumlarında genelgede tedavi şeklinin tek embiryo ile sınırlandırılamayacağı alternatifler sunulması gerçeğinin görülmesi gerekmektedir.

Tüp bebek hastaları zaten devlet raporu dahilinde ilaçların %20 sini ödemek kaydıyla 2 aşılama 2 tüp bebekten yararlanmaktadır.3 olan hakkımız 2 ye indirilmiştir..Bu durumda bile üniversite ve devlet hastanelerinde yapılan tüp bebek operasyonları için bağış adı altında özel tüp bebek tedavi ücretinin neredeyse %20 si kadar ücret alınmaktadır..

Özetle anne olma hakkımızın elimizden alınmasını istemiyoruz .Maddi ve manevi olarak daha fazla yıpranmak istemiyoruz.
Bu yasanın kabul edilmesi mücadelemizi etkilemeyecektir..

ANNE OLMAK ıSTıYORUZ….

_____________ADRESLERDE BUNLAR AMA DAHA ÇOKA DRES ıSTERSENıZ GEÇEN SAYFADA VAR ARKADAŞLAR..___________________________
bimer@basbakanlik.gov.tr
BıMER DOĞRUDAN BAŞBAKANLIK
cevdet.erdol@tbmm.gov.tr
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr
ADALET VE KALKINMA PARTiSi GENEL MERKEZı
fsahin@fatmasahin.net
fsahin@akparti.org.tr
Gazeteler:
turkan.yılmazer@aksam.com.tr
mersan@hurriyet.com.tr
aarman@hurriyet.com.tr
aaydogan@milliyet.com.tr
agorgun@milliyet.com.tr
yasemin.altan@posta.com.tr
mmutlu@gazetevatan.com
bimer@basbakanlik.gov.tr Sayın Recep Tayyip Erdoğan,(Başbakan) adına
BıMER DOĞRUDAN BAŞBAKANLIK Sayın Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan) adına
recep.akdag@tbmm.gov.tr Sayın Recep Akdağ ( Sağlık Bakanı) adına
cevdet.erdol@tbmm.gov.tr Sayın Cevdet Erdöl ( TBMM Sağlık,Ail eve Sosyal ışler Komisyon Başkanlığına
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr Sayın Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı) adına
fsahin@fatmasahin.net ; fsahin@akparti.org.tr ( Sayın Fatma Şahin (Gaziantep Milletvekili, Ak parti Kadın Kolları Başkanı,tüp bebek tedavisinin devlet tarafından karşılanması için Meclise yasa teklifi verip bizi desteklemişti.)

AKıM ak parti dilekçe başvuru formu (mutlaka cevaplandırılacağı bildirilmektedir.)
Gazeteler ve sağlık muhabirleri: ( sizin ayrıca tanıdıklarınız var ise onlara da lütfen yollayınız)
turkan.yılmazer@aksam.com.tr
mersan@hurriyet.com.tr
aarman@hurriyet.com.tr
aaydogan@milliyet.com.tr
agorgun@milliyet.com.tr
yasemin.altan@posta.com.tr
aarman@hurriyet.com.
triaydin@gazetevatan.com

FOX (calarsaat@fox.com)

