Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

slm arkadaşlar benim test günüm yarın ama ben adet oldum bugün çok üzgünüm yine hüsran oldu benim için :çok üzgünüm:

hayırlısı boyleymıs canım uzulme rabbım neylerse guzel eyler kacıncı denemen bılmıyom ama bıdahıkıne olur umudunu kaybetme benım 4 asılamave 3 tup bebek 3 .de beklemedeyım yanı..napalım buda bızım sınavımız

merhaba hanımlar trasferim oldu bugun 4.5 hücreli 2 tane transfer ettiler ilk günüm süreklide yatmak istemiyorum arada kalkıyorum hayılrısı artık

slm arkadaşlar benim test günüm yarın ama ben adet oldum bugün çok üzgünüm yine hüsran oldu benim için :çok üzgünüm:

canım benim..lütfen üzülme..herşerde bi hayır vardır..Rabbim başka yerden güldürür yüzünü kendini bırakma..inadına iyi ol,mutlu ol,yalnız olmadığını da bil..burda bu kadar insan senin için,bizim için dua ediyor..hayırlısın dile..benimde 10 mayıs ta tahlilim..herşeye hazırladım kendimi..iyi haberi de kötü haberide sizlerle paylaşıcamm..

arkadaşlar okur okumaz bi cvp verirseniz sevinirim! yukarıda okudum transferleri olan arkadaşlara 1 den fazla embriyo konulmuş benim transferim yaklaşık 2 hafta sonra ama doktorum bi tane koycağını söyledi yasadan dolayı 2. denemem bu başarı ihtimalini de düşürdü moralim yok.. sizinkiler neden birden fazla cvplarsanız mutlu olurum.. bu arada inş. mutlu haberi alırsınız...

Bize iki embrio transferi için yalan bilgilerle dolu bir ifade imzalattılar. Öyleki kendi el yazımızla, "geçmişte iki adet tüp bebek demesi yaptırdık, başarısız olduk, bu nedenle iki embrio tarnsfer edilmesini istiyoruz" yazdık. Ama bu bizim için hiç istemediğimiz bişeydi. Neyse uzun hikaye zaten. Doktorunuzla benim kliniğimin (Eurofertil) bu yasak delici davranışını bir görüşün bence. Belki size de uygulanır.

güzelim ben 37 yaşındayım:))

slm. benimde ayın 4ünde 7 ve 9 hücreli 2 embriyo transferim yapıldı. 3. denemem bu. 35 yaşından büyük olanlara ve 3 üncü ve sonraki denemelerde 2 embriyoya izin veriyorlar. gerisi yasal değil.

Arkadaşlar benim bu 3üncü tüp bebek denemem. Önceki denemelerde 3 gün boyunca yan bile yatamazken ağrı hissederken bu denememde hiç bir şey hissetmedim. ılk günden beri hiç bir ağrım yok. Yatarken yan dönüp yatabildim. Ayağa kalkıncada hiçbir şey hissetmedim. Öncekilerde 3 embriyo koymuşlardı yine de tutmamıştı. Bakalım bu sefer kailteleri daha iyi. inş daha iyi sonuçlar alırız.

bu yasa moralimi alt üst etti arkadaşlar.. başarı ihtimalim % 60 dan %30 a kadar düştü.. offf allah isteyen herkese nasip etsin.. buna da şükür dicek bişey yok

merhaba arakadasım benımde 3.denenmem o uzden ıkı tane transfer ettıler

günaydın hanımlar trasfer sonrası kaç gün sonra belirtiler başlanıyor olumlu olursa benim bugun 4 günüm hiç bir şey yok(( cevaplar için tşk..

günaydın hanımlar trasfer sonrası kaç gün sonra belirtiler başlanıyor olumlu olursa benim bugun 4 günüm hiç bir şey yok(( cevaplar için tşk..

hepimiz belirti bekliyoz ama benim önceden yaptırdıığm başarısız 2 tüp bebek denememde de edindiğim izlenim adet belirtileriyle diğer belirtilerin benzerlik göstermesi. Göğüslerin şişmesi, şişkinlik, bulantı hep aynı. birincisinde çatlayacak derecede göğüslerim şişmişti tam 12. gün adet oldum. Zaten değerim sıfırdı. İkincisinde de benzer belirtiler vardı. 12. gün kanamam başladı ancak en azından kan testinde deeğr sıfır değildi. 27 diydi sonradandüştü. En azından gebelik oluşmuştu ama devam etmedi. Bugün benimde 7. günüm göğüslerim yine şişmeye başladı. Onun dışında belirgin bir değişiklik yok. şunu da ekleyeyimki geçen sefer gebelik oluşmuştu ve göğüslerimin ucu iyicekoyu kahverengileşmişti. bende 9. günü bekliyom .idrar testi yapacam

arkadaşlar benim ttedavim başarılı olmadı ama genel fikir vermesi açısından:

transferden 15 dakika sonra sürgü ile tuvaletimi yapım; 30 dakika sonra WC ye gittim
bir hafta izin alıp ilk 3 gün çok dikkatli olmak üzere 6 gün yattım
sebze ile beslendim (hastaneden demişlerdi)
hergün ananas ve kabak çekirdeği yedim (kadınlar klubunde okumuştum)
ilaçlarımı hep saatinde aldım
hergün en az 2 lt su içtim
kesinlikle ağır kaldırmadım, uzanmadım, ittirmedim

1. kalite 5. gün embriyosuydu; yeni kanun nedeniyle sadece 1 embriyo transfer edilmişti, olmadı, tutmadı yazmamın nedeni ben geriye bakınca keşke dediğim hiç bişey yok, olacaksa oluyor, demekki gelmeyecekse de bunları yapsak da olmuyor

canım cevap için tşk. umarım bu sefer sonuç alırsın 3 denemen okuduklarımdan edindigim bilgiler 4.5 günleri kasık agrısı lekelenme hafif bel agrıları oluyormuş hepmiizin yüzü güler umarım..

canım merhaba üzüldüm tutmamasına yazdıgın gibi bende keşke dememek için elimden geleni yapıyorum beslenme olarak kendime dikkat ediyorum bende 15 dk sonra trasferden sürgü ile tuvaletimi yaptım kalkmadım 40 dk. sanırım olacaksa oluyor herşey bir bahane tutacaksa ertesi gün işe gidenleri bile okuyoruz sanırım bu iş tamamen şans diyorum sevgiyle kalın...

