Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

Efelin,

Avrupa da turk olmak gercekten zor. Allah kolaylik versin. ABD de cok gocmen oldugu icin ve de yasalar din, dil, irk ayrimi yapmayi yasakladigi icin bir nevi burda yabanci olmak ozellikle buyuk sehirlerde cok daha kolay. Zaten nereye baksaniz ya Hintli ya da Asyali. Umudunu kaybetme bakalim en basta bu transferin sonucu ne olacak. Hayirlisiyla bu tutunmustur ins.. Olmazsa biraz ara verip amsterdam ya da alman da denersiniz bir daha. Alti tane olmasi gercekten cok yipraticidir ama cok daha kotu durumda olan insanlar var.

Gecen burda bir programda bir kadin 10. tup bebek denemesinde dorduz dogurdu. Hemde kocasi trafik kazasinda olmus o da hemen kocasinin spermlerini dondurtmus. Onlarla surekli tup bebek denemis en sonunda 10. denemede tutmus. Babanne, dede deli olular dorduzlere. BIr yanda babasiz dogan cocuklar, bir yan da cocuklarinin parcasini goren acilari hafifleyen babanne. Hem uzucu hem sevindirici. Yani durmak yok allah saglik, para verdikce denemeye devam;-)))

Sevgiler

bu yolda ilerlerlekkene insanlar neler duyor nelerle karsilasiyolar.
canim benim 1 ay sonra 45 oluyorum kanunen yasak tup bebek yapmam zaten.
36ti yasimda baslamistim bu arada yarida kestigim tedavimde oldu sitreden devam edememistim. benim isim gercekjten allaha kaldi al;lahin mucizesine. 4duz bebekler babasi olmayan iste ne guzel bakabilecekse ne mutlu o bayana allahim bizde versin.
hollandada fazla yabanci ayrimciligi yapilmiyor en azindan amsterdam ve cevresinde. ama ilkdefa roterdam, ve belcika denedik ve gercekten bize tobe etirdiler hani icimizden gelerek haykirarak tupbebege tobe etik ve bu son dedik. oysa olana kadar devam diyen bizler.

kiymam sana ya bu snein icin ilkya daha tertemizsin birsey bilmedginden arastiyorsun ama benim tecrubemi sorasan rahim filimi cektir diycem. ecomar var orda 250milyona cekiyolar istanbulda. en ucuz yer orasi yani. esinin sprimine gelince corek otu al isirgan tohumu onu eztirt kahve makineleri var onda sen ez sen ezemsen bunu aktarda yaptir. ve bu ikisi seyi bala karistir isincede polende eztirtir sabah aksam yedir 3ayda felan sprim olusyor sanirim. allahtan umit kesilmez insallah allahim yuznuze bakarda sprim olur. hangi hastanede olacaksiniz? amaliyatlami alcklar esinden sprimi?

hanımlar slm araştırıyorumda bilgi almak adına az kaldı benimde tarsferden önce vc. gitmemekmi gerek idrar torbası dolumu olmalı sanırım dr açıklar ..

panadol

evet mesaneniz dolu olsun diyorlar. Dr yada hemsire verir bilgileri zaten transfer oncesinde.

umudunukaybetme,

Dr una sor mutlaka. 10 saat otobus yolculugu kolay degil, kisa bir mesafe degil. Ilk uc ayda da ucaga binme izni var mi bunu teyit et. Hamileligin son zamanlarinda ucak izni yok mesela,.

kızalr ya transferden kac gun sonra eve doneyım mesafe 10 saat var
bırde ucaklamı doneyım yoksa otobusle mı

canım uçakla dön
otobüsle dönersin ama istirahat edemezsin kasıklarda ağrıda olacak kendin rahat olmayacaksın ama uçakla gitmenin hiç bir etkisi olmaz bir an önce evine ulaşırsın..

hamile kalan arkadaslar hamilik mujdesini alana kadar neler yediniz ictinizz? et tavuk balik yedinizmi? sut ictinizmi nasil beslendiniz yani yazarmisniz? merak ediyorum ben mesela dun oglen tavuk yedim. ondan onceki gunu balik yedim. bir arkadas dediki naptin yemiyceksin dedi onlarda bakteriler var direk bebege gidyor dedi. elerinle onlarla dokunmuycaksin dedi. sizler neler yaptiniz yedinizmi yemedinizmi? tavuklara dokundunuzmu dokunmadinimi?

canım ya dr hıcbırsey demedı kı cektırelım dıye
canım parası muhım degıl ben dunya kadar para yı tek otellere yatırdım sen ne dıyorsun para hıc umruma degıl yetr kı bebegım gelsın annesını cok bekletmesın
canım ankara unıversıtesıne olacagıız
bırde ben ıgne vurmaya basladım
bugun adetın 6. gunu yıne dıyeyım mı kı rahım fılmı cektırmek ıstıyorum dıyeyım mı

canım ıns sperm bulunur dualarınıza ıhtıyacım var

umudunukaybetme,

Dr una sor mutlaka. 10 saat otobus yolculugu kolay degil, kisa bir mesafe degil. Ilk uc ayda da ucaga binme izni var mi bunu teyit et. Hamileligin son zamanlarinda ucak izni yok mesela,.