ıZLEYıCı TEMSıLCıLıĞı

TELEVıZYON RTÜK WEB SıTESı ıÇıN KONTAK NO RTÜK WEB SıTESı ıÇıN E-MAıL ADRES
ATV 0212 354 41 00 izleyicitemsilcisi@atv.com.tr
CNN TÜRK 0212 413 57 47 yalime@cnnturk.com.tr
CNBC-e /NTV 0212 335 40 35 tayfun.ertan@ntv.com.tr
CıNE 5 0212 336 19 00 izleyicitemsilcisi@cine5.com.tr
EGE TV 0232 444 03 43 izleyicitemsilcisi@egetv.com.tr
HABERTÜRK 0212 599 82 86 izleyicitemsilcisi@haberturk.com
KANAL D 0212 413 51 11 izleyicitemsilcisi@kanald.com.tr
KANAL 7 0212 612 90 90 izleyicitemsilcisi@kanal7.com
KANAL 1 0212 411 20 00 izleyicitemsilcisi@kanal1.com.tr
KANALTÜRK 0212 355 85 00 izleyicitemsilcisi@kanalturk.com.tr
KRAL TV 0212 448 80 00 izleyicitemsilcisi@kraltv.com.tr
KANAL A 0312 318 69 70 izleyicitemsilcisi@kanala.com.tr
KON TV 0332 350 46 00 - 0332 353 33 33 izleyicitemsilcisi@kontv.com.tr
NUMBER ONE TV 0216 425 36 40 izleyicitemsilcisi@numberone.com.tr
POWERTÜRK 0212 449 09 00 izleyicitemsilcisi@powerturk.com
SHOW TV 0212 355 01 01 izleyicitemsilcisi@showtv.com.tr
STAR TV 0212 413 50 00 izleyicitemsilcisi@startv.com.tr
SAMANYOLU TV 0216 344 85 60 izleticitemsilcisi@samanyolu.tv
SKY TÜRK 0212 449 07 00 izleyicitemsilcisi@skyturk.tv
TRT 0312 490 43 00 izleyicitemsilcisi@trt.net.tr
FOX 0212 454 56 00 izleyicitemsilcisi@fox.com.tr
MTV 0212 368 19 00 izleyicitemsilcisi@mtv.com.tr
FLASH TV 0212 256 82 82 izleyicitemsilcisi@flashtv.com.tr
TV8 0212 288 51 52 izleyicitemsilcisi@tv8.com.tr
YABAN TV 0212 599 82 86 info@yabantv.com
Digg Kadın Kategorisine Ekledel.icio.us Kadın Kategorisine EkleTechnorati Kadın Kategorisine EkleFurl Kadın Kategorisine Ekle
Konuyu düzenle/Sil

yok canim akraba arkadas yok maalesf olsa da gitmem de

ins bizede kolaylik verir

canim ya ucakta inite ve kalkista cok sarsiliyor ya ondan korkuyorum

yok canim akraba arkadas yok maalesf olsa da gitmem de

ins bizede kolaylik verir

canim ya ucakta inite ve kalkista cok sarsiliyor ya ondan korkuyorum

inşallah halledersiniz canım strese girme fazla vücut bile stresten etkileniyor
benim arkadaşım biliyordu ama akrabama söylemedim ilk günler zaten hastanede kalmıştım sonraki günler kaldım onuda söylemedim doktora kontrole geldik demiştim
bir arkadaşım önceden ankarada yaptırmıştı 15 gün falan bir misafirhanede kalmışlardı daha uygunmuş bazı kurumların misafirhaneleri oluyor ilk gidince bir bakın onlara
inşallah koaylıkla halledersiniz herşeyi

canım bende egede tedaviye başladım ama aşılama olacak herhalde senin yaş sınırından dolayı işlemler hızlı ilerlemiş..ilk tüp bebek denmen mi inşallah son olur allahım bebişlerin seninledir..sonucu yaz bize..

Evet canım ilk denemem ve çok heyecanlıyım ama bazen hiç birşey hissetmiyorum diye üzülüyorum. Eşimde sen güçlü kadınsın bebeklerinde güçlüdür bizi bırakmazlar merak etme diye moral veriyor. Umarım 12 Mart cuma günü sevinçli haberlerimi sizinle paylaşırım. Bu arada doktorun dediğinden önce ne idrar ne kan testi yaptırmayacağım. Eğer önceden garantili sonuç alınacak olsa bize 10. ya 9. günde gelin derlerdi. Sabırla beklemek annelik için iyi bir deneyim bence :)

herşeyin hayırlısı canım ya
özel olmazsa kaç yıllık evlisin ilk denemenmiş inşallah son olur..
belirtilere takılma iğnelerin etkisiyle vucut değişik tepkiler verebiliyor..
egede kim yaptı opresyonu memnun muydun davranışlardan?
ben daha öncede 2 aşılama geçirdim ama poliklinikte.. özelde birde negatif tüp bebek yapıldı
şimdi yine aşılama ama bu sefer yukarıda tüp bebek servisinde olacak ama orda hemşireler beni sinir ediyor davranışlarından memnun değilim bir kendimi tutamayıp çirkin bri ortam oluşmasından korkuyorum...