Transfer sonrası ile ilgili bildiğiniz herşeyi unutun. Benim hikayemi bir hatırlayalım mı?

Bir oğlum var. O da tüp bebekti. Bir arkadaş sorduğu için yazayım: Ben de PKO, bir tüp tıkalı, rahim ters, rahim ağzı nerdeyse yapışık; eşimde sperm yok denecek kadar az ve hiç hareket yok. Sonuçta gebe kalamadım işte. 1 aşılamanın ardından ilk tüp bebek denememizdi. Herşey çok güzel ilerledi. Muhteşem bir doktorum vardı. Ne iğneler canımı yaktı ne de herhengi bir aşaması ile ilgili kötü bir anım var. Hamile kaldım, zor bir doğumdu ama çoooook güzel bir bebeğim oldu. Ama oğlumun NF hastası olduğunu öğrendik, yıkıcıydı ama çok şükür ki toparladık. Çok şükür ki şuanda hastalığın seyri çok iyi. Ve inşallah Allah hayat boyunca bu hastalık yüzünden hiçbir acı yaşatmayacak ona. Artık 3 yaşında. Babasının herşeyiyle kopyası bir çocuk. "Abi" olma yaşı geldi diye eşim ve ailemden hatta arkadaşlarımdan yoğun baskılar geldi. Hele eşim ne kadar çok istedi bir kez daha bu mucizeyi yaşamayı. Güç bela ikna oldum. Ama ben yine kendi çabamla hamile kalamadım. Geçen ay (Yani Nisan) tüp bebek merkezine gittik, hemen başladık tedaviye. Tek şartım vardı: Bir tane Blastokist embrio transfer edilecek. Bu kez iğneler çok acıttı, yumurta toplamanın ardından ağrılar, kanama vs. 12 yumurta toplandı, 10nu döllendi, 5 tanesi blastokist evresine kadar ulaştı. Transferden sonra bir öğrendim ki bana tek değil 2 embrio transfer etmişler. 32 yaşındayım, üstelik 2 embrio artık yasal değil ama kılıfına uydurulmuş işte. Duyunca o klinik başıma yıkıldı sandım. Konuşulanları duymadım, kimseyi dinlemedim, ağladım, ağladım... Beni okuyan arkadaşlar sanırım buraya kadar ki kısmı biliyor. Şimdi bundan sonrası. Transfer sonrası nelere dikkat etmek lazım bir bakalım.
Eşim arabayı evin önünde durdurdu ve ben yol boyu ağlamaktan şişmiş gözlerimi kimseler görmesin, kimse beni lafa tutmasın, soru sorması diye eve doğru koşmaya başladım. 5 katı son sürat koşarak çıkıp oturma odasındaki kotuğa GÜÜÜMMM diye attım kendimi. Sonra da ağlamaya müsait evin her noktasına. Asla teselli olmadım. Allahım aklımı almıştı sanki. ınsan kalkıp yerinde zıplar mı? "ıkinci çocuk falan istemiyorum, tutmasın bunlar, ben tek istiyordum, ikiz olacağına hiç olmasın" diye sinir krizleri geçirir mi? Ben geçirdim işte. O aldığımız yüksek doz ilaçların bizi depresyona çok yaklaştırdığını hiç aklınızdan çıkarmayın. Ve "ben asla bunları yaşamam" demeyin. Büyük konuşmamak lazımmış. Bırakın 2 gün tuvalet dışında yataktan kalkmamayı falan ben 2 gün yatak yüzü görmedim. Sıkıntıdan oturamadım bile. Kendimi dışarılara attım. Neyse sonra sakin günler geldi ama ben ne yiyebildim ne içebildim. Ne ananası, ne kabak çekirdeğinden bahsediyoruz. Son 9 günde 2,5 kilo verdim. Nasıl olsa raporlu olduğum için işe gitmedim ama evden içeride pek girmedim. Plates ve yüzmeye devam ettim, alışveriş merkezlerini turladım ve bahçede oğlumla hergün top oynadım. Sonunda test günü gelip çattı bu sabah.
Bu sabah gidip kan verip geldik ve bir saat sonra aradılar. Sonuç pozitif. B-HCG değeri 177. Hiç şaşırmadım bile. Çünkü ben biliyorum ki ne yaparsak yapalım, bu iş bizim dikkatli bir şekilde kıpırdamadan yatmamızla filan ilgili değil. Tamamen yaşımız ve embrio kalitemizle alakalı. Ve Allah o çocuğun dünyaya nasibini yollamışsa siz onu birşekilde doğurursunuz. ıster mumya gibi yatın, ister benim gibi kanat takın.
Artık forum sitesinin bu bölümünün aktif bir kullanıcısı olmayacağım. Hepinize bol şanslar diliyorum arkadaşlar. Hakkınızı helal edin. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Dualarım sizinle. Hoşçakalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…