canım ben ucak kalkış ve ınışlerde cok sarsıntı oluyor ondan cok korkuyorum yoksa ucak ıyı yanı yıneede bılmıyorum cok çaresızımsenağlama:çok üzgünüm:

merhaba arkadaşlar bende şubat ayında ilk tüp bebek denememi yaptım 2 embriyo transfer edildi hep yattım ama sonuç negatifti nisan 15te blastosist 5. gün transferi yapıldı dondurulmuş embriyolarımdan 2 tanesi transfer edildi bu gün 5. günüm umutluyum heyecanla 26 nisanı bekliyorum inşallah hepimiz olumlu sonuçlar alırız allah hiç birimizin kucağını boş bırakmasın...

canim artik rahim filimi cektirmene gerek yok. baslamisn bismillah insallah allah kucagina cifter cifter verir.
ben sana benim basima gelenleri azicik anlatayim.
benim 1 kizim var 24 yasinda 25 sene once dunyaya getirdim su anda evli ablasi. ben bu evligim 2, ve esim cocgumuz olsun istedi evlendgimde 37yasimda idim. ben 1 yil doktora gitim geldim ilsiki filan iste sonra doktor dediki vakit kayip etmeyelim bahceci kilinigi bu arada diyen tup ebek yapalim dedi asilamada yapariz ama dedi vakit kayibi olur ben tup bebek yaptirdim ve tutmadi. holandaya geldim anlatim durmu burdaki doktorlara onlarda bana rahim filimi cektiler benim tuplerin 2side kapaliymis. tup bebekte tabikide onemi yok tubun kapali oldgunun ama o tuplerin icindeki sivi bebegin tutunmasini engeliyoirmus yada dusuge sebep oluyormus actiklarinda tamen kapatiyolarmis yani benimkinide oyle yaptilar yani. senin iicnde problem yok su anda rahim filimimne gerek yok yani. doktorlarda tupbebek yaptoiklarinda gerek duymuyolar ama bir kac kez tupbebekde basarisiz olununca ozaman rahim filimi cektiyolar. neyse ben 5 denemem icin istanbulda idim yine bahceci kiliniginde doktor murat berksoya gitim o benden rahim filimi istedi. ben ona dedimki benim cekildi birsey bulunmadi yok ben istiyorum dedi bende cektirdim. neyse doktorlar tarafindan bakildi ve su denildi amaliyat edecegiz neden? rahminde surda incelik var dedimki ben olmam. neyse ben mutupbebege gitim ayni filimi gosterdim o doktorda bana oyle dedi fiyat dedim? 6ti milyar dedi oha dedim yani ordan hizl;a uzaklastim ve memorile gitim orda ayni seyi soyledi doktor orda ucret sordum ordada 5milyar dediler. co cultur 1bucuk milyar 5 milyar rahim amaliyati, 4milyar tupbebek 4milyar ilac parasi 6tiyuzmilyon gentik tani 2 milyar diger arastirmalar dusenebiliyormusun kac para? benim o zaman 15milyarim giti sonuc ne biliyormusun? emberyoyu koyarlerkene tellefonla konusrak koydular. ben bazen telle konurak evin isini daha kolay yaparim o skilde yani. neyse ben ayni filimi hollandaya getirdim bana doktor dediki adet olacagina yakin bu rahim filimi cekilmissin ozamanlarda rahim yikima baslar oralarda incelmis gosukur ama bu dogru degildir dedi ben dedimki birde genetik tani yapildi burdaki doktorda turk ha soyeldigim bana dediki genetik taniyi sadce biz burda mohollara istiyoruz sen moholmusun? hayir esin hayir neden istendi? sanirim dedim yesilik olsun diye.

ama kisirlik tedavisinde erkekde kadinda ilk basta incelenmeli hemen tupbebek degilde rahim filimide cekilmeli. tek caren tupbebek senin cunki sprim yok. ama yinede kanalrin seninde kapali olabilir bugibi durumlar icin.
simdi senin yapacagin tek sey dua etmek rahat olsun iicin. esine bol havuc suyu icir yumurta yediir sprimleri alinmadan yarim saat once kahve icsin sen icme ama. kendini rahat tutut sen simdi yolun basindasin. ve insallah bu ilk ve son oliur senin icin dua edicem insallah dualrim kabul olur. sende bana dua et. seninde dualarin kabul olur optum seni

amin canım allahım yüzüne baksın kimsenin kucagını boş bırakmasın iyi şanslar inşallah işlerin yolunda gider.....:Saruboceq:

canim insallah benimde 4. gunum. hadi ikimizde hayirli haberlerimizi aliriz umudumuzu kaybetmeyelim.

canim insallah benimde 4. gunum. hadi ikimizde hayirli haberlerimizi aliriz umudumuzu kaybetmeyelim.

inşallah beraber seviniriz çok isterim hiç belirtilerin var mı benim ara ara adet sancısı gibi oluyor kasıklarımda ama neyin belirtisidir bilemiyorum bilmiyorumkismile

bu arada ben taksimde istanbul tüp bebek merkezinde tedavi görüyorum oraya giden var mı aranızda dr OZAN ÖZOLCAY çok ilgili ve çok işinde çok titiz a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…