Teşekkür ederim 35denizcim
palaşmak için buradayız özel olmaz canım
4,5 yıllık evliyim
ege üniversitesi ekip halinde çalışan bir merkez her konuda uzmanlar var
sizi hepsi tanıyor ve isminizle çağırıyorlar
ben birde operasyon geçirdim ve hep Cüneyt bey benimle ilgilendi
Ekibin başında Ege Nazan Tavmergen Göker var
Sorduğunuz her soruya bıkmadan cevap veriyorlar
ıster telefonla ister yüzyüze
Tüp bebek merkezi hastanenin en modern yeri farklı bir havası var hastanede gibi gelmiyor
Bu arada beraber tedavi gördüğüm arkadaşların bazıları özelde başarı elde edemeyenler
ınşallah hepimiz mutlu haberlerimizi buradan veririz:)

ben ters zamana denk geldim o zaman aslında bende senin gibi düşünmüştüm aşılama olunca eşimin sperm işleri orda olmuştu ve çok kibarlardı ege hanmı biliyorum ama orda yapmıyormuş artık inşallah hepimiz için hayırlısı olur cüneyt beyide biliyorum bird ebayan var hayırlısı olsun artık napalım seninde güzel haberlerini almayı isterim..

Ege Hanım orada canım Erol bey artık orada değil şifada
Zaten eğer özel olarak Ege Hanıma gelmiyorsan kim denk gelirse o bakıyor
Hepsi konusunda uzman ve iyi insanlar
İlk müracaatta Emine hanım var bazen sinirli olabiliyor çünkü bir sürü insana laf anlatmaya çalışıor.
Dr olarak Cüneyt beyin dışında Gülnaz hanım, Ayşen Hanı, Hüsein bey ve Rafael bey var.
Hemşirelerden en çok Gülşen hemşire benimle ilgilendi Kızıl Saçlı kısa boylu aksanlı konuşan...Çok tatlı bir bayan iğne yapmasınıda o göstermişti. Ben tüm iğnelerimi kendim yaptım.
Başka sorun varsa cevaplarım canım :)
Cuma oradayım test günüm bebişlerimin benimle kalmış olmasını diliyorum...

allahım inşallah canım inşallah seninledir bebiş ya da bebişlerin
emine hnmı biliyorum valla işi zor
aksanlı konuşanda çok iyi ben şimdiye kadar halkla ilişkilerde nurten ve şeyda hemşireyle irtibatta oldum...inşallah hakkımızda hayırlısı olur benim eşim yurt dışında olduğu için tedavi mayısa kaldı yoksa bu ay başlayacaktı..inşallah senin içinde hayırlısı olur az kalmış..cuma günü bekleyeceğim sonucun için..

teşekkür ederim canım
İnşallah seninde hayırlısıyla başlar mayısta zor bir süreç ama yanlız olmadığını bilmek insanı rahatlatıyor. İnsan kucağına alınca bebişini yada bebişlerini eminim hepsini unutur.
Cuma gününe az kaldı bugün kendimi acayip sabırsız hissediyorum. Az kaldı ama :))))

evet az kaldı çok zor bir süreç bende özelde yaptırıdm ocak ayında negatif sonucu telle almıştım ve çok üzülmüştüm çok zor ya..
allahım sana mutlu haber nasip etsin..

benimde transferimin 3 gunu bugun,ilk tup bebek denemem,4 yillik evliyiz ve esim azosperm,bende 12 yumurta cikardilar 6 dollendi ve 3 trasfer edildi,simdi sadece beklememk ve allahima dua etmek kaldi isallah allah hepimize tamamini erdirir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…