Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

umutolsun bende nisanda yaptıracagım.kesinleştimi gerçekten yasa........

evet kesinleşti arkadaşların hepsine tek embriyo koyuldu..her topikte yazdık desket bekledik elimizden geleni yaptık ama şu anda geri adım yok..

Canım ben 39 yaşından gün aldığım için hepsini kendim ödedim yaklaşık 1600 tl tutuyor ilaçlar ama kişiden kişiye değişiyor. İlaçların %70'ini sen ödüyorsun hastaneye 1050 tl ödeniyor. Kredi kartıyla da ödebiliyorsunuz.
Benden 6 embriyo toplantı 5 i sağlıklı idi ama 2 tanesi döllendi 2 sinide transfer ettiler

canım rapor çıkınca ialçların %30 unu biz ödüyoruz sanıyordum geri kalanını devlet ödüyor sanıyordum..hayırlısı artık o zamana kadar önümde 2 aşılama var..
senin için gerçekten çok sevindim allahım kucağına aldığın günüde göstersin..:lepi:

slm kızlar gerçekten güzel bir topik olmuş bu,aradığım herşeyi bulabiliyorum benim merak ettiğim iğneler acıtıyomu bende kısmetse mart sonu başlıcam adetimi bekliyorum.Ama korkuyorumda iğne fobim var nasıl olcak bilemiyorum valla biri bana anlatsın lütfenmafoldumben

canım 3 tranfer yasaklandı sana nasıl 3 emriyo koydular ... çok büyük cezaları var,,

canım;transfer öncesi ve sonrası buradaki paylaşımları okudum gerçekten bana bir yol gösterdi arkadaşlarımızın paylaşımları.Ben dün hamile olduğumu öğrendim ama bundan sonrasıda çok önemli inan herşey gebelik oluşmasıyla bitmiyor.Çok dikkatli olmak ağır kaldırmamak kısaca kendimize dikkat etmemiz lazım .Ben tarnsferden sonra 5 gün yattım yemek yemek için ve lavabo ihtiyacım için kalktım.Daha sonra işime başladım 9.10.gün lekelenmeleri kanamaları yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarımız var sakın panik olma çünkü bu hamile değilsin anlamına gelmiyor ben kasık bölgemde hafif gerilmeler ,adet sancısı gibi hafif sancılar hissettim hep şimdide hala oluyor .Adet olacakmışım gibi geldi bunlar seni yanıltmasın moralini iyi tut .Allah hepimizin yanında olsun inşallah mutlu ve sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız.

hiç korkma insülin iğnesi gibi kalem ve iğne ucu var göbeğinki noktaları sana anlatacaklar
kendin vuracaksın ama bazı iğneler var kalçadan oluyor ondan verirse zaten dışarda yaptırırsın..
hiç korkma düşün sonunda anne olmak var bütün acılara bunun için katlanıyoruz...
inşallah tedavin olumlu sonuçlanır emeklerin boşa gitmez canım.

merhaba, benden 8 martta yumurta toplandı,11 martta transferim yapıldı. 2 yumurtam döllenmişti zaten yani yasa da bana etki etmedi. Bu arada ilk gün dikkat ettim genele yatarak geçirdim. Sonraki günler de ise yavaş yavaş evin içinde dolaşmaya ya da işe gitmeye başaldım. (İşim çok rahat olduğu için) dün test yaptık sonuç pozitif. Umarım seninde sonucun pozitif çıkar. İyi şanslar.

Anket

Tüp Bebek Genelgesi ile ilgili www.cocukistiyorum.com internet sitemizde bir anket hazırladık. Genelgeye itiraz etmek ve ilk ve ikinci tüp bebek tedavilerinde bir embiryo ikincide 2 embiryo verilmesi konusunu Danıştay'a verelimmi diye üyelerimize sorduk.
Lütfen bu anketimize katılın,eğer verilmesini istiyorsanız isminizi yazın, sorunlarımıza sahip çıkalım.
Bu anketi en az 10.000 üyenin katılımı ile sonuçlanmalı.Sonuçları siteden takip edebilirsiniz.Tek başına bu çalışmayı başlatmayacağız.
Birlikte birşeyleri değiştirmek istiyorsak bunu şimdi yapabiliriz.

Kızlar bende ilk tüp bebek denememde hamileyim çok şükür.Ben transferin olduğu ilk gün hastanede yattım.Eğer böyle bir imkanınız varsa doktorunuzdan rica edin.Transfer sonrasında idrarımı sondaya aldılar.Sonrasında ben hasta bezine yapmıştım.6 saat hiç hareket etmeden yattım.Acıkınca eşim çorba falan içirmişti.Böylece sabaha kadar hiç kalkmamış oldum.
Eve gelincede 5gün boyunca yemek ve lavabo dışında hiç kalkmadım.Doktorum ilk üç günün tutunma günü olduğunu söylemişti.
Birde bol bol su içmek lazım.Transferden 3-4 gün önce çok çok içmeye başlayın.Kabız olmamak içinde sabahları aç karnına kivi yeyin ve üzerine su için çok güzel çalıştırıyor bağırsakları.
Strese gelince stres yapmayın demiyeceğim çünkü insan ister istemez transfer günü çok stresli oluyor.
Allahım kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın.Herkese hayırlı transferler

nergis

tebrik ederim.. hayirlisiyla alirsin bebisini kucagina ins..

Bu arada TR de transfer sonrasi hic kalkmadan yatirmalari, sonda kullanma, hastanede kalmak falan ne kadar sasirtici. ABD de doktorlar transfer sonrasi yatmanin tup bebek tadavisinde bilimsel olarak kanitlanmis hic bir olumlu etkisinin olmadigini soyluyorlar. Ben de olacagi varsa yatsakta ayakta da kalsak tutacagini dusunuyorum. Transfer sonrasi fazla yatamayn arkadasar varsa uzulmesinler zaten ABD de yatirmiyorlar...

Evet cnm sana sonuna kadar katiliyorum bende yurtdisinda yasayan biri olarak doktorlara bunu sordum yatmakla hicbir ilgisinin olmadigini soylediler zaten tutacaksa olede tutar dediler ve transferden sonra hic yatmak yok yuruyerek yatagina geliyorsun biraz dinleniyorsun sonra evine donuyorsun sadece agir isler spor vs gibi isler yapmamayi soyluyorlar.

Eğer ertesi gün işe başlasaydım hiç rahat olmazdım.İçim içimi yerdi.Harket ettikçe tutunamıyormu diye düşünürdüm.Doktorumda izin vermezdi zaten çalışmama.
Ama en önemlisi kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle yapın.Eğer içinizden yatmak istiyorsa yatın, çalışmak geliyorsa çalışın.En önemlisi sizin ruh halinizin hangisini seçeceği.
Ben çalışırsam içim rahat olmayacağı için yatmayı seçenlerdenim.

nergis,

Elbette herkes nasil rahat ediyorsa transfer sonrasi donemi evinde oyle gecirmeli. Benim sasirdigim nokta Turk doktorlarin transfer sonrasi 3-5 gun yatmaya bu kadar onem vermeleri, hastanede yatirmalari, 24 saat hic hareket ettirmemeleri vs. Niye yurtdisindaki doktorlar farkli bizimkiler farkli. Merak ettigim bu...

canım bu fark aslında tüm tüp bebek tedavisi genelinde var. Ben bunu çocuk konusunun biz Türkler için ifade ettiği ile özellikle Avrupalılar için ifade ettiği arasındaki farka bağlıyorum. Her toplumun ve kültürün insanı çocuğu olsun ister ama doğu kültürlerinde bu biraz daha önemli. Ben sanmıyorum Avrupalı kadınlar ya da Amerikalılar kendilerini bizim ettiğimiz gibi bu kadar helak etsinler. Bu tavır doktorlara da yansıyor bence. Hatta genel olarak Türkiye'nin tüp bebek tedavisinde bu kadar başarılı olmasının nedeni de bu. Doktorlar bu yatma meselesini de hastanın duygusal konforu için öneriyorlar. Benim tedavi gördüğüm merkezde transferden sonra 2 saat kaldırmadılar, gönderirken de ilk üç gün isterseniz yatarak isterseniz de oturarak dinlenin dediler. Panik halde değil de makul bir şekilde sorulduğunda çok bir etkisi yok diye buradaki doktorlar da söylüyor.

Bir örnek vereyim, bizim sorunumuz erkek infertilitesi idi, ilaçla düzelecek bir durum değildi, ama ben yine de faydası olur diye bir avuç vitamin yutturuyordum kocama, hepsini de doktoruma sormuştum, eşim doktoruma ben bunları yutmak istemiyorum demiş, doktorum bir faydası yok ama yutacaksın, eşin kendini öyle daha rahat hissedecek çünkü demiş. Bunu bir Avrupalının diyeceğini hiç sanmıyorum.

ben fransada yasiyorum kizlar bu benim 3. tedavim oluyor diger tedavilerimde transferden 15 DK sonra EVE YOLLADILAR BENDE BAYA SASIRMISTIM NIYE BOYLE YAPTIKLRINI ANLAMAMISTIM TURKIYEDEKI DOKTORLARA DA BAYA SASIRMISTIM AMA ASLINDA ORDAKILERDE BURDAKILERDE COK IYI BILIYORKI YATMAYLA ALAKASI YOK HATTA BIZDE BILIYORUZ AMA O KADAR EMEK VERDIK BIRAZDA DIKKAT EDELIM DIYORUZ BU TEDAVI¨MDE BENI 2 saat yatirdilar hastanede resmen sok oldum ilkgun hic kimildamadan yattim cumartesi transferim oldu bugune kadar wc ve yemek disinda pek kalkmadim yarin dan sonra hic yatmayi dusunmuyorum elimden geleni yaptim allahim insalah hepimizin yuzunu guldurur amin

Biraz turk doktorlari bizim yapimiza, anac kisiligimize gore davraniyorlar demekki. Ben yabancilar dogru TR dekiler yanlis yapiyorlar demek istemiyorum. Her doktorun uygulamasi farkli demekki. Ben de bu sefer bana soylenmemesine ragmen yattim. Ananas, badem vs yedim. Sirf icimi rahatlatmak icin aslinda. Neyse herkesin hakkinda hayirlisi olsun. kimsenin emegi bosa cikmasin. Yaradan bize hayirli evlatlar versin. Herkese sarildim. Sevgiler

Son düzenleme:

AYNEN CNM BENDE ERĞER TUTMAZSA İŞE GİTTİĞİM İÇİN KENDİMİ SUÇLARIM DEDİM.ÜSTELİK 1 SAAT YOL GİDİYORUM İŞE GİTMEK İÇİN DINGIR DINGIR,İŞYERİNDE MERDİVEN İN ÇIK,YA DÜŞERSEM FİLAN,BİRDE BEN HEMŞİREYİM ÖZEL BİR EĞİTİM KURUMUNDA ÖĞRENCİLERDEN BİRİNE ACİL BİŞİ OLSA KOŞA KOŞA GİTMEM GEREK DİYEMEMDE BENİM KOŞMAMAM GEREK DİYE:)
BENİM DR.UM da yat dedi hatta ben 4-5 saat hastanede yattım kendim çıkmasam kimse bana hadi eve demicek gibiydi:)
ilk 3-4 gün yat kalkma yemek ve wc dışında, sonraki 1 hafta iş miş yok dedi. hatta transfer sonrası sedyeye geçirirken beni aman doğrulmayın filan dediler. bencede belki alakası olmayabilir ama benim içim rahat etmezdi neden yatmadımki diye kendime kızacağıma. aslında etkisi yok gibi görünüyor bazı dr.lara ama bu doğal yolla rahime gelen bir embriyo değilki.normalde nasıl ovaryum ve rahim arasında döllenip yavaş yavaş rahime ilerliyor ve yerleşiyor.ama bizimkinde direk olarak rahime bırakılıyor ve bence yer çekimi etkiliyordur. benim işyerimden arkadaşımın 3.denemesi benden 4gün sonra transferi oldu ben ona en azından 3-4 gün evde kal dedim ama dr.u gerek yok demiş ertesi gün işe gitmiş (ben 15 gün rapor almıştım) onunki tutmadı.ama birdahakine dicem ona kesinlikle yat gelme işe diye benim içim rahat etmedi valla. alalh hepimize hayırlısını versin. burdan okuyodum yatanların tutmuş,tumamış,hemen çalışanların tutmuş,tutmamış.demekki kısmet işi bu.

oyle ya herseyin hayirlisi olsun hepimiz icin.............
kizlar siz neler yapiyosunuz nasil geciriyorsunuz zamanininizi
ben transferden snra 3gun hep yattim 4.gun ayaga kalkim evde olastim ama hic isyaapmadim bugun 5. GUNUM ins allahim emeklerimizi bosa cikarmaz

kaymaklım tebrik ederim nihayet transferin yapılmış.inşallah bebek müjdeni de okuruz.
kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle hareket et.bugünlerde tutunmuş olması gerekir.kendini işe zorlamadığın sürece bebeğin seninle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…